domowe wędliny - 3445 przepisów (strona:190/230)

Marynowane filety z kurczaka. I o zaletach pakowania próżniowego. 129

soczysty i delikatny. Prosta marynata nadaje mu wyjątkowego smaku. Marynowanego kurczaka można upiec w piekarniku lub przygotować na patelni grillowej. Ja wykorzystałam tą drugą metodę. Marynowanego kurczaka podałam z domowymi frytkami i surówką. Świetnie sprawdzi się też jako dodatek do różnych sałatek. Koniecznie spróbujcie. Marynowane filety z kurczaka można przygotować dosłownie w kilka chwil. Wszystko dzięki pojemnikom próżniowym FoodSaver. Dziś(...)również ją marynować (czas to kilka minut, a nie kilka godzin!). Szczerze polecam! W tych pojemnikach można przechowywać praktycznie wszystko, np. mięso, ryby, sery, owoce, orzechy, warzywa, sałatki, kiełbasę, wędlinę, obiad, ciasta, ciasteczka i wiele więcej. Przechowujemy i nie marnujemy! Pakowanie próżniowe to doskonała alternatywa dla tradycyjnych sposobów przechowywania żywności. Więcej informacji znajdziecie na stronie FoodSaver: www.food-saver.pl Przepis na marynowane

Słodkie okruszki
Zakupy spożywcze i kosmetyczne online jaki sklep wybrać ? 166

cenach i dostawą na drugi dzień po zamówieniu do domu. Dla mnie tradycyjne zakupy z pchaniem wózka to strata czasu, do zwykłego sklepu wpadam tylko po chleb i świeżą wędlinę.  Zdaję sobie sprawę, że sklepy internetowe tak szybko nie zastąpią tych tradycyjnych ale są mega wygodą i ułatwieniem dla tych którzy np. nie posiadają auta czy mieszkają daleko(...)słoiczek szklany ze zwykłą zakrętką. Osoby ceniące naturę i wyroby  hand made będą zachwycone. Szkoda tylko, że słoiczek jest malutki :)  Kto nie lubi ciepłych jesiennych wieczorów w domowym zaciszu przy palącej się aromatycznej świecy o zapachu jaśminu i cedru ? Nie wyobrażam sobie  deszczowych ponurych dni bez aromatoterapii. Świeca ta jest na bazie wosku sojowy , więc jest

Wanilia i Kardamon
Bułeczki pszenne na drożdżach – szybkie 263

bardzo, więc co? Zakasałam rękawy i niebawem na stole gościły własne bułeczki pszenne na drożdżach. Są bardzo smaczne, dobre również na kolejny dzień. Idealne do pasty jajecznej, wędlin, sera… i ryby wędzonej oczywiście My na co dzień jemy głównie razowe pieczywo z mieszanek mąk – takich, jakie akurat mam pod ręką. Białe pieczywo pszenne, to u nas naprawdę rzadkość(...)takiego robota, to czeka Was trochę wyrabiania ciasta, jak to w wypadku ciast na drożdżach. Im dłużej wyrabiamy, tym ciasto jest lepsze i ładniej rośnie. Przepis pochodzi z bloga Domowa Fabryka . Aby skórka była fajna, ja kilkakrotnie w czasie pieczenia, spryskałam bułeczki wodą. Drukuj Bułeczki pszenne na drożdżach – szybkie Składniki 500 g mąki pszennej ( u mnie

Mieszam w Garnku
Chleb pieczony na liściu kapusty 85

Jeśli do tej pory niezbyt często robiliście domowy chleb, mam dla was przepis, który zmieni ten stan rzeczy. Chleb pieczony na liściu kapusty jest tak prosty i tak smaczny, że będziecie chcieli jeść go każdego dnia. Tak naprawdę nie potrzeba do niego zbyt wiele – wystarczy świeże, domowe masło i odrobina soli. No i może odrobina silnej woli(...)true, ad_container: 'ceneoaffcontainer393965', ad_formatTypeId: 1, ad_contextual: false, ad_recommended: false, ad_showRank: false }; Jak zrobić prosty zaczyn na chleb? Przygotowując domowe pieczywo, wiele osób (zwłaszcza tych, które dopiero rozpoczynają swoją przygodę z domowym wypiekiem chleba) sięga po drożdże, obawiając się zakwasu. Niesłusznie, ponieważ wbrew pozorom zrobienie zakwasu nie jest wyjątkowo trudne. Jeśli jednak z jakichś względów

okolicepalnika.pl
Węgierska papryka z nadzieniem :) 168

Hej wszystkim czytającym i tym oglądającym tylko zdjęcia  :) Ostatnio udało nam się zdobyć węgierskie słodkie papryczki. Cóż to był za dzień hmmmm :P Przypomnieliśmy

vegetanie
papryczka ostra Iranian Cherry w miodowej marynacie... 209

Składniki: 1 kg papryczka jagodowa Iranian Cherry, - 9 łyżek miód wielokwiatowy, 6 ząbków czosnku, 6 liści laurowych, - po kilka ziaren pieprzu na słoik ZALEWA: 2 czubate

W Mojej Kuchni Lubię
obsuszana wędlina z łopatki wieprzowej 188

            obsuszona wieprzowa łopatka Co rok  w moim domu, równo   z początkiem grudnia miejsce wędzonek zajmują wyroby obsuszane. 

Miód i pieprz
Pizza z mozzarellą i pomidorami 159

Wypasiona pizza z dwoma rodzajami sera i pomidorem. Spód ciasta rewelacyjnie smakuje z sosem barbecue i suszonymi pomidorami i bazylią. A bogactwo składników sprawia, że pizza

VioletoweKucharzenie
Pasta z bobu a'la wasabi - idealny świąteczny dodatek. 204

Hej :) Nasza dzisiejsza propozycja to fajny dodatek na święta. Idealna do jajek i w ogóle do potraw świątecznych. Taki szybki przepis, aby nie zawracać Wam głowy

vegetanie
Domowa kiełbasa dojrzewająca jak chorizo 230

Chorizo uwielbiałam od dość dawna a teraz jak byliśmy w Hiszpanii pokochałam ją jeszcze bardziej. Chorizo czyli paprykowa kiełbasa hiszpańska z wieprzowiny. Jak się nie ma

Moje Małe Czarowanie
Sałatka wielowarzywna z fasolą Adzuki 362

się i nie zchodzi z niej skórka. Składniki -fasola Adzuki 250 g  Skworcu 2 x bukiet 9 warzyw  Iglotex 1 por bez części ciemnozielonej ogórki kiszone najlepiej domowe majonez+musztarda sól +pieprz Fasolę Adzuki dobrze płuczemy i zalewamy wodą, do namoczenia, najlepiej na noc. Na drugi dzień gotujemy do miękkości.Nie zapominajmy o wylaniu wody, w której się(...)Sałatka może leżeć w lodówce kilka ładnych dni, gdyż nie psuje się- nie ma w niej ani jabłka,jajka, ani cebuli. Jest bardzo zdrowa i pyszna! Podajemy w towarzystwie wędlin. I nie musimy gotować warzyw na sałatkę ,ani ich obierać. Smacznego

Z Kuchni Do Kuchni
szynkowar-karkówka z kolendrą i pieprzem kolorowym... 170

Składniki: karkówka wieprzowa 1 kg, sól peklowa 2 płaskie łyżeczki, woda 100 ml, pieprz kolorowy ziarnisty Royal Brand 1 łyżka, kolendra cała Royal Brand 1 łyżka

W Mojej Kuchni Lubię
Metka z prażoną cebulką 201

Metka to wyrób z peklowanego mięsa, jedzony na surowo. W zależności od rodzaju może być zupełnie surowa ale również podwędzana, ale w dalszym ciągu surowa. Osobiście

Kocham..lubię..gotuję..
Łazanki z szynką – kuchnia galicyjska 104

lepił podczas podsychania. Sama robiła makaron na kluski z serem i do rosołu. Do każdego dania, które podawała z makaronem. Dzisiaj żyjemy szybciej, szukamy łatwych rozwiązań, jednak sekret tego domowego smaku, którego często szukamy, tkwi właśnie w tej pracy własnych rąk, w wysiłku i poświęconym czasie. I w sercu, które w to wkładamy. Przywołana przeze mnie książka kucharska, to słynne(...)jajek (3 do ciasta i 5 do sosu) 120 g smalcu (zamieniłam na 60 g masła) 250 ml gęstej śmietany 250 g upieczonej szynki (może być też inna wędlina, np. wędzona polędwiczka) sól masło do smarowania foremek Mąkę pszenną, 3 jajka i około 40 ml wody wyrabiamy na „tęgie” ciasto i podsypując mąką wałkujemy je na grubość 3 mm. Wierzch

Trzeci talerz
Rolada schabowa 186

Rolada ze schabu nadziewana kiełbasą podwawelską.  -- Skład: schab 1-1,2 kg, kiełbasa ~250 g, płaska łyżka soli kamiennej, łyżka czubata majeranku,  łyżeczka pieprzu

chleba naszego