fasolka - 6917 przepisów (strona:205/462)

Zielona soczewica z fasolką szparagową i pomidorami 210

czyszczenie zamrażalki z warzyw mrożonych bo niebawem będą już pierwsze nowalijki. Super dodatek do obiadu zamiast ziemniaków. Składniki 0,5 szklanki zielonej soczewicy 0,5 opakowania mrożonej zielonej fasolki szparagowej ciętej 0,5 opakowania mrożonej żółtej fasolki szparagowej ciętej 0,5 opakowania mrożonej marchewki baby carrots 1 cebula pokrojona w drobną kostkę 1 ząbek czosnku drobno posiekany 1 papryczka chilli

Piekielna Kuchnia Pati
Polędwiczki wieprzowe faszerowane kiełbasą chorizo i tymiankiem 299

wiem że kiełbasa ta zupełnie zmienia smak po ugrilowaniu lub zapieczeniu i nie pomyliłam się. Prezentuję się równie ekstra i tak samo smakuje. Podajemy np z zieloną soczewicą z fasolka szparagową i pomidorami Składniki 1 polędwiczka wieprzowa ( u mnie około 350-80 g) 1/2 kiełbasy chorizo (cała kiełbaska cienka przekrojona wzdłuż dostępna stale w carefourze) 1/2 łyżeczki tymianku olej Polędwiczka(...)piekarnika. Po tym czasie wyjmujemy je z piekarnika i zostawiamy chwilę żeby odpoczęło, następnie kroimy w plastry. Gotową polędwiczkę przekładamy na talerze i pododajemy np z zieloną soczewicą z fasolką szparagową i pomidoroami lub jak mój luby wybrał kopytka okraszone sosem z pieczenia

Piekielna Kuchnia Pati
Fasolowy kociołek z kaszą jaglaną 198

zrobię.                                 Składniki: 200 g kaszy jaglanej 60 dag mięsa mielonego 1 puszka fasolki białej 3 marchewki 2 cebule olej sól pieprz czosnek papryka słodka Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na oleju. Po chwili dodać mięso, doprawić i podsmażyć aż się zrumieni. Dodajemy osączoną(...)fasolkę i startą na tarce marchewkę. Chwilę podsmażamy. Zalewamy 2,5 szklanki wody dodajemy kaszę jaglaną i solimy. Gotujemy pod przykryciem aż kasza wchłonie całą wodę, czyli około 20 minut. Można posypać szczypiorkiem

Ewusiowe Smaki
SAŁATKA Z CZERWONĄ FASOLKĄ 4958

Składniki: 100g szynki konserwowej 1 puszka czerwonej fasolki 1 puszka kukurydzy 1 seler konserwowy 4 jajka 1 mały por 4-5 łyżek majonezu sól pieprz Sposób przygotowania: Jaja ugotować na twardo, obrać i pokroić w kostkę. Kukurydzę, fasolkę konserwową i seler odsączyć z zalewy. Pora umyć i pokroić w pół talarki. Szynkę pokroić w kostkę. Wszystkie składniki połączyć, dodać majonez

Prosto i Smacznie z Anetą
na maśle fasolkowa zupa z kaszą gryczaną jasną... 181

Składniki: woda 3 litry, warzywa mrożone 1 opakowanie, mrożona fasolka szparagowa 1 opakowanie, kucharek 1 łyżka, pieprz czarny mielony 1/2 łyżeczki, masło 2 łyżki, śmietana gęsta 1 łyżka, mąka pszenna 1 łyżka, kasza gryczana 2 saszetki/jasna wodę zagotować, wsypać zupę jarzynową i fasolkę mrożoną, gotować z 15 minut wsypać kucharka, pieprz, masło i gotować z 10 minut, na koniec zabielić

W Mojej Kuchni Lubię
Maccheroni z warzywami 138

Bardzo lekkie danie, w sam raz na wiosenną pogodę.  Składniki 300 g makaronu maccheroni 3 marchewki kalarepa 250 g zielonej fasolki szparagowej ( może być mrożona ) 1 czerwona papryka 1 zielona papryka 3 cebule 3 łyżki oliwy 100 ml wytrawnego białego wina puszka pomidorów (400 g) 1 łyżeczka tymianku 1 łyżeczka rozmarynu 1 łyżeczka estragonu 1 świeży czerwony strąk chili(...)sól, pieprz   Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Makaron gotujemy wg przepisu zawartego na opakowaniu. Odsączamy. Marchewki i kalarepę obieramy, kroimy w słupki. Strąki fasolki po umyciu i oczyszczeniu kroimy na pół. Papryki myjemy, kroimy wzdłuż, usuwamy nasiona i kroimy w mała kostkę. Cebule kroimy w kostkę. Warzywa obsmażamy na oliwie, zalewamy winem i dusimy pod przykryciem

R'n'G Kitchen
Ryż prażony po włosku z fasolą adzuki 272

Jest to bezmięsne danie, które każdemu posmakuje i niewiele kosztuje.  Warzywa są w ryżu uduszone, sosem sojowym doprawione. Smak grzybów jest wyczuwalny,  a fasolka adzuki nadaje całości wygląd niebanalny. Składniki: 450 g mrożonych warzyw np.  cukinii, brokuła, kalafiora, marchewki oraz fasolki płaskostrąkowej, 200 g białego ryżu, 2 kostki bulionu z grzybami leśnymi, 1 cebula, 200 g fasoli

Moniki Smakołyki
Cukinia faszerowana kaszą jaglaną, kurczakiem i warzywami 240

kcal 4 średnie cukinie  (250-300 g każda) 1 woreczek kaszy jaglanej 400 g filetu z piersi kurczaka 1 mała cebula 2 ząbki czosnku 150 g zielonej fasolki mrożonej 1 łyżka oliwy z oliwek 2 łyżeczki curry 1 czubata łyżka przecieru pomidorowego sól,pieprz PRZYGOTOWANIE Kaszę gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu.  Cebulę i czosnek drobno siekamy(...)podsmażamy na 1 łyżeczce oliwy (pozostałą część zostawiamy do cukinii). Dodajemy pokrojonego w kosteczkę kurczaka, doprawiamy solą i pieprzem. Podsmażamy na złoto. Fasolkę blanszujemy kilka minut we wrzątku. dodajemy wraz z ugotowaną kaszą do kurczaka, doprawiamy curry i przecierem. Dokładnie mieszamy farsz. Cukinie szorujemy, przekrawamy wzdłuż na połówki i usuwamy przy pomocy łyżki gniazda nasienne. Skrapiamy połową pozostałej oliwy, solimy

Moje Kuchenne Rewelacje
Kurczak w warzywach 184

Połączenie uwielbianego przez wielu kurczaka z duszonymi warzywami sprawdza się. Polecamy.  Składniki 4 udka kurczaka 3 marchewki kalarepa 250 g zielonej fasolki szparagowej ( może być mrożona ) 1 czerwona papryka 1 zielona papryka 3 cebule 3 łyżki oliwy sól pieprz 100 ml wytrawnego białego wina puszka pomidorów (400 g) 1 łyżeczka tymianku 1 łyżeczka rozmarynu 1 łyżeczka estragonu 1 świeży(...)czerwony strąk chili   Przygotowanie   Udka kurczaka umyłem, osuszyłem, natarłem sola i pieprzem. Marchewki i kalarepę obrałem, pokroiłem w słupki. Strąki fasolki po umyciu i oczyszczeniu przełamałem na pół. Paprykę umyłem, przekroiłem wzdłuż, usunąłem nasiona, pokroiłem w mała kostkę. Cebule również pokroiłem w kostkę. Udka obsmażyłem na oliwie. Dodałem warzywa, wlałem wino. Dusiłem pod przykryciem na małym ogniu

R'n'G Kitchen
Turecka sałatka z fasoli. 342

kwaśnym, orzeźwiającym smaku. Jest to bardzo charakterystyczne tureckie danie, ale na szczęście bez problemu da się odtworzyć nad szarą bałtycką zatoką. Lub gdziekolwiek... Składniki: 200 g białej drobnej fasolki z puszki 1 mała czerwona cebula 1/2 pęczka natki pietruszki 1/4 łyżeczki kuminu  1/4 łyżeczki sumaku 2 łyżki soku z cytryny 1 łyżka oliwy 1/4 łyżeczki soli Wykonanie: Fasolkę opłukać

zadanie-gotowanie
Fajita z czarną fasolą i grzybami. 181

pudrem. Cebulę posiekać i zeszklić na oliwie. Dodać pokrojone w paski boczniaki, szczyptę soli i smażyć około 15 minut na średnim ogniu. Pod koniec smażenia dodać odsączoną i przepłukaną fasolkę. Tortille podgrzać i układać na nich (na środku) warstwami: sos, roszponkę, boczniaki z fasolką, salsę z avocado. Zwinąć i podawać

zadanie-gotowanie
sałatka z sosem imbirowo cytrynowym 170

mnie na blogu za to wiosennie i kolorowo. Mam dla Was przepis na pyszną, lekką sałatkę, którą przygotujecie błyskawicznie. Wesołego Alleluja !    1 puszka kukurydzy 1 puszka fasolki czerwonej awokado 500 g pomidorków koktajlowych kiełki brokułów 70 g łososia wędzonego sos: sok z połowy cytryny imbir mały kawałeczek (zetrzeć tak 2 łyżeczki) 2 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżeczka(...)miodu sól 1 łyżeczka pieprzu cytrynowego    Kukurydzę i fasolkę przesypujemy do miski. Awokado obieramy i kroimy w kostkę. Pomidorki przekrawamy na pół i wrzucamy do miski. Dodajemy garść kiełków oraz łososia pokrojonego na drobne cząstki. Wszystkie  składniki mieszamy. Teraz zabieramy się za przygotowanie sosu. Wyciskamy sok z cytryny, ścieramy imbir na najdrobniejszych oczkach, dodajemy do cytryny. Dolewamy

noteskulinarnyfiga
Jajka sadzone na słodko 179

części i każdą wylepiamy przygotowane foremki na tartaletki (u mnie o średnicy 9cm). Dziurkujemy widelcem spód i przykrywamy kawałkiem papieru do pieczenia, a następnie obciążamy kulkami ceramicznymi lub drobną fasolką (jak u mnie). Pieczemy w nagrzanym do 180st C piekarniku 10 minut, po czym ściągamy papier z kulkami (lub fasolką) i pieczemy ponownie kolejne 10 minut (lub do lekkiego zrumienienia

Kuchnia w czekoladzie
Kasza jaglana z tyńczykiem 173

Składniki: 100 g kaszy jaglanej marchewka pietruszka kilka listków laurowych kilka ziarenek ziela angielskiego kawałek imbiru,  sól 2 ząbki czosnku 2 puszki tuńczyka w oleju łyżeczka octu jabłkowego fasolka szparagowa pęczek natki Przygotowanie: Marchewkę, pietruszkę, czosnek, liść laurowy, ziarenka ziela angielskiego zalać wodą, doprawić solą. Do gotującej się wody włożyć kaszę i gotować ok 15 min. Tuńczyka odsączyć(...)nadmiaru oleju. Przełożyć na talerz i doprawić octem i szczyptą tymianku - opcjonalnie.  Fasolkę ugotować w osolonej wodzie.  Wszystkie składniki wymieszać, dodać posiekaną natkę i gotowe

Gaździnka warzy
Pieczona fasolka z papryką i kiełbaską 199

Naszła mnie chęć na fasolkę po bretońsku więc całe opakowanie fasoli namoczyłam i odstawiłam na całą noc, jednak w międzyczasie przyuważyłam tak zachęcający do przygotowania przepis na blogu Kardamonovy , że ugotowaną fasolę podzieliłam na 2 porcje. I tak, dziś przygotowałam jej pieczoną wersję- w aromatycznym sosie paprykowo-pomidorowym, z dodatkiem kiełbaski, a 'breton' będzie jutro :) A wracając do przepisu(...)fasolka smakuje naprawdę wybornie, z resztą zróbcie i przekonajcie się sami- a przyznacie mi rację :))) Porcja dla 4 osób: * fasola Jaś- 300 g * ulubiona kiełbaska/kabanosy- 200 g * passata pomidorowa- 400 ml (ew. pomidory w puszcze) * papryka żółta/czerwona- 1 duża * cebula- 1 szt. * czosnek- 2 ząbki * paprykczka chili- 1 mała * majeranek suszony-1 łyżka * słodka papryka- 1 łyżeczka

Kraina Miodem Płynąca