Szybka przekąska do zjedzenia zarówno na ciepło i na zimno. Ciasto francuskie, chociaż do "fit" nie należy, jest świetną opcją na wykorzystanie końcówek z lodówki. Resztki
Zielona KuchniaJakie drożdżówki lubicie najbardziej? Ja w sumie zawsze mam dylemat. Brać drożdżówkę z budyniem czy drożdżówkę z serem. Każdy wariant ma swoje plusy. Dzisiaj drożdżówki z
Mieszam w GarnkuI znów słodko..narobiło się trochę zaległych wpisów i trza jakoś teraz to nadrobić.Rogaliki -u mnie takie nie zakręcone te rogaliki ale to nieważne. 50
Moje domowe kucharzenieChlebek prosty w wykonaniu, z chrupiącą skórką i miękkim wnętrzem. Chleb jest idealny, jeden z tych do których wraca się często. Dlatego polecam do upieczenia bo
Moje Małe CzarowaniePowiedzieć by zwyczajny chleb na drożdżach pszenno - żytni, ale on nie jest zwyczajny. Ten chleb jest nadzwyczajny, mięciutkie wnętrze idealne na kanapkę z masłem i czymś
Moje Małe CzarowanieWielu osobom wydaje się, że samą zupą nie da rady się najeść. Zainspirowani przepisem na innym blogu w tym wpisie postaram się pokazać Wam jak przygotować
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Cześć :D To jest coś, na czym się wychowałam. U nas nazywa się to prześniak. Ciasto z buraka cukrowego. Jednak dla mnie to wspomnienie dzieciństwa. Kubek
Pieprzyć z FantazjąCiasto zebra to bardzo proste i szybkie ciasto. Uwielbiam je piec ponieważ świetnie się prezentuje na stole przez biało – czarne paski. Poniżej przedstawiam listę zakupów
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Za każdym razem, gdy testuję nowy przepis słyszę słowa mojego męża: „To są najlepsze pączki jakie zrobiłaś”. Przyznam, że poprzednie – pączki z ziemniakami były rzeczywiście wspaniałe
mojewypiekiinietylkoPiękna jest tegoroczna wiosna! Koniec kwietnia i początek maja obfitowały w iście letnie chwile! Składniki na 9 sztuk 25 g świeżych drożdży 125 ml ciepłego mleka
Raj dla PodniebieniaWypieków z rabarbarem ostatnio u mnie dużo. Sama nie wiem, co mnie tak na niego naszło, ale jak już kupię, to i wykorzystać muszę ;) Zresztą, na
Kuchnia w czekoladzieSkładniki:1 szkl.-250 ml Lekkie , puszyste i bardzo łatwe 1 niepełna szklanka wody ciepłej 2 1/4 łyżeczki suchych drożdży 1/2 szklanki masła
w mojej kuchniPizzeriny z dynią i serem camembert, to moja propozycja na niebanalną pizzę w wersji mini. Smakuje zarówno na ciepło, jak i na zimno
kolorowotorcikowoProsty chleb dla wszystkich którzy chcą się mało napracować a zjeść pyszną pajdę chleba. Każdy poradzi sobie z tym przepisem a więc do dzieła kochani. Prosty
Moje Małe Czarowanie4,5 i 6 maja poprowadziłam Kurs Cukierniczy w Krakowskiej Szkole Restauratorów. Zobaczcie co stworzyliśmy! Stoły uginały się od słodkości! Jestem niesamowicie dumna ze swoich kursantów
Ostra na Słodko