Chciałabym dziś poruszyć temat słodzenia. A właściwie spróbować namówić Was, abyście z niego zrezygnowali . Warto się zmusić powiedzmy na 2-3 tygodnie, aby herbaty nie posłodzić
CoolinarniePLNie da się ukryć, że w Polsce na śniadanie najczęściej pojawiają się jajecznica, kanapki lub owsianka (jeśli w ogóle zjadamy śniadanie w domu, bo zamiast tego
W kuchni KatieOstatnio coraz rzadziej bywają u nas obiady mięsne (nie żebym się skłaniała ku wegetarianizmowi, co to, to nie, tak jakoś wypada...) za to coraz
Smaczne ZdroweOto deser, który powstał bardzo spontanicznie i pozytywnie zaskoczył nas smakiem. :-) Źle przeczytałam przepis na ciastka, zrobiłam je i okazały się być tak kruche, że nie
Szefowa kuchniUwielbiane przez moje dzieci (i chyba nie tylko moje) kurczaczki mcnuggets. Poprzednią wersję kurczaczków troszkę wzbogaciłam, dodałam suszony czosnek i do płatków dosypałam złociste
Smaczne ZdroweZimą najlepsze jak dla mnie, są zupy, które w swoim składzie mają bardzo dużo warzyw, a na dodatek wszystko jest zmiksowane. Od kilku tygodniu zalegała dynia
Truskawkowa FiestaKto spróbuje takiej wersji frytek, nie będzie miał ochotę na te ociekające tłuszczem - gwarantuję. :-) Można jeść je bez wyrzutów sumienia, są bardzo sycące, jak to ziemniaki
Szefowa kuchniCiekawe wykorzystanie cukinii oraz kalafiora. Potrawa jest lekka i delikatna, a dodatkowo bezglutenowa i bardzo szybka w przygotowaniu. Kurczaka można zastąpić krewetkami. Potrawa inspirowana jest przepisem
My Culinary ArtMarchewkę mogę zjadać kilogramami. Za jej wartościowe właściwości bardzo ją cenię, więc postanowiłam zrobić pełnowartościową zupę, która znakomicie rozgrzewa i syci na długo. :) Składniki: 4 średnie
Truskawkowa FiestaZima za oknem pełną parą, ale my się zimy nie boimy! Bo koktajle robimy! :) Żadne witaminowe suplementy diety nie mogą się równać z mocą witamin zawartą
W kuchni KatieW związku z tym, że nie jadam obiadów o normalnej godzinie (nie wliczając weekendu) tylko po powrocie męża z pracy jemy obiadokolację to w ciągu dnia
Mienta blogJak już pisałam wcześniej na temat zabójczego glutenu tutaj tak całkiem życia bez chrupania o czegoś pieczywopodobnego sobie nie wyobrażam. Więc aby jednak mieć na co
Nie Bo PiekłoDzisiejsza młodzież mówi „lubię placki”. Przyznaję, że irytował mnie ten zwrot powtarzany przez moją córę po powrocie ze szkoły, tak ni z gruchy ni
Nie Bo PiekłoUwielbiamy domowe pasztety i robimy je dość często. Tym razem postanowiłyśmy przyrządzić go w nieco odchudzonej wersji. Część składników zamiast gotować w wodzie, przygotowałyśmy na parze
Kolizje SmakówPrzepis pochodzi z bloga Moje Wypieki, który nigdy nie zawodzi. ;-) Przedstawiam śniadanie, którzy pokochali wszyscy. Zrobiłam trzy porcje a następnego dnia miałam zamówienie na kolejne trzy
Szefowa kuchni