ząbki czosnku 1/2 małego selera 1 marchewka 500 g pomidorów (poza sezonem 1 puszka krojonych pomidorów) 1,5 szklanki wywaru (u mnie warzywny, ale może być też drobiowy) sól pieprz cukier gałka muszkatołowa (spora szczypta) 1 szklanka białego wina (lub wody) 2 łyżki posiekanych, świeżych liści bazylii (lub 2 łyżeczki suszonej) ewentualnie 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego
Rozpustne gotowanieCiasto: 4 szklanki mąki sól woda 1 jajko 1 łyżka oleju Farsz: 500 gram świeżej wątróbki drobiowej 3 cebule pokrojone w drobną kosteczkę 1 jajko 4 szklanki ugotowanej kaszy gryczanej 4 łyżki oleju sól, pieprz Sposób wykonania: Mąkę przesiałam do miski, dodałam jajko, szczyptę soli, olej, wodę ( opcjonalnie ) zagniotłam ciasto. Cebulkę zeszkliłam na maśle , dodałam wątróbki, smażyłam przez
Darcia w kuchniprosto. Składniki: 90 dag skrzydła z indyka 90 dag filetu z kurczaka włoszczyzna na rosół +cebula (i przyprawy: sól, pieprz liść laurowe, ziele angielskie, lubczyk, czosnek) 25 dag wątróbki drobiowej 3 jajka 1 szklanka rosołu 1,5 łyżki kaszki kukurydzianej przyprawy: majeranek, tymianek, sól pieprz Mięso myjemy zalewamy wodą (ok. 3- 4 l ) dodajemy włoszczyznę oraz jedna cebulę opaloną
Delicious Titbitsnaszym ulubionym łososiem wędzonym na zimo. Sprawdzi się na świątecznym stole. Składniki 600 g ziemniaków 1 por (duży, biała część) 1 łyżka masła ghee 600 ml bulionu drobiowego 1 liść kaffiru 50 ml śmietany kremowej 100 g plastrów łososia wędzonego na zimno szczypiorek gałka muszkatołowa pieprz Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Ziemniaki obieramy
R'n'G Kitchenmięsa gotowanego z kaczki, 400 g wątróbki drobiowej, 4 jajka, 1 bułka typu kajzerka, gałka muszkatołowa, imbir mielony, sól, 10 orzechów z konfitury , 50 ml porto, 100 ml tłuszczu (najlepiej z kaczki), Bułkę namoczyć w tłuszczu. Wątróbkę podsmażyć na różowo w środku. Zemleć mięso razem z wątróbką, i bułką dodając cały tłuszcz. Mięso mielimy trzykrotnie. Orzechy pokroić
królestwo garówrukolą i żurawiną świetnie łączy ze sobą różne smaki. Może z powodzeniem znaleźć się na imprezowym stole. Wkrótce andrzejki więc może się skusicie? Składniki: 300 g wątróbki drobiowej 1 duża cebula 1 winne jabłko łyżeczka majonezu ząbek czosnku 2 łyżki oleju sól pieprz majeranek kminek dodatkowo: bagietka garść rukoli konfitura z żurawiny świeży grubo zmielony pieprz Wątróbkę oczyścić
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniatakie trudne. Następnie zabraliśmy się do przygotowywania 2 dań: pierś kurczaka kukurydzianego gotowaną metodą sous-vide, podaną z pęczakiem z lubczykiem, karmelizowanym pasternakiem i sosem śmietanowo-kasztanowym: pieczone dramstiki drobiowe polane pikantnym sosem barbecue, podane z domowym colesławem z własnoręcznie robionym majonezem: Po wszystkim, zgodnie z tradycją zasiedliśmy do wspólnego stołu. Na początek dostaliśmy rosołek z lubczykiem, który gotował się
karmelowyJedni podroby uwielbiają a inni nienawidzą. U nas podroby nie cieszą się dużym powodzeniem, jeśli już to tylko drobiowe i w niewielkich ilościch i na dodatek większość i tak zjadam ja. Od małego lubię żołądki i pamiętam, że zawsze w domu były kłótnie kto zjada żołądek od kury z rosołu. Więc gulasz z żołądków taka mała wielka uczta tylko
Monia miesza i gotujespotkaniu ze znajomymi. Pamiętajcie, żeby wyjąc go z lodówki na około 30-40 minut przed jedzeniem – stanie się wtedy smarowny i uwolni wszystkie aromaty. SKŁADNIKI 600g wątróbek drobiowych ( po oczyszczeniu 500g) wymoczonych przez noc w mleku ¼ kostki masła (podzielona na dwie połowy) 25g bekonu 100g szalotek – 2 sztuki 1 mały ząbek czosnku 1 łyżeczka suszonego tymianku ½ łyżeczki soli lub więcej
Karo in the Kitchenkasztanów, 2 cebule, oliwa, 20 g grzybów suszonych (prawdziwki), 1,5 l bulionu (najlepiej drobiowego – domowego), prażone pestki dyni, sól, pieprz, Kasztany umyć, każdy naciąć z wierzchu na krzyż. Włożyć do garnka, zalać gorącą wodą i gotować 15-20 minut. Ugotowane kasztany wyjąć i ciepłe obrać z łupiny i skórki. Do garnka wlać 3 łyżki oliwy, wrzucić pokrojoną w półplasterki
królestwo garówalternatywa dla lazanii.Zamiast płatów lazanii mamy cukinię. Można powiedzieć ,że danie bardzo smaczne na diecie. Polecam wypróbujcie, bo warto. SKŁADNIKI 2 nieduże cukinie 70 dag. mięsa drobiowego mielonego 5 pomidorów 4 marchewki 3 duże cebule 4 ząbki czosnku 30 dag sera żółtego, np. Gouda bazylia, oregano sól, pieprz
W kuchennym oknie Ewyziemniaków 3 łodygi selera naciowego 1 korzeń pietruszki 2 łyżki masła 1 cebula biała 3 ząbki czosnku sól , pieprz do smaku szczypta mielonej gałki muszkatołowej 2-3 szklanki bulionu ( drobiowego , cielęcego lub warzywnego ) pęczek koperku Wszystkie warzywa , czosnek, obieramy i kroimy w małe kawałki . Wrzucamy do garnka , zalewamy bulionem – jedną szklanką , dodajemy masło i dusimy na małym ogniu
Ogrodnik w podróżypietruszki, to doskonała propozycja na rozpoczęcie obiadu w zimny jesienny dzień. składniki dla czterech osób 4 spore pietruszki 1 gruszka 1 cebula 1,5 litra bulionu warzywnego lub drobiowego 3 łyżki oliwy 1 łyżka masła garść orzechów laskowych szczypta czarnuszki szczypta chili sól sposób przyrządzenia W garnku podgrzewamy oliwę i przesmażamy na niej obraną i pokrojoną w cząstki cebulę
Miód i pieprzciasta drożdżowego jajo 1 szt do posmarowania pasztecików Farsz: schab upieczony poprzedniego dnia( zostało mi z obiadu) czosnek 1-2 ząbki sprasowane 1.1/2 szklanki bulionu drobiowego Wykonanie ciasta drożdżowego: Do misy wsypujemy przesianą mąkę, dodajemy do niej suche drożdże i sól . Mieszamy składniki . Rozpuszczamy margarynę i lekko ciepłą dodajemy do składników suchych . Jajo roztrzepujemy i dodajemy
Różowa kuchnia