fasolka - 6917 przepisów (strona:313/462)

Fasola z boczkiem i kuskusem na ostro 193

smaku, 1 łyżeczka mielonej, słodkiej papryki wędzonej, ponadt o: zielona pietruszka, 3 - 4 łyżki kuskusu. Przygotowanie: Fasolę przed gotowaniem myjemy, zalewamy przegotowaną, ostudzoną wodą (ok. 10 cm ponad poziom fasolki) i odstawiamy na noc do namoczenia. Następnego dnia odcedzamy, wlewamy 1 litr świeżej wody, z dodatkiem 1 łyżeczki soli i gotujemy pod przykryciem na a dente. W tym czasie przygotowujemy

Moniki Smakołyki
Kurczak pieczony na ryżu 199

Przekonajcie się sami, co zyskacie na takim połączeniu. Sycące danie na rodzinny obiad.  Użyjcie ulubionego ryżu i warzyw jakie posiadacie na podorędziu. Smacznego! Składniki: Ryż brązowy i czerwony fasolka szparagowa zielona groszek zielony mini marchewki bulion drobiowy/warzywny Kurczak: podudzia z kurczaka czosnek niedźwiedzi czosnek granulowany papryka słodka aromatyzowany czosnkiem i chilli olej słonecznikowy* Przygotowanie: Ryż przepłukać pod bieżącą wodą

Karczma Honorietty
Puszkowa sałatka od Laury 177

Kolejna świetna sałatka z przepisu od Laury . Tym razem puszkowa, bo używamy kukurydzy, ananasa i fasolki z puszki. Ja od siebie dodałam tylko słonecznik. Całość jest wyśmienita. Polecam!  Składniki : * 3 małe piersi z kurczaka * 3 torebki białego ryżu paraboloid   * puszka kukurydzy  * puszka ananasa  * puszka czerwonej fasoli * 100g uprażonego słonecznika * 3 łyżki majonezu * sól, pieprz, curry

Magiczne Życie Marty
Wtorek: Bób z migdałowym pesto i suszonymi pomidorami 149

przepis Marthy Stewart, która proponuje podać bób z płatkami parmezanu i suszonymi pomidorami. Rozbudowaliśmy ten przepis dodając pesto z migdałów, które znakomicie komponuje się również z zielonym groszkiem i fasolką oraz może stanowić ciekawy dodatek do zup. Poza sezonem nieźle sprawdza się mrożony bób. Warto jedna kupować jakościowy produkt, zawierający zamrożone, wyselekcjonowane ziarenka, które po ugotowaniu nie zamienią się

Niedzielny kucharz
Menu na tydzień – jesienią zielono mi 162

przepis Marthy Stewart, która proponuje podać bób z płatkami parmezanu i suszonymi pomidorami . Rozbudowaliśmy ten przepis dodając pesto z migdałów , które znakomicie komponuje się również z zielonym groszkiem i fasolką oraz może stanowić ciekawy dodatek do zup. Przepis na bób z migdałowym pesto i suszonymi pomidorami. Środa – Sałatka ze smażonym kozim serem, morelami i gruszką Kozi ser lubi słodkie towarzystwo

Niedzielny kucharz
Środa – Burrito 149

kostkę. Przekładamy na blaszkę do pieczenia wyłożoną papierem, skrapiamy olejem, posypujemy suszoną kolendrą, solimy i pieprzymy. Wstawiamy do piekarnika. Pieczemy 30-35 minut. Krok 4 Ugotowany ryż mieszamy z fasolką i kukurydzą. Dodajemy do niego upieczone warzywa. Kurczaka drobno siekamy i też dodajemy do ryżu. Mieszamy. Placki tortilli podgrzewamy krótko na patelni lub w mikrofal (10-15 sekund). Na środek

Niedzielny kucharz
Przepisy na wigilię: Tarta z rybą po grecku 188

danie będzie prawdziwą ozdobą wigilijnego stołu. Wygląda wspaniale i tak też smakuje. Takiej ryby po grecku jeszcze nie jedliście. Ryba po grecku tyle ma wspólnego z Grecją, co fasolka po bretońsku z Bretanią, kawa po turecku z Turcją, pierogi ruskie z Rosją, a paprykarz szczeciński z rybami Ten ostatni chociaż ze Szczecina rzeczywiście pochodzi, gdzie powstał jako produkt racjonalizatorski

Niedzielny kucharz
Wtorek: Warzywne muffiny 169

cenę powstaną 4 duże muffiny) Zobacz menu na tydzień – leftovers, w którym wykorzystaliśmy ten przepis. Frittata nazywana jest czasem włoskim omletem, choć z Włochami ma tyle wspólnego co fasolka po bretońsku z Bretanią. Z omletem też właściwie niewiele ją łączy. Omlet ma francuski rodowód, a frittata pochodzi z Hiszpanii. Poza tym omlet to danie robione na szybko, na dobrze

Niedzielny kucharz
Curry z dynią 190

Curry na blogu curry z krewetkami i ananasem curry z ciecierzycą i kurczakiem palony łosoś z kapustą kiszoną curry curry z kurczakiem zielone warzywne curry curry z ziemniakami i fasolką sałatka ze świeżym ananasem i kurczakiem sałatka z kurczakiem curry i granatem  keralskie curry warzywne według Jamiego Olivera ------------------------------------------------------------- Curry  z dynią Czas przygotowania: 30 minut Składniki: 1 spora

Kulinarne przygody Gatity
Golonka pieczona w piwie 235

golonki resztą piwa. Golonka pieczona w piwie powinna być podana z musztardą i oczywiście z zimnym piwem. Smacznego golonka pieczona w piwie Zapraszam również do skorzystania z innych przepisów: Fasolka po bretońsku Pikantne Skrzydełka KFC Duszaki, Pieczonki – prosty przepis Artykuł Golonka pieczona w piwie pochodzi z serwisu Księga Smaku

Księga-Smaku
Fasolowa z pieczonym kalafiorem 163

suszonej fasoli musisz ją namoczyć na noc. Zupę można ugotować z białej fasoli lub pomieszać różne kolorowe gatunki. Do rosołu dodaj pasternaki, marchewkę, czosnek i cebulę oraz namoczoną fasolkę. Dodaj suszony rozmaryn, zgnieciony anyż, sól i przyprawy. Gotuj aż fasola będzie miękka. Gotową fasolę włóż do garnka na 15 minut przed końcem gotowania. Podziel kalafior na różyczki, skrop oliwą, posyp

codojedzenia
Obiad za 10 zł Czyli Ziemniaczano Warzywne Kotlety 1315

podania ich dzieciom oraz na po prostu tani obiad :) Składniki na około 6 kotlecików: około 250 g ugotowanych i przeciśniętych ziemniaków (najlepiej wczorajszych) 1/3 paczuszki mrożonej mieszanki warzywnej (kalafiorki, fasolka szparagowa, kalarepa, marchew, por) 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki startego sera żółtego (mogą być też bez sera) 1 jajko sól, pieprz, papryka słodka/ostra (dla dzieci pomijamy ostrą paprykę

Gotowanie...to proste !
Orientalny kurczak w coca coli / Asian style coca cola chicken 237

kawałek imbiru, bardzo drobno posiekany 2 ząbki czosnku drobno posiekane 1 puszka (330 ml) Coca Coli 300 g ulubionych warzyw, ja dałam bimi ale można dodać brokuły, fasolkę itp. duża garść liści kolendry, z grubsza posiekanej garść orzechów nerkowca, uprażonych na suchej patelni i posiekanych 1 łyżeczka mąki kukurydzianej wymieszanej z 1 łyżką wody ugotowany makaron lub ryż do podania

karmelowy
Wegańska zupa „na kaca” ;-) 210

odrobinę posolić i poddusić całość przez dalsze 3 minuty, często mieszając. Wlać rosół/bulion, doprowadzić do wrzenia pod przykryciem, po czym gotować na małym ogniu przez 10 minut. Dodać fasolkę i gotować dalsze 5 minut. Zdjąć z ognia, doprawić sosem sojowym i rybnym, Tabasco i ewentualnie pieprzem do smaku. Zupa najlepiej smakuje w ostrzejszej wersji. Podawać z upieczonymi pomidorkami, obficie

Even Better Food
10 zdrowych przepisów na dobry początek 146

uwagę, że obok pokaźnej ilości białka zawiera również dużo węglowodanów. Dlatego jedząc quinoa lepiej ją łączyć z niskowęglowodanowymi produktami aby glikemiczny bilans był jak najniższy. Dlatego quinoa łączę z fasolką, szpinakiem, awokado i jajkami. W ten sposób otrzymuję pożywne i zdrowe danie, które utrzymuje poziom cukru we krwi na stałym poziomie. Granola na śniadanie Należę do osób, które nie twierdzą

codojedzenia