soczysty i delikatny. Prosta marynata nadaje mu wyjątkowego smaku. Marynowanego kurczaka można upiec w piekarniku lub przygotować na patelni grillowej. Ja wykorzystałam tą drugą metodę. Marynowanego kurczaka podałam z domowymi frytkami i surówką. Świetnie sprawdzi się też jako dodatek do różnych sałatek. Koniecznie spróbujcie. Marynowane filety z kurczaka można przygotować dosłownie w kilka chwil. Wszystko dzięki pojemnikom próżniowym FoodSaver. Dziś(...)również ją marynować (czas to kilka minut, a nie kilka godzin!). Szczerze polecam! W tych pojemnikach można przechowywać praktycznie wszystko, np. mięso, ryby, sery, owoce, orzechy, warzywa, sałatki, kiełbasę, wędlinę, obiad, ciasta, ciasteczka i wiele więcej. Przechowujemy i nie marnujemy! Pakowanie próżniowe to doskonała alternatywa dla tradycyjnych sposobów przechowywania żywności. Więcej informacji znajdziecie na stronie FoodSaver: www.food-saver.pl Przepis na marynowane
Słodkie okruszkicenach i dostawą na drugi dzień po zamówieniu do domu. Dla mnie tradycyjne zakupy z pchaniem wózka to strata czasu, do zwykłego sklepu wpadam tylko po chleb i świeżą wędlinę. Zdaję sobie sprawę, że sklepy internetowe tak szybko nie zastąpią tych tradycyjnych ale są mega wygodą i ułatwieniem dla tych którzy np. nie posiadają auta czy mieszkają daleko(...)słoiczek szklany ze zwykłą zakrętką. Osoby ceniące naturę i wyroby hand made będą zachwycone. Szkoda tylko, że słoiczek jest malutki :) Kto nie lubi ciepłych jesiennych wieczorów w domowym zaciszu przy palącej się aromatycznej świecy o zapachu jaśminu i cedru ? Nie wyobrażam sobie deszczowych ponurych dni bez aromatoterapii. Świeca ta jest na bazie wosku sojowy , więc jest
Wanilia i Kardamonbardzo, więc co? Zakasałam rękawy i niebawem na stole gościły własne bułeczki pszenne na drożdżach. Są bardzo smaczne, dobre również na kolejny dzień. Idealne do pasty jajecznej, wędlin, sera… i ryby wędzonej oczywiście My na co dzień jemy głównie razowe pieczywo z mieszanek mąk – takich, jakie akurat mam pod ręką. Białe pieczywo pszenne, to u nas naprawdę rzadkość(...)takiego robota, to czeka Was trochę wyrabiania ciasta, jak to w wypadku ciast na drożdżach. Im dłużej wyrabiamy, tym ciasto jest lepsze i ładniej rośnie. Przepis pochodzi z bloga Domowa Fabryka . Aby skórka była fajna, ja kilkakrotnie w czasie pieczenia, spryskałam bułeczki wodą. Drukuj Bułeczki pszenne na drożdżach – szybkie Składniki 500 g mąki pszennej ( u mnie
Mieszam w GarnkuJeśli do tej pory niezbyt często robiliście domowy chleb, mam dla was przepis, który zmieni ten stan rzeczy. Chleb pieczony na liściu kapusty jest tak prosty i tak smaczny, że będziecie chcieli jeść go każdego dnia. Tak naprawdę nie potrzeba do niego zbyt wiele – wystarczy świeże, domowe masło i odrobina soli. No i może odrobina silnej woli(...)true, ad_container: 'ceneoaffcontainer393965', ad_formatTypeId: 1, ad_contextual: false, ad_recommended: false, ad_showRank: false }; Jak zrobić prosty zaczyn na chleb? Przygotowując domowe pieczywo, wiele osób (zwłaszcza tych, które dopiero rozpoczynają swoją przygodę z domowym wypiekiem chleba) sięga po drożdże, obawiając się zakwasu. Niesłusznie, ponieważ wbrew pozorom zrobienie zakwasu nie jest wyjątkowo trudne. Jeśli jednak z jakichś względów
okolicepalnika.plHej wszystkim czytającym i tym oglądającym tylko zdjęcia :) Ostatnio udało nam się zdobyć węgierskie słodkie papryczki. Cóż to był za dzień hmmmm :P Przypomnieliśmy
vegetanieSkładniki: 1 kg papryczka jagodowa Iranian Cherry, - 9 łyżek miód wielokwiatowy, 6 ząbków czosnku, 6 liści laurowych, - po kilka ziaren pieprzu na słoik ZALEWA: 2 czubate
W Mojej Kuchni Lubięobsuszona wieprzowa łopatka Co rok w moim domu, równo z początkiem grudnia miejsce wędzonek zajmują wyroby obsuszane.
Miód i pieprzWypasiona pizza z dwoma rodzajami sera i pomidorem. Spód ciasta rewelacyjnie smakuje z sosem barbecue i suszonymi pomidorami i bazylią. A bogactwo składników sprawia, że pizza
VioletoweKucharzenieHej :) Nasza dzisiejsza propozycja to fajny dodatek na święta. Idealna do jajek i w ogóle do potraw świątecznych. Taki szybki przepis, aby nie zawracać Wam głowy
vegetanieChorizo uwielbiałam od dość dawna a teraz jak byliśmy w Hiszpanii pokochałam ją jeszcze bardziej. Chorizo czyli paprykowa kiełbasa hiszpańska z wieprzowiny. Jak się nie ma
Moje Małe Czarowaniesię i nie zchodzi z niej skórka. Składniki -fasola Adzuki 250 g Skworcu 2 x bukiet 9 warzyw Iglotex 1 por bez części ciemnozielonej ogórki kiszone najlepiej domowe majonez+musztarda sól +pieprz Fasolę Adzuki dobrze płuczemy i zalewamy wodą, do namoczenia, najlepiej na noc. Na drugi dzień gotujemy do miękkości.Nie zapominajmy o wylaniu wody, w której się(...)Sałatka może leżeć w lodówce kilka ładnych dni, gdyż nie psuje się- nie ma w niej ani jabłka,jajka, ani cebuli. Jest bardzo zdrowa i pyszna! Podajemy w towarzystwie wędlin. I nie musimy gotować warzyw na sałatkę ,ani ich obierać. Smacznego
Z Kuchni Do KuchniSkładniki: karkówka wieprzowa 1 kg, sól peklowa 2 płaskie łyżeczki, woda 100 ml, pieprz kolorowy ziarnisty Royal Brand 1 łyżka, kolendra cała Royal Brand 1 łyżka
W Mojej Kuchni LubięMetka to wyrób z peklowanego mięsa, jedzony na surowo. W zależności od rodzaju może być zupełnie surowa ale również podwędzana, ale w dalszym ciągu surowa. Osobiście
Kocham..lubię..gotuję..lepił podczas podsychania. Sama robiła makaron na kluski z serem i do rosołu. Do każdego dania, które podawała z makaronem. Dzisiaj żyjemy szybciej, szukamy łatwych rozwiązań, jednak sekret tego domowego smaku, którego często szukamy, tkwi właśnie w tej pracy własnych rąk, w wysiłku i poświęconym czasie. I w sercu, które w to wkładamy. Przywołana przeze mnie książka kucharska, to słynne(...)jajek (3 do ciasta i 5 do sosu) 120 g smalcu (zamieniłam na 60 g masła) 250 ml gęstej śmietany 250 g upieczonej szynki (może być też inna wędlina, np. wędzona polędwiczka) sól masło do smarowania foremek Mąkę pszenną, 3 jajka i około 40 ml wody wyrabiamy na „tęgie” ciasto i podsypując mąką wałkujemy je na grubość 3 mm. Wierzch
Trzeci talerzRolada ze schabu nadziewana kiełbasą podwawelską. -- Skład: schab 1-1,2 kg, kiełbasa ~250 g, płaska łyżka soli kamiennej, łyżka czubata majeranku, łyżeczka pieprzu
chleba naszego