Nareszcie są! Zielone szparagi, moje ulubione. Kuszą swoim smakiem i niebywale prostym sposobem przygotowania. Zielonych szpargów nawet nie trzeba obierać, odłamujemy tylko zdrewniałe końcówki. Nie będę
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Dorsz na kołderce z pora i pieczarek to danie obiadowe z diety przyspieszającej metabolizm dla fazy II. Najtrudniejsze 2 dni diety, ponieważ 3 posiłki główne i
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Koleciki z kurczaka i szpinaku to jedne z najprostszych dań w diecie szybka przemiana. Zamiast szpinaku możesz dodać do mięsa batata, marchew lub np. startą dynię
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Potrawy z dyni są proste, sycące i pełne beta-karotenu. Beta-karoten doskonale pobudza odporność organizmu i jest silnym przeciwutleniaczem, nie ma zatem lepszego warzywa na
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Rozgrzewające curry z wykorzystaniem sezonowych warzyw - dynii i kalafiora, do tego filet z kurczaka i pyszne jesienne danie gotowe. Soczysty filet zamarynowany w imbirze, czosnku, kurkumie
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Naleśniki podwójnie szpinakowe, bo zielone ciasto koloryzywane jest dodatkiem szpinaku, następnie posmarowane ricottą i obłożone duszonym szpinakiem z czosnkiem i gałką muszkatałałową, na koniec posypane parmezanem
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Pierogi z mięsem z rosołu to najsmaczniejszy sposób wykorzystania mięsa rosołowego. Smaczniejsze kawałki można po prostu wyłowić i podać z sosem chrzanowym lub musztardowym (prosty przepis
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Z kapusty pekińskiej najczęściej robimy surówkę do drugiego dania. Warto pokusić się i dla odmiany przygotować to smaczne, zdrowe warzywko na gorąco. Z dodatkiem kilku warzyw
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Dania z woka to idealne rozwiązanie dla wszystkich, którzy dbają o linię, nie mają czasu na przesiadywanie w kuchni i cenią zdrowe jedzenie. Wok to zmyślna
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Zapiekane ziemniaki cieszą się u nas niesłabnącym zainteresowaniem. Choć na ziemniaki gotowane amatorów zbyt dużo u nas nie ma (no chyba, że gotowane w
Smaczne ZdroweTarta na wytrawnie z sezonowymi warzywami, cukinią i pomidorami. Pyszna, prosta i wielozadaniowa. Tartę można zrobić w dwóch etapach, wcześniej przygotować i podpiec spód, a przed
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Sezon na fasolkę szparagową ciągle trwa i oby jak nadłużej. Uwielbiam każdą, tą z masełkiem i bułką tartą również, wyjadaną prosto z garnka bez omasty, ale
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Soczysta, lekka i bardzo smaczna pierś kurczaka gotowana na parze. Danie jest dietetyczne i lekkostrawne, a przygotowanie szybkie i bardzo proste, nie wymaga żadnych umiejętności kulinarnych. Gotowanie na parze jest najzdrowsza formą obróbki termicznej. Produkty przygotowane w parowarze zachowują witaminy i składniki mineralne, które ulegają wypłukiwaniu podczas tradycyjnego gotowania. Tak przygotowany filet nie zawiera szkodliwych tłuszczów, jest idealny dla małych(...)idealnie wpisuje się w dietę przyspieszającą metabolizm. Pierwsze 4 dni diety to dania przygotowane bez grama tłuszczu, dlatego parownik bambusowy bardzo się przyda. Wystarczy parę przypraw i ziół, a obiad będzie smakował znakomicie. Temat diety powrócił, tym razem w jesiennym wydaniu. W tym tygodniu wrzucę kilka nowych przepisów idealnie dostosowanych do wymogów diety. Przy obecnej mnogości warzyw dieta jest bardzo
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Macaroni and cheese to popularna potrawa kuchni brytyjskiej. Jest rajem dla serowych smakoszy. Składa się z makaronu oraz sosu serowego. Całość na koniec może być jeszcze
wysmienityOkrągła cukinia króluje u nas tego lata. Rośnie jak szalona, także małych cukiniek u mnie w bród. Do faszerowania najlepiej nadają się małe cukinie o przekroju
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Pogoda przepiękna, świeci słoneczko, czuć wiosnę :) W końcu jutro 21 marca, więc już pora na to by się choć troszkę ociepliło. Tego potrzebuję. Wiosny, słońca, delikatnego
Czarnawisienka