fasolka szparagowa - 3839 przepisów (strona:50/256)

Fasolka po bretońsku 177

Madzia zaskoczyła mnie po raz kolejny :) Tym razem na obiad będzie jedno z moich ulubionych dań, a mianowicie fasolka po bretońsku. Jak przystało na każdą fasolkę

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Klops z indyka. Dieta szybka przemiana - faza I i II 626

szpinaku - opcjonalnie sól, pieprz, curry oregano/tymianek/zielona pietruszka lub inne ulubione przyprawy Przygotowanie: filet indyka zmielić razem z cebulą i czosnkiem dynię zetrzeć na dużych oczkach tarki jarzynowej (kapustę poszatkować), fasolkę szparagową obgotować przez 5 minut (paprykę pokroić w małą kostkę) masę doprawić solą, pieprzem, dodać zioła i wymieszać z dynią foremkę wysmarować olejem. Wyłożyć warstwę mięsa, ułożyć połowę fasolki szparagowej

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Fasolka szparagowa z bezglutenową okrasą 162

Jeśli macie jeszcze dostęp do fasolki szparagowej, wypróbujcie poniższy sposób jej podania jako przystawki do obiadu. Ten sposób wykorzystuję od przeszło roku do fasolki świeżej i mrożonej. Są dni, kiedy wystarcza mi on za obiad. To bezglutenowy pomysł dla tych, którzy nie mają alergii pokarmowej na orzechy. W przepisie podaję proporcję dotyczącą okrasy. Ilość fasolki zależy od upodobań, więc dobierzcie(...)sami według własnego gustu. Składniki : fasolka szparagowa 3 łyżki masła 2 płaskie łyżki mąki arachidowej (migdałowej lub z orzechów włoskich) sól Wodę na fasolkę zagotować i posolić (na 2 litry wody pół łyżki soli). Na wrzątek wrzucić obraną fasolkę. Gotować ok 2 minut od ponownego zawrzenia wody. Fasolkę odcedzić na durszlaku. Na patelni rozgrzać masło. Nie przypalić! Do masła dodać

Weekendy w domu i ogrodzie
Zielona fasolka szparagowa z mięsem mielonym i kuskusem w pomidorowej passacie 134

postów codziennie, ale dzisiaj mogę powiedzieć, że stuknęło ich 200 :) Mam nadzieję, że dorobię się jeszcze kolejnej dwusetki na koncie :) Tymczasem zapraszam Was na przepis na smak sezonu, czyli fasolkę szparagową w miłym towarzystwie :)  Składniki: 20dag fasolki szparagowej (u mnie zielona) 0,5 kg mięsa mielonego wieprzowo-wołowego przyprawa do mięsa mielonego 1/3 szklanki kuskus 2 pomidory łyżka koncentratu(...)zdejmujemy z nich skórkę. Wykładamy do małego rondelka pokrojone w ćwiartki i gotujemy. Po kilku minutach blendujemy i dodajemy przeciśnięty przez praske czosnek, sól, pieprz, cukier oraz bazylię. Fasolkę myjemy i oczyszczamy nożykiem z obu stron. Wkładamy do wrzącej osolonej wody. Gotujemy ok 8 minut i odcedzamy. Kuskus zalewamy 1/3 szklanki wody i pozostawiamy pod przykryciem. Rozgrzewamy olej rzepakowy

ChilliJemy
Fasolka szparagowa z mięsem mielonym 104

fasolką szparagową w roli głównej. Taki sos z mięsa mielonego z pomidorami, doprawiony ziołami często robie do makaronu a tutaj makaron zastąpiłam fasolką. Sos można doprawić ulubionymi ziołami, można użyć świeżych lub suszonych. składniki: 1 kg fasolki szparagowej, u mnie żółta i zielona 1 cebula 500 g mięsa mielonego, zmieliłam łopatkę 500 ml gęstego przecieru pomidorowego sól,pieprz oregano bazylia

Monia miesza i gotuje
Fasolka szparagowa z sosem i gotowanymi jajkami 133

Czasami w prostocie składników tkwi największy sekret :) Fasolka szparagowa podana z sosem beszamelowym, gotowanymi jajkami i dużą ilością szczypiorku to pomysł na tani i wegetariański obiad. Poniższa fasolka najlepiej smakuje, gdy jest podana na ciepło.  Składniki na 2 porcje: 0,5 fasolki szparagowej 1 łyżeczka cukru 2 jajka 1/2 pęczka młodej dymki sól sos 1,5 łyżki masła

Ugotować
Fasolka z mięsem mielonym 42

Fasolka szparagowa z mięsem mielonym to smaczne danie, które cieszy się dużą popularnością na polskich stołach. Kombinacja soczystego mięsa mielonego i chrupiącej fasolki szparagowej tworzy połączenie pełne smaku i aromatu. Ta tradycyjna potrawa, obecna w kuchni wielu kultur, jest nie tylko pyszna, ale także bogata  … The post Fasolka z mięsem mielonym appeared first on Smaczne potrawy

Smaczne Potrawy
Szybka sałatka z fasolką szparagową i boczkiem 156

Przepis na pyszną fasolkę szparagową z boczkiem w sosie śmietanowym z curry. Składniki: 0,5 kg fasolki szparagowej 250 g boczku wędzonego 100 ml jogurtu naturalnego gęstego 100 ml śmietany 18% płaska łyżeczka curry sól, pieprz Przygotowanie Fasolkę gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. Następnie odcedzamy i odstawiamy do wystygnięcia. Boczek kroimy w paseczki i podsmażamy na patelni. Jogurt mieszamy

e-PrzepisyKulinarne
Fasolka szparagowa z marchewką, jarzynka do obiadu 84

tylko przepisem ale także dużą ilością fasolki szparagowej więc nie mogłam już się wykręcić.   I nie żałuję, bo fasolka jest bardzo smaczna. Idealna jako dodatek do drugiego dania, ala leczo lub do zupy. Składniki: 3 kg fasolki szparagowej 1 szklanka oleju+ 0,5 szklanki gorącej wody 600g marchewki 2 szt. średniej wielkości cebule 5-6 łyżek koncentratu pomidorowego

W garach u Gosi
Fasolka szparagowa z marchewką, jarzynka do obiadu 142

przepis na fasolkę z marchewką ale jakoś było mi z nim nie po drodze. W tym roku mama obdarowała mnie nie tylko przepisem ale także dużą ilością fasolki szparagowej więc nie mogłam już się wykręcić.   I nie żałuję, bo fasolka jest bardzo smaczna. Idealna jako dodatek do drugiego dania, ala leczo lub do zupy. Składniki: 3 kg fasolki szparagowej

W garach u Gosi
Makaron z kimchi i tofu 131

Makaron z kimchi, fasolką szparagową i tofu (lub kurczakiem), który będzie smakował KAŻDEMU fanowi kuchni azjatyckiej, ale "niefanom" też go polecam... Bo staniecie się fanami 😂 pikantny, świetnie przyprawiony i bardzo zdrowy! 🍜  Zrobiony na bazie makaronu ryżowego z algami i kimchi Asia Flavours (to nowości, które od 16.07 do 23.07 <lub do wyczerpania zapasów> będzie można kupić(...)Biedronce 🐞). Składniki na 3-4 porcje: 200 g makaronu ryżowego z dodatkiem alg morskich Asia Flavours 1 puszka kimchi Asia Flavours (ja użyłam stir-fried) 1 garść fasolki szparagowej 1 kostka tofu lub 1 pierś z kurczaka 4 łyżki sosu sojowego 1 cebula dymka lub młoda cebula Przygotowanie: Tofu lub kurczaka kroimy w małą kostkę. Wkładamy do miski, zalewamy sosem

Czarnawisienka
Orientalna fasolka szparagowa 129

fasolkę w pełni, nie zapomnijcie o niej podczas zakupów w warzywniaku i koniecznie przetestujcie ten przepis, a ja życzę Wam bon Appetit. Składniki (2 porcje): 250 g młodej fasolki szparagowej 1-2 ząbki czosnku 1 łyżka oleju sezamowego 1 łyżka cukru trzcinowego 1 łyżka sosu sojowego 1 łyżka octu ryżowego 1 łyżka sezamu (u mnie kolorowy) chili Przygotowanie: 1) Fasolkę(...)cały czas mieszając, tak aby fasolka dokładnie popołączyła się z sosem. Pod koniec smażenia dodać sezam podprażony na suchej patelni. 5) Podawać jako danie samodzielne lub dodatek. Artykuł Orientalna fasolka szparagowa pochodzi z serwisu FitSweet

Fitsweet.me
Duszone mielone z fasolką szparagową 130

Kotlety mielone nie muszą być mocno smażone. Można je poddusić, wtedy nabiorą delikatności i będą bardziej soczyste. Dodatek fasolki szparagowej zamieni je w iście wiosenne wykwintne danie. Polecam! Co nam trzeba? 500g mięsa mielonego z indyka bułka tarta-około 100g 2 jajka przyprawy, po pół łyżeczki: Sól, pieprz ziołowy, słodka papryka, ostra papryka, gałka muszkatołowa olej rzepakowy 200g fasolki szparagowej

Latosiowydom
Fasolka szparagowa pieczona w sosie barbecue 60

zaopatrzcie się w sklepowy z jakimś dobrym składem. Polecam jednak domowy, wiadomo. Wiecie z czym zjadłam wspomnianą fasolkę? Z kaszą gryczaną i ostatnim słoikiem zimowej sałatki z kapusty. Właśnie… muszę w końcu się zabrać za przetwory. Składniki: 500 g żółtej fasolki szparagowej pół szklanki sosu barbecue pół szklanki wody sól Fasolkę myjemy i odcinamy z niej brzydkie końcówki(...)minut, odcedzamy. Wodę mieszamy z sosem bbq. Fasolkę wrzucamy do naczynia żaroodpornego, polewamy sosem z wodą, doprawiamy solą, mieszamy. Pieczemy w 200 stopniach, najpierw pod przykryciem, jakieś 25 minut, później bez przykrycia – do lekkiego zrumienienia. Przed podaniem sprawdźcie czy jest ugotowana, różnie się może zdarzyć :). Artykuł Fasolka szparagowa pieczona w sosie barbecue pochodzi z serwisu Kardamonowy

Kardamonovy
Sałatka z fasolką szparagową i musztardą francuską 352

Świetna sałatka na ciepłe dni, szczególnie kiedy fasolki szparagowej pod dostatkiem. Dla poszukiwaczy ciekawych smaków, idealna :) Składniki (8 porcji): - 1 cebula biała - 1 cebula czerwona - 1 kg fasolki szparagowej (najlepiej pół na pół, zielona z żółtą) - 1 papryka czerwona - 2 szklanki pomidorków koktajlowych - sól, pieprz do smaku, Dressing: - 6 łyżek oleju rzepakowego - 1 czubata łyżka musztardy francuskiej - 0,5 łyżeczki

Corner With Recipes