Zupa kalafiorowa z topinamburem Michaela Mosleya 217Zupa kalafiorowa z topinamurem to idealna jesienna zupa, pyszna, sycąca i o wyjątkowym smaku. Kalafior to dobre źródło witaminy C. Zawiera też związki stymulujące wydzielanie odtruwających
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Klops z indyka. Dieta szybka przemiana - faza I i II 674W diecie przyspieszającej metabolizm jemy sporo białka, dlatego każdy nowy, smaczny przepis jest mile widziany. Ten jest wyjątkowo uniwersalny i pasuje do każdej fazy diety. Jest
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Por duszony z czerwoną papryką. Dieta szybka przemiana - faza I i II 191Pyszny, aromatyczny, lekko pikantny por duszony z czerwoną papryką. Smaczny, kolorowy dodatek obiadowy i kolacyjny do porcji białka w I i II fazie diety. Warzywa
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Orientalna zupa kalafiorowa 203Zapraszam na jesienne wydanie zupy klafiorowej na indyjską nutę. Dodatek curry nie tylko całkowicie odmienia kolor zupy, ale razem z kuminem, imbirem i mlekiem kokosowym tworzy
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
15 przepisów na dania z dynią 237Sezon na dynię rozkręcił się na dobre i dlatego dania z dynii powinny zagościć na Twoim talerzu. Nie wiesz co zrobić z dynii? Przepisy na dania
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Dyniowe knedle ze śliwkami i makowym masełkiem 225Knedle ze śliwkami w nieco zmodyfikowanej formie, bo z dodatkiem musu dyniowego. I kolor cieszy oko i można dodatkowo przemycić więcej wartości odżywczych. Nie na tym
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Sałatka obiadowa z buraczków, czerwonej cebuli 198Burak to najzdrowsze i zarazem najbardziej uniwersalne warzywo. Są niedrogie i pyszne. Sałatka z buraczków to polski klasyk, idealny dodatek do wielu dań obiadowych. Nie ukrywam
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Cukinia z mascarpone i szynką parmeńską 171Sezon na cukinię trwa. Jednak po jakimś czasie leczo się nudzi, ketchup z cukinii zrobiony i co dalej? Dalej kremowa cukinia z mascarpone, zawinięta w szynkę
Czarnawisienka
Naleśniki oładkowe (maślankowe) z karmelizowanymi śliwkami 193Naleśniki oładkowe znalazłam w "Prawdziwej kuchni polskiej" Hanny Szymanderskiej. Nie powiem Wam co oznacza ta nazwa, bo nie wiem i nic na ten temat nie znalazłam
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Strogonow z indyka 193Strogonow mniej klasycznie, bo z wykorzystaniem indyczej piersi, z dodatkiem pieczarek i czerwonej papryki. To kolejna smaczna propozycja wykorzystania mięsa z indyka. Aromatyczne, pyszne danie idealne
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Sałatka „prawie” Cesar 226Sałatka „prawie” Cesar to nasza wariacja na temat klasycznej sałatki Cesar. Prawdziwa sałatka zawiera ściśle określone składniki, choć przepisów jest wiele :) Nasza sałatka to
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Orkiszowe knedle ze śliwkami 230Knedle to klasyk wakacyjnej kuchni, w tym roku pojawiły się u mnie wyjątkowo wcześnie, bo już w połowie lipca kupowałam pierwsze węgierki. To śliwki, których pestka
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Mix wegetariański – pełnowartościowy posiłek z wykorzystaniem wielu warzyw. 201Różne techniki przygotowania, z wykorzystaniem wielu warzyw. Znajdziecie tu kapustę czerwoną, pomidory, cukinię. Całość moim zdaniem prezentuje się bosko no i nie ma szans na nudę
wysmienity
Kotleciki jagnięce 191Mięso jagnięce jest dietetyczne i lekkostrawne, wyróżnia się dużą wartością odżywczą. To jedno z najzdrowszych mięs dostępnych na rynku. W jagnięcie w dużych ilościach występuje kwas
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
KONFITURA Z CZERWONEJ CEBULI 246Konfitura z czerwonej cebuli. Lekko słodka, a tak naprawdę słodko-kwaśna, z nutką pikantności. Taka konfitura idealnie sprawdza się jako dodatek do burgerów. A
Smaczne Zdrowe