drożdżowe - 16813 przepisów (strona:397/1121)

Drożdżowa choinka 192

lubię! Nawet o Was pamiętałam, tylko właśnie nie wyrobiłam z czasem ;) Najważniejsze jednak, że zdążyłam przed świętami i publikuję Wam przepis na prostą, a zarazem smaczną i efektowną drożdżową choinkę.  Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size

Kuchnia w czekoladzie
ciasto drożdżowe buraczkowo-fasolowe z szarą renetą, kruszonką... 125

kruszonkę i rozsypać na jabłkach piec w nagrzanym piekarniku na 180C, grzanie góra/dół około 55 minut, ciasto dobrze wystudzić w formie, przed podaniem posypać pudrem cukrem - ciasto drożdżowe z burakiem i fasolą jest bardzo smaczne, wilgotne, warto je upiec na święta ale i bez okazji, będzie kolorowo na talerzu i kusiło wyglądem do zjedzenia.......SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Paluchy z makiem 145

Chrupiąca przekąska z drożdżowego ciasta. Zadowoli fanów krakersów i paluszków. Użyłam mąki orkiszowej, która zawiera mniej glutenu, niż mąka pszenna. Jeśli wykorzystacie mąkę pszenną, paluszki będą bardziej pulchne, a mniej chrupiące. Jeśli użyjecie mąki pełnoziarnistej, ciasto wyrośnie mniej, niż z mąki pszennej z niższego przemiału. W każdym przypadku paluchy są smaczne i stanowią zdrową alternatywę dla przetworzonych przekąsek

Kucharzyca
Paszteciki z mięsem – do czerwonego barszczu 238

uzyskamy miękkie, elastyczne ciasto. W razie potrzeby rękę podsypujemy odrobiną mąki (nie dodajemy mąki bezpośrednio do ciasta). Ciasto odstawiamy w ciepłe miejsce pod przykryciem (ja używam miski do ciast drożdżowych z pokrywką, ale Wy możecie przykryć ciasto ściereczką). Ciasto powinno podwoić swoją objętość. Czas wyrastania może być różny, w zależności od warunków (około 1 godziny, u mnie krócej). Ciasto krótko

Słodkie okruszki
drożdżówka bez wyrabiania śliwkowo-jabłkowa z kokosową kruszonką... 145

posypać nią owoce do zimnego piekarnika włożyć ciasto i nastawić na 180C, grzanie góra/dół, piec około 55 minut do suchego patyczka, przed podaniem posypać pudrem cukrem - ciasto drożdżowe bez wyrabiania tzw. leniwe jest bardzo smaczne, łatwe, warunkiem to trzeba mieć świeże drożdże..........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Rolowane drożdżówki cynamonowe z dynią 129

najbardziej smakuje jesienią? Oczywiście, że cieple drożdżówki, najlepiej z cynamonem i dynią. A jeśli są ciekawie podane to tym lepiej. Zapraszam na cynamonowo-dyniowe rolowane bułeczki, taką drożdżową dżdżownicę. Znika w kilka minut. Takie ciasto możecie tez przygotować na święta, można dać nadzienie z maku. Będzie tak samo pyszna, a zastąpi makowiec. Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Przeplatany wieniec makowy 150

Drożdżowy wieniec makowy doskonale będzie wyglądał na świątecznym stole. Jeżeli co roku na naszym stole pojawia się rolada makowa, to takie zaplecione ciasto będzie ciekawą odmianą

Przepisy Kulinarne
Makowa gwiazda świąteczna 414

Makowa gwiazda świąteczna Pyszne połączenie ciasta drożdżowego i masy makowej. Ciasto jest proste w wykonaniu i bardzo efektowne, a w smaku przepyszne. Polecam!       Składniki: Ciasto: 500g mąki 8g suchych drożdży 200ml ciepłego mleka 50g cukru 1 jajko 1 żółtko 125g masła Nadzienie: 1 puszka masy makowej Dodatkowo: białko do posmarowania ciasta lukier do polania ciasta

Blog z Apetytem
Jak przygotować kutię? 208

Jak co roku, 24 grudnia na polskich stołach pojawi się dwanaście wigilijnych potraw. Świąteczne menu w głównej mierze zależy od regionu, ale przyjęło się, że nie

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
morelowo śliwkowe drożdżowe ciasto... 177

grzanie góra/dół około 55 minut polewę wyjąć z opakowania do miski, dodać śmietanę, w kąpieli wodnej połączyć składniki, polewę rozsmarować na cieście i zostawić do zastygnięcia - ciasto drożdżowe jest najlepszym ciastem w naszym domu na różne okazje, jest doskonałą bazą do różnych owoców...........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Gwiazda drożdżowa z makiem 275

świat już niedaleko więc można  wypróbować przepis na pyszną drożdżową  gwiazdkę  z makiem.  Taka gwiazda będzie świetnie się prezentować  ma świątecznym stole. Składniki: ciasto 500 g mąki pszennej 25 g świeżych drożdży 1 jajko 200 ml mleka 1/2 szklanki cukru 60 g mała szczypta soli ok 350 g masy makowej dodatkowo 1 jajko Wykonanie: Mleko

magiczna kuchnia Kasi
Rogaliki dla alergików i nie tylko 181

słabość do drożdżowych wypieków, a największą właśnie do rogalików. Przygotowuję je w różnych wersjach i z różnymi nadzieniami, owocami, dżemem, budyniem, a nawet czekoladą. Tym razem postawiłam na wersję bezmleczną, idealna będzie dla wszystkich którzy mają alergię na białko mleka krowiego lub nie trawią laktozy, gwarantuję, że pozostałym także posmakują.  Składniki: 1 szklanka wody gazowanej 3/4 margaryny

Cynamonowe szczęście
Maślane rogaliki z twarożkiem 164

termoobiegiem) i pieczemy przez około 10 minut – do zrumienienia *** *** Po upieczeniu rogaliki posypujemy cukrem pudrem *** *** SMACZNEGO ***   POLECAM RÓWNIEŻ: KRUCHE ROGALIKI Z CIASTA SEROWEGO PRZEPIS TUTAJ SZYBKIE ROGALIKI DROŻDŻOWE PRZEPIS TUTAJ ROGALIKI TRZYSKŁADNIKOWE PRZEPIS TUTAJ MAŚLANE CIASTECZKA KWIATKI PRZEPIS TUTAJ POMYSŁY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA PRZEPIS TUTAJ CIASTA BEZ PIECZENIA – NAJLEPSZE PRZEPISY KLIKNIJ TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI

Blog z Apetytem
Drożdżowe racuszki z jabłkiem i cukrem kokosowym 189

się zimno i szaroburo, ale w końcu Listopad ma do tego prawo, na osłodę tych dni proponuję kiedyś bardzo popularny, dziś już nieco zapomniany deser. Puchate i smaczne racuszki drożdżowe jak u babci w nowoczesnym wydaniu   ze zdrowym nierafinowanym cukrem kokosowym który daje im fajny posmak karmelu, przygotowuje się je ekspresowo dzięki suszonym drożdżom, a smakują tak dobrze

Wanilia i Kardamon