pewnością każdy ma swój sprawdzony sposób na fasolkę po Bretońsku .Jednak czasem warto dodać do już znanego smaku coś nowego ,co urozmaici nasze danie.Ja proponuję suszone pomidory ,które bardzo podkreślają aromat i smak tego dania. Składniki : 500 g świeżej fasoli ,typu Jaś 300 g dobrej ,chudej kiełbasy 1 słoiczek przecieru pomidorowego 1 cebula 100 g suszonych pomidorów mała cukinia(...)złoty kolor. Odkładamy ,umażoną na talerz.Na tej samej patelni smażymy pokrojoną kiełbasę ,następnie dodajemy paprykę pokrojoną na kawałki i cukinię.Kiedy papryka i cukinia lekko zmiękną dodajemy ugotowaną fasolkę ,odłożoną cebulkę, przecier pomidorowy i pokrojone na drobno suszone pomidory .Doprawiamy solą i pieprzem i gotowe
Ladylaura.Pieczarki z dymką i szczypiorem z patelni Pieczona jaglanka z suszonymi morelami i orzechami laskowymi Pieczona owsianka z brzoskwiniami Pieczone topinambury Sałatka ze szpinaku i pieczarek Smażony bakłażan z fasolką szparagową Surówka marchewkowa z jabłkiem i orzechami włoskimi Zapiekana fasolka szparagowa Zielone wegeburgery bez bułki Zupa z dyni i soczewicy
My Chcemy JeśćSkładniki: kasza jęczmienna 50 g na osobę kurki świeże 200 - 150 g seler naciowy fasolka szparagowa zielona boczek wędzony parzony cebula biała sól i pieprz świeży koperek Przygotowanie: Boczek pokroić w kostkę. Podsmażyć razem z cebulką. Grzyby oczyścić i pokroić na mniejsze kawałki. Poddusić razem. Dodać podgotowaną fasolkę oraz pokrojonego selera i ugotowaną kaszę. Nie ma co więcej pisać. Krótko
Karczma HonoriettySkładniki: woda 3 litry, skrzydełka kurczaka 6 sztuk, ziemniaki 6 sztuk, fasolka szparagowa 70 dag, marchew 4 sztuki, kucharek 1 łyżka, przyprawa do zup i potraw w płynie - do smaku, pieprz czarny mielony 1 łyżeczka, natka pietruszki 1/2 pęczka skrzydełka zagotować i zebrać tzw. "szumy", wsypać pokrojone w kostkę ziemniaki z marchewką, pokrojoną fasolkę żółtą gotować do miękkości składników
W Mojej Kuchni LubięZupa fasolowa z warzywami Składniki: 150 g białej fasolki 100 g czerwonej fasolki 3 marchewki 4 ziemniaki 1 pasternak seler naciowy por 2 ząbki czosnku natka pietruszki koperek sól kminek ziele angielskie 2 liście laurowe 100 ml oliwy z oliwek Namoczoną fasolę (najlepiej przez całą noc) przełożyłam do garnka. Warzywa obrałam, pokroiłam w kostkę i dodałam do fasoli. Dodałam oliwę
nietadietapiersi z kurczaka 100 g żółtej fasolki szparagowej 2 marchewki 1 cukinia 1 czerwona papryka 500 ml mleczka kokosowego 3 łyżeczki pasty zielone curry konokwan( można taką pastę zrobić samemu przepis tutaj ) 2 łyżki masła 200 g makaronu ryżowego np z tapioką 3 łyżki sosu sojowego 2 łyżeczki brązowego cukru sól pieprz kolendra do dekoracji Pierś oczyszczamy i kroimy(...)Warzywa kroimy, marchewkę i paprykę w słupki, cukinię na talarki lub w ćwiartki talarka- zależy to od jej wielkości, kawałki muszą być średniej wielkości. Cebulę i pieczarki w ćwiartki. Fasolkę oczyszczamy, możemy przekroić na pół. Na rozgrzaną patelnię wrzucamy masło i odrobinę oleju. Smażymy naszego kurczaka z każdej strony- ok 3 minuty. Odstawiamy do miseczki. Na patelnie wrzucamy warzywa
KuchcikoweLovezielonym groszkiem Czas przygotowania: 60 minut Składniki: 2 litry wody 1 skrzydło z indyka 2 marchewki 4 ziemniaki 200 g zielonego mrożonego groszku Poltino 200 g zielonej fasolki szparagowej 1 spora cebula 3 ząbki czosnku olej do smażenia 1/2 szklanki śmietanki 1 łyżka domowej vegety 1/2 łyżeczki zielonej kolendry 1 łyżeczka kurkumy sól pieprz natka pietruszki Wykonanie(...)zimną wodą. Gotujemy przez 30 minut. W międzyczasie na patelni przesmażamy drobno posiekaną cebulę i czosnek. Do gotującego się mięsa dodajemy cebulę, czosnek, mrożony groszek i pokrojoną na kawałki fasolkę. Ziemniaki obieramy i kroimy w grubą kostkę, marchewkę kroimy w słupki, również dodajemy do zupy. Gotujemy, aż warzywa będą miękkie. Dodajemy śmietankę, przyprawy i chwilę gotujemy. Podajemy posypaną natką
Kulinarne przygody GatitySzybkie i proste w przygotowaniu danie w zaledwie kilka chwil z kilku dostępnych przez cały rok składników. Składniki: 300 gram piersi kurczaka 1 marchewka 1 papryka garść zielonej fasolki szparagowej 1 cebula 2 ząbki czosnku 2 cm świeżego imbiru 1 mała papryczka chili 2 łyżki oleju sezamowego 1 łyżka czarnego sezamu 1/2 szklanki bulionu sos: 1 łyżka mąki ziemniaczanej(...)cebula dymka limonkowy ryż: 1/2 szklanki ryżu, 1 szklanka wody, skórka otarta z 1 limonki, pół łyżeczki soli Pierś kurczaka i paprykę kroję w kostkę, marchewkę w słupki a fasolkę na mniejsze kawałki. Cebulę siekam w piórka, czosnek, chili i imbir kroję w drobną kostkę. W woku rozgrzewam olej sezamowy i smażę na nim pokrojoną cebulę, imbir, czosnek
Mango Papajadaje tony majonezu, ale moje czasem też pochwali. Ta mu smakowała, a majonezu była tylko łyżka ;-). Miłego dzionka Wam życzę :-)). Składniki: opakowanie kabanosów 1 puszka ananasa 1 puszka czerwonej fasolki 1 puszka kukurydzy 1/2 słoika marynowanej papryki natka pietruszki 1-2 łyżki majonezu Kabanosy, ananasa i paprykę kroimy, wrzucamy do miski, dodajemy odsączoną kukurydzę i fasolkę czerwoną (musimy ją przelać
kruche babeczkiCzasami droga na skróty okazuje się nie tylko prostsza, ale i smaczniejsza;). Tak jest w przypadku tej fasolki, która smakuje mi lepiej niż taka z fasoli Jaś. Całość do zrobienia dosłownie w kilka minut. 2 puszki białej fasoli 400g kiełbasy 200g wędzonego boczku 1 duża cebula 1 puszka pomidorów 1 słoiczek koncentratu pomidorowego 6 kulek ziela angielskiego 2 liście laurowe(...)kroimy w drobną kostkę i podsmażamy na rozgrzanym oleju do zarumienienia. Dodajemy koncentrat pomidorowy, ziele angielskie, liście laurowe, jeszcze chwilę podsmażamy, po czym wlewamy pomidory i odsączoną z zalewy fasolkę. 2. Całość dusimy 5-10 minut, do zgęstnienia. Doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z pieczywem
Szefowa kuchniznajdziesz owoce suszone, orzechy i owies. Już spróbowałam jednego i muszę przyznać, że był niesamowicie przepyszny :) Zapraszam już wkrótce na obszerniejszą recenzję tych zdrowych batoników TUTAJ. PIECZONE MŁODE FASOLKI SOI Napisze tak - było pysznie :) A dlaczego czas przeszły, bo po prostu po fasolkach nie ma już śladu. Bardzo smaczna przekąska, co ciekawe zrobiona z młodziutkich ziaren soi, które
Zdrowie na języku :Psmaczne i faktycznie w jednym urządzeniu można przygotować tak smaczny obiad :) Przepis jest na 4 porcje. Składniki: 500g filetu z kurczaka, 2 małe papryki, 1 cukinia, 2 cebule, 100g fasolki szparagowej, sól, pieprz, szczypta tymianku (suszony), 250g ziemniaków, 500 ml wody Przepis na gulasz warzywny z ziemniakami na parze: Filet z kurczaka kroimy w dużą kostkę. Cebulę, paprykę, cukinię również(...)kroimy w kostkę, a fasolkę w mniejsze kawałki. Kurczaka doprawiamy do smaku solą, pieprzem, tymiankiem i oprószamy mąką. W multicookerze ustawiamy program FRY na 15 minut , dodajemy odrobinę oleju, a następnie kurczaka. Smażymy go na złoto i dodajemy pozostałe warzywa. Po zakończeniu programu FRY ustawiamy program STEW na 40 minut , dodajemy wodę, a na tacce do gotowania na parze układamy
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!łatwa do zrobienia i co najważniejsze jest zdrowa, zawiera dużo witamin. Składniki : 50 dkg marchewki 20 dkg pietruszki ( korzeń ) 20 dkg pora 20 dkg selera 20 dkg fasolki szparagowej 20 dkg kalafiora około 2 szklanek przecieru pomidorowego około 1/2 szklanki oleju ( do smażenia ) Sposób wykonania : M archewkę, pietruszkę i selera obierz, dokładnie opłucz pod bieżącą wodą. Zetrzyj(...)Pory oczyść, umyj i pokrój w półplasterki ( przekrój pora na połowę i posiekaj w plasterki ). Kalafior podziel na małe różyczki i razem z pokrojoną w około 4 cm kawałki fasolką szparagową obgotuj ( na pół twardo ) w osolonej wodzie. W garnku lub rondlu z grubym dnem rozgrzej olej. Wsyp warzywa ( marchewkę , pietruszkę, selera, pora ) i chwilę podsmaż. Następnie wlej
Przepisy i porady kulinarneMarzena Owsianka pieczona z karmelizowanymi jabłkami Gosia Sałatka z patisonów na zimę Ania Omlet pieczony z karmelizowanymi węgierkami, kardamonem i kwiatami lawendy Bożena Fasolka szparagowa z parówką i pomidorkami Magda Fasolka szparagowa z bułką tartą Diana Chałwowe ciasteczka z tahini i czekoladą A już dzisiaj zapraszam
Magiczne Życie Martyosób ) 4 plastry karkówki 2 marchewki 2 pietruszki 1 pora ( biała część ) pół selera 6 ziemniaków średnich pęczek natki pietruszki 2 garście fasolki szparagowej pół szklanki śmietany 18% 1 kostka rosołowa Wykonanie Do garnka wkładam naszą karkówkę , następnie do mięsa dodaje wszystkie nasze warzywa , marchew , pietruszkę i seler(...)ścieram na tarce o małych oczkach , ziemniaki obieram i kroję w kostkę , natkę pietruszki siekam , porę kroję w cienkie plastry , oraz fasolkę szparagową myję oczyszczam i także dodaję . Jak mamy dodane wszystkie warzywa zalewam wszystko wodą tak aby woda przykryła nam wszystkie nasze składniki , wstawiamy na mały ogień i gotujemy około 2 godzin , między czasie dodajemy kostkę rosołową
Mój Smak