fasolka szparagowa - 3839 przepisów (strona:95/256)

58 najlepszych przepisów z pomidorami 218

zapiekana z pomidorową passatą Dip z serka koziego z papryką, suszonymi pomidorami i orzechami włoskimi Frittata z pomidorami i ziołami Grzanki z czosnkiem, pomidorem i oregano Gulasz z żółtej fasolki szparagowej w pomidorach Hummus z suszonymi pomidorami Jajka zapiekane z pomidorkami koktajlowymi Kalafior z cukinią w pomidorach z oregano i chilli Kurczak z cukinią i zieloną papryką w pomidorach Kuskus(...)czarnymi oliwkami, papryką i pomidorkami koktajlowymi Sałatka z mozzarellą i pomidorkami koktajlowymi Sałatka z pomidorków ze szczypiorkiem Sałatka z rukoli z mozzarellą parmezanem i pomidorkami koktajlowymi Sałatka z zieloną fasolką szparagową, pomidorem i ogórkiem małosolnym Sałatka ziemniaczana z kolorowymi pomidorkami Sałatka ziemniaczana z kapustą pekińską i pomidorkami Sos pomidorowy z ziołami Spaghetti w pomidorach z cukinią Spaghetti w pomidorach

Moja smaczna kuchnia
Kurczak lub indyk limonkowy z ryżem smażonym 114

Nieskomplikowany, szybki obiad w orientalnym stylu. Orzeźwiający i lekki limonkowy kurczak oraz sycący, smażony ryż stanowią zgrany duet. Możemy serwować go z fasolką szparagową, ogórkami lub bez innych dodatków. Możemy też urozmaicać danie, dodając do marynaty egzotyczne przyprawy: trawę cytrynową, chili czy zastępując tymianek kolendrą. Przyznam, że kurczak gości ostatnio u nas rzadko, jednak w takim wyrazistym wydaniu smakował doskonale(...)przez ok. 5 minut często obracając. Wlewamy resztkę marynaty na patelnię i gotujemy wraz z mięsem, aż sos się lekko zagęści. Od razu podajemy, wraz ze smażonym ryżem i fasolką szparagową lub prostą sałatką z ogórka. Post Kurczak lub indyk limonkowy z ryżem smażonym pochodzi z bloga Poezja smaku

Poezja smaku
Kaszotto z bobem, fasolką szparagową i serem pleśniowym 119

intensywną w smaku dzięki dodatkowi sera pleśniowego. Kaszotto to super sposób na wykorzystanie resztek kaszy, ale równie dobrze możemy je zrobić od zera, Read More Artykuł Kaszotto z bobem, fasolką szparagową i serem pleśniowym pochodzi z serwisu Fly me to the spoon - Dorota Domino

Flymetothespoon
Fasolka szparagowa w bułce tartej (doskonała do obiadu) 206

Fasolka szparagowa to świetne warzywo, które możemy wykorzystać jako przystawkę do obiadu. Super szybko się ją przyrządza, a zarazem bardzo prosto. Jedzmy ją więc dopóki jeszcze nie ma łyka. Potrzebujemy: Czytaj więcej

Tylko pysznie
Fasolka szparagowa w sosie pomidorowym z pulpecikami 248

śmiało można  przygotować dzień wcześniej, a następnego dnia po powrocie z pracy będzie po odgrzaniu idealnym obiadem. Proporcja na 3 osoby: Fasolka: - 0,5 kg oczyszczonej z końcówek fasolki szparagowej. Fasolkę ugotować do półmiękkości - ma być miękka, lecz nadal delikatnie chrupać przy przegryzaniu. Odcedzić. Pulpeciki: - 30 dag mięsa mielonego - 1 mała kajzerka namoczona w wodzie/mleku - 1/2 pęczka natki pietruszki

kawawszklance
Curry z warzyw letnich z krewetkami i świeżym kokosem 219

połączenia to nie tylko gotowe przepisy, ale wszystko to, na co akurat macie ochotę. Curry połączy smakiem orientalnych przypraw i gęstym, kremowym mlekiem kokosowym swojskiego kalafiora, młode marchewki, letnią szparagową fasolkę i krewetki. Jest pikantne, ale żadna orientalna nuta przy tej ostrości nie ginie. Wszystko gra! Curry to nie proszek. Chociaż kupujemy przyprawę o nazwie handlowej curry, ta nazwa określa(...)małe cebulki) 2-3 łyżki pasty curry czerwonej 3 ząbki czosnku 1 łyżka stołowa świeżo startego imbiru 400ml puszka mleka kokosowego /o zawartości kokosa powyżej 65%/ 150ml wody 200g fasolki szparagowej zielonej ½ małego kalafiora (500g) 150g marchewki ( 1 średnia sztuka) 200g kalarepki (½ pół dużej kalarepki lub 1 mała) 250g krewetek ugotowanych, mrożonych opcjonalnie – 1 orzech kokosowy- zamiast niego 3 łyżki

Karo in the Kitchen
Chińska sałatka z bulwą Lilli i polskimi substytutami 250

inne, ale wiadomo, trzeba sobie jakoś radzić :) Do mojej wersji użyłam: 1bulwa Lilly ( umyta, oczyszczona i rozebrana na warstwy) 1 czerwona cebula 1 żółta papryka 1 op mrożonej (niestety) fasolki szparagowej ( najlepsza jest świeża i gruba, płaska) 1/2 op mrożonych krewetek koktajlowych ( w oryginale były to małe suszone krewetki i świeże kalmary pokrojone w grubą kostkę) 1/2 małej puszki wędzonych

Jemy Pijemy
Danie jednogarnkowe z makaronem 225

mają na niego pomysłu :) Składniki: 200 g makaronu świderki, 2 piersi kurczaka, 300 ml domowego koncentratu  pomidorowego, 1/3 puszki kukurydzy, 1/3 puszki czerwonej fasoli, 2 garście zielonej szparagowej fasolki, 2 garście świeżego szpinaku, 1 łyżeczka przyprawy do drobiu, suszone pomidory z czosnkiem, sól, pieprz, zioła prowansalskie. Przygotowanie:   W garnku rozgrzewamy olej i podsmażamy kurczaka pokrojonego w kostkę(...)przyprawionego przyprawą do drobiu. Następnie dodajemy warzywa: kukurydzę, czerwoną fasolę, zieloną fasolkę szparagową, liście szpinaku i zalewamy koncentratem. Po 15 minutach wrzucamy makaron. Gotujemy, aż makaron będzie al dente i przyprawiamy. Dekorujemy liśćmi szpinaku

Aga w kuchni
Kurczak pieczony z dynią i pomidorkami / Roasted chicken with pumpkin and tomatoes 341

sól i pieprz oliwa z oliwek lub olej roślinny 2 ząbki czosnku, przeciśnięte przez praskę 2 łyżki papryki wędzonej 1 cały kurczak 150 g groszku cukrowego (lub fasolki szparagowej) 200 g pomidorów koktajlowych garść posiekanych listków bazylii Przygotowanie: Natłuść lub wyłóż papierem do pieczenia dużą blaszkę i wyłóż na nią dynię. Skrop ją od serca oliwą lub olejem i dobrze

karmelowy
Łososiowa piramida 176

Składniki: 100 g makaronu pełnoziarnistego tagliatella, 100 g mix warzywny ( papryka żółta i czerwona, cukinia, fasolka szparagowa, fasolka czerwona, cebula, marchewka), 100 g łososia surowego, olej rzepakowy do smażenia, sól, pieprz do smaku, 2 łyżki przecieru pomidorowego, sok z cytryny, koperek. Przygotowanie: Wszystkie warzywa podsmażamy na 2 łyżkach oleju, doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy przecier pomidorowy. Całość mieszamy

Moniki Smakołyki