Najlepsze są domowe wędlinki Baleron SKŁADNIKI: karkówka- 2 kg pieprz czarny-7 ziaren listki laurowe -4 szt ziele angielskie -7 ziaren pektosoli-200g woda- 3
Kuchnia DanusiNajlepsza jest domowa szyneczka z szynkowara. Jest bardzo smaczna i zdrowa. Syn uwielbia ją na kanapeczki. Szynka drobiowa z szynkowara SKŁADNIKI: piersi z kurczaka -1,5
Kuchnia DanusiWędzona, dojrzewająca szynka z papryczkami chilli Wędzona szynka z chilli – kolejna wędzonka z serii , pomysły i wynalazki " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height
Ogrodnik w podróżyWiejska szynka z liśćmi szałwii , wędzonka z tradycją Wędzona szynka , to tradycyjny polski wyrób , zresztą , nie tylko polski . W moim domu , dziadek zawsze wędził ten specjał
Ogrodnik w podróżySłoikowa mielonka „Szlachecka „ Szlachecka , bo szlachta jada na bogato , a więc w mieloneczce nie można, nie pomyśleć o szyneczce " class="wp-smiley" style="height
Ogrodnik w podróżyBoczek rolowany z szynkowara... Nic nie smakuje tak dobrze jak wędlina z własnego wyrobu, taka domowa, w której wiemy co mamy... Składniki: 900g boczku surowego 2 płaskie łyżeczki soli peklowej 1 płaska łyżeczka majeranku szczypta chili szczypta świeżo mielonego pieprzu 3 ząbki czosnku Mięsko myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Czosnek przeciskamy przez praskę, mieszamy z pozostałymi przyprawami. Mieszanką nacieramy(...)uzyskaniu temp. wody 95 stopni. Gotowe mięso wyciągamy z garnka, wstawiamy do pojemnika z bardzo zimną wodą. Po całkowitym ostygnięciu, wkładamy na 12h do lodówki... Po tym czasie wędlina jest już gotowa, odpakowujemy i zajadamy. Smacznego
Pelusiowa KuchniaDługo dojrzewająca , szynka w typie serrano Oczywiście do prawdziwego serrano, dużo jej brakuje , ale ta szynka jest naprawdę obłędnie pyszna i jej smak bardzo przypomina , oryginalne
Ogrodnik w podróżytygodniu! Najczęściej wyrzucamy: pieczywo, ziemniaki, wędliny, warzywa i owoce. Też tak robicie? My marnowaliśmy dużo jedzenia. Dopiero sprzątając lodówkę odkrywaliśmy zapomniane, nadpsute warzywa, wyschnięty ser czy obiad sprzed trzech dni – wspomnienia chaotycznych zakupów robionych „na głodniaka” i bez listy. Sprawdź ile wydajesz na jedzenie Gdy zaczęliśmy bardziej szczegółowo ogarniać nasz domowy budżet i zastanawiać się dlaczego, mimo niezłych zarobków(...)sprawdzanie lodówki – które produkty zaraz stracą ważność, co mamy, a co trzeba dokupić by ze składników, które już są powstało jakościowe jedzenie. Na przykład resztki wędliny lub sera możecie wrzucić do domowego calzone, a warzywa do muffinów. Czerstwy chleb można bez problemu zamienić we francuskie tosty (idealne na śniadanie) lub szarlotkę z chleba (deser, którego nie powstydzi się żadna
Niedzielny kucharzPo Świętach została mi niewykorzystana biała kiełbasa. Przydała się w sam raz na leniwy obiad. Składniki: 6-8 parzonych białych kiełbasek Marynata: 1 łyżka soku z
Kuchnia domowa AniSłoikowy ,czosnkowy , karczek z gorczycą Kolejna , pyszna wędlinka słoikowa , a w zasadzie mięsko w kawałkach , zatopione w smakowitej galaretce .. Mniam " class="wp-smiley" style="height: 1em
Ogrodnik w podróżychowamy do lodówki, na kolację będzie fajną wędliną na kanapki. Kurczaka serwujemy w całości na gorąco do obiadu. Na wieczór kolacja z domowym chlebem kliknij tutaj , masłem kliknij tu i wędliną. Smacznego
chleba naszegoSzybka w przygotowaniu białą kiełbaska, które sprawdzi się nie tylko z okazji Świąt Wielkanocnych. Składniki: 6 kiełbasek białych (u mnie parzone, ale mogą być
Kuchnia domowa AniJeśli macie niewykorzystaną białą kiełbasę, to polecam taki oto sposób na jej przygotowanie. Robi się naprawdę szybko, a potem do tego kromka chleba i można zajadać
Kuchnia domowa Anitwardo, sól i pieprz do smaku- po dużej męskiej szczypcie i 3 duże stołowe łyżki majonezu. ***opcjonalnie zrób sobie ( jak nie masz) majonez domowy link do przepisu .../majonez-domowy-w-10-sekund.html ... Wędlinę kroimy w paski lub wg swojego uznania. -- Ser i jajka ucieramy na tarce o dużych oczkach. Cebulę kroimy w drobną kostkę, a makaron gotujemy aldente wg zaleceń producenta
chleba naszegoKarkówkę pieczoną w soli znalazłam wśród wielu niezawodnych pomysłów Danusi . Mięsko można podawać zarówno na ciepło jak i na zimno. Jeśli zamierzamy podać go na ciepło
Kuchnia domowa Ani