desery - 58579 przepisów (strona:891/3906)

KOSTKA JAGODOWO MALINOWA 286

Ciemny biszkopt a na nim orzeźwiający sernik jagodowy i pianka malinowa. SKŁADNIKI BISZKOPT MASA SEROWO JAGODOWA 1,5 szklanki jagód 500 ml jogurtu naturalnego 250 g

RAROSSA
Kasze - jak gotować? 176

bazą do sałatek czy zapiekanek. Doprawiać je można dowolnie, na słodko, ostro, kwaśno. Kasze lubią zioła i aromatyczne dodatki, a niektóre z nich mogą być zdrową podstawą deserów. Pokazywałam Wam kokosowy deser z kaszy jaglanej , pamiętacie? A kasza manna dodana do błyskawicznego "sypanego" jabłecznika okazała się strzałem w dziesiątkę. Wyrzućcie z głów przekonanie, że to, co zdrowe MUSI

Codzienna kuchnia niecodzienna
DŻEM Z CZARNYCH PORZECZEK 197

    W moim rodzinnym domu raczej nie robiło się przetworów z czarnych porzeczek. No, może Babcia od czasu do czasu coś tam upichciła, ale najczęściej

W kuchni Karmel-itki
Sałatka DZIAŁKOWICZA z owocami 253

Dzisiejszym tematem będą owoce prosto z działki: pyszne czereśnie, agrest, świeża mięta czy też płatki róży.  Przygotujemy idealną sałatkę na lato która będzie bez tłuszczu

Kuchnia PROzdrowotna
WODA Z CYTRYNĄ I MIĘTĄ 161

oraz ma właściwości przeciw bakteryjne i nieznacznie uspakajające i przeciwdziała senności. Mięta doskonale smakuje jako gorąca herbata (rozgrzewa) lub na zimno (jako orzeźwiający napój ugasi pragnienie). Doskonale pasuje do deserów, lodów, sorbetów, do sałatek, ryb, twarogu, czy do farszu mięsnego lub mięsa grillowanego. Mięta jest bardzo łatwa w uprawie i mało wymagająca. Potrzebuje dużo słońca i 1 - 2 razy dziennie(...)być ciężka, ładnie wybarwiona, dojrzała lekko pachnie na końcach. natomiast cytryny pofałdowane zawierają mniej soku i maja gruba skórę np. cytryny zakończone "pępkiem". Cytrynę można spożywać jako dodatek do deserów, sałatek, napojów, ryb. Ciekawostka - skropienie sokiem z cytryny jabłek zapobiega ich ciemnieniu. Sok z cytryny znalazł zastosowanie również w kosmetyce np. przyśpiesza leczenie opryszki wargowej

Ciastka - domowe słodkości
Deser lodowy z kruszonką i jagodami 152

niedzielny poranek zapraszam na pyszny deser. Lody, jagody oraz chrupiąca kruszonka to doskonałe zestawienie smaków, które zadowoli każde podniebienie. SKŁADNIKI: 5 dag  masła, 1/2 szklanki cukru, 1/2 szklanki  mąki, 1/2 litra lodów o dowolnym smaku, 1 szklanka  jagód. PRZYGOTOWANIE: 1. Z masła, cukru oraz mąki zagniatam kruszonkę. Przygotowaną kruszonkę wykładam na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Piekę

Tradycyjna kuchnia Kasi
BISZKOPT KAKAOWY RZUCANY-IDEALNY 193

Długo nie mogłam się przekonać do tego biszkoptu, a szkoda jest po prostu idealny pięknie wyrasta, po upieczeniu bardzo puszysty, a przekrojenie go 3 blaty nie

RAROSSA
LENIWY PORANEK #5: PŁATKI GRYCZANE Z PORZECZKAMI, MIODEM I KARDAMONEM 207

    Płatki gryczane to moje kolejne, ostatnie odkrycie i jednocześnie moje "carpe diem". Smakują świetnie, zbliżenie do palonej kaszy gryczanej, jednak są znacznie delikatniejsze i

W kuchni Karmel-itki
Pucharek stracciatella z karmelizowanymi morelami - słodki bez cukru 224

Desery lubimy wszyscy, a te z udziałem serka mascarpone doczekały się niezliczonych wariacji. W tym deserze poza włoskim serkiem śmietankowym numer 1 to morele. Po skarmelizowaniu z ksylitolem stały się apetycznie mięciutkie, idealne do puchatego serka najeżonego drobinkami czekolady. Mascarpone ubity z jogurtem greckim i dosmaczony Amaretto to idealna harmonia smakowa z morelami i ciasteczkami Amarettini ułożonymi na dnie pucharków

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Recenzja #.22 - amaze ryżowe (biolada.pl) 149

mówi producent :  Niesamowicie lekki i kremowy deser z brązowego ryżu. Do spożycia prosto ze słoika lub jako polewa do owoców, ciast, naleśników itp. Skład : woda, 27% brązowy ryż*, koji* (ryż, Aspergillus oryzae), sól morska* *produkt rolnictwa ekologicznego Wartości odżywcze w 100g : BIAŁKO - 3g TŁUSZCZ - 1g WĘGLOWODANY - 32g Moja opinia : Z pewnością wielu z Was nigdy nie słyszała o amazake(...)wierna tradycji i najczęściej Amazake serwowane jest w postaci napoju, ale gdy produkt trafił na Zachód bardzo szybko zdobył też inne zastosowania, dzięki czemu możemy dziś delektować się wyjątkowymi deserami w postaci kremowego puddingu. Amazake powstaje w procesie bezalkoholowej fermentacji gotowanego słodkiego ryżu przy pomocy szczepu bakterii koji (Asperrgillus oryzae) przez ok. 6-10h. Trudno mi dokładnie sprecyzować smak

breakfast of dreams
KASZA QUINOA PO MEKSYKAŃSKU 201

    W kuchni cenię sobie prostotę. Co nie oznacza, że nie kombinuję, wręcz przeciwnie - uwielbiam bawić się smakami, zapachami, aromatami... To największa przyjemność tego świata

W kuchni Karmel-itki
Meksykańskie burrito 259

W naszych domach coraz częściej gości tortilla, może dlatego że lubimy zdrowe fast foody i częściej robimy je sami. Moja dzisiejsza propozycja to domowe meksykańskie burrito

Niezły Młynek
Bezglutenowy budyń waniliowy 143

teorii nie zawierają go wcale, jednak należy pamiętać, że podczas produkcji mogły one zostać zanieczyszczone tym składnikiem. Dla tych, których zależy na wyeliminowaniu go z diety przygotowałam dzisiejszy deser. Mąka kukurydziana z natury jest gluten free, ale polecam ją również ze względu na ciekawy smak :) Budyń najlepiej smakuje z domowym sokiem malinowym lub owocami :) Składniki: 1 i 1/2 szklanki mleka

Chocolate Muffin Blog
Egzotyczny deser z malinami 159

Zapraszam was na pyszny deser z nasionami chia oraz zmiksowanymi malinami z dodatkiem śmietany i czekolady w kształcie kuleczek.   Składniki : nasiona chia( szałwia hiszpańska ) Agnekx 6 łyżek napój sojowy orzechowy  600 ml ksylitol 3 łyżki maliny 500 g śmietana 30% 400 ml czekolada w kształcie kuleczek  garść starczy     Wykonanie deseru : Do blendera kielichowego

Różowa kuchnia

Proponowane wyszukiwania