duży banan 1/2 soczystego, słodkiego jabłka 7 łyżek wiórków kokosowych 7 łyżek płatków owsianych 1 łyżeczka cynamonu mielonego 1 łyżeczka kurkumy 1/4 łyżeczki imbiru mielonego 1 suszona figa 2 łyżki rodzynek 3 łyżki migdałów z grubsza posiekanych lub migdałów w płatkach 1 garść nasion słonecznika 1 garść pestek dyni * ja w tego typu produkty z listy składników zaopatruję się
Blondynka GotujeZapraszam na przepyszną herbatkę Zakazany owoc od firmy Skworcu . W jej skład wchodzą owoce ananasa , papai, rodzynek , fig, kawałki jabłka , hibiskus,plasterki pomarańczy jeżyny i kwiat piwonii . Herbata jest przepyszna , serdecznie zapraszam do wypróbowania :) Składniki : Herbata zakazany owoc od Skworcu Wrząca woda Cukier do smaku Wykonanie : Do kubka wsypać 1/2 łyżki mieszanki herbacianej , zalać wrzątkiem
Sama słodycz i szczypta chilikaszy pęczak, z kabanosem, rukolą i serami Sałatka z rukoli z brzoskwinią i wędzonym kurczakiem Sałatka z rukoli z gruszką, serem pleśniowym i orzechami Sałatka z rukoli, z gruszką, figami i camembertem Sałatka z rukoli z cieciorką, czerwona cebulą i czarnymi oliwkami Sałatka z rukoli z kiełbasą krakowską Surówka z dyni z rukolą i orzechami Świderki w pomidorach
Moja smaczna kuchniałasuchów w wersji dla dorosłych, gdyż są nasączone brandy! Pyszne, mięciutkie i delikatne, rozpływają się w ustach. Kruche ciasteczka z makiem – a właściwie masą z białego maku, fig, daktyli, marcepanu, orzechów i migdałów. Ciasteczka są kruche, pysznie, zakręcone, pełne bakalii. Ze względu na swój bogaty farsz doskonale będą pasować na Boże Narodzenie. Kruche ciasteczka z orzechami – właściwie
Damsko-męskie spojrzenie na kuchniębrązowego cukru, 15 ml kawy rozpuszczalnej, drobnej espresso , 15 ml octu jabłkowego, 15 ml mąki ziemniaczanej, 250 ml śmietany 30, 250 ml jogurtu greckiego, Owoce ja dałam figi i borówki, Miód do polania na owoce. Wykonianie: Podgrzać piekarnik do 150 stopni. Ubić białka w dużej misce, następnie dodawać powoli cukier i nadal ubijać do momentu, aż cukier będzie rozbity
Smaki Przyprawy i KoloryMercat Central w Walencji , a jednocześnie zachwyca ogromnym wyborem świeżych i naturalnych produktów, którymi Francuzi mogą się poszczycić. Marché Billancourt odwiedziłem 2 miesiące temu, kiedy to sezon na figi, karczochy, dynie i grzyby trwał w najlepsze. Wszędzie było kolorowo, pachniało i aż chciało się kupować. To miejsce nie znajduje się w żadnym przewodniku jako must visit , ale jeśli
Food Squarenatką pietruszki Sałatka z kukurydzą i kalafiorem Sałatka z rukoli z brzoskwinią i wędzonym kurczakiem Sałatka z rukoli z gruszką, serem pleśniowym i orzechami Sałatka z rukoli, z gruszką, figami i camembertem Sałatka z rukoli z cieciorką, czerwona cebulą i czarnymi oliwkami Sałatka z rukoli z kiełbasą krakowską Sałatka z soczewicy i cukinii Sałatka ze szpinaku z oliwkami
Moja smaczna kuchniajeśli decydujemy się na różnorodność, to warto umieścić na desce sery produkowane z różnych rodzajów mleka (krowiego, koziego, owczego) Dodatki winogrona orzechy włoskie pomidorki koktajlowe suszone pomidory oliwki, kapary, figi daktyle (szczególnie do serów kozich) jabłka, gruszki żurawina listki bazylii masło Pieczywo bagietka, inne białe pieczywo pszenne krakersy Przygotowanie Układając sery na desce trzeba pamiętać, aby pomiędzy poszczególnymi
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataComments / 12/11/2015 HUMMUS 0 Comments / 09/11/2015 SZYBKA PRZEKĄSKA Z AWOKADO / QUICK SNACK WITH AVOCADO 0 Comments / 07/11/2015 FETTUCINE Z WĘDZONYM ŁOSOSIEM / SMOKED SALMON FETTUCINE 1 Comment / 06/11/2015 PIZZA Z FIGAMI / PIZZA WITH FIGS 0 Comments / 05/11/2015 PIECZARKOWE RISOTTO / MUSHROOM RISOTTO ŁOSOŚ Z CHUTNEY Z MANGO / SALMON WITH MANGO CHUTNEY 0 Comments / 03/11/2015 POLĘDWICZKA WIEPRZOWA Z KASZĄ / PORK TENDERLOIN WITH
Martyna Cookspochodzi z książki 100 nowych ciast siostry Anastazji. Składniki: biszkopt kakaowy 6 jajek szklanki cukru szklanki mąki łyżeczka proszku do pieczenia 3 łyżki kakao ciasto bakaliowe 20 dag pokrojonych fig 20 dag rodzynek 10 dag orzechów zmielonych 10 dag orzechów krojonych 2 łyżki mąki pszennej 6 białek 6 łyżek cukru 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia krem 12 żółtek
Pychotkaaawegańskiej. Przepis łatwy, lekki i przyjemny :) Polecam! Składniki: 150 g białego maku 50 g masy marcepanowej 1/3 szklanki cukru pudru 80 g orzechów 50 g blanszowanych migdałów 2 suszone figi 4 suszone daktykle 1 łyżka kandyzowanej skórki pomarańczowej 2 łyżki śmietanki kokosowej 1 łyżeczka łupin babki jajowatej Dodatkowo do obtoczenia: mielone orzechy, migdały, wiórki kokosowe, kakao Przygotowanie: Suszone
Domowa Cookierenka Agiokazję skosztować świeżej opuncji o słodkawym, lekko kwaśnym smaku...pestki? A co tam, arbuz też ma :D Uwielbiamy takie połączenia...a sos <3 Boski <3 Składniki 4 figi kaktusowe (opuncji) 8 plastrów boczku parzonego 2 szklanki listków rukoli 4 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżka octu z czerwonego wina 1 łyżka miodu sól pieprz ser pleśniowy Roqeufort
R'n'G KitchenCzekoladowy tofurnik na spodzie z daktyli; z sosem kakaowym i figą i zaczęła się pora kiedy światło niby jest, ale zdjęcia wychodzą cudownie...rozmazane < / 3 Przepis
More food, love and dreamswiem, ze w Polsce nie sposób dostać tak wyśmienitych i prawdziwie dobrych produktów. Zaczynając od owoców. Ciepłych, soczystych, wypełnionych doskonałym bogactwem smaków aż po same brzegi. Winogrona, kiwi, granaty, figi. Po prostu rozpływały się w ustach. Były słodkie, intensywne i tysiąc razy lepsze od najlepszej czekolady :) Uwielbiałam Greka, który z szerokim uśmiechem na ustach rozwoził te przepyszne owoce
Kuchnia Pani Wiosnyzdjęciami. Wybaczcie. Składniki (na duży słoik, około 10 porcji): 1 i 1/2 szklanki płatków owsianych górskich 1/2 szklanki suszonej żurawiny 1/2 szklanki świeżej żurawiny 9-10 suszonych fig, pokrojonych w plasterki 1/2 szklanki prażonych pestek dyni 1/2 szklanki posiekanych orzechów włoskich 2 łyżki syropu z agawy 3/4 szklanki syropu dyniowo- korzennego (Pumpkin Spice)* *Syrop korzenno- dyniowy: 200 gram mleka
Mango Papaja