takiego robota, to czeka Was trochę wyrabiania ciasta, jak to w wypadku ciast na drożdżach. Im dłużej wyrabiamy, tym ciasto jest lepsze i ładniej rośnie. Przepis pochodzi z bloga Domowa Fabryka . Aby skórka była fajna, ja kilkakrotnie w czasie pieczenia, spryskałam bułeczki wodą. Drukuj Bułeczki pszenne na drożdżach – szybkie Składniki 500 g mąki pszennej ( u mnie(...)stopni i spryskanym wodą. 4.9.1 http://mieszamwgarnku.pl/chleby/z-drozdzami/buleczki-pszenne-drozdzach-szybkie/ MieszamWGarnku Artykuł Bułeczki pszenne na drożdżach – szybkie pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w GarnkuSkładniki : 1 kg dojrzałych moreli 2 l spirytusu 70 % 20 dkg cukru ( może być trzcinowy ) Sposób wykonania : M orele opłucz, osusz, pokrój na ćwiartki, 10
Przepisy i porady kulinarneN alewka ta doskonale rozgrzewa w chłodne zimowe wieczory, gdy za oknem jest zimno, szaro i ponuro. Dzięki zawartości miodu działa antyprzeziębieniowo. Pijemy po małym
Przepisy i porady kulinarneSkładniki : dojrzały agrest spirytus 70 % lub czysta wódka 40 % cukier ( najlepiej trzcinowy ) rodzynki jasne Sposób wykonania : A grest obierz, opłucz, osusz z nadmiaru wody
Przepisy i porady kulinarneSkładniki : 2 szklanki dojrzałych jeżyn 0,5 l czystej wódki 40 % 2 łyżki miodu np. wielokwiatowego Sposób wykonania : O woce przebierz, opłucz, osusz na
Przepisy i porady kulinarneSkładniki : 1 kg dojrzałej morwy czarnej 500 ml czystej wódki 40 % 500 ml spirytusu 95 % 50 dkg cukru Sposób wykonania : O woce morwy opłucz pod
Przepisy i porady kulinarnetego kupnego. W dodatku każdy może dopasować chleb do swoich upodobań smakowych, a to dodając kminek, czarnuszkę, pomidory czy podprażoną cebulkę. O dodatkach jak słonecznik czy siemię nie wspominam Domowy chlebek można piec na raz w większej ilości i potem go mrozić. To dobre rozwiązanie szczególnie wtedy, kiedy mieszkasz sama. Chleb wystarczy pokroić na kromki, zamrozić je i wyciągać wieczorem(...)przez ok. 40 min. Studzimy na kratce. 4.5.2.15 http://mieszamwgarnku.pl/chleby/na-zakwasie/chleb-razowy-orkiszowo-zytni-zakwasie/ BosowKuchni Artykuł Chleb razowy orkiszowo-żytni na zakwasie pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w GarnkuSkładniki : 250 ml miodu ( najlepszy będzie wrzosowy ) 1 pomarańcza 1 limonka około 5 cm suszonej skórki z limonki 1 i 1/2 szklanki wody 1/2 l spirytusu
Przepisy i porady kulinarneSkładniki : dojrzałe śliwki węgierki spirytus 70 % cukier Sposób wykonania : Ś liwki opłucz, osusz, wsyp do słoja do pełna. Zalej spirytusem tak, aby wszystkie śliwki
Przepisy i porady kulinarneSkładniki : 1 kg dojrzałych ( ale nie przejrzałych ! ) gruszek "klaps" 30 dkg brązowego cukru 250 ml spirytusu 95 % Sposób wykonania : G ruszki umyj, obierz ze
Przepisy i porady kulinarneBędąc na Podlasiu natrafiłam na piękny krzew kaliny koralowej. Przyznam, że wcześniej nic z niej nie robiłam, ale ponieważ jestem ciekawskie jajo i lubię przerabiać to
Smaczna PyzaSkładniki : 1/2 kg wiśni 1 szklanka płynnego miodu 12-15 goździków 25 dkg suszonych śliwek kalifornijskich 1 l spirytusu 95 % 3 szklanki przegotowanej wody Sposób
Przepisy i porady kulinarneSkładniki : 2 kg ciemnoczerwonych czereśni 1 l dobrego rumu 50 dkg cukru 1 laska wanilii 8-10 goździków Sposób wykonania : C zereśnie dokładnie opłucz, osusz
Przepisy i porady kulinarneSkładniki : 1 l czystej wó dki 40 % 4 cytryny 40 dkg korzenia imbiru 20 dkg suszonych daktyli 20 dkg cukru 3-4 łyżki naturalnego miodu
Przepisy i porady kulinarne