moim blogu znajdziesz przepisy na potrawy domowe, proste, łatwe i bez wyszukanych produktów oraz porady kulinarne. Cenię sobie NORMALNOŚĆ – codziennie i od święta. Dziękuję za odwiedziny na moim blogu. Będzie mi miło, jeśli zostawisz komentarz… Cordon Bleu … inaczej zwany kotletem szwajcarskim, ,można zrobić ze schabu, piersi kurczaka, filetów indyczych lub delikatnej cielęciny. Ale kwintesencją smaku jest nadzienie
Pysznosci Babci BasiPrzepyszna domowa wędlina, najdelikatniejsza jaką do tej pory robiłam. Mięsko wychodzi kruche, soczyste i z apetycznym kolorkiem. Jeśli nastawicie mięsko jeszcze w tym tygodniu to zapekluje się odpowiednio długo i będzie można go upiec na święta :) Składniki na 1 kg schabu Zalewa peklująca: 2 litry wody 1 i 1/2 płaskiej łyżeczki saletry potasowej 8 ziaren pieprzu 10-15 ziaren jałowca
Gotowanie...to proste !Propozycja na dziś to mięso do obiadu albo jak wolicie do chleba. I tak i tak jest znakomite bo wypróbowałam. Duży kawał schabu wystarczy rozciąć na
Moje Małe CzarowanieMoje córki , ja zresztą też , lubimy takie oto schabowe z pieczarkami i serem żółtym..u mnie były to akurat schabowe z marynaty, ale można także zrobić
Moje domowe kucharzeniekubka bułki tartej smalec lub olej słonecznikowy do smażenia Jak przygotować tradycyjne schabowe wieprzowe . Schaby naciąć nacinakiem, włożyć do miski i zalać mlekiem. Mleko powinno dokładnie pokryć wszystkie schaby. Gotowe włożyć na noc do lodówki. Po wyjęciu z lodówki z miski odlać mleko. Schabowe wyłożyć na blacie roboczym. Każdego schabowego lekko rozbić tłuczkiem do mięsa. Posolić, oprószyć pieprzem oraz natrzeć(...)średni poziom. Nakładać schabowe. Smażyć z każdej strony na lekko złotawy kolor. Usmażone schabowe wykładać na talerz wyłożony papierowym ręcznikiem. Tradycyjny schabowy Smacznego! O czym warto pamiętać przygotowując domowe schabowe w panierce. Tradycyjny schabowy Schabowe nacinać nacinakiem z obu stron do momentu, w którym zwiększą swój rozmiar o jakies 20%. Ubijając schabowe tłuczkiem do mięsa pamiętajmy aby nie przesadzić. Schabowy
mecooksW niedzielę na obiad robiłam roladę. Pierwszy raz robiłam mięso w takiej wersji. Nie wiedziałam, że to takie proste! Na ciepło można zjeść do obiadu, a
Kuchnia domowa Aniczasach domowe wędliny zyskują na wartości. Aromatyczne i apetyczne domowe wędliny nie mają sobie równych wśród sklepowych produktów, które nafaszerowane chemią niemalże świecą w ciemności. Ich zaletą jest to, że są wyjątkowo smaczne, zdrowsze i wbrew pozorom tańsze. U nas w domu wędlin nie jadamy zbyt często, ale pieczony schab, szynka czy pieczeń zawsze znajdzie swoich amatorów. Dziś zapraszam
Wędrówki po kuchnimojej kuchni na indyka, kurczaka i karkówkę czy schab, a przecież łopatka to bardzo delikatne mięso, które odpowiednio przygotowane, po prostu rozpływa się w ustach a dodatek aksamitnego sosu stanowi świetny uzupełniacz do kluseczek czy kaszy. Polecam :) Składniki - 1 kg. łopatki wieprzowej - 1 duża cebula Marynata - czosnek mielony, domowa wegeta, papryka czerwona mielona, majeranek, kminek mielony, sos sojowy, - 1/3 szklanki
Kuchnia z widokiem na ogródwędlina długo pieczona z łopatki Dzisiaj chciałbym zaprezentować sposób, przygotowania mięsa wieprzowego, poprzez długotrwałe pieczenie go w
Miód i pieprzProszek do pieczenia nie zawsze musi być dodatkiem do ciasta....ale może być tez dodatkiem do panierki do kotletów schabowych..takie schabowe są ciut inne niż
Moje domowe kucharzeniePyszne kotlety schabowe..ciut inaczej niż zawsze..Do bułki tartej dodałam zioła Ojca Mateusza i lubczyk suszony..zioła te nadały specyficznego smaku i zapachu
Moje domowe kucharzeniedodatkiem masła i wkładamy do nagrzanego na 200C piekarnika ( przykrywamy na ok. 30 minut. Po tym czasie pieczemy odkryty oblewając co jakiś czas powstałym sosem ). Ps. do przegotowania schabu wykorzystałam nowości od AMBITION – Brytfannę owalną Taurus , posiadającą pokrywę o podwójnej funkcjonalności. Może ona służyć jako normalna pokrywka, ale również jako patelnia grillowa. Czegoś takiego jeszcze nie widziałam! Wykonana(...)którzy cenią sobie świetnej jakości sprzęt, a nie lubią mieć dużej ilości garnków. Naczynia kuchenne wyposażone w powłokę Teflon PlatinumPlus są przeznaczone zarówno dla profesjonalnych szefów kuchni, jak i domowych pasjonatów gotowania. Teflon PlatinumPlus należy do najbardziej odpornych na zarysowania powłok do naczyń kuchennych dostępnych na rynku, a z integrowana powłoka tworzy na naczyniu wyjątkowo trwałą powierzchnię, która pozwala
Ostra na Słodkopodawany do jajek na twardo, wędlin, pieczeni, np. schabu, pasztetu, szynki, białej kiełbasy.. Obok ćwikły z chrzanem to jeden z lepszych sosów podawanych na wielkanocnym stole. Zapraszam po mój sprawdzony przepis na sos cumberland. Jeśli szukasz super ciekawych i smacznych przepisów do wielkanocnych potraw spróbuj mojego przepisu na domowy sos chrzanowy i sos tatarski . Te sosy idealnie komponują się
Zasmakuj KuchniDomowe mięsa nie mają sobie równych! To prawdziwy rarytas, który bez problemu możecie zrobić w domu. Przygotowanie takie mięsa zajmuje kilka minut. Wystarczy kawałek dobrej jakości mięsa, garść aromatycznych przypraw i piekarnik, który zrobi za nas resztę. Dziś w roli głównej schab! Niezwykle aromatyczny, […] Artykuł Pikantny schab pieczony pochodzi z serwisu Wędrówki po kuchni
Wędrówki po kuchnidzięki któremu tzw. kotlet schabowy z kurczaka (wiem, że schab ma tylko świnia, ale smalec czy pasztet z fasoli też się przyjął w kuchni) jest kruchy, mniej tłusty od tradycyjnego schabowego z wieprzowiny. Zobaczcie jak zrobić pyszne kotlety z kurczaka. Polecam też inny przepis na kotlety z piersi kurczaka przyprawione domową przyprawą do kurczaka i pieprzem, panierowane w jajku
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię