stole i zachwyca nie tylko dzieci. Koreczki można przyrządzić z dowolnymi dodatkami według uznania. Moja propozycja na takiego krokodyla to: Wykonanie: Ogórek myjemy ,osuszamy i odcinamy cieniutki plasterek wzdłuż ogórka tworząc podstawę tak by leżał stabilnie na talerzu. Wycięty wcześniej pasek wykorzystujemy na łapki krokodyla. Z jednej strony ogórka wycinamy zęby dla naszego krokodyla. Do paszczy wkładamy mały pomidorek koktajlowy
Podróż w kulinariajeden osiem osiem – jest to numer nadany dla mojego bloga) Pod numer 7122 Koszt sms-a wynosi 1,23 zł. Z jednego telefonu można zagłosować tylko jeden raz. Głosowanie trwa do 10 lutego 2015r. do godziny 12:00. Każdy głos jest „na wagę złota”. Dochód z sms-ów zostanie przekazany Fundacji Dzieci Niczyje, która pomaga dzieciom doświadczającym przemocy. Konkurencja jest
mojewypiekiinietylkoTaki dzień jak dziś zdarza się ostatnio rzadko- na szczęście. Mowa oczywiście o dniu deszczowym, kiedy ciemne chmury od rana wiszą nad Twoim domem, w szyby
Kuchnia w czekoladzieUwierzycie, że do wczoraj nigdy nie jadłam czarnego sezamu? jakoś mi było z nim nie po drodze a raczej z zakupem tych ślicznych czarniutkich ziarenek. Przepis
Dzieje kuchennej WiewióryTo nie jest post o chlebie, nie, nie.. Chlebek to tylko taka umowna nazwa na dość zwarty wypiek, który łatwo się kroi i nie ma
Dzieje kuchennej WiewióryBardzo lubię ryby ale nie zawsze mam pomysł na to w jaki sposób je przyrządzić. W marcowej KUCHNI pojawił się przepis na szybkie, smaczne, domowe
Dzieje kuchennej WiewióryJesień pełną parą, cieplejsze ubrania wyciągnięte z szafy, a rano trawa już jest mocno wilgotna. Pada deszcz, później jest słońce, blisko mamy wiele lasów, a w
dom-agi.pldziecka. W miasteczku zaczynają ginąć kolejne dzieci. Bogna za wszelką cenę chce położyć kres tym porwaniom. Razem z Niko i Hubertem, byłym wojskowym chcą dowiedzieć się kto za tym stoi. Nie spodziewają się, że to czego się dowiedzą i co ich czeka jest o wiele gorsze niż przypuszczali ... "Dwadzieścia lat ciszy" to książka dla fanów mocniejszych klimatów. Jak się
kruche babeczkiroku. Klasa Samiry odśpiewała dla niej 'Happy birthday', w domu zjedliśmy ulubionego nawynosa, czyli frybę z frytkami, a potem solenizantka zdmuchnęła świeczkę na torciku. I dopchaliśmy wielki posiłek kawałkiem czekoladowego szcęścia. 100 lat Samira! :) P.S. Świeczka nadjedzona z bardzo prostego powodu - trzymam kolejne w szafce i używam przy okazji urodzinowania kolejnych dzieci. Torcik: - ciasto z TEGO przepisu
Lejdi of the houserodzinka bardzo lubi gołąbki. Jest to dla mnie nie lada przedsięwzięcie, więc kiedy już je robię to po prostu pełny gar. Odkryłam, że pieczone gołąbki są bardzo smaczne i jest o wiele lepiej je przyrządzić w brytfance niż w garnku. Dlatego najczęściej wstępnie przygotowane gołąbki zapiekam w piekarniku. Lubimy gołąbki z mięsem , moje dzieci najbardziej z ryżem. Ja z mężem
codojedzeniaenergię na całe przedpołudnie :-) przy dwójce dzieci to się naprawdę przydaje ;-) Jeśli wiec śniadanie jest "na ciepło" to najczęściej jest to owsianka, albo manna - bo wszyscy lubią, ale od niedawna przekonuję rodzinę do kaszy jaglanej :-) Jakoś się udaje, ale wygląda na to, że to będzie długotrwały proces ;-) A ja lubię :-) Dlatego dziś mam dla Was propozycję bardzo szybkiej jaglanki. Sezonowej
Czary - gary w kuchniObudził mnie upał, niestety! zaraz potem gdy włączyłam laptopa otrzymałam rewelacyjną wiadomość! wygrałam, jako jedna z trzech, w konkursie na blogu Agaty i to nie byle
Dzieje kuchennej WiewióryMinął tydzień. Obiecałam Wam relację z warsztatów i słów kilka o książce... Trudno mi uwierzyć, ze czas tak pędzi ponieważ warsztaty pamiętam jakby były wczoraj. Z
Dzieje kuchennej Wiewióryprawda. Dla nich nie ma pogody, przy której nie mogli by spędzić na zewnątrz dwóch, czy nawet pięciu godzin. Wczoraj o 19 wieczorem moi sąsiedzi przy minus siedmiu stopniach Celsjusza i padającym śniegu zabrali się za wymianę rynny. W zeszłą niedzielę jadąc do pracy o 9.00 rano obserwowałam pełen parking przy jednym z najbardziej obleganych szlaków turystycznych. Dzieci w przedszkolu(...)drzwi. Co kraj to obyczaj, ale ja przez tą jej niezależność prawie zostałam spłaszczona przez ciężkie, mosiężne drzwi. Komu ja powinnam podziękować? 5. Wielbiciele meksykańskiego taco i mrożonej pizzy Dla Norwegów to już tradycja, by w piątek zjeść taco, opierające się na meksykańskiej kuchni. Mięso mielone, sałata, kukurydza, pomidory, śmietana i obowiązkowa przyprawa do taco to musthave każdego norwega
Czynniki pierwszeznaleźć osobę, która choć raz w życiu nie spróbowała burgera. Taką potrawę można jednak przygotować na kilka różnych sposobów, a jednym z nich jest burger roślinny. To doskonała alternatywa dla burgera przygotowywanego z mięsa, który gości w wielu polskich domach oraz na spotkaniach przy grillu. Jak przyrządzić takiego burgera i jakie są jego najmocniejsze strony? Obraz autorstwa Freepik Burger roślinny(...)roślinny ma obecnie bardzo szerokie grono zwolenników, a to głównie za sprawą tego, iż jest idealną odskocznią od nadmiaru mięsa, a jednocześnie zasmakuje osobom w każdym wieku. Docenią go dzieci, młodzież, osoby dorosłe, a nawet seniorzy. Jak widać taki burger jest jak najbardziej uniwersalny, ale też lekki. Co będzie potrzebne do jego przygotowania? Przede wszystkim bułka, oliwa, ulubione warzywa
Kuchnia MagdaLeny