Solanka do wędzonki

Solanka do wędzonki

Solanka do wędzonki

Cześć! No to robota zrobiona! Przed świątecznie z aromatem i po starowiejsku. Od kilku lat mamy w zwyczaju robić swoje wędliny. Solanka: * na 9 litrów wody 660 g soli peklowej * 1 torebka liści laurowych * 1 torebka ziela angielskiego * główka czosnku Podgrzałam część wody z solą. Kiedy sól się rozpuściła dolałam pozostałą jej część. Wrzuciłam ziele, liść i rozgniecione ząbki czosnku (wraz z łupiną). Zalałam tak przygotowaną solanką wcześniej oczyszczone i przygotowane mięso. Testowałam różne dodatki do solanki... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Pieprzyć z Fantazją

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Autor

pieprzyczfantazjapieprzyczfantazja

Uwielbiam "stać przy garach". Uwielbiam jeść, testować nowe smaki. Na co dzień pracuję jako księgowa a po pracy kuchnia jest wyłącznie moja :D
Zapraszam do poczytania z moimi zmaganiami z garami:D Smaki dzieciństwa, próby odtworzenia kuchni włoskiej, azjatyckiej.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

mięso, przetwory

Inne przepisy z Pieprzyć z Fantazją

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję