domowe wędliny - 3445 przepisów (strona:194/230)

Krakersy z pastą serowo-czosnkową 142

  Żółty ser + majonez + czosnek – połączenie banalnie prostych składników, które zaskoczy smakiem i szybko zostanie rozchwytane przez Twoich gości? W połączeniu z chrupiącymi krakersami stanowią

Kulinarne S.O.S.
Krakersy z pastą serowo-czosnkową 166

  Żółty ser + majonez + czosnek – połączenie banalnie prostych składników, które zaskoczy smakiem i szybko zostanie rozchwytane przez Twoich gości W połączeniu z chrupiącymi krakersami stanowią

Kulinarne S.O.S.
Szarlotka super krucha 221

Szarlotka super krucha na ciepło z cukrem pudrem Sezon na jabłka trwa cały rok, ale późnym latem szarlotki i jabłeczniki królują na stołach miłośników słodkości. Upieczone

Korniszonki
PASTA POMIDOROWA 148

jako dodatek do białych lub żółtych serów, do pieczywa itp. Ponieważ pasty przygotowuje się przez parowanie zagęszczając masę, brak w nich witaminy C.  Moi Drodzy, dzisiaj przepis na domową pastę pomidorową, taki podstawowy - możecie go wzbogacić dodając ulubione zioła i przyprawy. Polecam! SKŁADNIKI: 3kg pomidorów 3 duże cebule po kilkanaście ziaren gorczycy oraz goździków po kilka ziaren ziela angielskiego(...)kilka minut. Krok 4. Małe wyprażone słoiki napełniamy po brzegi gorącą pastą, szczelnie zamykamy, pasteryzujemy 15-20 minut w 90 stopniach. Tak przygotowana pasta jest świetna do białych serów, wędlin, jaj itd. Smacznego

Moja Książka Kucharska
Domowy tatar wołowy. Urozmaicenie na kolację - niekoniecznie z polędwicy 155

kolacja to przeważnie pieczywo z wędliną, serem i pomidorem. Pewnie, że smacznie, ale na dłuższą metę nudno. No i wcale nie tak zdrowo. Pieczywo przeważnie z konserwantami, o kupnych wędlinach lepiej nie wspominać. A o tej porze roku to i pomidor tylko nazwę ma wspólną ze zdrowym, sezonowym owocem. Warto więc chociaż urozmaicać składniki kanapek jeśli nie potrafimy z nich(...)musztarda Dijon 2 kromki pieczywa wieloziarnistego plaster sera żółtego mierzwionego Przygotowanie: Mięso mielimy dwukrotnie. Wbijamy jedno żółtko. Skrapiamy solidnie oliwą z oliwek. Solimy i pieprzymy do smaku. Podstawowa wersja domowego tatara gotowa. Ja swoje mega - smaczne kanapki skomponowałam następująco. Pieczywo wieloziarniste posmarowałam masłem oraz musztardą dijon. Nałożyłam tatara. Posypałam drobno posiekanymi cebulą i korniszonem. Pyszności. Z czystego łakomstwa mogłabym zjeść

Kuchnia po mojemu
WĘDLINA Z SZYNKOWARA-----la salsiccia CASA 198

Składniki : 30dkg golonki indyczej 40 dkg boczku 80 dkg szynki 4 ząbki czosnku 1,5 łyżeczka soli peklowej 3 łyżeczki żelatyny w proszku 1 łyżeczki pieprzu

w mojej kuchni
Sałatka z ryżem i serem żółtym 408

Smaczna i szybka sałatka na zimowe wieczory :) Jeśli szybko potrzebujecie coś zjeść i nie macie ochoty na jakieś super gotowanie i rozkładanie całego warsztatu robót, wystarczy

Kuchnia Pełna Pasji
Sałatka z cukinii i innych warzyw 148

Wykonanie mojej kochanej żony:) Podstawowy składnik to cukinia jej jest najwięcej. Pozostałe składniki można dodawać wedle uznania. Jeżeli ktoś szczególnie nie przepada za jakimiś warzywami może

Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.
Potrawy wigilijne z Podlasia i przepisy kuchni regionalnej 243

pominęła. Potrawy wigilijne są proste i tradycyjne, często ich składniki nie pochodzą ze sklepu, a przygotowywane są w domu. Grzyby zazwyczaj zbierane i suszone są samodzielnie, kapusta kiszona w domowej piwnicy, a warzywa zbierane w ogrodzie. Rodzina przygotowuje wspólnie całą uroczystość, która zazwyczaj odbywa się w domu rodzinnym. Po wieczerzy rozpakowuje się prezenty, a potem w śniegu bieży na Pasterkę(...)więc kucharze i wielbiciele tego przysmaku, aby spróbować najlepszego wypieku. Podczas tego wydarzenia można zjeść nie tylko klasyczną babkę ziemniaczaną z cebulą i boczkiem, ale również taką z grzybami, wędlinami, a nawet owocami. Najlepsza jest na świeżo, zaraz po upieczeniu, ale nie można pogardzić także taką podsmażaną na patelni. Kuchnia regionalna – cebularze lubelskie Wiele regionów Polski może poszczycić się pysznymi

Słodkie okruszki
Zapiekanka z szynką i serem 1253

kopytka, kluski śląskie świetnie sprawdzą się w zapiekankach. Wystarczy że wrzucisz kopytka na chwilę na wrzątek, a Ty w tym czasie zetrzesz ser i pokroisz szynką. Jeśli lubisz pyszne domowe obiadki, ta propozycja na pewno Ci się spodoba. Jak zrobić zapiekankę z szynką i serem? Pomysł na obiad, kopytka inaczej, z czym jeszcze podać kopytka?  Zapraszam na przepis. 🙂 Zapiekanka(...)niż w przepisie.  Szynkę jeśli masz w plasterkach pokrój w paski lub w drobną kostkę. Jeśli chcesz zrobić zapiekankę z serem, a nie masz szynki możesz wykorzystać inne wędliny, które aktualnie posiadasz.  Do wrzącej wody wrzuć kopytka i bardzo wolno gotuj ( a raczej parz) około 5 minut. Przelej na sito, gdy ociekną z wody przełóż kluski do naczynia

Dieta moja pasja
Roladki z szynki z chrzanem 333

script.setAttribute('type', 'text/javascript');script.setAttribute('src', '//partnerzyapi.ceneo.pl/External/dc.js?id=436993&channelId=25527&partnerId=16452&graphicId=3187&newTab=false&'+stamp);script.setAttribute('charset', 'utf-8');var head = document.getElementsByTagName('head')[0];head.appendChild(script); Jaka wędlina najlepiej nada się na roladki z szynki z chrzanem? Aby zrobić roladki z szynki potrzeba zaledwie kilku składników. Warto zadbać o to by były możliwie jak najlepszej jakości, gdyż(...)dostać taki, który zupełnie nie ma smaku i bardziej przypomina śmietanę z lekkim posmakiem chrzanowym niż taki prawdziwy chrzan, który kręci w nosie i wyciska łzy. Idealnie, jeśli masz domowy, samodzielnie ucierany chrzan. Jeżeli wolisz go kupić, przetestuj kilka marek i wybierz ten ostry o jak najbardziej intensywnym smaku i aromacie. if (typeof CeneoAPOptions == "undefined" || CeneoAPOptions == null) { var CeneoAPOptions

okolicepalnika.pl
Kiełbasa ze słoika 211

I jeszcze jeden i jeszcze raaaaz :) Czyli kolejny przepis rodem z PRL. Kolejny i już ostatni. Przez 10 tygodni w każdy poniedziałek raczyliśmy was różnymi przysmakami

Marder&Marder Manufacture
Domowa rolada schabowa 150

No cóż nie mogę się pochwalić, że sama zrobiłam tę roladę, ale na pewno powinnam zaprezentować kulinarne  dzieło mojego męża. Ta pyszna rolada powstała dziś

W kuchennym oknie Ewy
Kapusta po grecku do słoików na zimę 156

Kapusta po grecku - sałatka do słoików Sałatka z kapusty, papryki i marchewki w lekkiej zalewie to smak znany z wakacji na Bałkanach. Kapusta po grecku to

Korniszonki
Pieczone podudzie z indyka w sosie pieczeniowym 227

Pieczone podudzie z indyka w sosie pieczeniowym Pieczyste , to jedna z ulubionych ,moich pozycji obiadowych , głównie z uwagi na niekłopotliwość wykonania . Dzieci , też nią nie gardzą

Ogrodnik w podróży
MARGARYTKOWA PIZZA NA DROŻDŻOWYM SPODZIE 230

spodzie, czasem korzystam z przepisu z proszkiem do pieczenia, czasem robię szybką pizzę z patelni ale najczęściej robię spód drożdżowy. Tym razem skorzystałam z przepisu Margarytki  na pizzę domową . Z połowy porcji podanych przez Asię wyszła mi mała blaszka + tortownica (22cm). Pizza wyszła bardzo smaczna, tylko jak zwykle ... przeholowałam z ilością nadzienia i spód nie wyrósł mi zbyt mocno(...)ręcznie. Wyrobione ciasto odstawiamy ponownie do wyrośnięcia (u mnie ok 1h). W tym czasie przygotowujemy nadzienie i sos. Na oleju przesmażamy pokrojoną w kostkę cebulę, pokrojone pieczarki i pokrojoną wędlinę. Smażymy, aż odparuje woda, którą puściły pieczarki. Całość solimy i posypujemy ostrą papryką. Studzimy. Do wystudzonej masy dodajemy kukurydzę. Sos: Na maślę podsmażamy pokrojoną drobno cebulkę.Dodajemy koncentrat pomidorowy, przyprawy

Walijskie Pichcenie