Drobiowe zimne nóżki, galarety, galaty, galantyny...

Drobiowe zimne nóżki, galarety, galaty, galantyny...

Drobiowe zimne nóżki, galarety, galaty, galantyny...

 Co region to inna nazwa tej potrawy, u mnie są to zimne nóżki. Składniki:2 golonki,2 świńskie nogi (lub 4 łyżki żelatyny),3 piersi z kurczaka,4 marchewki,2 pietruszki,1 por,1/2 selera,1 puszka kukurydzy,1 puszka groszku,3 liście laurowe,3 ziarenka ziela angielskiego,5 ziarenek pieprzu,szczypta soli.Przygotowanie:    Do garnka wkładamy umyte golonki, nogi świńskie oraz piersi kurczaka. Mięso zalewamy zimną wodą, tak by nam wszystko zakryła.  Dodajemy przyprawy i po ok. godzinie gotowania dodaje... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Aga w kuchni

Autor

Aga w kuchniAga w kuchni

robię to co lubię, czyli gotuję i piekę :)

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

drobiowe, piersi, pierś, kurczak, pierś kurczaka, pierś z kurczaka, groszek, golonka, mięso, marchewka, pietruszka, gotowany kurczak, por , seler, przekąski, kurczak z porem, gotowana marchewka, potrawy z kurczaka

Inne przepisy z Aga w kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.