Czasami chcielibyśmy po prostu wymienić wieprzowinę czy kurczak w naszej potrawie na coś lżejszego. Oto, jak zastąpić mięso na kilka popularnych i smacznych gatunków sera. Artykuł
COOKMAGAZINEOstatnio lubię zjeść na śniadanie świeże i orzeźwiające sałatki różnego rodzaju. Dziś zaprezentuję prosty przepis na sałatkę z fetą. Czytaj więcej
Czekoladowa muffinkaBurak ćwikłowy Tonda di Chioggia to włoska odmiana buraka ćwikłowego,... Artykuł Kanapki z burakiem, fetą i rukolą pochodzi z serwisu CookMagazine
COOKMAGAZINEoliwek, 250 ml letniej wody Sos pomidorowy: 500 g przecieru pomidorowego, 1 ząbek czosnku, suszone płatki chili, świeża bazylia, świeży tymianek, świeże oregano, cukier, sól, pieprz dodatkowo: oliwki faszerowane fetą i serem mizithra, 1 bakłażan, 250 g mini mozzarelli, 250 g pomidorków koktajlowych, 200 g szynki dojrzewającej, parmezan, świeża bazylia, świeża rukola Do misy miksera nasyp odważoną wcześniej ilość mąki
Plate of JoyJeśli smakowały Wam kwiaty cukinii z fetą , ale chcecie spróbować bardziej eleganckiej wersji, to mam dla Was przepis. Kwiaty cukinii rosną u mnie na działce, więc mam do nich łatwy dostęp. Ślimaki też mam na działce, ale są ze trzy i nigdy ich nie ma, kiedy są potrzebne, dlatego używam gotowych ślimaków z puszki, które są już ugotowane w bulionie
Ugotowane pozamiataneTurcji i Grecji. Ma spieczoną, chrupiącą skórkę oraz miękki i puszysty środek. Może być podawane na słodko z masłem i miodem/dżemem lub w wersji wytrawnej np. z fetą i oliwkami. Przepis na podstawie informacji ze stron: My Little Expat Kitchen przepisnachleb.pl Składniki na 5 sztuk: 1 łyżeczka suchych drożdży 1 łyżka cukru 325 g mąki pszennej
Przepisy na domowy ser i chlebPonieważ uwielbiam kwiaty cukinii i jem je za każdym razem, gdy jestem na działce, to mam już listę ulubionych farszów do nadziewania. Ten przepis przypomina nieco kwiaty cukinii nadziewane fetą , ale jest bardziej treściwy i oryginalny. To idealne wakacyjne danie na każdą pogodę. Kwiaty cukinii nie mogą się nie udać, ważne tylko, żeby były świeżo zebrane/kupione, bo szybko wysychają
Ugotowane pozamiataneDelikatny szpinak z czekoladowym makaronem i do tego dwa sery, idealne połączenie i godne spróbowania. Polecam każdemu wielbicielowi czekolady bo smakuje tutaj wybornie. Makaron czekoladowy ze szpinakiem, gorgonzolą i fetą. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanieznudziło się mojemu mężowi muszę wymyślać różne dania z jej wykorzystaniem. Po zrobieniu lecza przyszedł czas na placuszki. W zeszłym roku robiłam placki z cukinii z fetą. Tym razem zrobiłam ciasto, gdzie jest mniej mąki, dzięki czemu smak cukinii jest bardziej wyczuwalny. Placki podałam w towarzystwie sosu słodko-kwaśnego. Polecam dla tych co placki z cukinii znają
Pobite gary Barbarytakie wieczory jak ten dzisiejszy. Pogoda cudowna - po słonecznym, upalnym dniu przyszedł czas relaksu pod gwieździstym niebem. Postanowiłam rozpieścić się jeszcze bardziej. Przygotowałam chrupiącą roladę z kremem mascarpone z fetą, suszonymi pomidorami i cytrynowym tymiankiem. Wiem, że teraz dopadła Cię zazdrość, ale nic na to nie poradzę- przecież taki wieczór zasługuje na pyszną oprawę. Czytaj więcej » Ten i inne przepisy
Wielki apetytDziś zaproponuję Wam lekką zupę krem z cukinii z dodatkiem serka Apetina i kurek. Czytaj więcej »
Ana Mari's worldDziś zaproponuję Wam lekką zupę krem z cukinii z dodatkiem serka Apetina i kurek. Czytaj więcej »
Ana Mari's worldnaczyniu żaroodpornym. Naczynie przykryć (wieczkiem lub folią) i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni na 1 godzinę. 20 minut przed końcem pieczenia odkryć naczynie. Podawać z pokruszoną fetą, posiekaną natką i oliwą do skropienia. Świetne również jako przystawka na zimno
zadanie-gotowanieletnie gorące dni, schłodzony i soczysty. W ostatnich latach stał się szczególnie popularny w sałatkach, a odkryciem ostatnich lat była sałatka z arbuza zcytrusowo-miętowym winegrecie i z fetą. 6 lat temu zaczęłam robić Tort z arbuza i ten stał się ostatnimy czasy również popularny, choć wtedy kiedy sama zaczęłam z arbuza tworzyć Torty, nie widziałam w sieci aby ktoś
Sztuka gotowania w/g SamiryDziś na blogu zapachnie Wam lasem, a to za sprawą pysznej tart y z kurkami serkiem Apetina oraz groszkiem. Jest po prostu pyszna! Czytaj więcej »
Ana Mari's world