Bagietki pewnie uwielbia każdy, mowa oczywiście o tych francuskich z tradycjami. Jednak w domu można taką bagietkę upiec samemu, trochę zabawy, trochę zagniatania i bagietka z
Moje Małe CzarowanieZapach domowych drożdżówek rozszedł się dziś po całym domu. Dzieciaki nie mogły doczekać się kiedy pierwsze z nich wystygną. Lekkie, puszyste i pyszne. Najlepiej smakują oczywiście
Fascynacje AniChałka – Nowa, bardzo smaczna, lekko słodka bułka w Małej Cukierence. Ciasto jest bardzo proste w przygotowaniu. Chałka wygląda wspaniale i fantastycznie smakuje posmarowana masłem z odrobiną
Mała CukierenkaParówki w bułce preclowej to świetna alternatywa dla parówek w cieście francuskim. Ich przygotowanie zajmuje co prawda nieco więcej czasu, ale wychodzą delikatniejsze. Mój mąż nie
Smaki Na TalerzuPyszny bochen dziś na stole. Użyłam tutaj mąki mieszanej i zarówno zakwasu jak i drożdży, dzięki temu chleb ma smak zakwasu - lekko kwaskowy a dodatkowo szybko
Moje Małe CzarowanieSkładniki: drożdże świeże 5 dag, cukier 1 szklanka, sól 1 szczypta, mąka tortowa 60 dag, cukier wanilinowy 1 opakowanie, mleko letnie 1,5 szklanki, masło stopione
W Mojej Kuchni LubięCześć, dziś zapraszam na pyszny domowy kebab :) Kebab każdy zna, każdy lubi. Najczęściej kupujemy go na mieście, ale z powodzeniem można go zrobić w domu
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokuTradycyjna włoska babka pieczona w tradycyjnej polskiej formie. Prosty przepis do wykonania w 30 minut + pieczenie 40 minut.… Czytaj dalej Babka Panettone
Pij soki wyciskanePo co kupować, jeśli można je upiec samemu? Francuskie maślane croissanty nie muszą być trudne w przygotowaniu! Szczególnie gdy robimy je przy użyciu suchych drożdży. Sprawdź
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!To jest chleb idealny dla ludzi nie przepadających za chlebami żytnimi czy pszennymi. Chleb ma mięciutkie wnętrze i smakuje obłędnie. Dodam że jest bardzo zdrowy i
Moje Małe CzarowanieCynowa, pomarańczowa, kakaowa czy ekspresowa- dwukolorowa? Którą wybierasz? U nas w tym roku ekspresowa - dwukolorowa - bo mam w domu wszystko do jej przygotowania :) PRZEPISY
Moje Kuchenne RewelacjePrzepis na ten chleb pochodzi z książki Jima Laheya "My Bread" . Chleb jest przepyszny, zajadam go bez dodatków ale....idealnie pasuje do słodkich kanapek
Moje Małe CzarowanieBabka króluje w tradycji Wielkanocnej. Wielu z nas nie wyobraża sobie świąt bez tego wypieku. Babka piaskowa, cytrynowa, czy waniliowa. Babka wielkanocna kojarzy nam się ze
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Dzień przed wypiekiem bułek wymieszaj: 200 g mąki pszennej 200 g wody 2 g drożdży świeżych Mieszaninę zostaw pod przykryciem na 12-15 godzin. Po
KucharzycaHot Cross Buns to bułeczki wypiekane w Wielkiej Brytanii w okresie świąt Wielkanocnych, ale i nie tylko. Brytyjczycy na tyle je pokochali, że obecnie dostępne są
Wędrówki po kuchni