dynia - 15472 przepisów (strona:794/1032)

Pieczone jabłka nadziewane kaszanką 159

moja ulubiona pora roku – kolorowa i piękna. To właśnie we wrześniu i w październiku mam najwięcej motywacji do gotowania i chęci do sięgania po nasze, lokalne produkty. Dynie, pomidory, maliny, śliwki, jabłka oraz oczywiście orzechy. Ten czas kojarzy mi się także z rodzinnymi spotkaniami, przy ognisku lub kominku, Czytaj dalej... Artykuł Pieczone jabłka nadziewane kaszanką pochodzi z serwisu Pasja

Pasja Smaku
Owsianka z bananem, malinami i słonecznikiem+ film 199

sycące śniadanie czyli owsianka z malinami, bananem i słonecznikiem, która dodaje energii na cały dzień. Taką owsiankę można w prosty sposób przygotować ze swoimi ulubionymi owocami, orzechami, pestkami z dyni czy jagodami goi. składniki na 2 porcje 1 szklanka płatków owsianych błyskawicznych 1,5 szklanki mleka 2 łyżki miodu 4 łyżki jogurtu naturalnego 1 banan 1 szklanka malin 2 łyżki

Smakowite Dania
Burgery z kaszy i botwinki 249

minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;}     2 pęczki botwiny z buraczkami     3/4 szklanki suchej kaszy jaglanej     1/2 szklanki pestek dyni podprażonych na suchej patelni     1/2 szklanki sezamu, podprażonego na suchej patelni     1/4 szklanki oleju     3 łyżki mąki z ciecierzycy/ziemniaczanej

Fiolka w kuchni
Kasza jaglana z karmelizowanymi figami 205

szczypta soli 1 łyżka miodu rzepakowego 1 laska wanilii 5 świeżych fig 1 łyżka cukru brązowego cynamonowego 2 łyżki masła 3 łyżki wody 3 łyżki mieszanych ziaren-siemię lniane, dynia, słonecznik, sezam Wykonanie: Kaszę jaglaną przesypujemy do suchego garnka z grubym dnem, prażymy na ogniu kilka minut od czasu do czasu mieszając , kiedy zacznie uwalniać swój aromat, zalewamy ją gorącym

Wanilia i Kardamon
Pieczeń ze śliwkami i pak choi na kanapki 196

prostopadłościan (na połowę keksówki). Piec ok. 40 minut w temp. 180 stopni C. Wyjąć z formy i odstawić do ostygnięcia. ----------- Podobne: Pieczeń mielonka z fasoli Pieczeń z ciecierzycy i dyni Pieczona szynka

Weekendy w domu i ogrodzie
.1085. bułeczki na sobotę 217

mnie na dzisiaj, mam jeszcze tylko przepis na bułeczki :) GO VEGAN! :) PRZEPIS /1 porcja/ ~60g mąki gryczanej (lub innej dowolnej) ~1/3 łyżeczki gumy guar ~125g gęstego puree z dyni ~łyżka syropu klonowego (lub więcej do smaku) ~2-3 łyżki mleka roślinnego jeśli ciasto będzie za gęste ~1/2 łyżeczki BG proszku do pieczenia Mąkę, gumę guar i proszek mieszamy. Dodajemy pozostałe

breakfast of dreams
Chleb gryczany z amarantusem 194

mąki gryczanej 150 g mąki z amarantusa 450 ml wody łyżka soli morskiej 3 łyżki ziaren słonecznika 2 łyżki ordzynek 2 łyżki siemienia lnianego 3 łyżki pestek dyni Chleb gryczany z amarantusem - jak zrobić? Dzień przed pieczeniem: Starter zakwasu (60 g) wyjąć z lodówki, odstawić do ocieplenia w temperaturze pokojowej. Starter przełożyć do dużej szklanej miski, dodać 200 g mąki

Moje Qulinaria
Przepisy z dynią! Najlepsze! 134

Dzisiaj zachęcam Was do wypróbowania kolejnych przepisów z dynią. Kto pamięta ten przepis? Kliknij w zdjęcie żeby sprawdzić przepis Pięknego dnia! Smacznego! Zapraszam na Facebooka SmykWKuchni! Bądź po więcej fotografii n Instagrama Smyk_W_Kuchni

SMYKWKUCHNI
Chleb same ziarna. Bez mąki, bez glutenu 230

zaliczane są do produktów SUPER FOOD. Kupisz je w sklepach z półkami ze zdrową żywnością.  Wersja bez glutenu Składniki: 90 g ziaren słonecznika 60 g pestek dyni 100 g ziaren siemienia lnianego 140 g płatków ryżowych albo gryczanych 70 g orzechów (laskowe/migdały/ziemne) 50 g nasion chia (można zastąpić żurawiną) 4 łyżki nasion babki płesznik 1 łyżeczka

Bon Appetit Małgorzaty
.1083. minął rok 211

dyniowa kasza owsiana z gruszką (w środku) i pestkami dyni prażonymi w ksylitolu i cynamonie ~ Chyba jako jedna z ostatnich bloggerów śniadaniowych rozpoczynam u siebie sezon dyniowy...Wczoraj postanowiłam sprawdzić, kiedy zrobiłam to w poprzednim roku i okazało się, że...18 września :D Czyli dokładnie rok temu (no, minus jeden dzień) - przypadek? :D KLIK I w sumie wtedy też było

breakfast of dreams
Pieczony patison nadziewany serem kozim i mięsem 136

sezonie na dynie nie warto zapominać o patisonie. Można z niego zrobić wiele różnych dań, ale ze względu na swoją twardą skórkę i wielkość świetnie nadaje się do nadziewania. W zależności od wielkości patisona porcja może być na 2 lub nawet na 4 osoby, a w takim daniu nie tylko smak, ale i forma podania przykuwa uwagę

Milion Smaków
Granola z żurawiną i pestkami 202

sięgaj po nią, kiedy tylko masz ochotę.  Składniki: 2 ½ szklanki owsianych płatków górskich ½ szklanki roślinnego mleka, np. migdałowego 1 szklanka suszonej żurawiny 1 szklanka mieszanki pestek słonecznika, dyni i sezamu ½ szklanki wiórków kokosowych ½ szklanki syropu klonowego 3 duże łyżki masła migdałowego Piekarnik rozgrzej do 130 °C. Blachę wyłóż papierem do pieczenia. Płatki wsyp do dużej miski, zalej mlekiem

Roślinna - blog wegański
Chałka dyniowa… 209

Powinnam mieć jakiś oficjalny zakaz pieczenia drożdżówek, mówię Wam. O ile tortu, czy jakiegoś ucieranego ciasta umiem sobie odmówić (ok, … Czytaj dalej →

brunetkawkuchni
Ganache z jagodami, żurawiną i pestkami dyni 164

Przelać do suchej miski, dodać czekoladę i mieszać do momentu rozpuszczenia. Przestygniętą masę wlać na schłodzony spód, wstawić do lodówki na ok 30 min. Udekorować jagodami, żurawiną, pestkami dyni i startą czekoladą. Schłodzić i gotowe.Proporcje są na blachę o wymiarach 30 cm.. Smacznego

Gaździnka warzy
Ale że co? 211

kalina- z sadzonki od mamy.   A tak, żeby utrzymać ilość pracy czekającej na wykonanie, skoro dziś posadziliśmy ostatnie egzemplarze z kolejki, właśnie kupiliśmy dziesięć kilo dyni hokkaido, trochę czosnków do wsadzenia i barbulę, którą trzeba jeszcze poważnie przemyśleć. Bo nie może być próżni

les mirabelles

Proponowane wyszukiwania