ciepłej wodzie. Kapustę przepłukać dwukrotnie na sitku, posiekać. Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę i podsmażyć na oliwie. Dodać posiekaną kapustę, posiekane grzyby oraz posiekaną żurawinę, starte jabłko, wlać wodę, w której moczyły się grzyby, wino. Całość dusić na małym ogniu ok. godziny. W razie konieczności dolać trochę wody. Doprawić do smaku. Wystudzić. Ciasto francuskie rozwałkować na kształt prostokąta
zadanie-gotowaniepołączyłam z przestygniętą cebulką jajkiem i przyprawami. Farsz musi być dobrze doprawiony, żeby gołąbki nie były za mdłe. Na ostudzone liście kapusty nakładałam po 2 łyżki farszu, zawinęłam. Gołąbki pokładałam ciasno w garnku. Polałam bulionem wymieszanym ze śmietaną. Dusiłam przez około 1 godzinę
Darcia w kuchnikiełbasy, 1/3 ziemniaków. Niektóre warstwy lekko oprószyłam solą i pieprzem pamiętając, że boczek i kiełbasa są słone. Wierzch przykryłam pozostałymi liśćmi kapusty. Całość podlałam ok. połową szklanki wody. Doprowadziłam do wrzenia, a następnie postawiłam na płytce ochronnej i dusiłam na małym ogniu pod szczelną przykrywką przez około pół godziny. W czasie duszenia starałam się nie odkrywać, żeby nie wypuszczać pary
Kuchenne zapiski Edytymasła. Dodać pokrojony w kostkę boczek i przesmażać na małym ogniu aż skwarki będą przyrumienione i wytopi się z nich tłuszcz. Kapustę oczyścić i drobno poszatkować. Dodać do boczku i cebulki. Podlać pół szklanki wody lub bulionu i dusić pod przykryciem do miękkości. Doprawić do smaku koperkiem, cukrem, sokiem z cytryny, solą i świeżo mielonym czarnym pieprzem
Pyry na Gazkapustę pekińską (niezbyt drobno) oraz marchew w słupki. Smażymy kurczaka, a pod koniec wrzucamy fasolkę szparagową i marchew, a po chwili kapustę, ponieważ mięknie szybciej. Po kilku minutach zalewamy wszystko mlekiem kokosowym, doprawiamy curry i solą, a potem dusimy do momentu, aż warzywa odrobinę zmiękną, ale nadal będą chrupkie. Podajemy z ryżem. Selamat makan
Zofianasezamu. Dodajemy skrzydełka. Smażymy kilkanaście minut na złoty kolor. Pod koniec smażenia podlewamy pozostałą zalewą i posypujemy pokrojonym chili. Odrobinę solimy. Dusimy pod przykryciem ok. 10 minut co jakiś czas mieszając. Podajemy np. z ryżem i surówką z kapusty pekińskiej.Smacznego
Ostra na Słodkopiersi z kurczaka 2 łyżki sosu słodko- ostrego 0,5 szkl. bulionu warzywnego Bulion warzywny wlewamy do woku...por, kapustę pekińska szatkujemy i dodajemy do bulionu wrzucamy również kalafior rozdrobniony na różyczki i fasolkę zieloną...I dusimy do miękkości...po tym czasie odlewamy nadmiar wody..Grzybki mun jeśli były suszone to przyrządzamy z przepisu zamieszczonego na opakowaniu...Pieczarki
NaKońcuJęzykacebulą i ogórkiem kiszonym. Tak robiono w moim rodzinnym domu i tak robię ja. A jak wiadomo że rolada to obowiązkowo śląskie kluski i modro kapusta po prostu inaczej być nie może, to jest trio doskonałe. Polecam bo jest pysznie. Składniki: 1 kg mięsa wołowego 300 g surowego wędzonego boczku 300 g kiełbasy(...)rozgrzany tłuszcz i obsmażyć z każdej strony. Gdy rolady się zrumienią podlać wodą, dodać liść laurowy, ziele angielskie i dusić do miękkości. Na koniec sos zagęścić mąką z wodą. Przed podaniem usunąć nitki. Podajemy z kluskami śląskimi i modrą kapustą. Smacznego
magiczna kuchnia KasiUdka z indyka bez kości duszone z pieczarkami. Pyszne danie mięsne. Można podawać z ryżem, makaronem, ziemniakami, kaszą lub kluskami. Do tego polecam surówkę z kapusty pekińskiej i mamy szybki obiad. Na blogu w zakładce MIĘSA znajdziecie mnóstwo przepisów na dania z różnych rodzajów mięs. Jeżeli przygotowaliście danie z moich przepisów to proszę podzielcie się swoją opinią(...)czosnek. Smażyć chwilę i wlać 2 szklanki wody. Dodać pieczarki pokrojone w plasterki, doprawić papryką ostrą i słodką,solą oraz pieprzem. Wlać sos worcestershire i dusić pod przykryciem na wolnym ogniu aż mięso będzie miękkie. W razie potrzeby uzupełnić wodę. udka z indyka z pieczarkami
O kuchni z uczuciempatelni na rumiano. Pod koniec smażenia dodajemy pokrojone w kostkę cebule. W garnku rozgrzewamy olej. Kapustę przekrajamy na dwie części, kroimy i wrzucamy na rozgrzany olej, oprószamy solą himalajską (nie za dużo, bo dodamy składniki z solą – boczek i kiełbasę). Mieszamy i dusimy bez przykrycia, aż puści sok i zmniejszy objętość (trwa to krótko, pekinka jest delikatna i nie rozgotowujmy
mojewypiekiinietylkosobie o tej pysznej surówce i bardzo mi się jej zachciało. Pysznie smakuje z duszonym mięsem lub kołdunami (kartaczami, cepelinami, pyzami z mięsem czy jak to u Was się nazywa ). Fajnie też smakuje sama w sobie, na śniadanie czy kolację. Surówka z czerwonej kapusty Drukuj przepis Składniki 0,5 małej czerwonej kapusty (drobno posiekać) 1 czerwona cebula 1 duże
CoolinarniePLpora, podlać odrobiną wody i dusić około 3 minuty, po tym czasie dodać startą marchewkę i pietruszkę, dolać jeszcze trochę wody i dusić około 10 minut W misce połączyć ugotowany ryż, kaszę, podsmażone pieczarki oraz warzywa, doprawić przyprawami i koncentratem Kiedy składniki przestygną dodać jajko i wymieszać Porcje farszu nakładać na przygotowane liście kapusty, zawinąć Do dużego garnka wlać około(...)u0107 pora, podla\u0107 odrobin\u0105 wody i dusi\u0107 oko\u0142o 3 minuty, po tym czasie doda\u0107 start\u0105 marchewk\u0119 i pietruszk\u0119, dola\u0107 jeszcze troch\u0119 wody i dusi\u0107 oko\u0142o 10 minut","text":"Do cebuli doda\u0107 pora, podla\u0107 odrobin\u0105 wody i dusi\u0107 oko\u0142o 3 minuty, po tym czasie
Healthycreations.plczosnkiem. Dodajemy również kurczaka razem z marynatą. Chwilę całość podsmażamy, następnie zalewamy mlekiem kokosowym i dusimy do momentu, aż kurczak będzie gotowy - czyli po wbiciu widelca nie będzie wyciekała z niego krew. :) Podajemy z ugotowanym na sypko ryżem i surówką z kapusty, ta kapusta to taka trochę spolszczona wersja, ale nam bardzo smakowało. :) Wioleta Gargula
MamaOskarkaPolecam Wam kurczaka duszonego w kwasie chlebowym. Rewelacyjny smak. Mięso mięciutkie o lekko słodkim posmaku. Podałam go z ryżem na sypko i surówką z kapusty pekińskiej. Wspaniały obiadek. Może i wy skusicie się na takie jedzonko. Więcej przepisów na dania mięsne znajdziecie w zakładce MIĘSA. Jeżeli przygotowaliście coś z moich przepisów to proszę podzielcie się swoją opinią w komentarzach(...)słodką papryką, rozmarynem i dodajemy cebulę pokrojoną w piórka oraz pora pokrojonego w półplasterki.. Chwilę podsmażamy wraz z mięsem, a następnie wlewamy kwas chlebowy przykrywamy rondel i dusimy do miękkości mięsa. kurczak duszony w kwasie chlebowym
O kuchni z uczuciem