kiedy już zachorują to najczęsciej mają guzy mniej inwazyjne i ogolnie lepsze statystyki wyleczen. Choc ta różnica moze wynikać z diametralnej różnicy w sposobie odżywiania się (kuchnia azjatycka kontra fast food, czy junk food). Ponadto korzystny wpływ soi jest prawdziwy tylko i wyłącznie w przypadku dawek żywieniowych. Wydaje się, ze przyjmowanie skoncentrowanych ekstraktow izoflawonoww (sprzedawanych pod postacią suplementów) jako dodatek
MODA NA BIOPrzepis na chlebki pita wypełnione sałatką z kapusty pekińskiej i kurczaka. Pyszny, domowy fast-food. Składniki (na 6 chlebków): 3 i 1/4 szklanki mąki krupczatki (może być również tortowa) 25 g drożdży świeżych 1 i 1/2 szklanki ciepłej wody 1 łyżeczka soli łyżeczka cukru Sałatka: pół niewielkiej kapusty pekińskiej pojedyncza pierś z kurczaka pomidor kilka rzodkiewek garść oliwek przyprawa kebab
e-PrzepisyKulinarnekolejna propozycja kanapki z pastrami. Tego typu kanapki są bardzo treściwe i u mnie pojawiają się na obiad. Taki lepszy "fast food". Przegryzanie takiej kanapki plasterkami zimnego ogórka kiszonego jest naprawdę niezłe. Nie będę się tu rozpisywać, po prostu musicie tego kiedyś spróbować! Składniki: kilka kromek żytniego jasnego chleba ( ja piekłam sama, ale możecie też kupić gotowy) kilkanaście plasterków pastrami
Blondynka GotujeDomowe burgery to cudowna sprawa. Co prawda, nazywanie ich "fast-food" jest nie na miejscu, bo zabierają zdecydowanie więcej czasu, który naprawdę warto poświęcić. Ich smak to poezja, można kombinować bez opamiętania z dodatkami, pasującymi idealnie w punkt w nasze gusta. Nie są skomplikowane w żadnym sensie. Jeżeli macie czas i ochotę, możecie użyć bułek wypiekanych
W kuchni Karmel-itkimamy tzw. puste kalorie, czyli pokarmy praktycznie bezwartościowe. Opracowanie własne na podst. http://www.nutrientrich.com/1/aggregate-nutrient-density-index-andi-score.html Dlaczego nie powinniśmy ignorować gęstości odżywczej? Załóżmy, że przez dłuższy czas zapychamy się głównie fast-foodami, a to wszystko zapijamy colą i alkoholem. Co się dzieje? Możemy być pewni, że mimo sporej dawki kalorii, nasz organizm nie należy do najlepiej odżywionych. Bo skąd właściwie
Powiedz dietom niewww.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Przepis autorski (mój). Domowa wersja kebaba, która z pewnością jest zdrowsza i równie smaczna - jak klasyczny fast food. Można użyć ulubionych warzywa i dodatków. Dowolność jest nieograniczona. (4 porcje) 1 duża bułka (450g) do kebaba 400-450g filetów z udek kurczaka (może być pierś) 100g kapusty pekińskiej 1 duży
Di gotujejadam fast foodów na mieście, ale z czasów studenckich pamiętam smak pysznych hot dogów i hamburgerów z budki, która stała tuż przy bramie wjazdowej na teren Uniwersytetu Warszawskiego przy Krakowskim Przedmieściu. Wizytę w ówczesnym BUWie kończyłam bułą stamtąd. Pewnie za zdrowa nie była, ale wtedy nie zwracałam na to uwagi. Po latach przypomniała mi się tamta budka i jedzenie
Weekendy w domu i ogrodziePrzed nami Sylwester, a co za tym idzie trzeba pomyśleć o jakiś przekąskach. W tym roku niestety pracuję w Sylwestra, więc będę miała mało czasu na
Ana Mari's worldDomowych burgerów nie można nazwać fast-foodem ponieważ ich zrobienie zajmuje trochę czasu. Jednak okazjonalnie warto poświęcić i czas i nie zwracać uwagi na ilość kalorii ;) bułki: 300 g mąki 170 ml ciepłej wody 7 g suszonych drożdży szczypta soli 60 g sera pecorino z chili mleko do posmarowania bułek mak i sezam do posypania burgery (przepis na burgery
Mienta blogsmak i przyprawy doskonale komponują się z zielonymi dodatkami i ulubionymi wędlinami. Nie mogę oczywiście nie wspomnieć o wspaniałym sosie do pizzy . Jest to doskonała baza do każdego domowego fast-food'a. Margarita, pizza z szynką czy kurczakiem... każda smakuje wybornie w towarzystwie takiego sosu. A świąteczny czas... no cóż... na wykorzystanie kremowego majonezu Folwark każdy z Was zapewne znajdzie
Słodkie okruszkiprostu trzeba to mieć. Idealnie sprawdzi się, kiedy nie mamy czasu na gotowanie, a w lodówce zalęgają nam owoce czy warzywa. Wrzucamy wszystko do środka i gotowe - zdrowy fast-food w formie płynnej. Na rynku jest ogromny wybór - mamy blendery ręczne (nadają się np. do miksowania zup krem) i kielichowe (do koktajli, mąk, mielenia orzechów), o różnej mocy, cenie
Powiedz dietom nieFast foody opanowały nasze kubki smakowe i życie codzienne ;) Idąc do szkoły pracy czy na zwykły spacer kuszą nas zapachami, cenami i szybkością przygotowania. Czy ktoś nie jadł jeszcze hamburgera, kebaba czy hot-doga? Z pewnością znikoma liczba osób. O bombie kalorycznej nie będę się już rozpisywać, bo wszędzie o tym trąbią ;) W zamian proponuję coś zdrowszego, równie prostego
Tagebuch po polskucoś dla was na szaloną noc. Lahmacun – tradycyjna turecka potrawa, nazywana także pizzą turecką. Składa się z bardzo cienkiego ciasta oraz mięsnego nadzienia. Jest jednym z dań lokalnego fast foodu, konsumowanym przeważnie na ulicach. Lahmacun znane jest także w Armenii pod nazwą lahmajoun. Lahmacun jest niekiedy jednym z elementów tureckich przystawek, czyli meze. Mimo że istnieje mnogość technik przyrządzania
Gotuj z Rumcajsemrobimy inną wersję pizzy, większą, pełną bogatych dodatków. Przepis na tą powstał z potrzeby chwili z dostępnych składników. Chciałam zrobić przyjemność jednemu z domowników i przygotować mu jego ulubiony fast food. Ale zważywszy na to, że niestety choroby nie ominęły mojego domu, nie mogłam wyjść do sklepu po potrzebne składniki i musiałam improwizować. Efekt? Zaskoczył nawet mnie, a co najważniejsze
Słodkie okruszkiDziś podałam je z sosem BBQ z jednego popularnego Fast Fooda:) Bardzo szybko się je robi i na pewno są zdrowsze i tańsze niż w nie jednej restauracji typu Fast Food. Smacznego :) SKŁADNIKI: 2 filety z kurczaka 5 łyżek mąki pszennej 5 łyżek mąki ziemniaczanej 2 łyżki bułki tartej gruboziarnisty pieprz czarny sól 2 jajka 3 łyżk
Gotowanie Patki