Nie wszyscy czytelnicy w domu dysponują wędzarnią, przygotowałam domowy rolowany boczek z szynkowara. Urządzenie można kupić w sklepach stacjonarnych lub on line. Mam w domu kilka
Kulinarne pyszności MolkiStaram się unikać zakupów w sklepach, ostatnio robię w domu. Tak na szybko wędzony boczek, który jest genialny w smaku. Dodatkowych walorów smakowych nadała przyprawa Vegeta
Kulinarne pyszności MolkiW tym roku święta wielkanocne będą inne, pozbawione magii radości przygotowania. Dla naszego dobra i innych teraz najważniejsze jest zostać w domu. Przygotowałam dla Was przepis
Kulinarne pyszności MolkiTajemnica dobrego, wielkanocnego pasztetu tkwi w jakości produktów. Najlepiej pasztet przygotować z różnych gatunków mięsa. Pasztet wieprzowo-drobiowy wyszedł bardzo smaczny rozpływa się w ustach. Składniki
Kulinarne pyszności MolkiNa świątecznym stole królują domowe wyroby jednym z nich jest domowy pasztet z różnych mięs. Bardzo łatwo go przygotować i zaskoczyć domowników. Do przygotowania pasztetu potrzebujemy
Kulinarne pyszności MolkiSkładniki: schab świeży bez kości 1 kg, przyprawa do wieprzowiny 1 opakowanie, smalec 2 łyżki, ziele angielskie 4 sztuki, liść laurowy 1 sztuka, cebula 2 sztuki
W Mojej Kuchni LubięSkładniki: schab świeży bez kości 1,5 kg, śliwki wędzone 200 gram boczek wędzony 15 dag, cebula 1 sztuka większa, przyprawa marynata do mięs klasyczna Prymat
W Mojej Kuchni LubięSkładniki: schab bez kości 1,5 kg, słonina wędzona 20 dag, przyprawa do wołowiny 1 opakowanie, smalec 1 łyżka, marchew 2 duże, por 2 sztuki, woda
W Mojej Kuchni LubięSkładniki: boczek świeży bez kości 1,5 kg, ząbki czosnku 6 sztuk, cebula większa 1 sztuka, kucharek 1 łyżka, pieprz mielony 1 łyżeczka, smalec 1 łyżeczka
W Mojej Kuchni LubięSkładniki: boczek świeży ze skórą 80 dag, biodrówka z małą kością 80 dag, przyprawa Harissa 2 łyżki, przyprawa do indyka 1 opakowanie, olej rzepakowy czosnek 1/2
W Mojej Kuchni LubięTatarski to idealny dodatek niemal do każdej przekąski. Idealnie komponuję się z rybami, ale również świetnie pasuje do różnego rodzaju mięs, wędlin czy też jaj. Domowy Sos Tatarski - Składniki: 100 g marynowanych pieczarek (lub innych grzybków) 1 średnia czerwona cebula (lu ok. 100 g szalotek) 100 g ogórków konserwowych łyżeczka cukru 4 łyżki majonezu 3 łyżki gęstej śmietany
Słodka Strona