Wędlina podsuszana, którą każdy może przygotować w domu :) Nie potrzebujemy wędzarni :) wystarczą chęci i trochę czasu... Schab 1,5 kg- 2 kg, sól kamienna
chleba naszegoSUROWIEC -3,5 kg kl.1 z łopatki -2,5 kg kl.2 ścinki z szynki, schabu i łopatki -1,5 kg kl.2 ścinki wołowe -1,5 kg
Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.Wszyscy dobrze wiemy, że zdecydowanie lepiej jest upiec własny kawałek szynki czy schabu, niż kupować gotowe nafaszerowane nie wiadomo czym wędliny. Staram się tak
W kuchennym oknie Ewypożywną zupę. Do tego mamy pewność, że nie będzie w niej mleka, nawet w śladowych ilościach. Żurek na domowym zakwasie, bez dodatku mięsa, można podać dziecku, które skończyło 10 miesiąc życia. Oczywiście żurek mogą jeść także mamy karmiące piersią. Pieczony schab – na obiad i do chleba Zapomnijcie o sklepowych wędlinach z mnóstwem soli i wątpliwych dodatków! Upieczony w domu schab(...)bije je wszystkie na głowę. Schab upieczony według tego przepisu jest idealny do jedzenia na zimno do chleba. Można go także podać na ciepło na świąteczny obiad z sosem, który powstaje w trakcie pieczenia. Wielkanocne buraczki z chrzanem Buraczki z chrzanem to doskonały dodatek na wielkanocnym stole. Buraki możemy upiec w trakcie pieczenia świątecznych mięs, by oszczędzić czas. Jajka faszerowane
Dieta bez mlekamoim blogu znajdziesz przepisy na potrawy domowe, proste, łatwe i bez wyszukanych produktów oraz porady kulinarne. Cenię sobie NORMALNOŚĆ – codziennie i od święta. Dziękuję za odwiedziny na moim blogu. Będzie mi miło, jeśli zostawisz komentarz… Przepis ten dostałam od zawodowego żołnierza. Tą pyszną, pożywną grochówką częstowano rodziców przyjeżdżających do swoich synów na przysięgę. SKŁADNIKI: 2 szklanki grochu(...)pół kilograma) 1 kg kości od schabu (ja biorę pół kg wędzonych i pół kg.g świeżych) 30-40 dag boczku, 30 dag cienkiej kiełbasy, 10 dag słoniny, 4 liście laurowe, 2 łyżki majeranku, 1 pietruszka, marchew, 1 łyżka płaska vegety czerwonej,, mielony pieprz,, ziele angielskie, 2 ząbki czosnku 5 ziemniaków. PRZYGOTOWANIE: Groch przebieramy, płuczemy i namaczamy
Pysznosci Babci Basipóźniej tylko odgrzewam – mam domowy obiad na dwa dni. Sos własny z dodatkiem ziarnistej musztardy doskonale pasuje zarówno do kaszy jak i ziemniaków. Prosty, domowy obiad – jestem ciekawa czy właśnie takie tradycyjne polskie dania najczęściej goszczą u Was w kuchni. Roladki schabowe z pieczarkami i kiszonym ogórkiem: 1 kg schabu wieprzowego 2 ogórki kiszone 2 cebule
Poezja smakusię polędwicę łososiową kupować w sklepie. Nie przepadałam jednak za nią dopóki nie skosztowałam takiej wędliny zrobionej w warunkach domowych. Okazało się, ze to nie jest nic skomplikowanego by przygotować taki wyrób. Należy tylko czekać kilka dni cierpliwie aż schab ususzy się. Składniki na 1 kg schabu: * ok. 1/2 szklanki cukru * ok. 1/2 szklanki soli Ulubione przyprawy
Pieprzyć z FantazjąIdealny pomysł na domową, zdrową wędlinę, którą możemy wykonać przy minimalnym nakładzie pracy. Gotuje się go dwa razy po 5 minut, stąd nazwa „schab 5-minutowy”, choć spotkać go można również pod nazwą „schab 10-minutowy”. Schab jest rewelacyjny. Nie wymaga specjalnych umiejętności kulinarnych. Uda się każdemu. Jest delikatny i kruchy - po prostu wspaniały. Składniki: 1 kg dobrej
Krokusowy DomDomowe wędliny, pyszne , zdrowe i delikatne. Idealne dla małego i dużego. Dziś proponuję pieczony schab.Polecam i smacznego. SKŁADNIKI: 1 kg schabu bez kości 2 łyżki sosu sojowego ciemnego 2 łyżki wegety 1 łyżeczka pieprzu czarnego 1 łyżeczka czosnku mielonego 1 łyżeczka majeranku Folia aluminiowa Dodatkowo np. chrzan czy żurawina PRZYGOTOWANIE: Schab myję. Za pomocą papierowego ręcznika suszę mięso. Następnie
Gotowanie Patkiskładniki: ok. 700 g schabu bez kości ok. 300 g pieczarek 1 cebula 4 jajka bułka tarta sól, pieprz masło wykonanie: Pieczarki myjemy, kroimy w plasterki
Domowy Smak JedzeniaDomowe wędliny jak wiadomo najlepsze..ja kupuję również czasem i w sklepie, ale tylko kiełbasę..a takiego typu wędliny jak schab, polędwica , boczek itp..robimy sami w domu..tym razem zrobiłam polędwiczkę pieczoną w mleku..Pomysł na takie pyszne mięsko znalazłam tutaj ..można wykorzystać także inny rodzaj mięsa np.schab..Pierwszy raz piekłam mięso w mleku i miałam
Moje domowe kucharzenieDzisiaj dodaje Wam większość przepisów, które znajdziecie w zakładkach Obiady, przystawki, zupy. To tak pisałem, że na dniach dowiedzie się gdzie możecie skosztować moich dań. To
pichcisztoKotlet schabowy w majonezie i słodkiej papryce Kotlet schabowy obtaczamy nieco niekonwencjonalnie w majonezie i papryce . Ta marynata sprawia ,że mięso pozostaje wyjątkowo soczyste i miękkie
Ogrodnik w podróżyTakie mięsko - w sumie dowolne, bo może być i boczek, karkówka, schab itp.można upiec w piekarniku, kombiwarze ..a ja tym razem piekłam, a raczej gotowałam
Moje domowe kucharzenie