Silnia - baton migdałowy (44 g) z orzechami nerkowca. Krem Sułtański - mieszanka (48 g): figi suszone, migdały, daktyle suszone. Alfa & Omega - mieszanka (50 g): morele suszone, żurawina suszona, pestki dyni. Owocowy Romans - mieszanka (42 g): morele suszone, wiśnie suszone, jabłko suszone. Wszystkie były wprost przepyszne. I tylko dzięki silnej woli nie zjadłam ich wszystkich od razu. Ale i tak długo
Słodkie okruszkizwolenniczką. Chleb jest specyficzny ale bardzo smaczny, jeden z lepszych jakie jadłam. Bardzo długo utrzymuje świeżość. Składniki (na 1 bochenek w "keksówce"): 140 gram mieszanki ziaren słonecznika i pestek dyni 90 gram mielonego siemienia lnianego 70 gram mieszanki orzechów laskowych, nerkowców i migdałów 150 gram płatków owsianych 2 łyżki nasion chia 1 łyżeczka soli 1 łyżka syropu klonowego 3 łyżki
Mango Papajareceptur - najsmaczniejszych i takich, które najmocniej zapadły mi w pamięć. Oto one: Tarta z botwinką i jajkiem Burger z bakłażana z tzatziki Sałatka z pomarańczą i halloumi Szakszuka z dynią makaronową Falafele z marchewką Sałatka z pieczonych buraków Ful medames Pilaw z bakłażanem i pistacjami Marchewka z miodem i tymiankiem Domowa sól ziołowa *** Podoba Ci się ten wpis? Śledź moją
Chilli Czosnek i OliwaMiłej niedzieli. dom. tortilla z sałatką colesław(z majonezem z kalafiora) z pieczonymi kotletami z batatów i ciecierzycy z sosem z tahini (vegan) dom. tortilla z pure z dyni, z pieczonymi falafelami batatowymi, z sosem z pieczonej papryki i pomidorów (vegan) pieczony batat faszerowany, kaszą jaglaną z podsmażoną cebulką z suszonymi śliwkami (vegan) cukinia faszerowana czerwoną soczewicą
More food, love and dreamspłaty śledzia (u mnie matiasy), 100 – 120 g goma wakame, 5 jajek przepiórczych ugotowanych na twardo, olej z pestek dyni, Śledzia pokroić w niezbyt drobną kostkę. Wymieszać z goma wakame. Podać z jakiem przepiórczym, polane olejem. zastawa
królestwo garówziemniakami i surówką. Do przygotowania potrawy wykorzystałam płatki migdałowe oraz mieszankę ziaren, którą otrzymałam od firmy MAKAR . W skład mieszanki wchodzą ziarna: słonecznika łuskanego, sezamu, siemienia lnianego oraz pestek dyni. Bakalie doskonale współgrały z mięsem. Nadały potrawie chrupkości i ciekawego smaku. Jeszcze niejednokrotnie użyję ich do tego typu potraw i nie tylko. Zdecydowanie zagoszczą u mnie na dłużej. Serdecznie zachęcam
Tradycyjna kuchnia Kasidomowego syropu z agawy łącznie z owocami garść jagód goji szklanka naparu ziołowego ulubionego Wszystkie składniki umyj, pokrój i wrzuć do blendera, w którym zostało pół szklanki kremu z dyni . Zmiksuj na gładko. Podawaj z jagodami goji. Na zdrowie
Z Kuchni Do Kuchnimąki pszennej typ 450, 500 lub 550 150 g mąki orkiszowej pełnoziarnistej typ 2000 10 g otrębów pszennych 10 g siemienia lnianego 10 g sezamu 20 g pestek dyni 2 łyżeczki drożdży instant (lub ok. 20 g świeżych) 1 łyżeczka cukru lub miodu 1,5 łyżeczki soli 300 ml letniej wody 1 łyżka oleju lub oliwy z oliwek trochę siemienia
Przepisy na domowy ser i chlebsztuk) 150g płatków owsianych 100g mąki pszennej 1/4 szklanki cukru (można więcej) 60g masła/margaryny 1 jajko 1 łyżeczka (płaska) proszku do pieczenia 1 szczypta soli 50g łuskanych pestek dyni Do miski wsypać płatki, mąkę z proszkiem do pieczenia, cukier, sól i pestki. Wszystkie składniki polać stopioną i ostudzoną margaryną, dodać jajka i wymieszać (najlepiej dłonią). Z ciasta formować
Di gotujeWarzywo" rządzi!!! Gdyby nie cukier można by rzec, że to całkiem prozdrowotny wypiek :) Wegański, bezglutenowy placek dyniowo-kokosowy, bez jaj i mleka 200 g surowej dyni startej na oczkach grubej tarki 3 łyżki kaszki kukurydzianej 80 ml śmietanki kokosowej 50 g wiórków kokosowych 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii po pół łyżeczki mielonego cynamonu, imbiru i kardamonu
Dzieje kuchennej Wiewióryżurawiną cukinia faszerowana ryżem, fasolą czerwoną, kukurydzą posypane serem żółtym potrawka a'la chili con carne, ryż (vegan) dyniowy bulgur z brokułem, suszonymi pomidorami, potem pestkami dyni (i chyba jeszcze kurczakiem) kuskus z groszkiem, fasolą, brokułem i migdałami (vegan
More food, love and dreamszrobiłam przy tym setki zdjęć - nawiązałam współpracę z "Małopolskim Apetytem - magazynem blogerów kulinarnych" , gdzie także mogliście przeczytać moje przepisy A oto 10 najpopularniejszych wpisów 2015 roku: 1. Dżem z dyni z galaretką pomarańczową 2. Banoffee - ciasto z bananami i toffii bez pieczenia 3. Bardzo łatwy krem do babeczek 4. Ciasto toffii z prażonym słonecznikiem 5. Pieguski - ciasteczka z czekoladą
Mania WypiekaniaKoktajl buraczkowy z pomarańczą i bananem Składniki: 200 g jogurtu naturalnego 1 mały, surowy burak 1/2 banana 1/2 słodkiej i soczystej pomarańczy 1 łyżka miesznaych ziaren: pestki z dyni, słonecznik, piniole, sezam, suszona żurawina cukier, miód do smaku Przygotowany: Do blendera kielichowego wlewamy jogurt. Banana, pomarańczę i buraczka obieramy ze skóry i dzielimy na mniejsze kawałki. Wkładamy
Moja smaczna kuchniarównież zjeść je w domu. Wśród sałatek znajdziemy: Azjatycki "gangnamslaw" z orzechami nerkowca i sezamem, Królewska sałatka z amarantusem i wiśniami czy sałatkę ze słodkich ziemniaków, malin i pestek dyni. Dania główne w surowej diecie również mogą być pełnowartościowym i świetnym posiłkiem. W rozdziale znajdziemy rozwiązania jak zastąpić makaron i ryż warzywami. Spaghetti z cukinii czy ryż z kalafiora wyglądają
Parowar Facetaokoło 10 minut. Po czym wlej mleko kokosowe i dodaj kaszę jaglaną. Gotuj jeszcze 5 minut. Zblenduj na gładki krem. Podawaj z olejem rzepakowym, u mnie Rapso. Posyp pestkami dyni! Na zdrowie
Z Kuchni Do Kuchni