Moim comfort food w kategorii zupy jest dobry krupnik z grzybkami albo zupa jarzynowa z soczewicą, ale koperkową kocham też miłością wielką. Wiecie, że pachnący koperek wzbogaci nawet smak domowego chleba ? Spróbujcie sami! ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Smaczna PyzaDobrych, aromatycznych past nigdy dość. Świeży domowy chleb i puszysta, pyszna pasta do niego, czego chcieć więcej na śniadanie? no chyba tylko kubka aromatycznej kawy czy herbaty. Zapraszam na znakomite śniadanie. Pasta z awokado i twarogu. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniepodzielić ją na mniejsze kawałki łopatką. Smażyć na średnim ogniu, co jakiś czas mieszając, aż kaszanka się rozpadnie, przemiesza z cebulą, a całość się ładnie przypiecze. Podawać z domowym chlebem i dodatkiem chrzanu. Smacznego
Grunt to przepis!albo tak jak ja upiec kiedyś w wolnej chwili, zmiksować na puree i zamrozić. Ja użyłam zamrożonej dzięki czemu przygotowanie zupy zajęło mi kilka chwil. Zjadłam ją z kromkami domowego chleba Orkiszowego z ziarnami , który też jest łatwy a do tego długo zachowuje świeżość. No to zaczynamy ;) Składniki: ok. 2,5 szklanki puree z dyni 1 nieduża cebula
Blondynka Gotujetego przepisu owoce do dekoracji Nastaw piekarnik na 175ºC na termoobieg (bez termoobiegu około 10 stopni więcej). Zmiksuj cukier z masłem. Dodaj jajko i zmielone migdały. Zmiksuj. Posmaruj kromki chleba domowym frangipane i posyp migdałowymi płatkami. Wstaw kanapki do nagrzanego piekarnik i zapiekaj przez około 10 minut, aż frangipane będzie rumiane. Wyjmij kanapki na talerz i udekoruj owocami. Posyp lekko
codojedzeniasię rozkleją, ale nic takiego się nie stało. Wręcz przeciwnie, robiło się je łatwo i przyjemnie. Ciasto jest zupełnie inne niż na chleb. Przepis pochodzi z książki Piotra Kucharskiego "Chleb. Domowa piekarnia". Na końcu przepisu umieszczam fotorelację, która ułatwi Wam zrobienie rogali. SKŁADNIKI 250 ml letniego mleka 20 g drożdży 1 łyżka cukru 3 łyżki mleka w proszku 1 jajko
Passions hobbies lifeSmaczne bułki, które łatwo można zrobić w domu. W środku nie są nadmuchane, tylko raczej gęste. Przepis pochodzi z książki Piotra Kucharskiego "Chleb. Domowa piekarnia", którą zresztą bardzo polecam ;-) SKŁADNIKI Na podmłodę 200 ml wody w temperaturze pokojowej 2 g drożdży 200 g mąki pszennej chlebowej typ 750 Na ciasto 200 ml letniej wody 10 g drożdży 400 g mąki
Passions hobbies lifeDomowy chleb jest zawsze smaczny. Niestety ten tylko sobie pooglądałam bo upiekłam go znajomym, którzy wyjeżdżali do Norwegii. Zrobiłam Im niespodziankę. Kamil i Gosia lubią moje ciasta i pieczywo więc byli zadowoleni z prezentu. Rozwiń i czytaj przepis
Ewa w kuchnidomu chlebem zapachniało, aż od razu gorący jeść się chciało. To że słonecznik został wcześniej uprażony, zmiksowany i z ciastem wyrobiony, wpłynęło na smak i zapach chleba domowego, bardzo smacznego. Składniki (keksówka ok. 25/12 cm): 40 g świeżych drożdży, 200 g pestek słonecznika, 100 g mąki żytniej, 350 g mąki pszennej, 2 łyżeczki soli, 1 łyżeczka miodu
Moniki Smakołykipłynne i żółciutkie. Pod koniec smażenia całość opruszyć pieprzem i solą do smaku. Ostrożnie wyłożyć na talerz i wyjąć wykałaczkę. Podawać z ulubionymi dodatkami: u mnie pomidor i domowy chleb zawijany - przepis wkrótce na blogu
Grunt to przepis!użyjemy do lekkich wypieków, jak np. biszkopt, mąki 550 czy 650 do nieco cięższych ciast, a wyższe typy to głównie typy chlebowe, które doskonale nadają się do wypieku domowego chleba. Type of flour. You can get different types of them. 450, 550, 650 or even 2000. This number indicates grams of the ash in one tonne of flour. The lower
Jacob Tasteswędzenia pomału. Kiełbasa nie jest kłopotliwa w przygotowaniu, wychodzi bardzo smaczna, znika błyskawicznie więc porcja jest w sam raz. Bez problemu daje się kroić w cienkie plasterki. Najsmaczniejsza z domowym chlebem :) Polecam! składniki 1000 g chudej wieprzowiny - szynka, łopatka 250 g boczku 50 g słoniny 150 g chudego mięsa z golonki ( wycięłam z całej, małej golonki) przyprawy 15 g peklosoli
Stare Garypszennej, rozprowadzamy dokładnie, robimy zasmażkę drugiego stopnia - jasnozłotą – dodajemy ją do zupy. Zupę doprawiamy solą, dodajemy pokrojoną marchew z bulionu i zagotowujemy. Podajemy goracą, np. z pajdą świeżego, domowego chleba na owsiance . Każdy ma swoje ulubione smaki, które przekładają się na ulubione zupy. Jesienią i zimą często sięgamy po dodatki, które sprawią, że zupa będzie nie tylko smaczna, pożywna
mojewypiekiinietylkopuszki, jest delikatny więc krótko gotujemy aby się nie rozpadł. 3. Strogonowa można na sam koniec zagęścić mąką ze śmietaną, ale to już indywidualne. Podawać z pajdą domowego chleba
Apetyczna babeczka