Wczoraj upiekłam przepyszne rogale na dzisiejsze, niedzielne i leniwe śniadanie. Wyszły wspaniałe! Chrupiąca skórka i mięciutkie jak puch wnętrze. Po prostu doskonałe. Nawet na drugi dzień
Smakołyki AsiKluski na parze zwane również pampuchami prawie wszyscy pamiętają z dzieciństwa.
Przepisy Kulinarneskładniki: 600 g mąki orkiszowej lub pszennej 20 g drożdży 400 ml mleka, letniego 2 łyżeczki soli dodatkowo mak, sezam, sól grubo ziarnista do oprószenia 4
Domowy Smak JedzeniaCYNAMONOWE BUŁECZKI Cynamonowe rolowane bułeczki, kojarzone głównie ze Skandynawią, to coś co uwielbiam, robi się je niczym lotem błyskawicy, są obłędnie dobre i długo zachowują świeżość
SMYKWKUCHNISkładniki rogale doskonałe -metodą prób i błędów,wreszcie wyszły takie jak chciałam,,, 7 gr. suchych drożdży ,lub 25 gr. świeżych 500 g. mąki 250 g. masło
w mojej kuchniD o Rogali Marcińskich zabierałem się już od bardzo dawna. Ale zawsze coś stało na przeszkodzie: albo problem z kupieniem białego maku (polecam przez internet lub
Food SquarePrzedstawiam dziś chleb a raczej bułeczki zaduszne które upiekłam za inspiracją Pyzy. Tak ładnie o nim opowiadała że zapragnęłam upiec, posmakować i podzielić się z innymi
Moje Małe CzarowanieSkładniki: drożdże świeże 5 dag, mleko letnie 1 szklanka, cukier 3/4 szklanki, cukier wanilinowy 1 opakowanie, mąka tortowa 60-70 dag, sól - szczypta, jajka 3 sztuki
W Mojej Kuchni LubięNastępny pyszny chlebek, tym razem pszenno – żytni. Przygotowanie zaczynu – do dużego garnuszka wlać ciepłą wodę, dodać pokruszone drożdże, cukier i mąkę. Wszystko wymieszać, przykryć
Kuchnia PokoleńNie ma jak domowy rogalik upieczony na śniadanie lub kolację. Niezwykle chrupiący, maślany i pyszny. Najlepiej smakuje z prawdziwym masłem, jak dla mnie to już do
Izabelawkuchni500 g mąki pszennej tortowej 10 g drożdży suchych lub 20 g drożdży świeżych 1 szkl mleka 80 ml wody 80 g cukru szczypta soli 30
Gotowanie jest łatweKiedy mam ochotę na pizzę lub mini pizzerinki często sięgam do tego przepisu. Ciasto jest pyszne, delikatne i puszyste . Smakuje wyśmienicie. Mini wersje są bardzo
Gotowanie PatkiSezon dyniowy w pełni i dlatego dziś na tapecie bułeczki dyniowe. Pure z dyni zrobić łatwo, wystarczy dynię upiec i zmiksować, jeśli jest to dynia hokkaido
Moje Małe CzarowaniePrzepis na taki chleb krąży od jakiegoś czasu po internecie. Postanowiłam go wypróbować i muszę powiedzieć, że wyszedł doskonały. Od siebie dodałam pestki dyni, gdyż lubię
Smakołyki AsiBardzo wyraziste w smaku bułki, o głębokim słodowym smaku a żurawina dodaje im słodyczy. Idealne bułki na śniadanie czy do szkoły, pracy, do kanapek. Najpierw jednak
Moje Małe Czarowanie