dietetyczny obiad - 3488 przepisów (strona:28/233)

Wegańskie kotlety z ciecierzycy (a’la mielone) 254

Najlepsze mielone robi babcia. Choćbym nie wiem jak się starała, to nie wyjdą tak doskonale jak u niej. Serce wkładane w karmienie wnucząt musi być składnikiem

Poezja smaku
BURACZKI MARYNOWANE W ZALEWIE OCTOWEJ 813

   Moja rodzina bardzo lubi buraczki. W okresie jesiennym przygotowuję ich dość spore ilości tak, by wystarczyło nam na całą zimę, wiosnę i część lata

Smaczne Zdrowe
Dorsz z patelni z marchewką i groszkiem 99

Przepis na filet z kurczaka z marchewką i groszkiem cieszył się niebywałym powodzeniem. Przepis znajdziesz tutaj . Takie samo połączenie smaków zastosowałam do przygotowania ryby. Dorsz w

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
ZDROWE "FISH AND CHIPS" 135

DZIEŃ DOBRY ! Co jak co ale ostatnio pogoda nas nie rozpieszcza...💦 Wręcz nie chce się wychodzić z domu... W takie dni szczególnie oddaje się swojej pasji

Marcepanowa kuchnia
Gołąbki wegeteriańskie z kaszą i pieczarkami 173

Gołąbki - klasyka kuchni polskiej. Dzisiaj w wersji jarskiej, bez mięsa, dietetyczne i po prostu bardzo pyszne. Gołąbki zawinęłam w piękne, zielone karbowane liście kapusty włoskiej, a farsz stanowi drobna kaszka jęczmienna wiejska, pół na pół z orkiszową oraz pieczarki. Kapusta włoska smakuje rewelacyjnie, teraz jest jej najlepszy czas i warto to wykorzystać. Poza tym gołąbki robi się dużo łatwiej(...)szybciej niż tradycyjne. Farsz z kaszy też jest bardzo plastyczny i łatwo roluje się gołąbki. Za jednym zamachem zrobisz obiad na 3 dni. Z pozostałego, delikatnego środka kapusty przygotujesz pyszną surówkę, po przepis zapraszam  tutaj . Składniki na 14 gołąbków: 14 liści kapusty włoskiej 100 g kaszy jęczmiennej wiejskiej 100 g kaszy orkiszowej 250 g pieczarek 1 cebula 1 łyżka

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Zielone szparagi i jogurtowy dip z czosnkiem niedźwiedzim 145

Nareszcie są! Zielone szparagi, moje ulubione. Kuszą swoim smakiem i niebywale prostym sposobem przygotowania. Zielonych szpargów nawet nie trzeba obierać, odłamujemy tylko zdrewniałe końcówki. Nie będę

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Dorsz w porach z pieczarkami - dieta szybka przemiana - faza II 158

Dorsz na kołderce z pora i pieczarek to danie obiadowe z diety przyspieszającej metabolizm dla fazy II. Najtrudniejsze 2 dni diety, ponieważ 3 posiłki główne i

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Kotleciki z kurczaka i szpinaku. Dieta szybka przemiana. Faza III 185

Koleciki z kurczaka i szpinaku to jedne z najprostszych dań w diecie szybka przemiana. Zamiast szpinaku możesz dodać do mięsa batata, marchew lub np. startą dynię

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Pieczona dynia z pomidorkami koktajlowymi 162

Potrawy z dyni są proste, sycące i pełne beta-karotenu. Beta-karoten doskonale pobudza odporność organizmu i jest silnym przeciwutleniaczem, nie ma zatem lepszego warzywa na

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Curry dyniowo-kalafiorowe z kurczakiem 156

Rozgrzewające curry z wykorzystaniem sezonowych warzyw - dynii i kalafiora, do tego filet z kurczaka i pyszne jesienne danie gotowe. Soczysty filet zamarynowany w imbirze, czosnku, kurkumie

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Naleśniki zapiekane z ricottą i szpinakiem 151

Naleśniki podwójnie szpinakowe, bo zielone ciasto koloryzywane jest dodatkiem szpinaku, następnie posmarowane ricottą i obłożone duszonym szpinakiem z czosnkiem i gałką muszkatałałową, na koniec posypane parmezanem

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Pierogi z mięsem rosołowym i pieczarkami 151

Pierogi z mięsem z rosołu to najsmaczniejszy sposób wykorzystania mięsa rosołowego. Smaczniejsze kawałki można po prostu wyłowić i podać z sosem chrzanowym lub musztardowym (prosty przepis

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Kapusta pekińska duszona z warzywami - bigos wegeteriański 200

Z kapusty pekińskiej najczęściej robimy surówkę do drugiego dania. Warto pokusić się i dla odmiany przygotować to smaczne, zdrowe warzywko na gorąco. Z dodatkiem kilku warzyw

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Kurczak z woka z ryżem i warzywami 165

Dania z woka to idealne rozwiązanie dla wszystkich, którzy dbają o linię, nie mają czasu na przesiadywanie w kuchni i cenią zdrowe jedzenie. Wok to zmyślna

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
ZIEMNIAKI Z PIEKARNIKA, Z DODATKIEM ŚWIEŻYCH ZIÓŁ 179

   Zapiekane ziemniaki cieszą się u nas niesłabnącym zainteresowaniem. Choć na ziemniaki gotowane amatorów zbyt dużo u nas nie ma (no chyba, że gotowane w

Smaczne Zdrowe
Tarta z pomidorami i cukinią 114

Tarta na wytrawnie z sezonowymi warzywami, cukinią i pomidorami. Pyszna, prosta i wielozadaniowa. Tartę można zrobić w dwóch etapach, wcześniej przygotować i podpiec spód, a przed

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!