domowe wędliny - 3445 przepisów (strona:158/230)

Kulki z mleka w proszku 247

wiecie co jest najlepsze? Że w czasach, kiedy sklepowe półki uginają się od słodyczy różnej maści, te domowe nadal smakują lepiej.  Nie wiem czy zjadłyby chleb ze śmietaną i cukrem albo bułkę z masłem i plastrem jabłka w środku zamiast wędliny. To było to, co w dzieciństwie smakowało jak najlepszy firmowy hamburger albo inne sushi. Dziś dzieci na widok

bistro mama
Jak zorganizować imprezę w stylu PRL? 108

zapomnijcie o occie w szklanej butelce! Kolejnymi przysmakami była zimna płyta (a na niej kiełbasa, pasztet, kaszanka i wędlina), ogórki kiszone, śledzik (rolmopsy, w oleju, w occie), smalec, jajka z majonezem i zielonym groszkiem, koreczki z sera żółtego, korniszonów i kiełbaski, domowe pikle oraz tatar. Do zimnej płyty dodałam domowy chleb z chrupiącą skórką , który rozszedł się w mgnieniu

CookYourself
Jak zorganizować imprezę w stylu PRL? 150

zapomnijcie o occie w szklanej butelce! Kolejnymi przysmakami była zimna płyta (a na niej kiełbasa, pasztet, kaszanka i wędlina), ogórki kiszone, śledzik (rolmopsy, w oleju, w occie), smalec, jajka z majonezem i zielonym groszkiem, koreczki z sera żółtego, korniszonów i kiełbaski, domowe pikle oraz tatar. Do zimnej płyty dodałam domowy chleb z chrupiącą skórką , który rozszedł się w mgnieniu

CookYourself
Domowy pasztet z wątróbki drobiowej 136

Drobiowy pasztet to nasz domowy specjał, który gości często na naszych stołach.  Prawdziwy pasztet to świetna propozycja przekąski czy przystawki na rodzinnych uroczystościach, która także idealnie zastąpi wędlinę w przygotowanych do szkoły czy pracy kanapkach. Składniki: 700g wątróbki z kurczaka 2 cebule 2 ząbki czosnku 3 łyżki brandy szczypta gałki muszkatołowej 3 łyżki suszonej natki z pietruszki 3 łyżki

Szalona Kuchnia Eweliny
Pasztet mięsny z domową ćwikłą 180

Wielkanocny stół obfituje w pieczone mięsa, wędliny i pasztety. Pasztety czy to mięsne czy z samych warzyw, albo też mieszane najlepiej smakują ze swojskimi dodatkami np. ogórkiem kiszonym czy domowej roboty ćwikłą. Niestety nie są to lekkie dania i po ich zjedzeniu często czuje się dyskomfort w brzuchu, dlatego aby móc w pełni cieszyć się smakiem świąt po jedzeniu stosuje

Bon appetit mon amie
SOS ŻURAWINOWY 128

żurawinowy - pyszny dodatek do mięs, serów i wędlin. Urozmaici każdy obiad. Jego przygotowanie jest dziecinnie proste i nie wymaga wiele czasu. A nic nie może dorównać oscypkowi podanym z takim domowym sosem żurawinowym ;-) Składniki: 500 g żurawiny świeżej lub mrożonej sok z 1/2 pomarańczy 2-3 łyżki cukru pudru 1/3 łyżeczki chili 3 łyżki miodu 1 czerwona cebula

Kuchnia MagdaLeny
Moje domowe wyroby 159

Jeszcze rok temu ani mi się śniło żeby zrobić jakieś wędliny. Nawet nie miałam wędzarni.. Ale jakaś siła skłoniła mnie do tych czynów i są :) Swojska Kiełbasa Kiełbasa grillowa lub na ognisko Domowe kabanoski Tabele solenia

Gotowanie jest łatwe
Sos sweet chilli 163

smaki z czystym sumieniem go Wam polecam. U mnie w kuchni spełnia wiele ról. Zarówno świetnie smakuje z wędlinami, potrawami z dodatkiem jajek jak i jest składnikiem wielu marynat ( skrzydełka kurczaka są boskie macerowane w tym sosie). Już nie mówię o domowych fast-foodach z którymi wspaniale się komponuje..  Zazwyczaj wykonuję większą porcję sosu i wekuję go w słoiczkach

kawawszklance
Przepisy na sałatki 1079

najlepsza Sałatka brokułowa z pomidorami siostry Anastazji Sałatka brokułowa z surimi  Sałatka brokułowa z szynką i domową fetą Sałatka grecka Sałatka gyros Sałatka gyros z sosem czosnkowym Sałatka jarzynowa tradycyjna  Sałatka jarzynowa z pieczarkami Sałatka makaronowa z warzywami i wędliną Sałatka pieczarkowa Sałatka pieczarkowo-paprykowa z szynką Sałatka ryżowa z kurczakiem  Sałatka szynkowa siostry Anastazji Sałatka śledziowa

Kuchnia domowa Ani
Mięsny Skład, czyli tradycyjne smaki w 100% naturalnych wyrobach - recenzja 66

Domowe wyroby nie mają sobie równych, ponieważ wiemy co jemy, czyli z pewnością mają "czysty" skład oraz ich smak zawsze będzie niepowtarzany i wyjątkowy. Mam wielki sentyment do babcinych wyrobów, więc czasami z mężem sami coś przyrządzimy, ale w dzisiejszych czasach najzwyczajniej nie zawsze ma się czas na takie rzeczy. I problem również stanowi zakup odpowiedniego, dobrego mięsa. Co wtedy(...)Mięsny Skład to sklep internetowy, gdzie możecie zakupić dobre jakościowo mięso, wędliny oraz przeróżne wyroby. Wszystkie produkty są wolne od konserwantów i mają dobry, naturalny skład.   Bogaty asortyment sklepu sprawia, że każdy znajdzie coś dla siebie. Ja obowiązkowo zawsze zamawiam żeberka wędzone naturalnym dymem i parówki domowe (skład: mięso wieprzowe 98%, pieprz biały, sól, woda).   Moja córka oceniła

Di gotuje
Sos musztardowy 87

musztardowy na ciepło lub na zimno należy do najbardziej uniwersalnych sosów domowej roboty, a jajka w sosie musztardowym na ciepło z poniższego przepisu to już niemal klasyka. Sos musztardowy na ciepło pasuje też do gotowanego i pieczonego mięsa i warzyw. Sos musztardowy na zimno jest idealny do sałatek, wędlin, jajek, ryb, pieczonego i grillowanego mięsa i warzyw. Świetnie sprawdza się(...)wariant ekspresowy. Przepis na sos majonezowo musztardowy z miodem oraz sos musztardowo miodowy znajdziesz na samym końcu artykułu.  Tutaj znajdziesz przepisy na sosy do jajek na zimno i domowy majonez z gotowanych jajek .  Prosty przepis na sos musztardowy na zimno i na ciepło.   Przepis na sos musztardowy na zimno 3 żółtka 1 czubata łyżka miękkiego masła

Cztery Fajery
Szybkie zapiekanki a’la pizza 302

szybkie domowe zapiekanki a’la pizza z pieczarkami i mozzarellą. To pyszne zapiekanki na bułce paryskiej, które przygotujesz w nie więcej niż 20 minut. Tylko proste składniki: sery, szynka, pieczarki, pomidory oraz aromatyczny sos czosnkowo – pomidorowy do posmarowania bułek. Zapiekanka na bułce paryskiej z pieczarkami to skuteczny pomysł na szybką domową przekąskę. Jak zrobić domowe zapiekanki? Szybkie zapiekanki(...)bardzo często przygotowujemy to zapiekanki z pieczarkami, z serem, z wędliną, z mięsem mielonym oraz polecane przez nas zapiekanki gyros . Większość z Was zapewne się z nami zgodzi, że jednak najlepsze połączenie, to właśnie bułka pieczarki i ser. Zapraszamy zatem na przepis i zachęcamy do szykowania pysznych zapiekanek domowych. Polecamy też naszą Szybkie zapiekanki a’la pizza Składniki bułka

Kuchnia Na Wypasie
Ćwikła z chrzanem 94

domu rodzinnym robiło się tradycyjnie na święta buraczki z chrzanem. Jest to świetny dodatek do każdego rodzaju wędlin i kiełbas, a także do jajek gotowanych na twardo. Oczywiście teraz taki dodatek można kupić gotowy w sklepach, ale ja tradycyjnie robię swoją domową ćwikłę z chrzanem i wam też to polecam! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 1 kg buraków czerwonych korzeń chrzanu

Danka Pichci
Ćwikła z chrzanem 94

domu rodzinnym robiło się tradycyjnie na święta buraczki z chrzanem. Jest to świetny dodatek do każdego rodzaju wędlin i kiełbas, a także do jajek gotowanych na twardo. Oczywiście teraz taki dodatek można kupić gotowy w sklepach, ale ja tradycyjnie robię swoją domową ćwikłę z chrzanem i wam też to polecam! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 1 kg buraków czerwonych korzeń chrzanu

Danka Pichci
Pieczeń z indyka z papryką 138

indyka jest delikatniejsza, niż wieprzowa i chętnie jedzą ją nawet dzieci. Osobiście nie przepadam za sklepowymi wędlinami i wolę sama upiec kawałek mięsa lub pieczeń, wtedy wiem, co w niej się znajduje. Mam nadzieję, że również lubicie i sami przygotowujecie domowe mięsa. Składniki: (na 2 foremki o wymiarach 8 cm x 28 cm x 6 cm) 1500 g mielonego indyka

Kuchcik gotuje
Domowy pasztet w słoikach ( do smarowania ). 215

razu wiedział co dziś jemy. Tego zapachu nie zapomnę do końca życia. Takie przetwory są pracochłonne, ale domowe przetwory to prawdziwa uczta dla podniebienia i co najważniejsze są zdrowe !! Gdyby ktoś raz spróbował takich pyszności już nigdy by nie chciał jeść wędlin ze sklepu !   Składniki : 1 kg wątróbki z indyka ( może  być drobiowa ) 1 kg mięsa wieprzowego

Przepisy i porady kulinarne
Zapiekana grahamka z serowo- jajecznym farszem 193

Śniadanie na leniwy weekendowy ranek. Wydrążony środek z grahamki możecie śmiało zjeść lub ususzyć u przerobić na domową bułkę tartą. SKŁADNIKI (na 2 porcje) : - 2 dowolne bułki - 2 jajka - 6 łyżek startego sera żółtego - 5 łyżek startego sera wędzonego - 4 plastry wędliny - 1 pęczek posiekanego szczypiorku - 1/2 posiekanej cebulki - 2 łyżeczki masła - sól, pieprz WYKONANIE: Zetnij wierzch bułek i wydrąż

Fit & Healthy Life

Proponowane wyszukiwania