Przepis na te maślane rogale pochodzi z książki Piotra Kucharskiego "Chleb: domowa piekarnia" . Przepis jest znakomity a rogale przepyszne, wyrastają jak szalone a smakują
Moje Małe CzarowaniePostanowiłam opublikować przepis na kruszonką gdyż widzę ze sporo osób szuka/ szukało przepisu na nią. Ten przepis na kruszonkę uważam za najlepszy, pasuje do wszystkich typów
Gotowanie...to proste !Burrata to włoski ser, taka mozzarella ze śmietanką w środku kulki. Uznałam że idealnie nada się na pizzerinki i to był trafny wybór, spisała się tutaj
Moje Małe CzarowanieNie mógłbym być wege, bo uwielbiam mięso i nie wyobrażam sobie bez niego życia! Brzmi znajomo? Założę się, że zdarzyło Ci się usłyszeć to zdanie..
Vegan TasteDzisiaj ostatni dzień września. Od rana pada, a ja postanowiłam dodać przepis na bułki, który znalazłam na blogu Kuchennymi drzwiami. Bułki te były pieczone w ramach
Polska ZupaDziś przedstawiam pyszny bochen chleba, pyszny i zdrowy, na pewno zasmakuje a do tego jest prosty w zrobieniu. Kromkę takiego chleba na śniadanie zjadam z wielką
Moje Małe CzarowanieDelikatne, pulchniutkie, mięciutkie i przede wszystkim… CYNAMONOWE! Te bułeczki po raz pierwszy wykonałam u siebie w domu ze dwa lata temu i… pokochałam je
Smaki Na TalerzuOj co to był za zapach, podczas pieczenia bułek, a potem smak ;) Bułeczki wyszły pyszne, pulchne, miękkie. Bułki same w sobie nie są słodkie, słodyczy nadaje
Zrób to smaczniePiękny i smakowity bochen dziś Wam przedstawiam. Jego wykonanie nie jest jakoś szczególnie trudne, każdy powinien sobie taki bochen upiec. Chleb ma sprężysty miąższ i delikatną
Moje Małe CzarowanieProsty chleb nie wymagający formowania. Można go upiec w takiej formie jaką akurat mamy pod ręką. Dzięki temu, że jest płaski i puszysty można go kroić
MohiellaPrzepis na ten chleb wymyślił Jacek znajomy z FB z grupy Piekarnicza Brać. Chleb jest mało pracochłonny, tylko potrzebuje trochę czasu na wyrastanie, polecam gorąco. Chleb
Moje Małe CzarowanieSkładniki: wg podanej kolejności dodawać składniki, temperatura pokojowa w tym mleko: ciasto: drożdże świeże 10 dag pokruszone, cukier 1 szklanka, jajka 4 sztuki roztrzepane widelcem, mleko
W Mojej Kuchni LubięKiedyś w oko wpadła mi przepiękna chałka w cętki. Długo nie czekałam i również na naszym stole pojawiła się chałka niczym skórka lamparta. Skorzystałam z przepisu
Kocham..lubię..gotuję..Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband
Gotujemy i jemyDziś podzielę się z Wami rodzinnym przepisem na rogaliki z nutellą, które robi zawsze moja mama, gdy do niej przyjeżdżam. Najlepsze są jeszcze ciepłe z kubkiem
słodki bratek