około 1 minutę piec z jednej strony - przełożyć na drugą stronę i piec przez około 1,5 - 2 minuty. Placki powinny być podpieczone "punktowo", to znaczy mieć mocno przypieczone "plamki". Po upieczeniu można posmarować roztopionym klarowanym masłem, wtedy nabiorą jeszcze większej delikatności i smaku. Podawać do dań curry, gulaszy, a także zastąpić nimi tradycyjne pieczywo. Można naan(...)zdążyłam niemal zaprzyjaźnić się z niektórymi lokalnymi dziećmi. W dwóch domach bywałam dość często i jadałam posiłki z tymi rodzinami. O ile jedna z nich była bardzo nowoczesna, to druga żyła chyba dość tradycyjnie. Pamiętam, że siedzieliśmy na podłodze, a na bardzo niskim stoliku stał wielki półmisek pełen pysznego gulaszu. Nie wiem co to dokładnie było, ale smakowało niesamowicie
Codzienna kuchnia niecodziennawołowiny. Danie pochodzi z dań Gyunabe i Sukiyaki -don. Gyunabe to danie z gotowanej wołowiny, które powstało w Jokohamie po tym, jak miejski port został otwarty dla obcokrajowców. Danie składa się z wołowiny gotowanej z sosem sojowym, mirin i zieloną cebulą podawanej z makaronem soba. Danie(...)gotuj, aż sos zgęstnieje, a wołowina zmięknie. 🛠️ W międzyczasie na drugiej patelni, rozgrzej łyżkę oliwy, wbij jajka i usmaż je, posypując lekko czarnym sezamem. 🛠️ Nałóż ryż do miski, wołowinę, jajko, imbir i zajadaj. 👍 Gotowe Smacznego Facet w Kuchni to ja. Jeśli podoba Ci się moje dzisiejsze danie i chciałbyś znaleźć więcej wspaniałych dań
RafalCookHej hej, witajcie w naszej polowej kuchni! Machamy do Was z zielonych ostępów i zapraszamy na pyszności wprost z naszej rozgrzanej do czerwoności gofrownicy! Jedyne, czego
WiszniówkaKtoś kiedyś zrobił zdrowemu jedzeniu bardzo skuteczną acz fatalną w skutkach negatywną reklamę, bo do dziś hasło „zdrowe jedzenie” wywołuje na twarzach wielu osób niechętny grymas
Wiszniówkajadają byle czego i w byle jakich lokalach. Jesteśmy siłą, której nie da się pokonać. Co blogerom się nie podoba, to piszą. Możemy pomóc, rekomendując pozytywnie, albo i zaszkodzić. Współpraca z firmami . To dość newralgiczny punkt. Niektórzy współpracują, inni nie. Jedni dostają oferty od firm, drudzy nie. Czasem zarabiają, czasem nie. Dostaję oferty, czasami z nich korzystam i naprawdę, można(...)przepisem, to nie bułka z masłem, a obróbka zdjęć, a nawet ich samo zrobienie, to spory koszt w postaci ubytku kolejnej godziny w i tak zbyt krótkiej dobie. Z drugiej strony, firmy ryzykują. Bloger jest niezależną formą, gdzie nikt i nic mu nie zabrania wyrażania swoich myśli i poglądów. Więc jeśli mu coś się nie podoba, napomknie
W kuchni Karmel-itkiLubię jednak takie dania przygotowywać samodzielnie. Wtedy stają się pełnowartościowymi posiłkami i nie zawierają zbędnych konserwantów czy starych produktów. Tortillę odkryłam kilka lat temu w jakimś lokalu, ale nie zasmakowała mi. Potem próbowałam robić je w domu używając kupionych gotowych placków. To jednak również mnie mnie zachwyciło, gdyż placki rwały się i nijak nie dało się ich porządnie zawinąć(...)puchnąć" wtedy odwracamy go i dopiekamy z drugiej strony. Tak upieczone placki trzymamy owinięte bawełnianą ściereczka żeby nie wyschły. Po kilku godzinach można schować do chlebaka, ale również owinięte ściereczką. Jak wykorzystuję je? Przygotowuję z nich na przykład tortillę... Przepis dorzucam do akcji Odchudzamy nasze dania , gdyż jest to zdrowa alternatywa
Codzienna kuchnia niecodziennagdyby połączyć jedno i drugie? Nieskromnie stwierdzę, że był to przejaw kulinarnego geniuszu i sposób na połączenie moich dwóch ukochanych smakołyków. Kilka minut przygotowania składników, 45 minut niecierpliwego oczekiwania utrudnianego przez roznoszący się po całym domu aromat cynamonu i orzeszków, aż w końcu ten moment i myśl, że lepiej tego nie dało się wymyślić. Naprawdę. Peanut butter granola
peanutbuttermonsterskładników wyszło mi ok.10 porcji zupy, zajadaliśmy ją dwa dni, a drugiego dnia smakowała nam jeszcze bardziej niż pierwszego. Składniki: - 1 kg obranych korzeni pasternaku - 200g obranej marchwi - 2 łodygi selera naciowego - biała część pora - 1 duża cebula - 6 ząbków czosnku - ok.2,5l bulionu lub wody (dałam 1l wywaru od parzenia szynki i ponad 1,5l wody) - 1 łyżeczka
Smaczne ZdroweZabielany barszcz czerwony podany z ziemniakami Zdecydowanie mogę napisać, że jest to jedna z moich ulubionych zupek. Tak aromatyczna i treściwa z dużą ilością przypraw, hmm
Mój pomysł naZabielany barszcz czerwony podany z ziemniakami Zdecydowanie mogę napisać, że jest to jedna z moich ulubionych zupek. Tak aromatyczna i treściwa z dużą ilością przypraw, hmm
Mój pomysł naPropozycja na piątkowy obiad? My uwielbiamy pierogi! Z każdym nadzieniem. Pierogi mogłabym jeść codziennie na obiad, raz na słodko, drugi na konkretnie. A Wy z czym
TrufelkowoBatony owsiane z masłem orzechowym są alternatywą dla sklepowych batonów musli. Są doskonałą przekąską na drugie śniadanie i po wysiłku fizycznym
KuchniaWeDwoje.plBardzo szybka i zdrowa sałatka na śniadanie. Można również zapakować ją do pudełka jako drugie śniadanie do pracy. Czas wykonania
KuchniaWeDwoje.plPodobny przepis tylko z indyka możecie zobaczyć TU . Dziś mała modyfikacja...po pierwsze inny ptak ;) po drugie dodałam warzywa. Składniki: podudzia z
potrawyregionalneKuchnia grecka jest jedną z moich ulubionych, uwielbiam robione w domu burgery, dlaczego by nie połączyć jednego i drugiego? :-) Dzięki greckim smakom burger zyskał nowego życia
Szefowa kuchni