faszerowana papryka - 1742 przepisów (strona:83/117)

Kolorowy makaron z kurczakiem 213

Kolorowy makaron z kurczakiem to szybkie i bardzo sycące danie obiadowe. Jego przygotowanie nie zajmuje zbyt wiele czasu i z całą pewnością zasmakuje wszystkim domownikom. Jak

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Sałatka z białą kiełbasą i jajkami 1073

zbliżającą się Wielkanoc, to polecam zajrzeć po przepisy tutaj: Sałatki na Wielkanoc; Babka majonezowa – przepis ; Jajka zapiekane w cieście francuskim ; Ciasteczka ‘jajka sadzone’ Hitem na pewno też będą: jajka faszerowane suszonymi pomidorami . U nas również nie zabraknie na Wielkanoc (obok babek i mazurków) takich popularnych ciast jak: 3 bit bez pieczenia , szarlotka na kruchym cieście , murzynek , czy sernik wiedeński . @media(...)jajkami – Składniki: 2 białe kiełbasy (ok. 200g) 4 jajka 1 garść roszponki (ok. 30g) 1 garść rukoli (ok. 30g) połowa główki sałaty lodowej (ok. 180g) 1 czerwona papryka (ok. 230g) 3 łyżki majonezu 1 łyżeczka chrzanu szczypiorek sól i pieprz do smaku (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sałatka z białą kiełbasą i jajkami – Wykonanie: Kiełbasę podgrzać lub ugotować (w zależności

Kulinarne Przeboje
Kolorowe mini tortille – pyszna przekąska! 838

Kolorowe mini tortille – pyszna przekąska! Kolorowe rollsy, koreczki z tortilli to świetny pomysł na pyszną przekąskę na imprezę lub drugie śniadanie do szkoły albo do

Blog z Apetytem
Ziemniaki faszerowane, mocno serowe, zapiekane w piekarniku. 11151

Ziemniaki podobnie jak i inne warzywa można faszerować na różne sposoby. Dziś podaję najprostszy i najmniej skomplikowany sposób - ziemniaki mocno serowe - doskonałe jako samodzielne danie np. na postny obiad  lub ciepłą kolację, ale takie ziemniaczki mogą być też świetnym dodatkiem do pełnego obiadu podane z mięsem i surówką stanowią fajnie urozmaicony posiłek. Polecam :) Składniki - 9 średniej wielkości ziemniaków(...)łyżka masła - 3 łyżki śmietany 12 lub 18% - 15 dag sera żółtego - zielenina ( zielona cebulka, szczypiorek lub pietruszka czy koperek ) - sól, pieprz, gałka muszkatołowa, słodka mielona papryka Wykonanie Ziemniaki wyszorowałam i ugotowałam na półmiękko, odcedziłam. Ostudzone ziemniaki przekroiłam wzdłuż na pół i z każdej połówki wydrążyłam środek. Wydrążone środki ziemniaków przełożyłam do miseczki, dodałam do nich masło i śmietanę, ugniotłam

Kuchnia z widokiem na ogród
Zupa krem z kalafiora z prażonymi orzechami 177

Poprzedni rok obfitował w mojej kuchni w cukinię. Jedliśmy ją pod każdą możliwą postacią. A to zapiekana, a to faszerowana, a na kolację bułeczka z dżemem z cukinii. Najczęściej przygotowywałam krem z cukinii, możecie go zobaczyć w ubiegłorocznym wpisie klik. Kremy dość często przygotowuję, dają spore pole do popisu jeśli chodzi o finalny smak czy dodatki. A lato i początek(...)uważacie? Składniki: 1 mały kalafior 2 średnie cebule 2-3 łyżki masła 200 ml słodkiej śmietanki sól do smaku posiekane drobno orzechy - użyłam tartych orzechów laskowych BackMit, ostra papryka lub grubo mielony pieprz - użyłam mielonych płatków chili. Cebulę obrać, pokroić w kostkę i zeszklić na maśle. Kalafiora dobrze wypłukać, osuszyć i posiekać drobno. Dołożyć do cebuli, wlać wodę

Codzienna kuchnia niecodzienna
Naleśniki dla miłośników konkretów, czyli buritto z przepysznym pomidorowo – kiełbasowym nadzieniem 180

możemy co pewien czas wlać kroplę oleju, lub przetrzeć patelnię papierem kuchennym nasączonym olejem. Po upieczeniu wszystkich naleśników przyrządzamy sos. Kiełbasę i cebulę obieramy ze skórki, kroimy w kosteczki. Paprykę kroimy w podłyżne paski, a następnie wrzucamy do rondla z olejem i cebulą, po czym dusimy około 5 minut. Następnie dodajemy kiełbasę, przecier pomidorowy i około ½ szklanki wody. Całość zagotowujemy(...)gotującego się dania i mieszamy, by sos się ponownie zagotował i nie przypalił. Na koniec dodajemy przyprawy do smaku i odcedzoną fasolkę. Całość jeszcze raz mieszamy łyżką. Upieczone naleśniki faszerujemy sosem pomidorowo – kiełbasowym i układamy jeden przy drugim na blaszce wyłożonej pergaminem. Gdy wszystkie naleśniki będą gotowe, posypujemy je po górze potartym lub pokrojonym w paseczki serem. Naleśniki wkładamy

Smakowy Raj
Cukinia faszerowana-najpyszniejsza i łatwa 141

Witam Kochani sezon na cukinię w pełni dlatego dziś chcę Was zaprosić na pyszną cukinię faszerowaną. Robi się ją dość szybko, łatwo, i zawsze wszystkim smakuje. Cukinia w takim wydaniu często gości u mnie w domu na obiad. Jest wypełniona pysznym farszem z czosnkiem, cebulką, mięsem mielonym, ryżem, marchewką. Polecam i zapraszam SKŁADNIKI -4 młode cukinie średniej wielkości FARSZ(...)czosnku -100g ryżu białego -kilka łyżek oleju -500g mięsa wieprzowego mielonego (szynka, łopatka) -1 średnia marchew -4 kopiaste łyżeczki koncentratu pomidorowego -sól, pieprz do smaku, p ziołowy -papryka czerwona w proszku -zioła prowansalskie -około 200g sera żółtego Cukinię myjemy i łyżeczką usuwamy środki tak by powstały łódeczki. Mięso mielimy. Do garnka dajemy olej, posiekany czosnek i cebulę-podsmażamy

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Pieczarki faszerowane awokado 197

wykorzystać inne, swoje ulubione przyprawy, aby "podrasować" smak awokado. Eksperymentuj! :-) Pieczarki podawaj z dobrym kawałkiem mięsa. Jeśli jesteś na pierwszym etapie diety, nie jedz więcej niż 3 faszerowane pieczarki. Składniki (na 3 porcje): pieczarki - 8 szt.awokado - 2 szt.ser żółty - 40gmasło - 15gczosnek - 1 ząbek przyprawy: harissasól himalajskapieprz Sposób przygotowania: Umyj pieczarki i usmaż je na maśle aż się zarumienią(...)pieczarki na patelni na małym ogniu, aby podtrzymać temperaturę.W międzyczasie zblenduj awokado, ser żółty, przyprawy oraz czosnek. W moim przypadku dodaję dużo harissy, ponieważ bardzo lubię ostre dania. Papryka ta sprawia też, że awokado nie jest takie "mdłe". Nałóż masę z awokado na pieczarki i smaż jeszcze przez około 10 minut, aby ser w masie mógł się

Keto Przepisy
ZAPIEKANY WARKOCZ Z CIASTA FRANCUSKIEGO Z SEREM I WARZYWAMI 281

Uwielbiam faszerować ciasto francuskie – zarówno na słodko, jak i na ostro. Kilka dni temu pokazałam Wam pyszną „zapiekankę”, którą zrobiłam z ciasta francuskiego i odrazu pojawiło się szaleństwo na facebooku! I słuszne – bo zapiekanka wyszła genialna! Ciasto francuskie wypełnione farszem serowym z warzywami jest świetnym pomysłem zarowno na obiad, jak i kolacje na ciepło. Sprawdzi się(...)rownież jako imprezowa przekąska! Ps. fajnym dodatkiem jak np. sos czosnkowy. SKŁADNIKI : * ciasto francuskie – 1 op / 300 g * ser żółty – ok. 250 g * papryka czerwona – 1 szt * kukurydza – ok. 100 * sól, pieprz, papryka ostra * jajko do posmarowania SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA : Ścieramy ser żółtym dodajemy drobno okrojoną paprykę oraz kukuyrydzę. Doprawiamy do smaku. Ciasto francuskie rozcinamy

Ostra na Słodko
Pieczona dorada z selerem naciowym, czosnkiem i figami 122

patelni na złoto. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Rybę nafaszerować usmażoną cebulą. Naczynie żaroodporne wysmarować masłem, ułożyć w nim łodygi selera naciowego. Na ruszcie z selera położyć faszerowaną rybę. Na rybach ułożyć ząbki czosnku oraz ćwiartki fig. Tuż przed włożeniem do piekarnika Całość przykryć pokrywką – lub folią aluminiową, jeśli brak pokrywki od kompletu – i piec w nagrzanym do 220C(...)ostatnie 20 min pieczenia odkryć pokrywkę - aby figi i czosnek przyrumieniły się z wierzchu. Podawać z ryżem. Ja doprawiam tu jeszcze ryż przyprawami pod koniec gotowania – papryka słodka i ostra, pieprz Cayenne, pieprz ziołowy, ketchup , wszystko w preferowanych proporcjach w zależności od smaku . Niewiele składników, mało skomplikowane przygotowanie - w efekcie: sycący i pyszny obiad, który niemalże sam się robi

Grunt to przepis!
GULASZ Z KASZĄ GRYCZANĄ I WARZYWAMI 239

rozwojowi cukrzycy.  Nie powoduje alergii, jest produktem bezglutenowym.  Ugotowana na sypko stanowi niezastąpiony dodatek do wszelkiego rodzaju zrazów, sosów i pieczeni.  Używa się jej także do faszerowania drobiu,pierogów i wyrobu kaszanki.   Składniki: około 500 g  mięsa łopatki wieprzowej / wołowiny gulaszowej /szynki / gulaszowe z indyka 1 duża cebula 3 ząbki czosnku 1-2 marchewki(...)firmy PRYMAT 3-5 łyżek oleju rzepakowego tłoczonego na zimno 1 łyżeczka mąki pszennej 1 łyżka sosu sojowego 1 łyżeczka mielonego kminku 1 łyżeczka gałki muszkatołowej 1 łyżeczka słodkiej papryki 1 łyżeczka ostrej papryki sól świeżo mielony czarny pieprz 2-3 suszone grzybki 1 łyżka koncentratu pomidorowego 300 g kaszy gryczanej firmy KUPIEC W głębokim żeliwnym garnku podsmażyłam pokrojoną

potrawyregionalne
Cukinia faszerowana mozzarellą i łososiem z warzywami 222

Uwielbiam połączenie cukinii z łososiem. Do tej pory była to zwykle cukinia grillowana. Tym razem pomyślałam, że można by moje ukochane warzywo nafaszerować łososiem, dodałam mozzarellę

Moje Kuchenne Rewelacje
Kolorowy wtorek :) 126

Hej wszystkim czytelnikom :) Jak wiecie uwielbiamy kolorowe jedzenie, tak też i wygląda nasze dzisiejsze danie.  Nadziewane pieczarki z ryżem i surówką :) I jak Wam się

vegetanie
Sakiewki szpinakowe z kurczakiem w sosie śmietanowym 382

postaci farszu … czy też przyrządzony w sposób taki jak dziś. Zawsze zajadam go z wielką przyjemnością.Dziś ma dla Was przepyszne naleśnikowe sakiewki z ciasta szpinakowego faszerowane soczystym kurczakiem … i polane jednym z moich ulubionych sosów : śmietanowo – czosnkowym. Sakiewki nie tylko rewelacyjnie wyglądają , ale i tak samo smakują. Zauroczą nawet najbardziej wybrednych smakoszy! SKŁADNIKI:NALEŚNIKI :- szpinak(...)łyżeczka- olej – 4 łyżkiFARSZ :- filet z kurczaka – ok. 400 g- ser żółty – 100 g- cebula – 2 szt- olej – 50 ml- sól , pieprz , papryka – 1 szczyptaSOS :- śmietana 18 % słodka – 250 ml- masło – 2 łyżki - mąka – 1 łyżka- cukier – łyżeczka- sól , pieprz – 1 szczypta- czosnek – 1 ząbek- szczypiorek

Ostra na Słodko
Pieczarki portobello , faszerowane soczewicą 163

Pieczarki portobello , faszerowane soczewicą Pyszne danie wegetariańskie , a jednocześnie doskonały dodatek do pieczonych mięs dla mięsożerców " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" />" class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Szybkie w wykonaniu , banalnie proste , niebanalne w smaku . Bardzo lubię takie potrawy , gdyż zawsze mają wzięcie i ciekawie wyglądają , no na pewno lepiej i zdrowiej niż(...)Fajnie ! Oby więcej takich , pysznych ciekawostek Składniki na 4 osoby : 4 średniej pieczarki portobello , najlepiej równe 1,5 szklanki zielonej soczewicy , ugotowanej w osolonej wodzie 1/2 cebuli kawałek czerwonej papryki ( około 1/2 ) 2 płaskie łyżki domowej Vegety śródziemnomorskiej ( przepis tu ) lub kupnej -ale polecam swojską , bez konserwantów i innych .. 1 łyżka klarowanego masła kawałek masła do wysmarowania blachy sól , pieprz

Ogrodnik w podróży