Świetna przekąska na przykład na drugie śniadanie do pracy lub szkoły. Może być też propozycją ciepłej kolacji. Dodam też uwagę, którą sama otrzymałam - można trochę więcej posolić podczas wykonania lub później, po upieczeniu przed zjedzeniem - jeśli ktoś lubi bardziej słone :) ja w ostatnim czasie używam coraz mniej soli, ponieważ moja 11-miesięczna Córeczka wszystko chce ze mną jeść :) zresztą - już
Kolorowy PrzepisownikKrokiety to teoretycznie pracochłonne danie. Teoretycznie, bo jak się dobrze rozplanuje pracę to będziemy się szybko cieszyć pysznym daniem! Dodatek ogórka kiszonego był bardzo trafiony :) Składniki: Naleśniki: 3 szkl. mąki 1 litr wody 2 jajka 1 łyżeczka soli 2 łyżki oleju Farsz: 1/2 kg mielonego mięsa wieprzowego 1/4 kg pieczarek 2 cebule 1 jajko 1 łyżeczka pieprzu ziołowego 1 łyżeczka
Kolorowy PrzepisownikCiastka owsiane to propozycja zdrowego śniadania do pracy czy szkoły. Można przygotować ciasto wieczorem i przechować w lodówce, a rano wstawić do piekarnika i zabrać ze sobą jeszcze ciepłe :) Zapewniam, że są bardzo syte i pożywne. Ja już po 2 byłam najedzona :) Składniki: 1,5 szkl. płatków owsianych górskich 3/4 szkl.mąki krupczatki 50 g masła 2 łyżki miodu
Kolorowy PrzepisownikPyszny, lekki jak piórko i błyskawiczny do przygotowania. Do zjedzenia w domu lub jako przekąska w pracy. Mało kalorii, dużo białka. Zamiast ziaren kawy można użyć np. migdałów ale jak dla mnie ziarna kawy są bezkonkurencyjne
Milion SmakówPyszna sałatka z grillowanymi warzywami i pomarańczą. Doskonała na kolację jak również jako przekąska do pracy. Pomysł zaczerpnięty z książki "Kuchnia włoska krok po kroku" wydawnictwa Jedność
Milion Smakówrodzaju pyszne, słodkie i lekkie - ciasteczka z masła orzechowego. Ja kupuję masło firmy Sante - bez sztucznych dodatków i cukru. Idealnie jako pożywana przekąska do pracy. Przechowywane w foliowym woreczku nie tracą świeżości przez wiele
Milion SmakówPotrzebujesz oryginalnego i efektownego dodatku do obiadu, który w dodatku nie będzie wymagał ogromnego nakładu pracy? Mamy coś dla ciebie - ciekawy pomysł na pieczonego ziemniaka, który umili niejeden posiłek
Milion Smakówoczywiście w dużej mierze zasługa szafranu, który, mimo że występuje tu w niewielkiej ilości, jest ważnym składnikiem tego przepisu. Jak każde dobre risotto również i to wymaga nieco pracy. Risotto należy mieszać przez cały czas gotowania i obserwować jego konsystencję - żeby nie było ani zbyt rzadkie ani zbyt gęste. Nie zrażajcie się jeżeli za pierwszym razem nie będzie idealne
Milion SmakówSmażony na złoto, panierowany camembert jest dobrą propozycją na bardzo szybki i smaczny posiłek. Aby przygotować to danie potrzebny jest minimalny nakład pracy oraz umiejętności kulinarnych. Warto zawsze mieć go w lodówce i wykorzystać, gdy czas goni. Jeżeli podamy go z pieczonymi ziemniakami i surówką okaże się sycącym obiadem. Świetnie komponuje się również z konfiturą żurawinową
Milion SmakówTarta "na słono" to świetna opcja nie tylko na przekąskę ale również na lunch do pracy. Dzisiaj przepis na jedną z moich ulubionych - tartę z kurkami. Prosta do przygotowania zachwyca smakiem przez kilka dni. Pyszna również na zimno
Milion Smakówszybki deser do obiadu po pracy albo zimny dodatek do kawy na weekendowe popołudnie. Pasuje też do wszystkich innych okazji kiedy będziecie mieli ochotę na coś słodkiego o ciekawej kompozycji smaków. Przepis zainspirowany "Owocowym pucharkiem" z truskawkami z gazetki "Ogrodowe party" Food & Joy sklepu Alma
Milion Smakówsycącym składnikiem jest tuńczyk z puszki w sosie własnym. Do tego miks zdrowych i smacznych warzyw: awokado, rzodkiewka, zielony ogórek, seler naciowy i sałata. Sprawdzi się jako lunch do pracy lub kolacja
Milion Smakówzbędnych dodatków (np. rodzynek, za którymi nie przepadam) i z własnoręcznie zrobionym ciastem na kluski. Masa makowa również nie może być gotowa z puszki, ale tutaj można sobie ułatwić pracę przy pomocy urządzenia Thermomix (nie musimy kilkakrotnie przepuszczać maku przez maszynkę i wyrobienie samej masy trwa o wiele krócej
Milion Smakówśrodka ser. Możecie użyć zwykłego żółtego ale ja polecam ser długodojrzewający w suchej skórce. U mnie sprawdził się Stary Olęder z Biedronki. Danie to nie wymaga dużo więcej pracy niż wersja klasyczna a jest dużo bardziej apetyczne
Milion Smakówdanie które kojarzy mi się z dzieciństwem - dobry przykład jak z paru prostych składników można zrobić coś naprawdę pysznego. Na efekt trzeba trochę poczekać, ale praca czeka nas tylko przy przygotowaniu na początku
Milion Smaków