feta - 6903 przepisów (strona:373/461)

Sałatka śledziowa z suszonymi pomidorami i papryczkami chilli 137

Składniki: 4 płaty śledziowe, słoiczek suszonych pomidorów, cebula, cebula czerwona,  4 ogórki konserwowe, 4 papryczki chilli nadziane fetą, olej, 2 listki laurowe, 4 ziarenka ziela angielskiego, pieprz grubomielony, cytryna, kilka pieczarek marynowanych ( ja miałam 14), garść natki pietruszki. Przygotowanie: 1. Płaty śledziowe pokroić na kawałki. 2. Suszone pomidory pokroić na kawałki. 3. Cebule pokroić w paseczki. 4. Ogórki konserwowe

W kuchni u Moniki
Tarta warzywna z mini marchewkami zdrowy lunch 177

gram masła ekologicznego zimnego pół łyżeczki soli pieprz ok 5 łyżek mleka Nadzienie: 6 sztuk marcheweczek Marwitki kolba kukurydzy 6 jaj "0" pół szklanki mleka ser kozi lub feta do wkruszenia gałka muszkatołowa świeżo mielona tymianek suszony lub świeży sól i pieprz do smaku ulubiona sałata Składniki na ciasto umieść w malakserze i zmiksuj, aż pojawi się kula ciasta

AZgotuj!
Zapiekanka z cykorii 116

góry – zalewamy beszamelem. Pieczemy 20 minut w 220 stopniach w piekarniku ( aż powierzchnia lekko zbrązowieje). Podajemy gorące z dodatkami – ja podaje z pomidorami malinowymi wymieszanymi z fetą ( słodkie pomidory przełamują smak gorzkiej cykorii

Sezonowy Garnek
Kilka pomysłów na... 168

już tą ciecierzycą, to polecam wegańskie kluski z mniej wegańskim serem, no, ale Ci co weganami są zawsze mogą go zastąpić chociażby tahini Szpinakowe kluski jaglane z serem feta, fasolka

More food, love and dreams
Fit sałatka z grillowanej cukinii i trochę o patelniach grillowych 205

diecie bez węglowodanów. I pierwsza i druga opcja jest pyszna. SKŁADNIKI mała młoda cukinia, ok. 350g 3-4 garści młodego szpinaku 100g ugotowanych tortellini /sera bałkańskiego (ewentualnie feta) 8 pomidorów suszonych kilka kaparów 3 łyżki startego cheddara 3 łyżki startego parmezanu łyżka miodu łyżka musztardy Dijon łyżka soku z cytryny 5 łyżek oliwy sól pieprz bazylia oregano

Karo in the Kitchen
Tarta z grillowaną cukinią 176

jajka 2 łyżki posiekanej pietruszki pieprz, sól nadzienie: niewielka żółta cukinia niewielka zielona cukinia łyżka oliwy łyżka ziół prowansalskich mała czerwona cebula mała biała papryka 100 g sera feta Mąkę siekamy z masłem po czym dodajemy jajko i śmietanę. Zagniatamy na jednolite ciasto i wkładamy do lodówki na co najmniej 30 minut. Rozwałkowujemy cienko i wykładamy do formy ( o średnicy

Mienta blog
Zupa krem z buraków z kminem rzymskim 117

świeżych buraczków skrywa w sobie marchewkę, ziemniaki i cebulę. Jednak tego charakterystycznego posmaku dodaje jej kmin rzymski (nie mylić z kminkiem!). Jeżeli jeszcze Wam mało podkręćcie smak pokruszonym serem feta. Pysznie i zdrowo

Milion Smaków
Wytrawne babeczki 217

proszku do pieczenia  szczypta soli i pieprzu 2 jajka 125 ml oliwy z oliwek 1 łyżeczka suszonego czosnku niedźwiedziego 2 łyżki cebulki prażonej Ale-raj 100 g serka feta Przygotowanie: W misce wymieszać mąkę, proszek do pieczenia, sól, pieprz. Wbić jajka, wlać oliwę z oliwek i energicznie wymieszać na gładko. Dodać czosnek niedźwiedzi, cebulkę prażoną i ser pokrojony

Ala piecze i gotuje
Kilka pomysłów na... 196

śniadanie.. w sumie to zawsze :D  Miłego dnia :)  Cukiniowe gofry z kremowym serkiem, szynką szwajcarską, szpinakiem i pomidorem  Kotlety ziemniaczane ze szpinakiem i fetą  Curry z ciecierzycy i kalafiora z pure dyniowym, ryż jaśminowy  Makaron noodle z masłem orzechowym, marchewką i brokułem  Pierś z kurczaka pieczona z karmelizowaną cebulką i camembertem, kasza bulgur

More food, love and dreams
Recenzja: "Złota kuchnia polska" Elżbiety Adamskiej, czyli jak dałam się skusić "opakowaniu" 142

Brzmi przecież bardziej dystyngowanie. Wydawca zadowolony, a i po francusku pogruchać przy gościach na kolacji można.         Kuchnia polska według Elżbiety Adamskiej to także mozzarela, feta, fondue, gazpacho, krem z awokado, ravioli, rosyjska okroszka, beszamel, sałatka grecka, gnocchi, pilaw, krewetki, kofta, musaka i wiele, wiele innych. Nie ma za to, na przykład, krokietów, które w Polsce

Życie zamknięte w smaku
Imprezowe koreczki z pomidorkami koktajlowymi, bazylią i serem typu greckiego 166

bądź przy innej, Waszej ulubionej, sałatce ;) KORECZKI Z POMIDORKAMI KOKTAJLOWYMI, BAZYLIĄ I SEREM TYPU GRECKIEGO Składniki: - 500 gram pomidorków koktajlowych (lub inna, dowolna ilość) - 270 gram sera typu greckiego (feta) - świeża bazylia Przygotowanie: Pomidorki myjemy, rozcinamy na dwie części. Bazylię myjemy i dzielimy na listki. Ser kroimy w średnich rozmiarów kostkę. Na wykałaczkę nadziewamy: jedną część pomidorka (tę, która wcześniej

Życie zamknięte w smaku
Sałatka szopska z pomidorów i ogórków ( specjalność bułgarska ) 199

obiad czy kolację. Prosta w wykonaniu, smaczna i dietetyczna. Składniki: 200 gram ogórków sałatkowych ze skórką 200 gram pomidorów 1 cebula 2 ząbki czosnku 100 gram twardego sera typu feta 1 duży pęczek natki pietruszki Sos: 3 łyżki oliwy Sok z ½ cytryny Pieprz Sól Ok. ½ łyżeczki cukru Wykonanie: Ogórki i pomidory kroimy w dużą kostkę. Cebulę obieramy, kroimy na połowę

Smaki Ewy
Surówka z sałatą lodową i pestkami dyni 194

będzie na mojej grządce, ale do tego jeszcze trochę czasu. Dzisiaj przedstawiam surówkę w roli głównej z sałatą lodową. Składniki: ½ główki sałaty lodowej 6 pomidorków koktajlowych ¼ opakowania sera typu feta ¼ szklanki pestek dyni Sos: 3 łyżki wody 3 łyżki oliwy Łyżeczka soku z cytryny Łyżeczka suszonej pietruszki Sól Pieprz Cukier Wykonanie: Sałatę myjemy, kroimy na kawałki. Do sałaty dodajemy

Smaki Ewy
Papryka z grilla 191

Dzisiaj kolejna propozycja na danie z grilla. I po raz kolejny nie wiem czy można nazwać to przepisem, to raczej pomysł na to co by tu

Polska Zupa
Sałatka z fasolki szparagowej 184

Category: Product #: Regular price:$ (Sale ends ! ) Available from: Condition: Good ! Order now!

Eksplozja smaku

Proponowane wyszukiwania