dietetyczny obiad - 3488 przepisów (strona:33/233)

Zupa z białych warzyw oraz kiełkami groszku zielonego – idealna na lato 179

Bardzo letnia zupa, kiełki zielonego groszku nadają bardzo charakterystycznego i orzeźwiającego posmaku. Wszystkim domownikom bardzo smakowała. Nawet małej Klarze, która od czasu do czasu postanawia nie

wysmienity
Bitki z indyka 212

Bitki z indyka to bardzo smaczna propozycja obiadowa. Sos wzbogaciłam dodatkiem pieczarek i strąka czerwonej papryki i dla smaku i dla koloru. To dobry pomysł na

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Makaron z rukolowym pesto i pestkami granatu 215

Jeśli lubisz kuchnię śródziemnomorską spodoba Ci się to proste danie makaronowe. Pikantne pesto z rukoli świetnie kontrastuje z winnymi chrupiącymi pestkami granatu. Smakuje naprawdę świetnie, a

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Faszerowane słodkie ziemniaki – pomysł na mięso mielone 208

Często w domu przygotowuję sos pomidorowy z mięsem mielonym – jest idealne do lasagne, spaghetti czy innych makaronów. Tym razem wykorzystałam go jako farsz do słodkich ziemniaków

wysmienity
Przepisy na wykwintne dania ze szparagami 192

Maj i czerwiec to prawdziwy szał na szparagowe przepisy, nic dziwnego tyle właśnie trwa sezon na to wykwintne warzywo. Jak przyrządzić szparagi? Pomysłów jest bardzo wiele

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Zupa szpinakowa z łososiem 185

Zupa szpinakowa z pieczonym łososiem na pewno posmakuje każdemu, kto ją skosztuje. Połączenie szpinaku i łososia nie zawodzi, w duecie to gwarancja wspaniałego smaku. Sama byłam

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Pierogi z farszem z dorsza i łososia 165

Pierogi z rybą? Też podchodziłam do tego dania dość sceptycznie, póki nie skosztowałam. Pyszne, delikatne, a dodatek sosu chrzanowego dopełnia wysublimowaną smakowo całość. Farsz na pierożki

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Wegeteriańskie kotlety z fasolki mung 198

Fasolka mung, zwana również złotą fasolką to jedna z najzdrowszych fasoli. Ma właściwości mocno oczyszczające. Posiada zdolności usuwania toksyn z organizmu. Jak wszystkie fasole jest bogatym

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Odkrywany na nowo gulasz z dziczyzny 164

Powroty do tradycji bywają bardzo inspirujące, odkrywcze i oczywiście zdrowe, zwłaszcza kiedy mówimy o kulinarnych podróżach do przeszłości. Nasi przodkowe odżywiali się dużo lepiej niż my

KulinarneImpresje.pl
Golonka z indyka duszona w warzywach 193

Mięso z indyka jest smaczne, zdrowe i niskokaloryczne, szczególnie polecane przez dietetyków. Nie potrzebuję jednak specjalnej zachęty, bo uwielbiam każda część z indora. Dziś polecam bardzo

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Pyszne i zdrowe roladki schabowe 181

Nie macie dzisiaj czasu kompletnie na nic, ale macie ochotę na pyszny, zdrowy, lekki obiad? Zapraszam do kuchni Agaty, w której na pewno znajdziecie coś odpowiedniego

KulinarneImpresje.pl
Wiosenne naleśniki szpinakowe. Przepis podstawowy 199

Wiosenne, cudownie zielone naleśniki kolorek zawdzięczają szpinakowi. Ten przepis udowadnia, że dania ze szpinakiem mogą być smaczne. Chlorofil zawarty w zielonych listkach szpinaku jest nie do

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Hummus z buraka 200

Hummus z buraka to połączenie klasycznej wersji hummusu z burakiem. Piękny kolor pasty, głębia smaku urzeknie każdego. Pyszna, zdrowa i bezglutenowa alternatywa dla masła. Poniżej przedstawiam

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Zupa krem ze szpinaku z serkiem ricotta 289

Budzimy się z zimowego letargu! Kończymy z ciężkim jedzeniem, a na naszych stołach zaczynają pojawiać się lekkie dania. Dziś zapraszamy Was na zupę z liści szpinaku

W kuchni Katie
Krupnik wiejski z jarmużem 166

Krupnik z jarmużem, który proponuję dzisiaj  to sycąca i mocno rozgrzewająca zupa. Idealna na panującą mroźną pogodę. Właściwości rozgrzewające podnosi dodatek mojego ulubionego imbiru. Bulion

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!