Szybka, pyszna i tania. Pasuje prawie do każdego mięsa. Klasyka fast foodów. Jej podstawą jest surowa, szatkowana kapusta. A wybrany dressing- to już sekret każdej pani domu. Do tej surówki dobra będzie i chrupiąca, młoda kapusta wiosenna jak i kapusta tzw. zimowa- zwarta i zbita. Kapustę oczyśćcie z wierzchnich liści, wykrójcie głąb i poszatkujcie lub potnijcie kapustę w malakserze
Karo in the Kitchenryba bądź owoce morza zamarynowane w kwasie z owoców cytrusowych. Musicie spróbować! Danie to pochodzi z Paragwaju. Zazwyczaj spożywane na lunch lub brunch, jest lekkie i orzeźwiające. To popularny fast food na plażach. Restauracje ceviche (cevicherías) często już blisko godziny 14-15 są pozamykane – złowione rano ryby nie są już świeże. Pikantne i zdecydowane w smaku, ceviche podawane jest
Karo in the Kitchentradycyjnych korniszonów. Jeśli lubicie curry, musicie ich koniecznie spróbować. Używam tych ogórków nie tylko na kanapki jako chrupiący dodatek do wędlin i past, ale także do domowych fast foodów: takich jak burgery czy hot-dogi. Za jednym posiedzeniem potrafimy zjeść z mężem niemal cały słoiczek, dlatego na zimę będę musiała uzupełnić zapasy – za szybko znikają. Ogórki w zalewie curry
Poezja smakufast foodami nie przepadam, ale domowe burgery to, co innego (a burgery z musztardową nutą to już w ogóle! ;)). Pomysł na szybki, w miarę tani obiad, który znika z półmiska szybciej niż jesteśmy w stanie wymówić jego nazwę. Uwielbiam! BURGERY Z MUSZTARDOWĄ NUTĄ Składniki: - 1 kilogram mięsa mielonego (0,5 kilogram z łopatki wieprzowej i 0,5 kilograma wołowiny
Życie zamknięte w smakuFast food z grilla ? Jak najbardziej, prosty i szybki w wykonaniu Amerykański hamburger. Przygotowanie 4 sztuk nie zajmuje więcej niż 15 minut - zobacz film. Składniki : 400 gr mięsa mielonego wołowego (Biedronka) 4 bułki do hamburgerów (Biedronka) 4 plasterki sera typu "hochland" cebula czerwona 4 plasterki boczku wędzonego sałata pomidor przyprawa do burgerów Kamis sos musztardowy do burgerów Kamis oliwa
Mechanik grillujeDzięki tym płatkom powstały dietetyczne nuggetsy. Kruche, soczyste i co najważniejsze - bez dodatku tłuszczu, w przeciwieństwie do tych z KFC. Dobrze sprawdzą się w chwilach słabości i ochoty na fast-foody. Do przyprawienia użyłam papryki i soli, ale nic nie stoi na przeszkodzie żebyście użyli gotowej przyprawy do kurczaka (najlepiej takiej bez soli i glutaminianu sodu) lub własnej mieszanki przypraw
Powiedz dietom nieBlinnaja (Блинная), która znajduje się nieopodal mojego uniwersytetu, i jak możemy domyślić się po nazwie, jest to lokal pełen rosyjskich blin i innych tradycyjnych (jak np. wareniki), a także fast-food'owych rzeczy. Dlaczego ta knajpka? Po pierwsze - jest baardzo blisko uczelni, a po drugie - gdy przechodziłam obok niej idąc do sklepu, niemal zawsze było dosyć dużo ludzi, więc
psgotujemyDzisiaj ciekawa propozycja dla zwolenników niekoniecznie zdrowego jedzenia. Pewnie większość słyszała o czymś takim jak fish and chips i wie, że to popularna angielska potrawa gdzieś z pogranicza fast foodu. Wprawdzie w Anglii jakoś jeszcze nigdy nie byłem i nie wiem czy przepis poniżej spełnia wszystkie, nawet ortodoksyjnie pojmowane wymogi stawiane tej potrawie przez tamtejszą kuchnię, ale z tego
Kulinarna PokusaBelgii i z czasem stały się jednym z najpopularniejszych i najbardziej rozpoznawalnych na praktycznie całym świecie dodatkiem do różnych potraw. Współcześnie kojarzą się w dużej mierze z fast foodem, co oczywiście nie jest komplementem. Z drugiej strony wiele osób lubi frytki podane do potraw przygotowywanych w domu, np. do niektórych dań rybnych czy nawet kotletów schabowych. Poniżej przedstawiamy kilka porad
Kulinarna PokusaFrytki na Rzepie. Czytałam sobie gazetę Rzepę i naszła mnie ochota na smażone frytki własnej roboty. Pewnie to zapach farby drukarskiej + zapach już niestety jesieni zanęcił mnie do fast foodu. Znalazłam więc ziemniaka kolosalnej wielkości i wystrugałam sobie frytki. W czasach kiedy byłam mała nie było czipsów, orzeszków. To była jedyna możliwość zaspokojenia chęci zjedzenia czegoś na "smaka
AZgotuj!Falafel, czyli smażone kuleczki z ciecierzycy, są bardzo popularne w krajach arabskich. Szkoda, że nie u nas(a przynajmniej nie tak powszechne), taki fast food chętnie zjadłabym w zabiegany dzień :) Jedyna wada to smażenie na głębokim tłuszczu, ale chrupiąca skórka jest naprawdę niezbędna w tym przypadku :D Przyrządziłam do tego dania pity, ale okazały się kompletną klapą... Niestety zmieniły się
Corner With Recipesjeść fast food to tylko ten domowy ;) Polecam Wam wegetariańska pizzę na spodzie z mąki chlebowej i orkiszowej. Dietetyczne to może nie jest, ale smacznie na pewno! Składniki na 2 pizze o średnicy ok. 30 cm: 300 g mąki pszennej chlebowej typ 750 100 g mąki orkiszowej 1 szklanka ciepłej wody 40 g świeżych drożdży 1 łyżeczka cukru
Moja Galeria SmakuDzisiaj mam dla Was przepis na proste i szybkie danie skomponowane w chwili nagłego głodu zaledwie z kilku składników. Taki zdrowy fast food z razowym makaronem, cukinią i serem. Do tego odrobina pikanterii i zieleniny. Kolejną zaletą jest to, że ten makaron smakuje dobrze na ciepło i na zimno. Na Pomorzu chłodno, więc wybraliśmy pierwszą opcję, ale gdzieś
Pełny talerznowych nawyków. Nie będę streszczać całej książki, bo warto ja przeczytać. Dużo dowiedziałam się o ładunkach glikemicznych, jak wpływają, ich wartości i jak wpływają na nasz organizm. Dlaczego po fast food`ach ciągle jesteśmy głodni. Czym się trujemy, czego powinniśmy unikać. Nawet jak nie zamierzamy przechodzić na żadną dietę, to dobrze byłoby zwiększyć własną świadomość na temat jedzenia. Co powiem
Blondynka Gotuje