miski! Kiedy królik się piekł my zabraliśmy się za comber z sarny. Zamarynowany trafił do próżniowego woreczka i w 60 stopniach gotował się metodą sous vide! Przygotowaliśmy puree z dyni i kiedy tylko mięso było gotowe wystarczyło je obsmażyć z dwóch stron - czy muszę mówić, że mięso było niesamowite? Delikatne, miękkie i rozpływające się w ustach! Na sam koniec przyszedł
Plate of JoyPodajemy z kaszą gryczaną lub ziemniakami. Danie to na pewno rozgrzeję nas od środka w te coraz bardziej ponure dni. Smacznego Polecam inną opcje mojej wersji gulaszu z dynią klik
Basia w kuchniCiasto drożdżowe lekko wilgotne, smaczne nawet następnego dnia. Do nadzienia możesz użyć nie tylko wiśni świeżych czy mrożonych, ale warto wykorzystać teraz owoce sezonowe: jabłka, śliwki czy jabłka z dynią. Polecam ten przepis, bo drożdżówki przygotowane na bazie tego przepisu są grzechu warte:) Przepis znalazłam u Mariny . Na jej kanale możesz zobaczyć w jaki sposób ona przygotowuje te drożdżówki. Ciasto
In my kitchenPYTALIŚCIE O PRZEPIS NA KRUCHE BABECZKI Z DYNIĄ, A ON NA BLOGU JUŻ DŁUŻSZY CZAS ;-) ZATEM PIECZEMY ;-))) PRZEPIS NA BABECZKI
SMYKWKUCHNIjogurtu dodajemy sok z cytryny, cukier, starty imbir doprawiamy solą i pieprzem. Wszystkie składniki sosu dokładnie mieszamy, polewamy sałatę posypujemy siemieniem lnianym. Siemię możemy zastąpić ziarenkami słonecznika lub dyni. Smacznego
kgwjanczewokolejny dzień odchodzi do przeszłości. Za oknem coraz szybciej robi się ciemno, a to zdecydowanie odbiera mi energię. Dobrze, że dary jesieni pozwalają cieszyć się kolorami na talerzu. Dynia i marchewka doskonale poprawiają nastrój. Czasami nie trzeba ich aż tak wiele by poczuć chęć do działania. Dziś mój talerz zdobią pomarańczowe wstążki z marchewki. Niby nic wielkiego, a jednak
Przysmaki Karolkijuż kiedyś wspominałam, uwielbiam samodzielnie robione, domowe pasty na kanapki. Dzisiaj przepis na kolejną z nich, tym razem z buraczkami. Klasyczny hummus jest rewelacyjny, lecz z dodatkiem marchewki, dyni, buraków nabiera zupełnie innego wymiaru smaku. Świetnie sprawdza się nie tylko jako zimna przekąska, ale również jako smarowidło na kanapki i jako dodatek do potraw. Składniki: - 200g suchej ciecierzycy
Be Fit Be Strongsałatki z mocnym smakiem czosnku i delikatnością brokuła. Próbowaliście? Składniki ( 2 duże porcje): 2 garści mixu sałatkowego z botwinką pół papryki czerwonej 2 łyżki ziaren słonecznika i dyni opakowanie sera bleu village 25dag brokuła garść grzanek czosnkowych pieprz Sos czosnkowy 300ml śmietany 18% 5-6 dużych ząbków czosnku sól, pieprz szczypta cukru Przygotowanie: Śmietanę przelewamy
ChilliJemyKochani, czy wy już wiecie jaki bedzie Wasz patern na halloweenowej dyni, mój pomysł na zeszły rok był taki jak powyżej...a co bedzię się działo w tym roku? Sama jeszcze nie wiem :) A już niedługo dyniowe jedzonko i mam nadzieję halloweenowe słodkości :) Ściskam :D Filmik znajdziecie również: https://www.youtube.com/watch?v=nXbOk5-cKjQ i tutaj: https://www.facebook.com/Vogetville-1480674998887411/timeline/ A na dole
KreatywnePinyMięso w udka kroimy i dodajemy do zupy. Wszystko miksujemy blenderem na jednolitą masę. Doprawiamy solą, pieprzem, ziołami i dodajemy jogurt i ponownie miksujemy. Podajemy z uprażonymi pestkami dyni i słonecznika, kleksami jogurtu oraz grzankami. SMACZNEGO
Mój Smak na Życieszklanki wina Cebulę przesmażyć, dodać musztardę i podlać winem, smażyć jeszcze przezz kilka minut, aż część wina odparuje. Podawać z sałatką, np. ze świeżego szpinaku z marchewką i pestkami dyni z sosem balsamiczno miodowym. Smacznego
Codzienne Gotowaniepostanowilismy przygotowac jakies "straszne" jedzenie. Wraz ze mna halloweenowe potrawy przygotowaly Gin , Ola i Maggie . Jak zapewne zauwazyliscie na blogach juz od pewnego czasu pojawiaja sie palce, pajeczyny, dynie... Ja nie przepadam za pieczeniem i slodyczami, a nic wytrawnego tez nie przychodzilo mi do glowy, co bylo by zwiazane z dniem duchow i jeszcze jakos odpowiednio wygladalo. Ostatecznie
Codzienne GotowaniePrzedstawiam kolejny zestaw jedzenia do pracy. Ponieważ uchowała mi się w domu jeszcze jedna dynia, będzie dyniowo i pomarańczowo ;) Śniadanie : Sałatka z tuńczyka, karczochów i ryżu. Lunch : Pulpeciki drobiowe w sosie dyniowym na mleku z ryżem. Przekąska : Placuszki dyniowe smażone bez tłuszczu. Smacznego
Codzienne Gotowaniepyszne i zawsze się udają :) Z poniższego przepisu wyszło mi 16 dużych batonów . ~ Energetyczne batoniki musli ~ Składniki: 300g płatków (u mnie owsiane) 150g suszonej żurawiny 80g pestek dyni 60g wiórków kokosowych 60g mielonych migdałów 40g pestek słonecznika 40g poppingu z amarantusa (1szkl.) 30g sezamu 30g brązowego cukru 1 łyżka cukru waniliowego 70g masła 320g miodu 1 łyżka tahini (opcjonalnie
Kuchenny Skrawek Nieba