faszerowane - 2000 przepisów (strona:8/134)

jajka faszerowane sardynkami 150

składniki: 5 jajek 1 mała puszka sardynek w oleju 1/2 łyżeczki soku z cytryny 1 łyżka startego sera żółtego 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego 1 i 1/2

Domowy Smak Jedzenia
Jajka faszerowane z bryndzą 165

Jeszcze jeden pomysł na faszerowane jajka. Pasta z bryndzy i żółtek jest bardzo wyrazista. Koperek znakomicie ją uzupełnia. Polecamskładniki4 jajka3 - 4 łyżki posiekanego koperku + koperek do przybrania1 nieduża szalotka - drobno pokrojona2 łyżki bryndzy2 spore łyżki majonezu  sól, pieprzprzygotowanieJajka ugotować na twardo, przestudzić, obrać, przekroić na pół, wyjąć żółtka. Koperek drobno posiekać. Do miski włożyć żółtka, dodać koperek, bryndzę, majonez

Stare Gary
Dynia faszerowana z boczkiem 195

Kolejny przepis na faszerowaną, pieczoną dynię . Była dynia z orzechami i serem pleśniowym (przepis tutaj ) teraz dynia z boczkiem i cheddarem. Ponieważ nie do końca lubię sery pleśniowe w wersji ciepłej, ten przepis zdecydowanie bardziej przypadł mi do gustu. Dynia bardzo smaczna, moim zdaniem porcja dla 3 - 4 osób.składniki1 niewielka piżmowa dynia 2 ząbki czosnku, drobno

Stare Gary
Papryki faszerowane poczwórnie paprykowe 179

Papryka faszerowana doprawiona słodką papryką mieloną , płatkami paprykowymi ( z różnych suszonych pikantnych papryk ) i marynowaną paprykę. Z dodatków do farszu też lekka zmiana- do mięsa dodałam ryż ,  płatki owsiane i cebulę.Czytaj więcej

Buniabaje w kuchni
Bakłażan faszerowany z mięsem 193

zawsze mit o wychodzi :). Na przykład taki bakłażan z fetą i pomidorem  jest wspaniały, ale kaloryczny... Dziś więc bakłażan zapiekany, przygotowany z minimalna ilością tłuszczu.Bakłażan faszerowany z mięsem Składniki:500 g łopatki wieprzowej1 spora cebula1 kg bakłażana2 pomidory bez skórki1 kula mozzarelli 1 łyżeczka kuminu1 łyżeczka słodkiej papryki1 łyżeczka ostrej paprykisólpieprzolej do smażeniaWykonanie:Mięso mielimy

Kulinarne przygody Gatity
Jajka faszerowane żółtym serem i pomidorami 982

tego stopnia, że gdy pytam kogoś kto je te jajka po raz pierwszy z czego jest zrobiony, nikt nie potrafi powiedzieć co jest w środku, oprócz żółtka oczywiście :-). Jajka faszerowane żółtym serem i pomidorami Składniki: 6 jajek ugotowanych na twardo 4 łyżeczki koncentratu pomidorowego 4 łyżki drobno startego żółtego sera 2-3 łyżki majonezu sól pieprz

Kulinarne przygody Gatity
Faszerowane okrągłe cukinie 203

Małe, okrągłe cukinie są idealne do faszerowania. Można także zrobić w ten sposób podłużne, ale te mają swój urok. Polecam nafaszerować je bardzo popularnym nadzieniem z mięsa mielonego, warzyw i ziół. Obiad pyszny, w 45 minut, kolorowy i zdrowy.  Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Cukinia faszerowana + kotleciki z farszu 176

Utrafienie z ilością farszu do gołąbków lub wszelkiego rodzaju faszerowanych warzyw graniczy czasem z cudem. Dawno już przestałam się tym martwić - po prostu z farszu którego mam w nadmiarze robię kotleciki i podaję w sosie następnego dnia. Czytaj więcej

Buniabaje w kuchni
Kalarepki faszerowane wg Buni 204

nowych zdjęć potrawy - bo przepis był już wstawiany na inne strony kulinarne, a tylko na blogu się nie pojawił ( pochodzi sprzed czasów kiedy zaczęłam prowadzić blog).A , że lubimy faszerowane warzywa lubimy to często mam ,, powtórkę z rozrywki ,,. Takie kalarepki w towarzystwie koperku i marchewki to po prostu pycha . Czytaj więcej

Buniabaje w kuchni
Pieczarki faszerowane 340

taka całkiem konkretna przekąska). Przygotowanie ich nie jest skomplikowane ani bardzo pracochłonne. Czasem gdy planuję zrobić na obiad kotlety mielone, kupuję dodatkowo trochę pieczarek i część mięsa wykorzystuję do faszerowania. Szkodniki oczywiście wyjadają mięcho, zostawiając nietknięte pieczarki, ale kto im zabroni? Czytaj dalej

Gotuj z Misiem
Papryki faszerowane mięsem i Fetą 170

trochę taka wariacja na temat kuchni greckiej. Grecy faszerują wiele warzyw .Zapiekają je , grillują, duszą. Często pojawia się w towarzystwie takich warzyw lub nawet jako ich składniki ser . Kupiłam  małe kształtne papryczki ( takie wielkości średniego pomidora). Aż się proszą by coś z nimi zrobić. Przygotowałam farsz z nutą przypraw greckich i dodatkowo poutykałam w nim kosteczki Fety. Czas

Buniabaje w kuchni
Ziemniaki faszerowane pstrągiem 201

obrania ziemniaków licząc , że ostatecznie zjemy po paseczku smażonej ryby , ziemniaki i jakąś surówkę. Jak popatrzyłam na ziemniaki to uświadomiłam sobie że są jednakiej wielkości i kształtu - akurat na faszerowanie. A że z ryba dawno nie robiłam - to są. Czytaj więcej

Buniabaje w kuchni
Ziemniaki faszerowane kurczakiem z papryką 184

prostszego dania do zrobienia kiedy mamy kawałeczek mięsa , lub trochę grzybków niż faszerowane ziemniaki. Robiłam już wiele wersji. Dziś w łapki wpadła mi mała pojedyncza pierś z kurczaka i świeża papryka .Dalej poszło migiem. Czytaj więcej

Buniabaje w kuchni
Papryki faszerowane mięsem , kaszą gryczaną i grzybami 147

Podliczyłam przepisy na faszerowane papryki ( na ciepło) i wyszło mi , że jest to 15 przepis . Robiłam z mięsem i ryżem , mięsem i kaszą jaglaną, w sosie pomidorowym , koperkowym , grzybowym , na parze i w wywarze .Dziś następna wersja - farsz to mięso , kasza gryczana i suszone grzyby - do tego sos grzybowy. Czytaj więcej

Buniabaje w kuchni
Ziemniaki faszerowane tymiankowym kurczakiem 149

użyjemy na sznycle czy roladki. Najczęściej robię z niej jakieś danie orientalne do którego i tak trzeba by mięso pokroić, pulpeciki itp. Ja dziś zrobiłam najprostsze danie - czyli faszerowane ziemniaki , a farsz doprawiłam tymiankiem. Czytaj więcej

Buniabaje w kuchni
Faszerowana mała główka kapusty 144

udział w Konkursie "Smakowita Pajda to kulinarna frajda!" zorganizowanym na blogu  Majanowe pieczenie - sponsorem konkursu jest ZT Kruszwica S.A. Zawsze ,, chodził" za mną pomysł by zrobić faszerowaną kapustę .Taką wydrążoną całą główkę zamiast gołąbków. Jakoś nie robiłam. A teraz trafiła mi się malutka kapustka -taka akurat na 2 osoby. Nie mogłam sobie darować- zrobiłam. Farsz prawie taki

Buniabaje w kuchni
Ziemniaki faszerowane w sosie koperkowym 188

już chyba 6-ta czy 7-ma wersja faszerowanych ziemniaków. Robiłam z grzybami, białą kiełbasą, mięsem z kurkami, kurczakiem. W sosie grzybowym, pieczarkowym , śmietanowo-tymiankowym itd. Dziś następna próba. Zostało mi kawałek gotowanego mięsa wieprzowego ( gotowałam w rumianym wywarze by podawaćw sosie musztardowym i część mięsa mi została). Czytaj więcej

Buniabaje w kuchni
JAJKA FASZEROWANE PIECZARKAMI 144

JAJKA FASZEROWANE PIECZARKAMI Składniki: jajka ugotowane na twardo pieczarki szczypiorek sol pieprz Przygotowanie: 1. Ugotowane jajka obieramy ze skorupek, przekrajamy na pół i delikatnie wyjmujemy z nich żółtko tak by nie poszkodzic białka.   Tak, zgadza się-mi w ferworze wielkanocnych przygotowań, jajka się troszkę przegotowały. W tym daniu jednak to nie będzie

Kulinarnie z Polką na Kresach
Uda kurczaka faszerowane białą kiełbasą z żurawinami 203

wielkanocny, rodzinny obiad w tym roku zaplanowałam pieczone uda kurczaka, faszerowane białą kiełbasą i żurawiną. To danie na pewno trafi w gust moich domowników bo lubią pieczonego kurczaka pod każdą postacią a ja przecież lubię przygotowywać to co im smakuje. Obmyślam jeszcze inne pozycje świątecznego menu i doglądam rzeżuchy czy aby na pewno zdąży ładnie wyrosnąć. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Smaczna Pyza
Jajka faszerowane suszonymi pomidorami 217

pieprz, sól szczypiorek do ozdoby Jajka gotujemy na twardo. Kroimy na pół i wyjmujemy żółtka. Żółtka,pomidory i majonez miksujemy razem na gładką masę. Doprawiamy solą i pieprzem. Białka faszerujemy powstałym farszem. Ozdabiamy szczypiorkiem. SMACZNEGO!:) Przepis znaleziony na blogu  Kuchnia Agaty

Czerwona Porzeczka
Wielkanocne jaja faszerowane łososiem 152

Wielkanoc to jajka obowiązkowo. Szczególnie te faszerowane czymś pysznym. U mnie będą suto nadziane wędzonym łososiem, do tego kilka kropel soku z cytryny i obowiązkowo świeży koperek. To moja pierwsza propozycja na Wielkanocne śniadanie. Przepis ukazał się również w Chochli . Składniki : * 3 jajka * 50g wędzonego łososia * 2 łyżki majonezu  * łyżka soku z cytryny  * sól, świeżo mielony czarny pieprz

Magiczne Życie Marty
Jajka faszerowane kaszą jaglaną 131

Faszerowane jajka na święta Wielkanocne przygotowuje się praktycznie w każdym domu. A przynajmniej u mnie. Babcia tradycyjnie robi je z farszem pieczarkowym i dodaje do świątecznego śniadania. Jednak chciałam się z Wami podzielić całkiem innym przepisem na farsz – z kaszy jaglanej oraz chrzanu. Przyozdobione kiełkami z buraków (bądź innymi) skuszą każdego, kto lubi chrzanowe

Pink Envelope
Jajka faszerowane łososiem 178

blogu pokazałam już kilka różnych wersji jajek faszerowanych.  Jak do tej pory nie było jednak jajek z łososiem, chociaż pojawiły się już te o rybnym smaku.  Jajka z łososiem są niezwykłe w smaku, ale chyba nie posmakują tym, którzy łososia najzwyczajniej w świecie nie lubią.  Ja go lubię, więc i takie jajka zjem z miłą chęcią

Sto kolorów kuchni
Pomidory faszerowane mięsem 155

chociaż lekkim podgrzaniu. Właściwie to pomidory w ogóle nie lubią niskich temperatur (podobnie jak ja:) i surowe, w lodówce tracą swój cudowny smak. No to zapiekam. Zazwyczaj do faszerowania mięso miesza się z ryżem, aby wchłonął nadmiar wody. Ja postanowiłam jednak danie zapiec na ryżu z dodatkiem zmiksowanego miąższu, co pozwala Królowi Pomidorowi całkowicie zawładnąć smakiem. Składniki dla 4 osób

Pełny talerz
Jaja faszerowane w skorupkach podsmażane na maśle 202

Jaja faszerowane w skorupkach Nie jest to żadna nowość, bo przepis jest stary jak polska kuchnia, ale to przecież tylko zaleta. Sprawdzony klasyk, który nie może się nie udać. Jest to również sposób na ukrycie fioletowej obwódki, gdy w ferworze przygotowań do śniadania wielkanocnego zdarzy się przegotować jajka ;) Składniki na 6 porcji: 6 jaj ugotowanych na twardo 2 łyżeczki posiekanego

Pełny talerz
Cebula faszerowana kapustą,gruszką,rodzynkami i gorgonzolą 100

ścieramy na tarce. wszystko razem mieszamy z serem następnie, solimy, pieprzymy i skrapiamy miodem.Cebule zapiekamy w nagrzanym piekarniku w 200 stopniach około 20 - 30 minut. Aż cebula będzie miękka.Faszerowana cebula

Bon Appetit Małgorzaty
Bakłażan faszerowany salsą pomidorową 118

połówki i wydrążamy miąższ. Do środka dajemy farsz z salsy a wierzch pokrywamy plastrem mozzarelli. Bakłażana pieczemy w nagrzanym piekarniku w 200 stopniach około 20 minut. Bakłażan faszerowany salsą pomidorową

Bon Appetit Małgorzaty
Ziemniaki faszerowane rybą i pieczarkami 173

Składniki na 2 porcje:2 bardzo duże ziemniaki najlepiej typu winiety2 filety ryby (u mnie dorsz)kilka pieczarek1 cebulasól, pieprzZiemniaki gotujemy w łupinach wpół miękko(ziemniaki

Bon Appetit Małgorzaty
Śniadaniowo: faszerowane zielone ogórki 142

nasionek. Biały ser mieszamy z kefirem i z drobno pokrojonym szczypiorkiem, doprawiamy solą i pieprzem. Gotowy twarożek wypełniamy ogórki, na wierch kładziemy starte na tarce rzodkiewki. Śniadanie gotowe :)Faszerowane zielone ogórki

Bon Appetit Małgorzaty
Jajka faszerowane łososiem 189

jajek. Żółtka mieszamy z posiekanym łososiem. Farsz nakładamy po 1 łyżeczce do białek, dekorujemy plasterkami łososia i natka pietruszki. Później zjadamy :) jajka faszerowane łososiem

Bon Appetit Małgorzaty
Pieczarki faszerowane z szynką szwarcwaldzką 220

podsmażone pieczarki, szynkę i por, wszystko mieszamy z dodatkiem majonezu oraz szczypiorku. Doprawiamy solą i pieprzem. Takim farszem nadziewamy upieczone w panierce pieczarki. Dekorujemy szczypiorkiem. faszerowane pieczarki

Bon Appetit Małgorzaty
Faszerowana bagietka pastą jajeczną i chorizo 220

Śniadanie nie musi być nudne, tak podane na pewno każdego wprowadzi w dobry nastrój na resztę dnia :)Składniki:2 małe bagietki (albo długi chlebek)pęto chorizo

Bon Appetit Małgorzaty
Pieczona kaczka faszerowana wątróbką 217

kaczka faszerowanaJeśli kaczka to tylko z prywatnego gospodarstwa  Jeśli kaczka to taka, jaką robiła przez lata moja mama czyli nadziewana wątróbką. Wstawiam kaczkę

Bon Appetit Małgorzaty
Kurczak faszerowany 418

Kurczak faszerowany w zupełnie nowym wydaniu.Oczywiście można użyć kurczaka w całości i bawić się w oddzielanie kości od mięsa, ale znacznie prościej jest wykorzystać skórkę z kurczaka i gotowe części,takie, jak filety z udek.  Składniki:-skórka z kurczaka-10 filetów z udek-podwójna pierś z kurczaka-20 dkg wątróbki drobiowej-1 duża czerstwa bułka-duża natka

Maminek kulinarny
Jajka faszerowane z szynką - klasyka 210

Zupełnie smaczny twór, który powstał w dawnych czasach po to, aby zagospodarować resztki poświątecznych, wędlin. Tak przynajmniej było u mnie.  Faszerowane w ten sposób jaja polecam, jest to na prawdę dobry pomysł na szynkę, gdy nieco nam się już znudzi .składniki6 jajekok 100 g szynki wędzonej3 spore łyżki majonezułyżeczka chrzanusól, pieprz, papryka do smakuprzygotowanieJajka ugotować na twardo, przestudzić , obrać

Stare Gary
Faszerowany bakłażan 180

Pyszny faszerowany bakłażan. Wymaga trochę pracy, ale można wszystko przygotować wcześniej. Bakłażany należy upiec, przygotować farsz i  trzymać w lodówce. Przed pieczeniem wyjąć z lodówki, bakłażany napełnić farszem, przykryć folią aluminiową, wstawić do piekarnika, bez posypywania serem i dopiero jak będą dobrze zagrzane zdjąć folię, posypać serem i piec jak podano w przepisie. Przepis ze strony BBC Food

Stare Gary
Jajka faszerowane z pieczarkami 199

Kolejny klasyczny przepis na faszerowane jajka. Tym razem pieczarkami. Można użyć brązowych pieczarek, które są nieco bardziej, moim zdaniem, aromatyczne niż białe. Ale z każdymi będzie smacznie. składniki4 jajkaok 8 średniej wielkości pieczarek - drobno posiekanych1/2 cebuli  - drobno pokrojonejgarść pietruszki3 spore łyżki majonezusól, pieprz, papryka w płatkach do smakuprzygotowanieJajka ugotować na twardo, przestudzić, obrać, przekroić na pół, wyjąć żółtka

Stare Gary
Faszerowane papryczki 230

która raczej nie daje się zjeść. Ale mimo tej skórki  - do powtórzenia. Tak zrobione papryki świetnie sprawdzają się również pieczone na grillu  - na grill  faszerowałam nieco większe podłużne zielone, i słodkie i ostre. Wyszły pyszne!składniki6 małych papryczek (miałam 3 małe słodkie i 3 chili) lub 3 większe podłużnefarsz1 łyżka miękkiego białego sera2 łyżki startego

Stare Gary
Kurczak faszerowany mięsem mielonym 466

mięsa mielonego,10 pieczarek,1 cebula,2 łyżki oliwy,1 jajko,2-3 łyżki kaszy manny,sól,pieprz,majeranek,słodka papryka.  Polecam także  kurczaka faszerowanego pieczarkami, przepis tutaj. Przygotowanie:  Kurczaka myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Pozbawiamy go kości, czyli tzw. luzowanie kurczaka. Kurczaka kładziemy na blacie piersiami do dołu. Nacinamy go wzdłuż. Następnie nacinamy nóżki

Aga w kuchni
Bakłażan faszerowany mięsem i kaszą jaglana 167

delikatne.Bardzo proste i naprawde szybkie danie do przygotowanie.Jesli planujesz to danie ,ugotuj na sniadanie wiecej kaszy jaglananej,a uporasz sie z nim w expresowym tempie. Sos jogurtowy dopelni smak faszerowanego baklazana.Jesli do sosu dodasz jeszcze posiekane listki miety,szykuje sie prawdziwa uczta.Zatem do dziela.Zapraszam do przepisu.Skladniki na 2 porcje:2 baklazany250 g miesa mielonego ( dowolnego,ulubionego

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Papryka faszerowana warzywami i ryżem-pyszna 270

wartosci odzywczej,zawiera bowiem okolo 5 razy wiecej witaminy C niz owoce cytrusowe.Swietnie nadaje sie do faszerowania.Ta jest wyjatkowo smaczna ,choc nadziewana  tylko ryzem z warzywami.Nadzienie warzywne przed faszerowaniem papryk zostalo wymieszane z kokosowym sosem beszamelowym.Farsz jest przepyszny,puchaty i rozplywajacy sie w ustach.I wlasciwie nie wiem,czy to sprawil dodatek beszamelu czy kokosa.Warto w kazdym razie wyprobowac.Naprawde polecam.Skladniki

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Paprykowe faszerowane miseczki 128

piątek ale jakoś nie bardzo przywiązuje do tego wagi, że w piątek ma być ryba. Tak więc dziś coś dla takich osób jak ja. A zrobiłam na obiad papryki faszerowane bo bardzo je lubimy. Udało mi się tanio kupić więc była okazja do ich przyrządzenia. Było pysznie i jeszcze trochę zostało na kolację. Swoją drogą to bardzo lubię takie faszerowańce

Ewa w kuchni
CUKINIA FASZEROWANA MIĘSEM MIELONYM I KASZĄ JAGLANĄ 276

Cukinia faszerowana mięsem mielonym z szynki i kaszą jaglaną to sposób na łatwy, ciekawy i naprawdę pyszny posiłek. Danie nie wymaga wiele wysiłku, nie należy też do najkosztowniejszych:) Dodatek kaszy jaglanej zaś sprawia, że jest jeszcze zdrowsze oraz bardziej sycące i smakuje wspaniale. Ponieważ cukinia sama w sobi nie ma zbyt dużo smaku, ważne jest, aby dobrze podkreślić smak mięsa

Słodko-Słony Świat Ilony
Papryka faszerowana mięsem mielonym i ryżem 199

papryki500 g mięsa mielonego wołowo-wieprzowego1 woreczek ugotowanego ryżu3 łyżki ketchupucebulasólpieprzzioła prowansalskiesłodka papryka0,5 l bulionu20 dag żółtego, starkowanego seraWedług mnie papryka faszerowana mięsem mielonym i ryżem, to ciekawa alternatywa dla gołąbków, a jednocześnie wyśmienity pomysł na mało pracochłonny, a za to bardzo ciekawy obiad. Można je serwować jako danie samodzielne lub w towarzystwie gotowanych ziemniaczków.Przygotować dużą miskę

Świat Domowej Kuchni
Faszerowany filet po chłopsku 460

łyżka masłaokoło 4 łyżki posiekanego szczypiorku50 g serka topionego (śmietankowego)przyprawa do kurczaka1 jajkobułka tarta do panierowaniaolej do smażeniaDziś bardzo ciekawa, nowa odsłona dania z wykorzystaniem piersi z kurczaka. Faszerowany filet po chłopsku to doskonałe i sycące danie obiadowe.Cebulę i kiełbasę pokroić w drobną kosteczkę. Najpierw samą cebulę poddusić na patelni z dodatkiem masła, a następnie dodać kiełbasę

Świat Domowej Kuchni
Kurczak faszerowany pieczarkami 1335

kurczak - u mnie ok. 1,5kg,1 cebula,ok. 10 pieczarek,2 łyżki bułki tartej,2 łyżki oliwy,przyprawy: pieprz, sól, majeranek, słodka papryka, czosnek Polecam także kurczaka faszerowanego mięsem mielonym, przepis tutaj. Przygotowanie:  Kurczaka myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Wyjmujemy z kurczaka wszystkie kości, zostawiając tylko skrzydełka. Kurczaka kładziemy na blacie piersiami do dołu. Nacinamy wzdłuż, rozkładamy

Aga w kuchni
Włoska kapusta faszerowana gołąbkowym nadzieniem 135

kapustę uwielbiam pod wieloma postaciami. Najczęściej robię z niej gołąbki, ale smakuje wspaniale również w zupie jarzynowej, czy jako jedno z warzyw dodawanych do rosołu. Próbowaliście kiedyś faszerować włoską kapustę? Nie? No to dzisiaj zapraszam Was do spróbowania takiego własnie sposobu na włoską kapustę.Składniki:niezbyt duża włoska kapusta,masa mięsna na gołąbki w ilości odpowiedniej

Codzienna kuchnia niecodzienna
Dynia piżmowa faszerowana mięsem i kaszą jaglaną 188

Jeszcze można kupić dynię, jest jej nawet dość sporo w sklepach. Wykorzystujmy to zatem i serwujmy na nasze stoły słoneczne dania :) Ja tym razem przygotowałam dynię piżmową faszerowaną mięsem i jaglaną kaszą. Farsz wyszedł bardzo lekki, choć dość pikantny w smaku. Jednak przy słodkawej dyni nie mógł być inny :) Przygotowanie takiej dyni jest troszkę pracochłonne, gdyż samo

Codzienna kuchnia niecodzienna
KOPERTY / KIESZONKI Z INDYKA FASZEROWANE SUSZONYMI POMIDORAMI, SEREM TYPU GRECKIEGO I... 139

razie. Jak zwał, tak zwał, grunt, że wyszło pyszne.W naszym domu jadamy głównie indyka (większości mięs nie tolerujemy), więc przedstawiamy na talerzach jego różne twarze. Dzisiejsza propozycja to indyk faszerowany suszonymi pomidorami, serem typu greckiego, dużą ilością ziół i... czosnkiem oczywiście. Wyszło przepysznie, więc przekazujemy dalej. Polecamy! Dietetyczne, bardzo smaczne mięsko. SKŁADNIKI:- pierś z indyka, spory kawałek,- pomidory suszone

Wypisz Wymaluj
FASZEROWANE JAJECZNE CHŁOPKI 160

Faszerowane jajka w bardziej wesołym wydaniu stojących chłopków.  Trochę zabawy, kilka składników a jaka frajda - szczególnie dla dzieci. Składniki: 6 jajek 100g szynki łyżka majonezu łyżeczka chrzanu 12 goździków (ja dałam ziele angielskie, dlatego trudno było moim oczom utrzymać się ) 3 rzodkiewki kilka plasterków ogórka konserwowego 6 plasterków zielonego ogórka sól, pieprz Wykonanie: Jaja gotujemy na twardo. Studzimy, obieramy

Walijskie Pichcenie
Cebula faszerowana pęczakiem 159

Przepis powstał na konkurs z serkiem Apetina. Cebulę faszerowaną chciałam przygotować już od jakiegoś czasu, ale akurat teraz miałam dodatkową motywację. Przygotowanie tego dania nie jest zbyt trudne, trzeba tylko uważać, by nie poparzyć się gorącą cebulą.  Składniki: 3 duże cebule (białe lub czerwone)  1 łyżka serka Apetina Tapas 1/2 szklanki pęczaku 6-7 szt. pieczarek pieprz, sól

Pasja Smaku
Jajka faszerowane 157

duchu trwających świąt Wielkanocnych, chcę się z Wami podzielić przepisem na jajka faszerowane, jakie zawsze z tej okazji przygotowuję.   Składniki: 10 jajek ugotowanych na twardo majonez 10 dag szynki pęczek szczypiorku 10 dag łososia pęczek koperku Wykonanie: Jajka obieramy, dzielimy na dwie różne części (ja użyłam 14 jaj, więc podzieliłam je na dwie porcie po 7 jaj każda),... ...kroimy

Taste Of My Day
Faszerowana bagietka 309

bułki "hot-dogówki" 50g miękkiego masła po połówce papryki czerwonej, zielonej i żółtej sól, pieprz do smaku mleko Ze wszystkich bułek wydrążamy środek. Krótsze bułki wygodniej się faszeruje, ale jeśli macie długą bagietkę, możecie ją pokroić na mniejsze części. Wydrążony środek z bułki namaczamy w mleku- tak aby był wilgotny, ale żeby nie było widać nadmiaru mleka. Mielonkę mielimy przez

Czerwona Porzeczka
Świąteczny kurczak faszerowany na słodko 210

znużeni wigilijnymi smakami zapragniecie w drugi dzień Świąt dla odmiany zjeść kurczaka. W Polsce coraz bardziej robi popularna się gęś, ale i tak królem stołu jest kurczak. Tym razem faszerowany światecznie bakaliami, nawet  mocnym alkoholem, żeby zaskoczyć gości...smakuje wybornie:)Składniki; Duży kurczak, przyprawa do kurczka, 2 garści wędzonych śliwek / my daliśmy zwykłe i smak też

Anioły w kuchni
Jajka faszerowane z pająkami 511

Niech nazwa Was nie zmyli - jajka nie będą faszerowane pająkami! To jedynie propozycja szybkiej do wykonania przystawki na spotkanie w stylu Halloween z ciekawą dekoracją. Nie potrzeba tu żadnych specjalnych umiejętności, więc nawet dzieci mogą pomóc przy ich przyrządzaniu.  Składniki: 6 jajek ugotowanych na twardo kilka czarnych oliwek bez pestek 1 łyżeczka musztardy 1 łyżka majonezu szczypiorek sól, pieprz

Pasja Smaku
Faszerowany kalafior 206

Faszerowany kalafior SKŁADNIKI: kalafior -1 duży ser żółty - 200 g mięso mielone -0,5 kg papryka zielona -1 strąk papryka czerwona -1 strąk papryka żółta -1 strąk szczypiorek pieczarki -5 szt jajka -2 szt majonez -3 łyżki cebula - 1 szt keczup do dekoracji ryż 4 łyżki ugotowany na sypko PRZYGOTOWANIE: Kalafior opłukać, włożyć do wrzącej i osolonej wody, gotować

Kuchnia Danusi
Skrzydełka faszerowane 165

Wymagają trochę pracy, ale są przepyszne Skrzydełka faszerowane SKŁADNIKI: skrzydełka z kurczaka - 8szt mięso mielone - 250 g szczypiorek - 1 pęczek cebula - 1 szt sól i pieprz jajko - 1 szt przyprawa do kurczaka - 0,5  opak tłuszcz PRZYGOTOWANIE: Skrzydełka umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym. Usunąć kości ze skrzydełek. W środku i na zewnątrz skrzydełka, dobrze obsypać przyprawą do kurczaka, odstawić

Kuchnia Danusi
Jajka faszerowane pieczarkami 180

Szybkie i łatwe w przygotowaniu Jajka faszerowane pieczarkami SKŁADNIKI: pieczarki -7 dużych sztuk jajka -8 szt cebula - 1 szt sól i pieprz majonez - 3 łyżki masło szczypiorek - 0,5 pęczka DEKORACJA sałata natka pietruszki  papryka rzodkiewka  PRZYGOTOWANIE: Jajka ugotować na twardo, obrać ze skorupek. Przekroić jajka na połowę, wyjąć żółtka. Pieczarki umyć, osączyć, drobno pokroić. Cebulę obrać, pokroić

Kuchnia Danusi
Wątróbka faszerowana pieczarkami 142

moim domu nie chętnie jedzą wątróbkę, ale w takim wydaniu, znikła z talerza w mig. Wątróbka faszerowana pieczarkami SKŁADNIKI:wątróbka wieprzowa- 0,5 kgcebula - 2 sztpieczarki -5 szt dużychsól i pieprztłuszczmąka do obtoczeniaDEKORACJArzodkiewkanatka pietruszkiPRZYGOTOWANIE:Wątróbkę umyć , osuszyć, oczyścić z błonek. Następnie zrobić nożem w wątróbce głęboką kieszeń. FARSZ  Pieczarki umyć, osączyć pokroić. Cebulę obrać, pokroić , udusić na tłuszczu

Kuchnia Danusi
Papryka faszerowana z dodatkiem Oleju rzepakowego 133

nafaszerować  mięskiem. Papryki polałam Olejem Rzepakowym, bo właśnie ten olej jest zdrowy i zawiera więcej omega 3 niż oliwa z oliwek.  Papryczki wyszły super, polecam. Papryka faszerowana z dodatkiem Oleju rzepakowego Składniki:  papryka - 4 szt mięso mielone wieprzowe - 350 g sól pieprz wegeta natka pietruszki olej rzepakowy pieczarki -350 g  cebula - 2 szt PRZYGOTOWANIE: Pieczarki umyć

Kuchnia Danusi
Kurczak faszerowany 252

przygotowanego kurczaka,  możemy spożywać na zimno lub na ciepłoKurczak faszerowany                                           SKŁADNIKI:kurczak świeży 2 kgpieczarki 0,5 kgwieprzowe mięso mielone 0,5 kgser żółty 250 gjajka 2 sztprzyprawa do kurczaka 1 torebkacebula 1 sztsól do smakupieprz czarny

Kuchnia Danusi
Faszerowane jajka z kremem Dijonnaise 125

Faszerowane jajka urozmaicą każdy świąteczny stół. Idealnie komponują się w smaku z rzeżuchą, są pyszne!Składniki:4 jajka,2 łyżeczki musztardy,szczypta soli,szczypta pieprzu,rzeżucha.PRZYGOTOWANIE:  Jajka gotujemy na twardo. Gdy  ostygną, obieramy ze skorupek i przekrawamy wzdłuż. Delikatnie wyciągamy żółtka i przekładamy je do miseczki. Dodajemy do nich musztardę, odrobinę soli i pieprzu. Farsz rozgniatamy widelcem

Aga w kuchni
Faszerowane muszle kaszą 168

wody. Do mięsa dodajemy startą na tarce cukinię i pokrojone w kostkę kolorowe papryki. Następnie dodajemy kaszę i podlewamy 1/3 szklanki bulionu, dodajemy ketchup, przyprawy i natkę pietruszki. Muszle faszerujemy farszem z kaszy, posypujemy startym żółtym serem i zapiekamy ok. 15 minut w 180 stopniach

Aga w kuchni
Pieczona kaczka, faszerowana jabłkami z miodem 146

przeszła nam przyprawami. Jeśli nie macie czasu, to dobrze jak poleży chociaż godzinkę przed pieczeniem w przyprawach. Jabłka kroimy w ćwiartki, usuwamy nasionka i mieszamy je z miodem. Faszerujemy kaczkę jabłkami. Układamy ją piersiami do góry, tak by jabłka nie wyleciały z kaczki. Wkładamy do piekarnika rozgrzanego na 200 stopni. Pieczemy w naczyniu żaroodpornym z pokrywką. Po godzinie odlewamy tłuszcz

Aga w kuchni
Faszerowana papryka 201

Faszerowane warzywa to świetny pomysł na obiady w czasie lata i jesieni, kiedy możemy korzystać  z dobroci natury. Przygotowuję je w wersji mięsnej oraz bezmięsnej (najbardziej chyba lubię wersję z ryżem i warzywami lub kuskusem). Dzisiaj przedstawiam Wam paprykę w tej pierwszej. Swego czasu też proponowałam Wam na blogu bakłażana/cukinięnadziewaną mięsem mielonym. Dzisiejsza papryka jest o wiele

Fabryka pomysłów
Bakłażany faszerowane mięsem w stylu arabskim 125

galaretkę), to kolorowe bakłażany uważam za nieco przereklamowane. Bo co mi po ich niezwykłym wyglądzie, jeżeli nie mogę się nim pochwalić przed biesiadnikami, którym podaję gotowe danie? Bakłażany faszerowane mięsem w stylu arabskim przepis własny na 4 porcje czas przygotowania: 40 min.  Składniki: 4 małe bakłażany lub 2 duże przekrojone wzdłuż na pół 500 g mielonej wołowiny 1 cebula

Chilli Czosnek i Oliwa
Pieczarki faszerowane kaszanką 220

przygotowane pieczarki można przygotować w piekarniku lub na grillu. Wystarczy ok 20 minut na dobrze rozgrzanym grillu lub w piekarniku rozgrzanym do 180 C. Polecam też:Pieczarki faszerowane mięsem mielonym

Monia miesza i gotuje
Jajka faszerowane pastą łososiową 174

przykryć folią spożywczą, żeby farsz nam nie wysechł. Jeśli lubcie koperek, to można go też dodać bezpośrednio do farszu. Jajka faszerowane pastą łososiową Składniki:100 g wędzonego łososia6 jajek ugotowanych na twardo3 łyżki majonezusok 1/2 cytrynysólpieprzkoperek Wykonanie:Jajka przekrawamy na pół, delikatnie wyjmujemy z nich żółtka. Łososia dzielimy

Kulinarne przygody Gatity
Jajka faszerowane zapiekane 205

blogu już przepis na jajka faszerowane na ciepło, zamieściłam go jednak bardzo dawno; robię takie jajka bardzo rzadko, choć mój mąż upomina się o nie systematycznie i w końcu udało mu się mnie zmobilizować (za to nadrobiłam zaległości i zrobiłam dwa razy w krótkim odstępie czasu), więc przepis uaktualniam.Czytaj więcej

Zdrowa Kuchnia Sowy
Jajka faszerowane z łososiem 221

wędzonym łososiem. Zwykle robię tak, że kładę na połówkach jajka plasterki łososia i już. Dzisiaj przyszła mi ochota na jakąś inną wersję  i pomyślałam, że może zrobię jajka faszerowane. I zrobiłam:) Czytaj więcej

Zdrowa Kuchnia Sowy
Faszerowany filet z indyka 189

Wspomnienie po niedzielnym obiedzie. Smakowało wyjątkowo. Polecam filet z indyka faszerowany pieczarkami i serem feta. Do tego ryż z koperkiem i Surówka z białej kapusty. Pychotka. Czego potrzebujemy: 1 kg.   lub ile tam mamy filetu z indyka 05 kg pieczarek  1/2 sera feta przyprawa do indyka 1/2 wywaru z kostki drobiowej Wykonanie: Filet kroimy w małe kawałki, rozbijamy

W kuchennym oknie Ewy
Cukinie faszerowane kalmarami w greckim stylu 177

Najwyższy czas na obiad, więc polecam lekkie, smaczne i moim zdaniem niezwykle efektowne danie - cukinie faszerowane kalmarami w greckim stylu. Jego przygotowanie jest trochę pracochłonne, jednak zapewniam, że warto, a efekt powinien zadowolić nawet wyrafinowane podniebienie. Do przygotowania dania użyłem: 3 małych cukinii, 200 gram kalmarów, 1 puszki pomidorów krojonych, 1/2 białej cebuli, 2 ząbków czosnku, 150 ml czerwonego półwytrawnego

Wyprawy kulinarne
Faszerowana papryka jajkiem - pomysł na szybkie śniadanie 166

lubi jajek na śniadanie? Ja uwielbiam mogę jeść je codziennie więc często robię je w innej odsłonie. Dzisiaj faszerujemy paprykę jajkiem, bardzo fajnie wygląda i jest naprawdę szybkie w wykonaniu :).  składniki: 1 papryka  2 jajka szczypiorek  sól, pieprz Przygotowanie: Przygotowujemy naczynie, które umieścimy w piekarniku - wykładamy je papierem pergaminowym. Paprykę myjemy, przekrajany

Niezły Młynek
Jajka przepiórcze faszerowane gorgonzolą 133

Dzisiejsza propozycja to przepyszne jajka przepiórcze faszerowane gorgonzolą.  Idealna propozycja dla osób uczulonych na jajka kurze, gdyż jajka przepiórcze mogą ze spokojem jeść. Jajka te są ponadto źródełem witamin A, D, B12, B6, cynku, żelaza, potasu i kwasu foliowego. A smak.. hmm mniam. Jedynym minusem tego dania to delikatność skorupek. Potrzeba ogromnej ilości cierpliwości by je wydrążyć

Kolizje Smaków
Faszerowane kwiaty cukinii 136

twarożku kilka gałązek tymianku sól, pieprz 1 pomidor Wykonanie: Z kwiatów usunąć pręciki, opłukać pod bieżącą wodąi osuszyć. Twarożek wymieszać z posiekanym tymiankiem i doprawić do smaku. Twarożkiem delikatnie faszerować kwiaty i układać je w natłuszczonym naczyniu do zapiekania. Pomiędzy kwiatami ułożyć pokrojonego w kostkę pomidora wraz z gałązkami tymianku.  Piec w rozgrzanym do 180 st.C piekarniku przez

Pasja Smaku
Faszerowane muffiny w cieście francuskim 151

Faszerowane Muffiny porcja na 16 muffin: 2 ciasta francuskie  250g mięsa mielonego mała puszka kukurydzy 1 cebula puszka pomidorów  papryczka piri piri łyżka oleju przyprawy: sól, pieprz, papryka słodka, bazylia  ser gouda 16 plastrów Przygotowanie: Na patelni smażymy  wszystkie składniki z wyjątkiem sera i ciasta :) sos doprawiamy do smaku i dusimy na małym ogniu

Niezły Młynek
Jajka faszerowane serem gorgonzola 185

Jajka faszerowane serem z niebieską pleśnią i bazylią. udekorowane suszonymi pomidoramiSkładniki:4 jajka100 g sera gorgonzola1-2 łyżki śmietany lub jogurtu naturalnegokilka listków bazylii2 pomidory suszonepieprz, sólJajka ugotować na twardo i obrać ze skorupek. Przeciąć na połówki i wyjąć żółtka. Ser pleśniowy ugnieść widelcem, dodać śmietanę, żółtka i posiekaną bazylię. Dokładnie wymieszać, doprawić solą i pieprzem. Nałożyć do jajek, wierzch

wyzwania kuchenne
Cukinia faszerowana 221

pieprzem i ziołami.  Cukinię myjemy i kroimy wzdłuż na pół.  Łyżką wyjmujemy nasiona tak, aby w cukinii powstało wgłębienie.  Piekarnik rozgrzewamy do 200 stopni.  Cukinię faszerujemy mięsem z pomidorami.  Posypujemy startym serem i zapiekamy około 20 minut.  Podajemy na ciepło

Sto kolorów kuchni
Jajka faszerowane pieczarkami 166

Takie faszerowane jajka można zrobić w skorupkach od jajek lub tak jak ja w waflowych foremkach w kształcie jajek.. 4 jajka 20 dkg pieczarek cebulka szczypiorek 1 łyżka majonezu sól, pieprz waflowe foremki w kształcie jajek Jajka ugotować na twardo. Przeciąć na połowę  za pomocą bardzo ostrego noża. Ostrożnie wyjąć jajka ze skorupek i drobno posiekać.Pieczarki oczyścić

Moje domowe kucharzenie
Pomidory faszerowane kaszą gryczaną z boczkiem i twarogiem 128

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Post Pomidory faszerowane kaszą gryczaną z boczkiem i twarogiem pojawił się poraz pierwszy w Marta Gotuje

Marta Gotuje
Papryka faszerowana 2178

Lato jest wspaniałe, mimo upałów, daje nam tyle warzyw i tyle możliwości kuchennych!:) Niech się nie kończy!:)  Długo zbierałam się do faszerowanej papryki, najpierw brak czasu, potem odstraszyła mnie cena, ale w końcu się udało ;) Powyższe zdjęcie jest jeszcze przed pieczeniem. Jeśli chcesz zrobić szybki i efektowny obiad, to jest to pomysł w sam raz dla Ciebie.  Należy

Czerwona Porzeczka
Grzyby. Z piekarnika. Cukinia zapiekana, faszerowana kurczakiem i kurkami 236

Baryłkowata, zielona cukinia doskonale nadaje się do faszerowania. Do pękatego brzuszka dostała trochę kurczaka i kurek otulonych kremowym, serowym sosem. Odwdzięczyła się pysznym smakiem bo jest delikatnym, wdzięcznym warzywem, które dobrze harmonizuje z grzybami i aromatycznymi przyprawami. Nawet Żarłoczek, który za nią nie przepada zjadł chętnie i bez narzekania :) Masz kurki i nie wiesz co z nich przygotować ? Może moje

Smaczna Pyza
FASZEROWANA PAPRYKA 184

wiem na ile te produkty są zdrowie, ale mają atest towarzystwa wegetariańskiego i naprawdę są smaczne. Czy w Polsce można kupić Quorn? Jeśli tak, to musicie spróbować.  Papryki faszerowane są w pierwszej 10 moich ulubionych obiadów :) Jeżeli nie jesteście wegetarianami do farszu użyjcie mięsa mielonego. Najlepsze będzie wołowe.    CZYTAJ WIĘCEJ I PRZEJDŹ DO PRZEPISU

Przepisy Aleksandry
Faszerowane pomidory 168

Faszerowane pomidory gotowane na parze.Składniki:2 duże pomidory;1/2 szkl. ryżu;mała zielona papryka;mała czerwona papryka,pół czerwonej cebuli;pierś z kurczaka;Pomysł na Papirus Winiary - kurczak w ziołach prowansalskich lub 2 łyżki oliwy i łyżka ziół prowansalskich;ok. 80 g sera camembert;sol, pieprz, zioła prowansalskie, carry. Ryż gotujemy na parze - czyli: bardzo dokładnie go płuczemy, wsypujemy

Miksturownik
Faszerowane pomidory zapiekane pod mozzarellą 128

Faszerowane pomidory są świetnym pomysłem na wszelkiego rodzaju imprezy. Mogą być także pysznym śniadaniem, podwieczorkiem lub kolacją. Jeśli chodzi o nadzienie, można wypróbować różne warianty i dodatki - będą się świetnie komponowały np. z ryżem, kuskusem, fetą, kurczakiem czy moim ulubionym ostatnio pęczakiem... Tym razem proponuję z mięsem mielonym. Czytaj dalej

Kraina Tysiąca Smaków
Jajka faszerowane na ciepło 169

Dawno  nie robiłam jajek faszerowanych na ciepło. To było danie, które jako jedyne nauczyłam się robić na zajęciach ZPT (czyli zajęciach praktyczno-technicznych) w podstawówce (wieki całe temu;) Czytaj więcej

Zdrowa Kuchnia Sowy
Cukinia faszerowana 237

Bardzo lubię faszerowane warzywa, bo można stosować przy farszu dowolne kombinacje. Już nie mogę się doczekać kolejnego podejścia do cukinii. Tym razem spróbuję wersję mięsną ;) Składniki: (na 2 osoby)1 cukinia4 pieczarkiworeczek ugotowanego ryżu2 ząbki czosnku5 dag żółtego seraPrzygotowanie:1. Cukinię umyć, odkroić końcówki. Przekroić wzdłuż i wydrążyć miąższ.2. Czosnek, pieczarki i miąższ z cukinii pokroić w kostkę

Pasja Smaku
Cukinia faszerowana z pomidorem 163

Cukinia po raz kolejny, teraz też faszerowana. Dalej nie mam ochoty na mięsny dodatek, więc wykorzystuję to, co mam akurat w lodówce. To świetne danie, gdy nie ma się za dużo czasu, a chciałoby się zjeść coś dobrego. Dla mnie cukinia to smak lata. Składniki: cukinia duży pomidor cebula 5 pieczarek 2 ząbki czosnku żółty ser Przygotowanie: 1. Cukinię umyć

Pasja Smaku
Ruloniki z szynki faszerowane masą jajeczną 141

Żółtka połączyć z białkami i majonezem. 2. Szczypiorek drobno pokroić. Dodać do masy jajecznej. 3. Masę jajeczną doprawić solą i pieprzem, połączyć z 2 łyżkami chrzanu. 4. Gotową masą faszerować zrolowane plasterki szynki. 5. Ruloniki przystroić rzodkiewką, paskami papryki i szczypiorkiem. Ładnie wyglądają ułożone na półmisku na liściach sałaty

Pasja Smaku
Papryka faszerowana kuskusem 198

Zazwyczaj jadłam paprykę faszerowaną mięsem mielonym. Tym razem jednak zdecydowałam się na ukochany przeze mnie ostatnio kuskus. Połączenie jest lekkie i smaczne. Składniki: 6 średnich papryk opakowanie kaszy kuskus 8 pomidorków koktajlowych pół pęczka natki pietruszki 4 ogórki konserwowe sól, pieprz pół łyżeczki chilli 30 dag żółtego sera Wykonanie: Kuskus zalać wrzątkiem trochę powyżej poziomu kaszy. Odstawić pod przykryciem

Pasja Smaku
Papryka faszerowana mięsem mielonym 258

Faszerowana papryka - z mięsem mielonym, ryżem i przyprawami. Klasycznie. Jesiennie. Składniki: 500 g mięsa mielonego 2 woreczki ugotowanego ryżu sól, pieprz, pieprz ziołowy, chili, zioła prowansalskie, słodka papryka 3 łyżki koncentratu pomidorowego 20 dag żółtego sera cebula 5-6 papryk Wykonanie: Mięso mielone połączyć w misce z ugotowanym ryżem. Cebulę drobno posiekać i podsmażyć na patelni. Dodać do mięsa. Doprawić

Pasja Smaku
Jajka faszerowane z łososiem 2559

Dołożyć serek naturalny, sok z cytryny, posiekany koperek (odłożyć gałązkę do dekoracji) i chrzan. Wymieszać i doprawić do smaku. Masa powinna być gładka, z widocznymi kawałkami łososia. Przygotowaną masą faszerować białka. Każde udekorować łososiem i koperkiem

Pasja Smaku
Cukinia faszerowana i zapiekana z mozzarellą 191

Cukinia faszerowana jest dla mnie nieodłącznym smakiem lata. Robię ją co roku, zwłaszcza, że cukinie mam na grządkach koło domu. W tym roku niestety z racji pogody nie obrodziła zbyt mocno, ale i tak było to wystarczające bym mogła się nią nacieszyć.  Składniki: 2 cukinie 250 g mielonego mięsa mała cebula woreczek ugotowanego ryżu parboiled łyżka koncentratu pomidorowego

Pasja Smaku
JAJKA FASZEROWANE PIECZARKAMI 1326

Jajka faszerowane smażonymi pieczarkami z cebulką i tymiankiem. Przepyszne połączenie, zapewniam Was, że smak jest po prostu obłędny. Aż zaczęłam się zastaniawiać dlaczego bywają u nas tak rzadko... pojawiają się obowiązkowo na Wielkanoc, i sporadycznie  poza nią. A przygotowuje się je tak błyskawicznie. Przepis z kajeciku mojej Córci, niestety autor nieznany. Polecam baaardzo gorąco! ;-) Jedna porcja jest bardzo mała

Smaczne Zdrowe
Papryka faszerowana 232

sezonie gdy mamy, pachnącą, aromatyczną i tanią paprykę trzeba z tego korzystać. Polecam Wam między innymi paprykę faszerowaną z mięsem, ryżem i pieczarkami. Składniki: 3 szt papryka czerwona świeża 300 g zmielonej łopatki wieprzowej 1 woreczek ryżu 100 g pieczarek 1 cebula mniejsza 1 jajko olej do smażenia 1 łyżeczka słodkiej papryki 0,5 łyżeczki pieprzu 0,5 łyżeczki ziół

Ala piecze i gotuje
Faszerowane ziemniaki 313

kaloryczna, sycaca. W te chlodne dni w naturalny sposob odczuwamy potrzebe zjedzenia czegos cieplego i pozywnego.Do tego celu ziemniaki nadaja sie znakomicie. Lekkie salatki zastepujemy pysznymi zapiekankami. Chetnie tez faszerujemy nie tylko ziemniaki, ale wlasnie ziemniaki daja nam wiele mozliwosci.Do nadziewania ziemniakow uzyc mozemy wlascwie wszystkiego co mamy w lodowce. Tu puszczamy wodze fantazji i tworzymy wspaniale dania. Bez wzgledu

Przysmaki Karolki
Faszerowana papryka i cieplo z piekarnika 156

ktorzy mocno dogrzewaja swoje mieszkania. Jednak slonce sprawilo, ze dzis grzeja nieco mniej i u mnie zrobilo se chlodniej. Ale cieplo wydobywajace sie z kuchni szybko wypelni cale mieszkanie.Papryka faszerowana miesem mielonym i warzywamiskladniki:3 paprykiokolo 400g miesa mielonego1 marchewka2 lodygi selera naciowegomrozony groszek zieolny - okolo 2 garsciepuszka pomidorow1 cebula2 zabki czosnkusol, pieprz czarny swiezomielonypieprz cayennewykonanie:Papryki nalezy umyc, przekroic

Przysmaki Karolki
Jajka faszerowane pasta z makreli 238

Każdy pewnie z was ma swój ulubiony sposób na faszerowane świąteczne jajka. Ja co roku staram się robić je inaczej, a że razem z mężem bardzo lubimy pastę z makreli postanowiłam nią wypełnić jajka. Prosta, szybka i pyszna przekąska gotowa zaledwie w kilka minut będzie gościć na naszym świątecznym stole. A u was jakie jajeczka goszczą? Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Kurczak faszerowany ryzem z pieczonymi warzywami 199

kurczak faszerowany ryzem I paprika z pieczonymi warzywami Najpierw natarlam kurczaka przyprawami , skropilam sokiem z cytryny I wlozylam na godzine do lodowki. Ugotowalam pol szkl ryzu, dodalam przypraw, 2 lyzki stopionego masla ,plus skrojona papryke. Wymieszalam Kurczaka nafaszerowalam ryzem, wlozylam do nagrzanego na 180 C  piekarnika, Pieczemy ok 1 godziny. Polewajac tluszczem "puszczonym " z kurczaka. Obracamy kurczaka

Smaki Edyty
Rosół z faszerowanymi ogórkami 201

ponieważ daję tego kurczaka i warzyw dużo w stosunku do ilości wody to wywar jest mocny. Podaję rosół  chyba na dziesiątki sposobów. Sprawdziłam, że nie pokazałam jeszcze takiego z faszerowanymi ogórkami. Czytaj więcej

Buniabaje w kuchni