fasolka - 6917 przepisów (strona:118/462)

Sałatka z ananasem i czerwoną fasolką 107

Sałatka z ananasem i czerwoną fasolką jest pyszna , pożywna i wyjątkowo szybko znika ze stołu Jest idealna na spotkania towarzyskie oraz imprezę. Doskonale smakuje z świeżym pieczywem, jak i bez żadnych dodatków. Składniki : 1 kapusta pekińska 1 puszka czerwonej fasoli 1 puszka ananasa w kawałkach 1 puszka kukurydzy 1 puszka zielonego groszku 2 jabłka 1 podwójna pierś z kurczaka(...)pieprzem. Na rozgrzany na patelni olej wrzucić przyprawionego kurczaka i podsmażyć. Zdjąć z ognia. Wystudzić. Kapustę pekińską umyć, osuszyć, pokroić i poszatkować w cieniutkie paseczki. Wsypać do miski. Fasolkę, kukurydzę i groszek odcedzić i włożyć do miski. Ananasy, marchew także odcedzić i pokroić w kostkę. Dodać do miski z kapustą pekińską. Ser żółty i jabłka obrane ze skórki zetrzeć

Smaczne Potrawy
Ragoût 105

mięsa wieprzowego bez kości   1 czerwona papryka   1 żółta papryka   1 zielona papryka   cukinia   2 cebule   200 g żółtej fasolki szparagowej   brokuł   sól   2 łyżki mąki   2 łyżeczki oleju   po 1/4 łyżeczki cynamonu, rozmarynu, czarnego pieprzu i estragonu  Składniki: Mięso umyłem, wygniotłem ręką. Fasolkę również umyłem, odciąłem końcówki(...)Obrałem cebule. Oczyściłem papryki z nasion. Ugotowałem fasolkę w osolonej wodzie ok. 10 minut, wyjąłem, pokroiłem na kawałki. Mięso, papryki, umytą cukinię i cebule pokroiłem w dużą kostkę. Brokuł podzieliłem na różyczki

R'n'G Kitchen
Sałatka z młodych ziemniaków z pesto 127

przepisie z serwisu Bonappetit.com Spróbuj nasz przepis na sałatkę z młodych ziemniaków i rzodkiewki oraz sałatki z młodymi ziemniakami i bobem. Składniki: 0,5 kg małych, młodych ziemniaków Garść fasolki szparagowej (może być mrożona) 2 jajka Garść rukoli 2-3 łyżki siekanego szczypiorku Sól Pesto 4 łyżki tartego, twardego sera (parmezan, rubin, cheddar, oscypek) Garść szczawiu Garść orzechów laskowych(...)gotowe. Generalnie czas gotowania to około 15 minut. W międzyczasie: Krok 2 Włóż jajka do rondelka w zimną wodą. Wstaw na kuchenkę, gotuj przez 10 minut. Krok 3 Wstaw fasolkę do garnka z zimną wodą, zagotuj, przykryj i gotuj na wolnym ogniu 10 minut. Krok 4 Zrób pesto. Włóż do miksera garść szczawiu, ząbek czosnku, starty ser, orzechy, wlej olej

Niedzielny kucharz
Kuskus z pieczarkami i fasolką szparagową 148

się kaszę na kolację 😄 Czym tak naprawdę nie byłby kuskus ma on grupę wiernych fanów. I właśnie z myślą o tych fanach przygotowałam dzisiejszą kolację. Kuskus z pieczarkami i fasolką szparagową - przepis na 3-4 porcje Do przygotowania sałatki będziesz potrzebować: szklankę kaszy kuskus, 500g pieczarek, 2 cebule,  100g fasolki szparagowej, łyżkę oleju rzepakowego, łyżkę suszonej natki pietruszki, sól(...)Kuskus wsyp do miski, dopraw natką pietruszki i solą, po czym zalej wrzątkiem tak, aby woda sięgała ok. 2 cm ponad powierzchnię kuskusa i odstaw do napęcznienia. 2. Fasolkę szparagową ugotuj. 3. Pieczarki oczyść i razem z cebulą pokrój w plastry. 4. Na patelni rozgrzej olej, usmaż pieczarki z cebulą, dopraw solą i pieprzem. 5. Wszystkie gotowe składniki wymieszaj

Z notatnika dietetyka
Micha pełna zdrowia z pęczakiem 111

pozostałe składniki – możesz wrzucić do misy każde warzywo lub owoc na który masz ochotę, na surowo i upieczony, np.: awokado, marchew, selera naciowego. Składniki: Szklanka pęczaku Szklanka zielonej fasolki (może być mrożona) 2 garści pomidorków koktajlowych 6 szparagów zielonych Kawałek cukini 10 krewetek (najlepiej surowych) 2 łyżki oleju Dressing 4 łyżki sosu sojowego 4 oleju sezamowego 2 łyżki octu(...)Przygotuj dressing: wymieszaj 4 łyżki sosu sojowego z 4 łyżkami oleju sezamowego i 2 łyżkami octu ryżowego. Krok 4 Zagotuj w rondlu litr wody i wrzuć do wrzątku fasolkę i szparagi przekrojone na połowy. Gotuj 2 minuty, odcedź i ostudź. Krok 5 Wymieszaj pęczak z fasolką, wyłóż na talerze. Dodaj krewetki, pokrojone pomidorki, posiekaną cukinię. Całość polej dresingiem. I gotowe

Niedzielny kucharz
Fasolka po bretońsku 102

Fasolka po bretońsku to taki typ dania, które mogłabym jeść naprawdę często! Ale! Smakuje mi tylko domowa. Dwa razy zaryzykowałam taką gotową w słoiku (jeszcze za czasów studenckich). Uraz do nich mam do dziś, a fasolkę gotuję po prostu… Artykuł Fasolka po bretońsku pochodzi z serwisu Kolorowy Przepisownik

Kolorowy Przepisownik
Surówka z fasolki szparagowej 97

samodzielne danie. Ja uwielbiam takie suróweczki sobie podgryzać na kolację. Mogę sobie pozwolić wtedy i wiem , że nie pójdzie w bioderka a żołądek jest czymś smacznym wypełniony. Surówka z fasolki szparagowej - 400g fasolki szparagowej - 3 mięsiste, dość duże pomidory - prażone ziarna słonecznika i sezamu - świeże listki bazylii ( do smaku ) - odrobina oliwy z oliwek - sól, pieprz do smaku Fasolkę gotujemy

Kuchnia Pełna Emocji
Jesienny kociołek 149

kociołek - 2 duże pęta kiełbasy - pół kg mięsa mielonego - 2 czerwone papryki - 2 średniej wielkości papryki - 4 duże kapelusze pieczarek - 2 średnie cukinie - 8-9 dużych mięsistych pomidorów - 400g fasolki szparagowej - u mnie zielona - 4 ząbki czosnku - olej, sól, pieprz Fasolkę gotujemy tak na pół twardo. Paprykę myjemy i tniemy w kostkę. Cukinię i cebulę obieramy i tniemy w kosteczkę(...)mięso mielone i chwilę smażymy. Do tego dokładamy cukinię i paprykę. Zaczynamy duszenie. Na osobnej patelni podsmażamy czosnek , cebulę i pieczarki. Kiedy się podsmażą dokładamy do mięsa, dorzucamy też fasolkę. Wszystko razem dusimy ok. 15 min. W tym czasie podsmażamy kiełbaskę. Kiedy warzywa z mięsem się podduszą dokładamy kiełbasę i pomidory, doprawiamy do smaku i dusimy jeszcze ok.10

Kuchnia Pełna Emocji
Pieczarki z fasolką 'czarne oczko'... 105

Przepis z bloga Podróże kulinarne . Składniki: (na 3-4 porcje, zależy z czym podane) 400g ugotowanej fasolki "czarne oczko" (to jest waga zawartości dużego słoika po odcedzeniu), 400g puszka siekanych pomidorów, 1 łyżeczka nasion kuminu, 3 cm kawałek cynamonu, 150g cebuli, posiekanej, 4 ząbki czosnku, posiekane, 250g pieczarek, pokrojonych na plasterki, 2 łyżeczki mielonej kolendry, 1 łyżeczka mielonego kuminu(...)zbrązowi ą.  Dodaj pieczarki, smaż 2-3 minuty. Wlej pomidory, wsyp mielony kumin, mieloną kolendrę, kurkumę i chilli. Przykryj i gotuj na małym ogniu przez 25 minut. Wmieszaj fasolkę "czarne oczko".  Gotuj około 10 minut, tyle, by podgrzać fasolkę.  Podawaj z ryżem, albo dobrym chlebem

Lejdi of the house
Fasolka po bretońsku 161

Fasolka po bretońsku to taki typ dania, które mogłabym jeść naprawdę często! Ale! Smakuje mi tylko domowa. Dwa razy zaryzykowałam taką gotową w słoiku (jeszcze za czasów studenckich). Uraz do nich mam do dziś, a fasolkę gotuję po prostu… Artykuł Fasolka po bretońsku pochodzi z serwisu Kolorowy Przepisownik

Kolorowy Przepisownik
Krupnik sposobem włoskim. Bardzo pożywna i zdrowa zupa z zaskakującymi składnikami. PRZEPIS 119

zupy warzywnej. I tu zaskoczenie, bo na stole wylądował krupnik na pęczaku z różnymi dodatkami, których w Polsce raczej nikt nie dodałby do tej zupy – soczewica, biała fasola, fasolka szparagowa i szpinak. Tak nam posmakowało, że odtworzyliśmy tę zupę w naszej kuchni. Mamy już dla was ten przepis. Przepis na krupnik sposobem włoskim Składniki: wywar mięsny lub woda, jeśli(...)gotujemy wege (3/4 średniego garnka), 1 cebula, 2 garście zielonej soczewicy, 2 garście pęczaku, 1 por, 1 puszka białej fasoli, około 100 gramów mrożonej fasolki szparagowej, 4-5 brykietów mrożonego szpinaku w liściach, 2 marchewki, 3-4 łodyg selera naciowego, suszony tymianek, sól, pieprz. Jak zrobić krupnik sposobem włoskim? Do gotującego się wywaru wrzuć posiekaną cebulę, pęczak oraz soczewicę, gotuj

Kulinarna Polska
Schab w sosie z fasolką szparagową i marchewką 93

razem padło na schab. Wyciągnęłam kotlety z zamrażarki, ale nie za bardzo miałam ochotę na oklepane schaboszczaki. Zrobiłam schab w sosie z warzywami. Mięso wyszło mięciutkie, a marchewka i fasolka szparagowa dodały słodyczy potrawie. Mięsko jest w pysznym sosie, więc można je podać z ziemniakami lub kaszą, ja podałam z moją ulubioną kaszą pęczak. 500/600 g schabu bez kosci(...)garść zielonej fasolki szparagowej 1 duża marchewka 1 łyżeczka mąki 1 łyżka smalcu Sól Pieprz Mięso umyć, osuszyć i pokroić na kotlety. Każdy kotlet posypać solą i pieprzem. Na patelni rozgrzać smalec. Kotlety obtoczyć w mące i obsmażyć z obu stron na złoto. Mięso zalać na patelni ok. 0.7 l wrzątku i przykryć aby mieso sie dusiło, gdy jest prawie

Krylowa Kuchnia
Biała kiełbasa pieczona z fasolką 106

Biała kiełbasa pieczona z fasolką – to pyszna propozycja na wielkanocne danie, ale nie tylko :) Super się sprawdzi również jako obiad lub kolacja w inne dni w roku. Taka biała kiełbasa z fasolką najlepiej smakuje z kawałkiem świeżego chleba, kt The post Biała kiełbasa pieczona z fasolką appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Gulasz curry z fasolką jaś i szparagową 295

Szybki gulasz z fasolką ugotowaną którą kiedyś zamroziłam bo mi została. Syta potrawa, do tego dużo warzyw. Do takiego gulaszu możecie dodać to co macie w lodówce. Ja tak zrobiłam. Mój jest na ostro, rozgrzewający i pachnie curry. 400 g ugotowanej fasoli jaś 30 dkg fasolki szparagowej zielonej 1 papryka czerwona 20 dkg kabanosów  1 cebula 1 por biała(...)cebulę kroję, czosnek przeciskam przez praskę, smażę na oleju. Dodaję pokrojone kabanosy, kurkumę, curry i smażę. Dodaję seler, pietruszkę, pokrojoną paprykę i dalej przesmażam chwilę. Wlewam przecier pomidorowy, bulion, fasolkę i duszę na wolnym ogniu 20 minut. Dodaję sól, pieprz, papryczkę chili, słodką, wędzoną. Na końcu doprawiam ziołami prowansalskimi. Posypuję szczypiorkiem

wesoła kuchnia