Czy wiecie, że w Wielkanoc należy jeść jajka, by zapewnić sobie dostatek i odrodzić siły witalne? A zatem kolejny pomysł na faszerowane jajka. Tym razem coś
Ola la LCHFKolejny pomysł na wielkanocny obiad, który dostałam od mojej mamy. Delikatne i kruche mięso królika w maślanym sosie to połączenie idealne i kojarzy mi się z
Ola la LCHFJajko to symbol nadchodzących Świąt Wielkanocnych. Znajdziemy go w koszyczku ale i pod wieloma postaciami na stole świątecznym, w tym faszerowane różnymi specjałami. Znacie już te
Ola la LCHFJak obiecałam w marcu w czwartki lub piątki serwuję Wam bezmięsne dania Zatem kolejny przepis dla amatorów ryb – tatar z łososia. Świetny i szybki sposób
Ola la LCHFDziś coś dla tych, którzy lubią zjeść kawał porządnego mięsiwa i upominają się o ten przepis Boczek z chrupiącą skórką poznałam podczas pobytu w Norwegii i
Ola la LCHFpiękne życie. Mądrość od kuchni Kuchnia to przestrzeń, w której można raczyć się naturą w jej najczystszej postaci. Zamiast byle jakiego, bezmyślnego i fastfoodowego jedzenia proponujemy wartościową i mądrą dietę. Taką, która przyczyni się do tego, żeby żyło się zdecydowanie lepiej, unikając m.in. wszelkich wzmacniaczy smaku. Autentyczny smak bowiem pochodzi od natury i wcale nie trzeba go szukać na przykład(...)czasu, to po prostu wybierajmy uważnie przyprawy, które zawierają wyłącznie naturalne składniki. To właśnie jest gotowanie i jedzenie z rozwagą. Rozwaga – waga Rozwaga – waga. To zestawienie ma sens. Mądra dieta zaczyna się od wiedzy. Zrzucanie kilogramów zaczyna się od decyzji żywieniowych,p odejmowanych na co dzień. Od drobnostek, które mają znaczenie. Agata proponuje dietetyczne danie, które wpisać można do menu
KulinarneImpresje.plRaz na jakiś czas na naszych talerzach lądują podroby i jest to wątróbka bo jakoś do innych nie mogę się przekonać więc przygotowuję ją na różne
Ola la LCHFChyba każdy kojarzy czerwoną puszkę z napisem „PAPRYKARZ SZCZECIŃSKI”? Czy ktoś tęsknił za nim tak jak ja? Tradycyjny to oczywiście ryba, warzywa i ryż
Ola la LCHFCiasto w tradycyjnej wersji najczęściej nazywane orzechowcem i miodownikiem u mnie w wariancie LCHF to dwa blaty biszkoptowe przełożone kremem kokosowym lub budyniowym w wersji z
Ola la LCHFPulpeciki rybne to danie lubiane nie tylko przez dzieci, ale i dorosłych. Znakomicie sprawdzają się zarówno na co dzień, jak i od święta. Przygotowuję je w
Ola la LCHFwegetarian ;) Podczas naszej blogowej nieobecności związanej z wyjazdem, spożywaliśmy bardzo dużo mięsa: głównie wieprzowiny i drobiu. Nie sądziłam, że kiedyś to powiem, ale mam dość mięsa. Odkąd wróciliśmy nasza dieta obfituje w ryby, warzywa i nabiał. Z mięs jak do tej pory pokusiliśmy się dwa razy na wołowinę. Dania warzywne wbrew pozorom mogą być sycące, smaczne, dobrze zbilansowane pod względem
W kuchni KatieNa naszych talerzach często goszczą jajka faszerowane na wiele sposobów. Znakomicie sprawdzają się także na święta na wielkanocnym stole lub jako przekąska podczas różnych imprez. Nie
Ola la LCHFociekające tłuszczem, a delikatnie usmażone/podprażone na maśle, ojeju kokosowym, innym dobrej jakości oleju, a nawet na odrobinie smalcu. Co do orzechów, to również warto je wprowadzić do diety wcześniej niż przed ukończeniem 1 roku życia, pomimo że są bardzo alergizujące. Jednak udowodniono, iż wczesne wprowadzenie danego produktu do diety dziecka zmniejsza ryzyko alergii na niego w późniejszym(...)alergii.) Wracając do placuszków... Naprawdę są przepyszne i kuszą już podczas smażenia. W smaku wyczuwa się banana i orzechowy posmak. Idealnie także sprawdzą się w przypadku osób będących na diecie wegańskiej. Koniecznie spróbujcie! (około 9 sztuk) 1/2 szklanki kaszy manny 1/2 szklanki mleka (w wersji wegańskiej mleko roślinne) 1/2 banana 2-3 łyżki masła orzechowego (płaskie) Dodatkowo: olej kokosowy
Di gotujeTe zielone gofry nie tylko świetnie wyglądają, ale i smakują Są aromatyczne, wilgotne, sycące i bardzo zdrowe. Stanowią idealny sposób na podanie dzieciom warzyw i przemycenie
Ola la LCHFNa Wasze specjalne życzenie kolejna wariacja przepisu na keto pączki bez laktozy. Po prostu pominęłam mąkę migdałową, której staram się już nie poddawać obróbce termicznej a
Ola la LCHF