Bardzo letnia zupa, kiełki zielonego groszku nadają bardzo charakterystycznego i orzeźwiającego posmaku. Wszystkim domownikom bardzo smakowała. Nawet małej Klarze, która od czasu do czasu postanawia nie
wysmienityBitki z indyka to bardzo smaczna propozycja obiadowa. Sos wzbogaciłam dodatkiem pieczarek i strąka czerwonej papryki i dla smaku i dla koloru. To dobry pomysł na
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Jeśli lubisz kuchnię śródziemnomorską spodoba Ci się to proste danie makaronowe. Pikantne pesto z rukoli świetnie kontrastuje z winnymi chrupiącymi pestkami granatu. Smakuje naprawdę świetnie, a
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Często w domu przygotowuję sos pomidorowy z mięsem mielonym – jest idealne do lasagne, spaghetti czy innych makaronów. Tym razem wykorzystałam go jako farsz do słodkich ziemniaków
wysmienityMaj i czerwiec to prawdziwy szał na szparagowe przepisy, nic dziwnego tyle właśnie trwa sezon na to wykwintne warzywo. Jak przyrządzić szparagi? Pomysłów jest bardzo wiele
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Zupa szpinakowa z pieczonym łososiem na pewno posmakuje każdemu, kto ją skosztuje. Połączenie szpinaku i łososia nie zawodzi, w duecie to gwarancja wspaniałego smaku. Sama byłam
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Pierogi z rybą? Też podchodziłam do tego dania dość sceptycznie, póki nie skosztowałam. Pyszne, delikatne, a dodatek sosu chrzanowego dopełnia wysublimowaną smakowo całość. Farsz na pierożki
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Fasolka mung, zwana również złotą fasolką to jedna z najzdrowszych fasoli. Ma właściwości mocno oczyszczające. Posiada zdolności usuwania toksyn z organizmu. Jak wszystkie fasole jest bogatym
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Powroty do tradycji bywają bardzo inspirujące, odkrywcze i oczywiście zdrowe, zwłaszcza kiedy mówimy o kulinarnych podróżach do przeszłości. Nasi przodkowe odżywiali się dużo lepiej niż my
KulinarneImpresje.plMięso z indyka jest smaczne, zdrowe i niskokaloryczne, szczególnie polecane przez dietetyków. Nie potrzebuję jednak specjalnej zachęty, bo uwielbiam każda część z indora. Dziś polecam bardzo
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Nie macie dzisiaj czasu kompletnie na nic, ale macie ochotę na pyszny, zdrowy, lekki obiad? Zapraszam do kuchni Agaty, w której na pewno znajdziecie coś odpowiedniego
KulinarneImpresje.plWiosenne, cudownie zielone naleśniki kolorek zawdzięczają szpinakowi. Ten przepis udowadnia, że dania ze szpinakiem mogą być smaczne. Chlorofil zawarty w zielonych listkach szpinaku jest nie do
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Hummus z buraka to połączenie klasycznej wersji hummusu z burakiem. Piękny kolor pasty, głębia smaku urzeknie każdego. Pyszna, zdrowa i bezglutenowa alternatywa dla masła. Poniżej przedstawiam
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Budzimy się z zimowego letargu! Kończymy z ciężkim jedzeniem, a na naszych stołach zaczynają pojawiać się lekkie dania. Dziś zapraszamy Was na zupę z liści szpinaku
W kuchni KatieKrupnik z jarmużem, który proponuję dzisiaj to sycąca i mocno rozgrzewająca zupa. Idealna na panującą mroźną pogodę. Właściwości rozgrzewające podnosi dodatek mojego ulubionego imbiru. Bulion
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!