drożdżowe - 16813 przepisów (strona:805/1121)

Barszcz czerwony Knorr 186

polecam taki barszczyk z torebki..np. dla osób zapracowanych ..lub leniwych jak ja.. Składniki barszczu: cukier, maltodekstryna, sól, sok z buraków suszonych (14%), hydrolizowane białko roślinne, fruktoza, ekstrakt drożdżowy, czosnek, ziele angielskie, pieprz, kwas: kwas cytrynowy, regulator kwasowości: octany sodu, liść laurowy, majeranek, laktoza, zagęszczony sok z buraka, aromaty (w tym mleko i seler). Może zawierać gluten i jaja

Moje domowe kucharzenie
Podsumowanie lutego 188

dalszego odwiedzania. Walentynki -dzień zakochanych Pączki bez jajek na gazowanej wodzie Sałatka z tortellini Mielonka drobiowa Gulasz z żołądków Sałatka z makaronem Sałatka z makaronem Pączki z ziemniakami Oponki drożdżowe Mięsko na kanapki

Moje domowe kucharzenie
Rogalomania 164

urządzenie nie przesuwa się po stole..i nie sprawia żadnego problemu.. Zapowiada się miłe i przyjemne wycinanie rogalików...o tym jak mi poszło oczywiście poinformuję na blogu..ciasto drożdżowe już rośnie..tak więc niedługo będę "bawić " się swoim nowym gadżetem..a potem zajadać się rogalikami.. Genialne narzędzie , które pozwoli Ci szybko i łatwo przygotować domowe rogaliki i kanapki

Moje domowe kucharzenie
Święto hot doga 154

prawdę mówiąc nie będę świętować..w piątki nie jemy mięsa..ale  przepis na nie jest...mam okazję opublikować zaległy przepis..w sumie to tylko parówka w cieście drożdżowym..moje córki nie lubią typowych hot godów z sałatkami itp..i ja robię tylko takie bułki z parówką w środku , ewentualnie z serem..Moje ciasto wyrabiał automat do chleba

Moje domowe kucharzenie
Drożdżówka z porzeczkami i ..proszkiem do pieczenia 152

makowej , wiec dałam tylko  porzeczki czerwone...Ciasto urosło..było smaczne, ale czuć było że jest nie tylko na drożdżach, a także na proszku do pieczenia..Przepis na ciasto drożdżowe podaję bez mojego feralnego dodatku.. A Wam zdarzaja sie takie lub inne wpadki? Składniki (keksówka o wym. ok. 12 x 27 cm ) Ciasto: 50 g margaryny 2 szk.mąki

Moje domowe kucharzenie
Focaccia 172

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Focaccia to drożdżowe pieczywo pochodzące z kuchni włoskiej. Po przekrojeniu idealna na kanapki z ulubionymi dodatkami. Ciasto wychodzi miękkie i puszyste. Można wykonać również wersję dodając na wierzch ciasta oliwki, koktajlowe lub suszone pomidory itp. W takiej formie idealna jako przystawka, pieczywo na piknik czy grilla

Marta Gotuje
Drożdżówki z truskawkami i kruszonką 159

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Mięciutkie i puszyste bułeczki drożdżowe z truskawkami, które po upieczeniu rozpływają się w ustach. Do tego pyszna, chrupiąca kruszonka. Najlepsze w dniu pieczenia.   Post Drożdżówki z truskawkami i kruszonką pojawił się poraz pierwszy w Marta Gotuje

Marta Gotuje
Pieczone pierogi z szpinakiem, kurczakiem i serem feta 5390

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Pierożki z ciasta krucho – drożdżowego, które jest jednocześnie mięciutkie, kruche i delikatne. Jego zaletą jest czas przygotowania, ponieważ nie musi wyrastać. Nadzienie z mojego ulubionego szpinaku z dodatkiem kurczaka. Podajemy je z  jogurtem greckim z czosnkiem. Z przepisu wychodzi 24 sporych pierogów.   Post Pieczone pierogi z szpinakiem

Marta Gotuje
Cinnabon rolls 186

pieczenie. Babeczki wyszły przepyszne! Bardzo zbliżone do oryginału. Najlepsze są zdecydowanie jeszcze cieplutkie, polane sosem. Musicie się skusić bo są naprawdę rewelacyjne. Cinnabon rolls    Składniki: Ciasto drożdżowe: 500 g mąki pszennej 50 g drobnego cukru Szczypta soli 45 g świeżych drożdży 70 g masła 150 ml mleka 2 jajka ½ łyżeczki aromatu waniliowego Nadzienie: 3   łyżki cynamonu

Mania Gotowania
Podsumowanie akcji "Krówkowe Wariacje" 207

kruchym cieście autorka: anusia181 | blog: ania-gotuje Kostka alpejska autorka: lucyna | blog: Pyszna piecze... 455. Saturday / słodka rozpusta w wersji XXL - wspólne gotowanie! autorka: whiness | blog: Relish it Rogaliki drożdżowe z masą krówkową autorka: magma | blog: ciastkarnia na kruchym spodzie Panna cotta po raz kolejny autorka: magma | blog: ciastkarnia na kruchym spodzie Sernik o smaku krówki autorka: edytaha | blog: Kuchenne

Mania Gotowania
Pizza z oscypkiem 226

olej do posmarowania formy Wykonanie: Ciasto: Do kubeczka wrzucamy drożdże i cukier, zalewamy ciepłą woda i mieszamy. Mąkę wsypujemy do miski, robimy w niej dołek i wlewamy tam zaczyn drożdżowy- mieszamy. Następnie dodajemy sól i oliwę. W zależności od potrzeb można dodać więcej mąki albo wody. Ciasto zagniatamy około 10 minut aby stało się gładkie i odchodziło od rąk. Formujemy

Czerwona Porzeczka
Paszteciki z kapustą i grzybami (wigilijne kapuśniaczki) 1785

Pyszne paszteciki z kapustą, grzybami i żurawiną , chrupiące z zewnątrz, a mięciutkie w środku. Do barszczu w sam raz! Inspiracja na ciasto drożdżowe: Moje wypieki Składniki Składniki na ciasto na paszteciki Mąka pszenna 560g Świeże drożdże 20g Mleko 350ml Jajko 2 jajka Masło 60g, miekkiego Cukier 1 łyżeczka Sól pół łyżeczki Dodatkowo Masło 50g, […] The post Paszteciki z kapustą

Kulinarne Przeboje
Fiński chleb błyskawiczny - wersja z migdałami 176

przemówi sama za siebie :) Składniki na 1 okrągły bochenek o średnicy ok. 22 cm: 100g mąki żytniej razowej 300g mąki pszennej - u mnie luksusowa typ 550 polecana do wypieków drożdżowych 2 i 1/2 łyżeczki suchych drożdży (9g) 1 łyżeczka soli 2 łyżki melasy z buraków cukrowych - może być trzcinowa 1 łyżka oleju arachidowego BIOLEVITA w saszetce + reszta do wysmarowania formy

Grunt to przepis!
Rzecz o wiśniach 240

sobie przypominać jak przez mgłę tamtą tartę. Dziś gdy znów trwa szaleństwo piłkarskie zataczam koło.    W dzisiejszej tarcie zdecydowanie królują wiśnie. Kiedyś uwielbiałam je  w cieście drożdżowym autorstwa naszej sąsiadki. Uważałam, że nie ma lepszego ciasta z wiśniami niż tamto zrobione przez nią. Nawet na swoją komunię zażyczyłam sobie właśnie to ciasto.  Po latach eksperymentuje

Przysmaki Karolki