pieczenia pasztetu. Z podanych składników wyszły mi dwie metalowe foremki o wym. 22x8cm (dół) i 25x12cm (góra). Składniki: - ok.1250g usmażonego (pieczonego) mięsa z kurczaka, indyka, itp. - 500g surowej wątroby drobiowej - 4 całe jajka - 100g wędzonego boczku lub słoniny (dałam wędzoną słoninę) - 2 duże cebule - 1 łyżeczka mielonego imbiru - 1 łyżeczka mielonej gałki muszkatołowej - 2 łyżki sosu sojowego (nie trzeba) - pęczek
Smaczne ZdroweObowiązkowo na moim świątecznym stole. Galareta drobiowa z jajkami koniecznie ;) Przepyszna, prosta do wykonania Składniki: 3 udka kurze 5 jajek 4 marchwie puszka groszku 1 pietruszka selera kawałek 1 cebula sól,pieprz 3 litry wody 2 łyżki żelatyny 2 liście laurowe 3 ziela angielskie Wykonanie: Udka myjemy,wrzucamy do wody, dodajemy obrane marchewki, pietruszkę, selera, cebulę. Wrzucamy ziele angielskie
Z Majeczką w kuchniDzisiaj pomysł na drobiowe kąski w orzechowej panierce. Idealne na finger party, jak i drugie śniadanie do pracy. Przygotowane piersi z kurczaka można podawać na jeszcze inny sposób, tzn. pokroić w plasterki i ułożyć na kanapce z rukolą. Przepis dodaje do akcji Popołudnie z Felixem . Składniki: 3 dosyć duże piersi z kurczaka (lub 2 podwójne) 1 szklanka orzechów ziemnych
Ugotowaćniż te sklepowe, ze to mocno aromatycznych i ostrzejszych. Musiałam zerwać ich sześć, ale duża sklepowy por wystarczy jeden. Jeśli macie już por pod ręką możemy zaczynać- do dzieła! DROBIOWY STROGONOW Z POREM* 150g ryżu basmati 1 duży por (albo 6 miniaturek z ogrodu:)) 5-6 brązowych pieczarek 2 piersi z kurczaka oliwa z oliwek łyżka masła 250ml białego wina
les mirabellesmojej kuchni. Tym razem wylądował obok wątróbki i było to lądowanie całkiem udane. 1 średni bakłażan 1 czerwona papryka 1 duża cebula 1 jabłko kilka suszonych śliwek wątróbka drobiowa (trudno mi powiedzieć ile wagowo) sól, pieprz, olej do smażenia Bakłażana, jabłko i paprykę pokroić w kostkę, cebulę w piórka. Bakłażana lekko posolić i popieprzyć a następnie na małym ogniu
Jadło i czytadłoCzyści nozdrza. Wyciska łzy. Do szynki, mięska, kiełbaski, jajek. Można wykorzystać go do zup, sosów i tylko nasza wyobraźnia nas ogranicza do czego jeszcze! Zapraszam Was dzisiaj na przepyszne drobiowe roladki z chrzanem i żurawiną. Połączenie idealne - ostro i słodko. Kruche, soczyste. Przepyszne na ciepło i na zimno. potrzebujemy: nadzienie - 2 łyżki bułki tartej - czubata łyżka chrzanu (najlepiej żeby był
Szybko Tanio SmacznieMały elektryczny grill domowy to moje ulubione urządzenie kuchenne. W kilka minut mogę zrobić wiele pysznych dań. A że lubimy drób z owocami to często łączę tzw. ,,polędwiczki,, drobiowe z różnymi owocami- też grillowanymi. Czytaj więcej
Buniabaje w kuchniWątróbka drobiowa to przysmak mój i mojej Mamy.Nie robimy jej przesadnie często, ale jak już, to właśnie w takiej słodko-kwaśnej wersji. Jabłka po uduszeniu świetnie zastępują surówkę, a całe danie wybornie smakuje z ryżem ugotowanym na sypko, polecam. Składniki : 500 g wątróbki z kurczaka 2 średnie winne jabłka 1 duża cebula pół garści rodzynek sol, pieprz do smaku
Gosia gotujenasze gusta kulinarne i połechtała kubki smakowe. Zrobienie jej trwa tyle, co ugotowanie i lekkie przestudzenie makaronu plus 5 minut na wykończenie. Polecam. Składniki: 8 dużych wątróbek drobiowych 200 g makaronu kokardki 100 g rukoli i radachio * 1 łyżka masła sól, pieprz i majeranek do smaku Dodatkowo: 200 g soku z buraków ( u mnie własny
Gosia gotujeSzaszłyki warzywno-drobiowe robi się szybko i przyjemnie. Danie jest smaczne, dietetyczne i u mnie w domu wszyscy zjadamy je przyjemnością Polecam na niedzielny obiad. Składniki: 3 podwójne piersi z kurczaka 2 żólte papryki 2 czerwone cebule Marynata: 4 łyż ki oliwy 2 łyżki octu balsamicznego 2 ząbki czosnku
Gosia gotujeDzisiaj zapraszam na pyszna falaretkę wołowo-drobiową. To juz kolejna moja popozycja na tę zimną przekaskę. Były już: Goloneczka w galarecie Skrzydełka w galarecie Galaretka z nóżek wieprzowych i wołowiny Schab w galarecie Galaretka z kurczaka Dzisiejsza galareka powstała z mięsa, na którym gotował się pyszny rosołek. Zrobiłam ją w małych porcjachm, wygodnych do konsumcji. Idealna na zblizajace
Gosia gotujedziś będzie coś co przypomina mi moją kochaną babcię. Pochodziła ona z Wielkopolski i tam jada się to danie bardzo często. Z drobiem nie ma nic wspólnego, jednak moje drobiowe grillowane pulpeciki dodadzą tej, bądź co bądź, postnej potrawie wyrazu i zaspokoją głód mięsożerców. Czego nam trzeba i ile to będzie kosztowało? -1 kg ziemniaków, ugotowanych i zgniecionych
BaRepasczyli gotowane na bulionie lub rosole w przeciwieństwie do ich oryginałów. Tak robię krupnik, jarzynową, kapuśniak z białej kapusty. Tym razem wzbogaciłam go ( kapuśniak) o małe pulpeciki z mielonego drobiowego. Czytaj więcej
Buniabaje w kuchniDziś na obiad proponuję pyszne flaczki z żołądków drobiowych. Smakiem nie odbiegają od tradycyjnych flaczków. To doskonała propozycja na obiad dla całej rodziny. SKŁADNIKI: 50 dag żołądków z kurczaka, 6 skrzydełek z kurczaka, 1 cebula, ½ marchewki, ½ pietruszki, 2 liście laurowe, 4 ziarna ziela angielskiego, 2 łyżki koncentratu pomidorowego, 1,5 łyżki masła, 1 łyżka mąki, majeranek, gałka muszkatołowa, sól, pieprz
Tradycyjna kuchnia Kasijest smakoszem smażonej wątróbki, sama za nią nie przepadam. Mam jednak domowników, którzy po prostu ją uwielbiają, dlatego trzeba było nauczyć się jej przyrządzać. SKŁADNIKI: 0,5 kg.- 1kg. drobiowych wątróbek 2-3 cebule 250 ml mleka 4-5 łyżek mąki 2-3 łyżki masła klarowanego przyprawy: sól, pieprz WYKONANIE: wątróbkę myję i oczyszczam, kroję kawałki wątróbki wkładam do miseczki
Kuchnia BeatyWiem, że tajine to wcale nie jest danie drobiowe. Ale kto powiedział, że nie można go zrobić np. z kurczaka? Do tego warzywa i mamy bardzo smaczne, zdrowe i pełne witamin danie. Nie topi się w tłuszczu, witaminy dzięki kominowi naczynia zostają w daniu. Jeśli ktoś z Was nie robił jeszcze nic w tajine, to tutaj opisałam jak należy posługiwać
www.szczesliwakuchnia.blogspot.comZostała mi resztka jogurtu naturalnego. Dzień wcześniej kupiłam piersi z kurczaka. Zrobiłam więc szaszłyki drobiowe w jogurtowej marynacie. Jeden minus to marynowanie 1,5 godziny w lodówce, ale naprawdę warto. Składniki: 1 pojedyncza pierś z kurczaka 1 łyżka przyprawy do kurczaka kilka listków świeżego lubczyku 1/2 małego opakowania jogurtu naturalnego kilka pomidorków koktajlowych - ilość zależy od wielkości piersi z kurczaka
www.szczesliwakuchnia.blogspot.compierwszy ogień poszedł filet z kurczaka. Wędlina wyszła bardzo smaczna, o fantazyjnym wyglądzie. I dziś w ramach lekkich - "fit" poniedziałków zapraszamy na ten właśnie pierwszy przepis. Drobiowa wędlina z szynkowaru Składniki: - 830 g filetu z kurczaka - 1,5 łyżeczki peklosmaczka 1,5 łyżeczki żelatyny wieprzowej 1 łyżka przyprawy John Przygotowanie: Filety z kurczaka, myjemy, osuszamy a następnie
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkiurozmaicenia dodam kaszę pęczak, którą uwielbiamy. Całość okazała się strzałem w dziesiątkę - smakowały świetnie, mąż prosił o dokładkę, a córcia zjadła z wielkim apetytem. Drobiowe kotleciki z kaszą pęczak i szpinakiem SKŁADNIKI: 1 duża pierś z kurczaka 5 ugotowanych łyżek kaszy pęczak 1 jajko ½ namoczonej w wodzie czerstwej kajzerki 1 szklanka bułki tartej sól ziołowa
Kulinarny Świat Konczi i SzpileczkiSkładniki : 40 dkg wątroby cielęcej lub drobiowej 1 duża cebula sól pieprz mielony majeranek olej Sposób wykonania : Wątrobę myjemy i kroimy na małe kawałki. Cebulę kroimy w cienkie plasterki mieszamy razem z wątrobą i wrzucamy na rozgrzaną patelnię.Smażymy około 20 minut i mieszamy co kilka minut. Pod koniec smażenia solimy i dodajemy przyprawy.Gdy wątroba jest
Przepisy i porady kulinarneDomowy koncentrat warzywno-drobiowy, innymi słowy domową kostkę rosołową, mam w domu od trzech tygodni. Zdążyłam nią obdarować znajomych, kilka osób zaraziłam chęcią zrobienia w domu, ugotowałam na niej kilka zup, użyłam do risotto i jeszcze trochę mi zostało. Wszak 2-3 łyżeczki wystarczają na 500 ml płynu. Pachnie bardzo intensywnie. Tak intensywnie, że domowa wentylacja i okap kuchenny
bistro mamajutro. A wieczorem eM. przygotował dla mnie nasze ulubione danie - pizze na cienkim cieście. Ale, ale, wróćmy do obiadu :) Oczywiście na słodko, inaczej u mnie nie ma :) Sakiewki drobiowe z jabłkiem podawane z ryżem pełnoziarnistym w sosie słodko-kwaśnym z ananasem. Uff, długi tytuł, ale kurcze! Wyszły świetne - tak przynajmniej stwierdził eM. Według mnie, były delikatne, no i soczyste
Słodkie PrzyjemnościSkładniki / Ingredients: 10 sztuk wątróbki drobiowej / 10 pieces of chicken liver2 szalotki / 2 shallotsmasło / butter1 łyżeczka tymianku / 1 teaspoon thyme1 łyżeczka czosnku / 1 teaspoon garlicszkocka whisky / scotch whiskeyszczypta czarnego pieprzu / pinch of black pepperszczypta soli / pinch of salt1 pomarańcza / 1 orange 1 łyżka cukru / 1 tablespoon sugarżelatyna / gelatineplasterek pomarańczy / orange slice Sposób przygotowania / Preparation: Przygotowanie: 20 min, smażenie
Projekty ze smakiemCoś idealnego do ryżu ? U mnie przeważnie kurczak. Dzisiaj roladka z fileta drobiowego z pysznym nadzieniem szpinakowym i z dużą ilością czosnku, co w tym zimowym okresie nam na pewno nie zaszkodzi. Nie polecam zabierać do pracy, ale na obiad będzie pyszne!Składniki :* 4 pojedyncze filety z kurczaka* sól, pieprz świeżo mielony* ulubiona przyprawa do kurczaka * 200g pieczarek* łyżka
Magiczne Życie Martyjajku i bułce tartej. Smażyć na średnio rozgrzanym tłuszczu ze wszystkich stron przez kilka minut....morele są tak delikatne i miękkie, że idealnie nadają się do faszerowania drobiowych roladekMięso dobrze rozbite i ciasno zwinięte nie powinno rozwijać się podczas smażenia. Smacznego
Codzienna kuchnia niecodziennacebulą, borowikami i suszonymi pomidorami. Doprawiamy ostrą i słodką papryką i dodajemy do wywaru. Zupę doprawiamy do smaku solą, pieprzem, majrankiem, zielem angielskim i liściem laurowym.Pod koniec gotowania drobiowe flaczki zabielamy śmietaną, po czym gotujemy jeszcze kilka minut. Podajemy ze świeżym pieczywem
Smakowity Blog Kulinarnyosiem lat pracy w sklepie mięsnym na coś się przyda :) Potrzebny nam będzie do tego szynkowar, wybrane mięso, przyprawy oraz odrobina cierpliwości. SKŁADNIKI: - 1/2 kg piersi drobiowych - 1/2 kg chudej łopatki wieprzowe -1/3 łyżeczki białego pieprzu- 1/3 łyżeczki mielonej kolendry- 2 płaskie łyżeczki soli peklowej- 1 płaska łyżeczka soli morskiej - 1 łyżeczka majeranku
Basia w kuchnitartą marchewkę z poprzedniego dnia lub szczypiorek, również możecie dodać. Śmiało można nazwać moje kotlety nawinie, czyli co mi się nawinie. Zaczynamy. Składniki: 500 g mielonego mięsa drobiowego (u mnie indyk)Pół opakowania szpinaku mrożonego¾ szklanki soczewicy czerwonejpół torebki kaszy gryczanejdwa jajka od szczęśliwej kurkiłyżka mąki razowejłyżka bułki tartejłyżka siemienia lnianego (opcjonalnie) mała cebulka, ząbek czosnkusól, pieprzSposób przyrządzenia
pieprzny smaczekSkładniki: mięso mielone drobiowe 1/2 kg, jajko 1 sztuka, cebula biała 1 mała, Kucharek - uniwersalna 2 łyżeczki, pieprz czarny mielony 1 łyżeczka, kasza manna 2 łyżki, bułka tarta 1/2 szklanki, mąka pszenna - ile potrzeba, woda 4 litry, ziemniaki 6 większe, warzywa mrożone 750 gram, szpinak świeży lub mrożony 1 kubek, śmietana 12% 1 szklanka, przyprawa do zup - do smaku mielone
W Mojej Kuchni Lubięniedobory żelaza. Najbogatszym źródłem tego pierwiastka są wątróbki. Tutaj w wersji z cebulką szalotką i leśnymi grzybami. Najlepiej smakują z ziemniakami i surówką z kiszonej kapusty. Składniki: wątróbki drobiowe 0,5 kg cebula szalotka 1 pęczek grzyby (użyłam podgrzybków, mogą być pieczarki) kilka szt. majeranek, pieprz olej do smażenia sól (po usmażeniu!) Przygotowanie:Wątróbkę umyć, oczyścić z błonek
głodny alergikwywarze) i ponownie kukurydzę i groszek. Takie miseczki zalewamy wywarem i odstawiamy w chłodne miejsce do stężenia. Można także włożyć mięso z golonek do miseczek, jednak ja wolę typowo drobiowe na mięsnym wywarze
Aga w kuchnijedną podstawową zaletę: nie zawiera tłuszczu ! Chyba, że okrasimy ją sosem tatarskim, to wtedy zmienia się w bombę kaloryczną, ale kto przy świątecznym stole przejmowałby się kaloriami :-).Świąteczna galantyna drobiowa Składniki: 1 duża podwójna pierś kurczaka 3 marchewki 1 pietruszka mały kawałek selera 2 liście laurowe 5 ziarenek ziela angielskiego 10 ziarenek czarnego pieprzu
Kulinarne przygody GatityDelikatne mięso drobiowe w kwaśnej śliwkowej glazurze. Może być dodatkiem do obiadu lub zimną przystawką. Polecam raczej miłośnikom kwaśnych smaków. Wśród moich domowników zdania na temat tego mięska są podzielone. 1 podwójna pierś z kurczakakilka łyżek oleju rzepakowegosól, pieprz2 łyżki mioduok. 1/2 kg śliwek1 łyżka octuŚliwki pozbawić pestek. Na dno naczynia wlać 1 łyżkę octu. Włożyć śliwki, garnek przykryć
Praktyczna pldługo. Czasami na gotowanie czasu bywa mało, czasami mam takie chwile, kiedy nie chce mi się nic. Dnia, w którym powstały te roladki w kuchni pracy miałam. Roladki drobiowe wbrew pozorom nie wymagają zbyt wiele czasu, tylko cierpliwości troszkę zbyt więcej niż zwykle :) Wyszło pysznie, niebanalnie i ciekawie. Składniki : 1 podwójna pierś z kurczaka sól pieprz chrzan z pigwą
Blondynka Gotujebulion można wykorzystać jako bazę do zupy, na przykład pomidorowej :) A oto efekt, myślę, że warto było poświęcić trochę czasu, bo smakuje wybornie. Polecam, Pani M. :) Pasztet drobiowy z orzeszkami ziemnymi i rodzynkami
Kulinarny PamiętnikDelikatny gulasz ugotowany z serc drobiowych z warzywami i suszonymi grzybami. Bardzo sobie cenię podroby z kurczaka ( serca , żołądki , wątróbkę) i często ich używam. W zasadzie to kupuję zawsze większą ilość ( no bez przesady u mnie większa ilość to kilogram) i mam w zapasie na wszelki wypadek. Na serduszkach i żołądkach gotuje zupy ( a potem z ugotowanych robie pierożki
Buniabaje w kuchnisposób się było oprzeć.Pomysł pysznie się sprawdził na przyjęciu imieninowym mojego Mężczyzny - z pewnością zagości u nas jeszcze nie raz:) Tortilla z suszonych pomidorów i bazylii z drobiowymi kęskami i mixem sałat Składniki:na kurczaka w cieście naleśnikowym i panierce (UWAGA: w odchudzonej wersji dodajemy grillowane kawałki kurczaka) filet z kurczaka sól, pieprz, curry, zioła prowansalskie
Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciałaShoarma to chyba jedno z najprostszych i najszybszych do przygotowania dań arabskich. Można ją przyrządzić niemal każdego gatunku mięsa: z piersi kurczaka lub indyka, wołowiny, cielęciny
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataPulpety z piersi kurczaka w delikatnym sosie pomidorowo-śmietanowym. Smaczne i proste danie obiadowe. Proponuję podawać z ziemniakami, posypane natką pietruszki. Przepis na około 15 średniej
BullioWitajcie kochani.Kolejny rok już za nami.. Poprzedni żegnałyśmy na słodko - sernikiem. Dziś nasz post pachnie nieco orientalnym, białym i chudym mięskiem na patyku. Składniki salsy
Symfonia SmakówSkładniki : około 10 dużych pieczarek pojedynczy filet z kurczaka około 2-3 łyżki kaszy manny 1 cebula sól, pieprz 2 małe lub 1 duże jajko Przygotowanie
Proste PotrawyMoże dzisiaj z innej beczki:) Nie na słodko, ale wytrawnie i obiadowo:) Piersi z kurczaka w innej odsłonie, bo znajdziesz tam i szynkę i serek żółty
In my kitchenSkładniki: pierś kurczaka 55 dag, golonka indycza 25 dag, peklosmaczek K 2 płaskie łyżeczki, przyprawa Rozkoszna 3 łyżeczki, żelatyna wieprzowa 2 łyżeczki, woda zimna 200 ml
W Mojej Kuchni LubięSkładniki na 4 porcje: ok. 4 garści świeżego szpinaku, posiekanego 2 duże ząbki czosnku 120 g sera feta sól i pieprz do smaku 4 piersi z
Jadło i czytadłoMój czteroletni syn ma bardzo okrojone menu. Nie przepada za nowymi smakami i niestety wszystko co chcę mu pokazać, a czego nie zna, musi odbywać się
BaRepasDrób jest delikatnym mięsem i można go przyrządzać na różne sposoby- wcale nie musi być nudnie! Sznycelki, które chcę Wam zaproponować są pyszne i można je
Kuchnia BeatyWalentynki minęły... Nie było u nas jakiegoś przesadnego świętowania. Zamiast zatłoczonego kina i przepełnionych restauracji wybraliśmy spokojny wieczór w domu. Film, dobre piwo i odpoczynek. Na
Pasja SmakuShoarma to danie z Bliskiego Wschodu. Bardzo aromatyczne kawałki mięsa, którym przyprawy nadają wyjątkowego charakteru. Taki ich fast food. Robiłam ją po raz pierwszy, przyznaję, bo
Szefowa kuchniDawno nie jadłam wątróbki, a została mi z pasztetu , który robiłam jakiś czas temu. Wtedy tę resztkę zamroziłam i zupełnie o niej zapomniałam. Dzisiaj sobie przypomniałam
www.szczesliwakuchnia.blogspot.comKolejna odsłona kurczaka :) Takie niby nic, a jakie fajne. Wystarczy dodać masło pietruszkowe, doprawić solą, pieprzem, przyprawą do kurczaka i, po usmażeniu, delektować się smakiem :) Składniki
www.szczesliwakuchnia.blogspot.comSiekańce to szybkie kotleciki, które przygotowywała jeszcze moja mama. Robiła je bardzo tradycyjnie ale ja postanowiłam dodać do nich szczyptę wyrazistości w smaku. Niedawno
Kulinarny Świat Konczi i SzpileczkiDomowe pasztety i inne mięsne wyroby są o niebo lepsze od tych sklepowych. Przede wszystkim dlatego, że doskonale wiemy z czego one są zrobione.Pasztet doskonale
Bon Appetit Małgorzaty1 kg piersi z kurczakaprzyprawa do drobiusól200 g rukoli200 g żółtego sera w plastrach (np. morskiego)1 papryka czerwonaolej do smażeniaDzisiaj ponownie danie z drobiu. Już
Świat Domowej KuchniDzisiaj kolejny przepis, który został zamieszczony przez Malinkę w serwisie Trendy Kosmetyczne. Korzystając z okazji serdecznie pozdrawiam gospodynię tego serwisu :)Szaszłyki znają wszyscy
Codzienna kuchnia niecodziennaNa lekką kolację polecamy galaretkę z mięsem kurczaka.-gotujemy dwie ćwiartki z kurczaka tak, jak na rosółczyli do ok. 2 l wody dodajemy
Maminek kulinarnyPieczeń, którą proponujemy jest połączeniem mięsa z kurczaka z karkówką.Po upieczeniu i wystudzeniu zastąpi nam wędlinę.Wygląda i smakuje rewelacyjnie.Składniki:-10-12
Maminek kulinarnyLivers in Parma hamSkładniki.30 dag wątróbek drobiowych6 plastrów szynki parmeńskiejpieprzMarynata.5 dag oliwek zielonych1 łyżeczka kminku zmiażdżonego1 łyżeczka papryki słodkiej50 ml oliwyWykonanie.Wątróbki opłukać pod
Kulinarny karnet ChristopheraPołaczenie smaków baaardzo ciekawe, moje dzieciaki zajadaja sie nimi bez końca, wyjątkowo smaczne z sosem czosnkowymSkładniki:70 dag piersi z kurczaka2 jajka1/2 szklanki bułki tartej1/2 szklanki
Z Majeczką w kuchniChicken tenderloin. Składniki. 40 dag polędwiczek z kurczaka 3 jajka 3 łyżki majonezu 1,5 łyżki mąka ziemniaczana 12 dag ser żółty pełnotłusty 2 łyżki posiekanej
Kulinarny karnet ChristopheraNigdy nie lubiłam pokrzywy, kojarzyła mi się tylko z rośliną, która parzy i pozostawia swędzące bąble. Pamiętam jak moja babcia kładła sobie na kromce
Aga w kuchniWczoraj była taka ładna pogoda, więc trochę grillowaliśmy :) Oprócz tradycyjnej kiełbaski i karkówki były skrzydełka w sosie słodkim chilli oraz ananasowe szaszłyczki :)Składniki: 2 podwójne
Aga w kuchniTym razem post zacznę od chwalenia się – zostałem Doradcą Smaku Miesiąca: klik. Znowu trzecie miejsce, tak jak w papirusowym konkursie:) Wracając do tematu. Dzisiaj połączenie piersi
Gotuj z MisiemAuszpik jest to galareta którą otrzymujemy z wywaru i żelatyny. Po sklarowaniu i przecedzeniu, pokrywa się zakąski krzepnącym auszpikiem w celu uchronienia przed wysychaniem i zmianą
Mechanik w kuchniDzisiaj zdrowa propozycja na obiad. Klopsiki z fileta z dodatkiem otrębów. Idealna alternatywa dla tradycyjnego mielonego. Składniki : * 2 mielone filety z kurczaka bądź z udek kurczaka
Magiczne Życie Marty