trochę z letniej monotonii naszych obiadków:) Młode ziemniaczki+ szparagi/fasolka+ sadzone jajko i zsiadłe mleko Tym razem również zagościła na naszym stole wariacja letnia :D Podpłomyk z bobem i fasolką szparagową SKŁADNIKI: opakowanie bobu fasolka szparagowa żółta i zielona jogurt naturalny, czosnek, przyprawa prowansalska mąka, woda, łyżka oliwy, przyprawy sól, pieprz, tarty ser kozi Umytą i oczyszczoną fasolkę ugotować
MarciochaKucharzyJest pyszna. Smaki są niesamowicie zrównoważone, tekstury przeróżne. Z kromką świeżego chleba, z czosnkowym pieczywem, z grzanką i kieliszkiem białego wytrawnego wina. Szybko i pysznie. Nie spodziewacie się, że fasolka szparagowa może smakować tak bajecznie. SKŁADNIKI 1kg fasolki szparagowej, zielonej lub żółtej 400g białej drobnej fasolki w puszce mała puszeczka filetów anchois (10-12 malutkich filecików) 200g frankfurterek (jeśli kupiliście
Karo in the Kitchendużo pisać - pyszna, chrupiąca, pożywna i zdrowa przekąska . Można ją pałaszować na ciepło lub zimno. I jak tu się oprzeć? Składniki 400 g fasolki szparagowej 2 łyżki lub wedle uznania masła sezamowego - tahini jasne, gęste sezam świeżo prażony do posypania sól morska gruboziarnista Przygotowanie przygotuj tahini z przepisu Masło sezamowe jasne - tahin i (w wersji gęstej) ugotuj fasolkę zgodnie(...)przepisem Gotujemy fasolkę szparagową w szybkowarze ugotowaną fasolkę przełóż natychmiast do zimnej wody z kostkami lodu jak tylko fasolka się schłodzi, odsącz ją na durszlaku rozgrzej patelnię wrzuć na patelnię odsączoną fasolkę i polej ją masłem sezamowym, staraj się rozlać masło sezamowe po całej fasolce delikatnie potrząsaj patelnią, aby masło sezamowe zaczęło obtaczać fasolki - jeśli skleją Ci się
Szybko SzybkowarSkładniki: 500 g mięsa mielonego 1 puszka czarnej fasoli 1 puszka pomidorów 1/2 puszki zielonego groszku 100 g żółtej fasolki szparagowej 100 g zielonej fasolki szparagowej 2 cebule 2 ząbki czosnku 1 łyżka koncentratu pomidorowego olej do smażenia sól, pieprz, czerwona papryka Wykonanie: Cebulę obieramy, kroimy w piórka, podsmażamy, dodajemy mięso i smażymy, aż nabierze brązowego koloru. Wrzucamy żółtą
magiczna kuchnia Kasikolację. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Indyk z warzywami Składniki 500 g piersi z indyka 1 średnia cebula 1 średnia cukinia 1 papryka czerwona 1 papryka żółta 200 g fasolki szparagowej żółtej 200 g fasolki szparagowej zielonej 4 średnie ziemniaki 2 ząbki czosnku świeżego lub pół łyżeczki suszonego 1 gałązka świeżego tymianku lub 1 łyżeczka suszonego sól pieprz 1 szklanka passaty
To co lubię - gotuję i polecamznowu nie chciało mi się gotować. Dziś był makaron, w ogóle obiad zielony. Wersja prostsza od Kokardeczki według Blondyneczki . Na życzenie mojego syna z fasolką szparagową. Składniki: 450 g fasolki szparagowej 2 małe pojedyncze piersi z kurczaka 3-4 ząbki czosnku 1 mała garstka lisków świeżego tymianku sok z połowy cytryny ok. 1/2 szklanki śmietanki kremówki 30% pieprz
Blondynka Gotujejeść codziennie i wiem, że moje samopoczucie będzie zawsze na topie. Sałatka na ciepło z quinoa, jarmużem i fasolką Składniki: na 2 porcje 100 ml quinoa 100 g zielonej fasolki szparagowej 100 g żółtej fasolki szparagowej 3 duże liście jarmużu 3 łyżki posiekanej natki pietruszki 1 łyżeczka posiekanego świeżego rozmarynu 1 duży ząbek czosnku 2 łyżki oliwy sól i pieprz
codojedzenialekki bulion warzywny gotowy jest mniej więcej w pół godziny”. Więcej nie trzeba. Wszystko za sprawą składników. W zupie nie ma marchewki, wymagającej dłuższego gotowania. Jest cukinia i fasolka szparagowa, które potrzebują kilku minut, żeby być al dente. Charakteru minestrone nadaje wyraziste pesto. Możecie je zrobić w większej ilości, szczelnie zamknąć i wykorzystać jako dodatek do makaronu. Skoro o makaronie(...)makaron lepiej ugotować i przechowywać osobno, żeby nie „wypił” całego bulionu z minestrone. Składniki: 2 łyżki oliwy 1 mała cebula 1 mała cukinia zielona 1 mała cukinia żółta Garść fasolki szparagowej 1 puszka białej fasolki Garść drobnego makaronu 2 dojrzałe pomidory 3 ząbki czosnku 1 liść laurowy 1 łyżeczka przecieru pomidorowego ½ szklanki białego wina (opcjonalnie) Sól i pieprz Pesto
Niedzielny kucharzzachęcenie dzieci do zjedzenia porcji warzyw. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Składniki Warzywa 100 g cukinii umyta, pokrojona w półplasterki 100 g papryki (kolor dowolny) pokrojona w kostkę 200 g fasolki szparagowej (zielonej lub żółtej) fasolkę kroimy na 2-3 cm kawałki 100 g brokuła dzielimy na różyczki 200 g kalafiora dzielimy na różyczki 100 g marchewki obraną kroimy na plasterki(...)sera żółtego startego na tarce 4 jajka Instrukcje Warzywa przygotowujemy zgodnie z instrukcją podaną przy składnikach. Do garnka z gotującą, lekko posoloną wodą wrzucamy przygotowaną marchewkę oraz fasolkę szparagową. Gotujemy 4 minuty, wyjmujemy łyżką cedzakową na sito. Do tej samej wody dodajemy różyczki kalafiora i brokuła obgotowujemy 2-3 minuty, wyjmujemy łyżką cedzakową i osączamy na sicie. Do miski wbijamy
To co lubię - gotuję i polecamSkładniki: 150 g fasolki szparagowej odrobina masła 2 jajka Fasolkę szparagową gotujemy do miękkości. potem smażymy na masełku wykładamy na talerz. Jajka gotujemy na twardo kroimy na ćwiartki, układamy na fasolce. Smacznego
Moje-pitraszenieDzisiaj zachęcam do zrobienia fasolki szparagowej w tradycyjny polski sposób. Fasolka szparagowa z masłem i bułką tartą jest bardzo dobrym dodatkiem do letniego obiadu. Może stanowić również samodzielną przekąskę. Składniki: 1 kg fasolki 1/3 kostki masła (masło minimum 82% tłuszczu) 1,5 czubatej łyżki bułki tartej 3 czubate łyżeczki soli Wykonanie: Fasolkę myjemy, odcinamy ogonki i wrzucamy na gotującą się
Smak mojego domuskładniki: 300 g fasolki szparagowej 5 młodych marchewek 2 łyżki ziaren słonecznika, łuskanego, uprażone na suchej patelni 2 łyżki masła sól wykonanie: Fasolkę myjemy, odcinamy końcówki i wrzucamy do zimnej wody. Dodajemy sól i zagotowujemy. Gdy woda zawrze gotujemy przez ok. 5 – 20 min. w zależności od fasolki im jest młodsza tym krócej. Następnie odcedzamy. Przekładamy na patelnię z masłem
Domowy Smak JedzeniaSzybki w przygotowaniu a jednocześnie bardzo smaczny i ciekawie wyglądający dodatek do obiadu czy kolacji. Zapraszam! Zielona fasolka szparagowa zawijana w boczek Składniki: fasolka szparagowa około 3 garście cieniutkie plasterki boczku około 12-15 łyżka oliwy pół łyżeczki soli Przygotowanie: Szparagi oczyścić, opłukać pod bieżącą wodą, ewentualnie obciąć ogonki. Obgotować w osolonej wodzie, aż zmiękną. Gotowe szparagi odsączyć
Tagebuch po polskuwręcz przeciwnie było by to wspaniale odkrycie gdyby nie fakt, że takowego miejsca szukaliśmy od ok 2 lat... no ale cóż jak to się mówi ,,pod latarnią najciemniej" Grillowana fasolka szparagowa Składniki na ok 4 sztuki ok 30 dag fasolki szparagowej 4 plastry boczku (takie większe podłużne) wykałaczki Do dzieła!!! Fasolce obcinamy końcówki i gotujemy ją w osolonej wodzie
sierotka maRysia w kuchniSkładniki (na 2 porcje): 2 kawałki z polędwicy z dorsza 2 łyżki czerwnego pesto 2 kawałki ciasta francuskiego – prostokąty 10x20cm sól i pieprz do smaku 400g mrożonej zielonej fasolki szparagowej 250 pomidorków koktajlowych’ 2 łyżki octu balsamicznego 2 łyżki oliwy Nagrzewamy piekarnik na 200°. Na niewielką blachę do pieczenia wykładamy papier. Przygotowujemy naczynie żaroodporne. W międzyczasie(...)pieprzem i także wstawiamy do piekarnika obok ryby. Pieczemy do chwili wyciągnięcia ryby. W międzyczasie w garnku wstawiamy wodę. Gdy zawrze, dobrze ją solimy i wrzucamy zieloną fasolkę szparagową. Gotujemy do chwili gdy fasolka jest lekko miękka – około 10 minut, należy próbować w międzyczasie. Odczedzamy fasolę i przelewamy ją zimną wodą. W tym czasie ryba i pomidorki
Smaczna Strona