desery - 58579 przepisów (strona:1663/3906)

Sok z jeżyn ogrodowych 132

sito,delikatnie odciskając sok . Resztę dokładnie przecieram do drugiego garnka ,aż na sicie zostaną tylko pestki . Powstanie gęsty mus ,kt ó ry pakuję do osobnych słoików ,będzie wykorzystany do deserów i ciast. Czysty,gorący sok przelewam do wyparzonych słoiczków,szczelnie zakręcam nakrętki. Słoiczki pasteryzuję 15 minut. Kiedy wystygną wędrują na półkę do spiżarni i tam czekają na konsumpcję

Kolorowa kuchnia Elki
Ekstrakt waniliowy 128

Warto mieć w swojej kuchni taki aromatyczny i przede wszystkim naturalny dodatek,który nada naszym deserom,wypiekom a nawet potrawom wspaniałego waniliowego aromatu. 2-3 laski wanilii 200 ml wódki Laski wanilii przekroić wzdłuż, nie wydłubywać nasionek. Włożyć do małej butelki i zalać wódką. Laski muszą być całkowicie zanużone w alkoholu. Z czasem ekstrakt będzie nabierał coraz ciemniejszej barwy. Mocnego

Kolorowa kuchnia Elki
Sok z malin 121

sito,delikatnie odciskając sok . Resztę dokładnie przecieram do drugiego garnka ,aż na sicie zostaną tylko pestki . Powstanie gęsty mus ,kt ó ry pakuję do osobnych słoików ,będzie wykorzystany do deserów i ciast. Czysty,gorący sok przelewam do wyparzonych słoiczków,szczelnie zakręcam nakrętki. Słoiczki pasteryzuję 15 minut. Kiedy wystygną wędrują na półkę do spiżarni i tam czekają na konsumpcję

Kolorowa kuchnia Elki
Mus malinowy 410

słoiczkach by w okresie kiedy ich nie będzie móc się nimi delektować. Taki mus doskonale sprawdzi się w wypiekach np do przyrządzenia galaretki lub pianki, jak i w deserach. Maliny płuczę na sicie pod bieżącą wodą,wsypuję do garnka,doprowadzam do wrzenia i gotuję ok 10 minut na wolnym ogniu. Dosładzam do smaku cukrem. Rozgotowane maliny przekładam na sito

Kolorowa kuchnia Elki
Gruszki w syropie 125

Gruszki z syropu doskonałe będą do deserów i wypieków,dlatego warto mieć w spiżarni chociaż kilka słoików tych smacznych owoców. 3 kg twardych gruszek 2 kg cukru 2 litry wody Wodę zagotować,wsypać cukier,gotować 10 minut i wystudzić. Gruszki obrać,przekroić na połówki,wydrążyć pestki,ułożyć luźno w słoikach. Słoiki zalać syropem,zakręcić i pasteryzować 20 minut

Kolorowa kuchnia Elki
Domowe mleko kokosowe 105

przeszkadza. Ważne,że nie ma zagęszczaczy,stabilizatorów itp. Domowe,smaczne i zdrowe i to się liczy. Rozdrobnionych wiórek nie należy wyrzucać będą fajnym dodatkiem do owsianki,jogurtu czy deseru,można też zrobić z nich mąkę kokosową.   150 g wiórków kokosowych 1 litr letniej przegotowanej wody Wiórki wsypać do garnka,zalać letnią wodą i odstawić co najmniej na 12 godzin

Kolorowa kuchnia Elki
Lekki syrop dyniowy 212

Idealny do wypieków, deserów i kawy.  Znakomicie zastąpi cukier, doda jesiennego smaku i poprawi humor.. bo jest niesamowicie słodki! :) Zmniejszyłam ilość cukru do granic możliwości, dlatego ma dużo mniej kalorii niż te gotowe ze sklepu.. i jest bez konserwantów :)  Wszystko dla lepszego humoru :) Składniki: 1/2 szklanki puree dyniowego 1/2 szkl. wody 1 łyżeczka cynamonu w proszku

Czarnawisienka
Powidła śliwkowo-jabłkowe 165

Zawsze robię kilka słoiczków tych pysznych powideł, później wykorzystuję je do różnych ciast i deserów. Doskonale z tymi powidłami smakuje świąteczny piernik. Składniki: 2 kilogramy śliwek węgierek 3 kilogramy jabłek 3 szklanki cukru 3 łyżeczki cynamonu 2 laska wanilii Sposób przygotowania: Śliwki myjemy, usuwamy z nich pestki, mielimy na grubym sitku, jabłka obieramy i usuwamy gniazda nasienne, kroimy na bardzo

Bajeczna Kuchnia
Sałatka brokułowa z rzodkiewką, kukurydzą i jajkiem 141

miski. Z podanych składników robimy sos. Mieszamy 4.5.2.11 http://mieszamwgarnku.pl/salatki/salatka-brokulowa-rzodkiewka-kukurydza-jajkiem/ BosowKuchni Artykuł Sałatka brokułowa z rzodkiewką, kukurydzą i jajkiem pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
PIERNIK MARCHEWKOWY 276

Ciężki wilgotny, aromatyczny. Pachnie przyprawami korzennymi i jest prosty w przygotowaniu. To taki słodki chlebek, który równie dobrze można zjeść na deser lub śniadanie. Spora zawartość słodkiej marchwi sprawia, że dodatkowo jest pełen witamin:) POTRZEBUJEMY  6 średniej wielkości marchewek startych na tarce o drobnych oczkach 100 g masła lub margaryny 4 jajka 1/2 szklanki orzechów włoskich (posiekanych

WYSPA SZCZĘSLIWA
Szybkie i łatwe ciasto czekoladowe 178

Czasem miewam ochotę na odrobinę słodkości, więc mogę liczyć na swoją Madzię, zawsze przygotuje mi pyszny słodki deserek. Tym razem poniżej znajdziecie przepis na ciasto czekoladowe

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
La Vinotheque Wine Bar & Restauracja | Warszawa 163

słona co lubię, i odrobinę pikantna – mniam Gruszka gotowana w winie z sosem lemon curd podana z kruszonką. Jak dla mnie połączenie lemon curd oraz kruszonki zrobiło ten deser ADRES RESTAURACJI: Zobaczcie też: Restauracja Signature | Warszawa Restauracja The One Francuska 3 | Warszawa Artykuł La Vinotheque Wine Bar & Restauracja | Warszawa pochodzi z serwisu kuchniabazylii.pl

Kuchnia Bazylii
Orzechowe kuleczki deserowe 154

  Uwielbiam małe słodkości, takie na jeden kęs. Dziś zapraszam Was na przepis na orzechowe kuleczki deserowe. Kuleczki przygotowałam na bazie ciasteczek i masła orzechowego. Wyszły

Słodkie okruszki
Gorąca czekolada z amaratusem, 148

Jest zimno, deszczowo, jesiennie tylko zaszyć się pod kocem z dobrą książką oraz gorącą czekoladą. Najlepiej taką, bez cukru i laktozy. Gęstą, aksamitną, którą można zjeść prawie jak deser łyżeczką lub wypić przez słomkę. Jak kto lubi… Zdecydowanie wolę taką gorącą czekoladę niż te kupne, które zawierają tony cukru. Ostatnio był przepis z quinoa , więc dzisiaj nadszedł czas

PaleoLife
Baklava 284

AmpedSense.OptimizeAdSpot('AP'); AmpedSense.OptimizeAdSpot('IL'); AmpedSense.OptimizeAdSpot('IR'); Opis: Baklava, możemy również używać spolszczonej nazwy bakława. Jest to deser rozpowszechniony w kuchni tureckiej, greckiej jak i wielu innych bałkańskich kuchniach. Baklava to bardzo słodkie ciasto, które jest wypełnione mnóstwem bakalii i orzechów. Całość oblewa się syropem cukrowym lub miodowym. AmpedSense.OptimizeAdSpot('PL'); AmpedSense.OptimizeAdSpot('PC'); AmpedSense.OptimizeAdSpot('PR'); Składniki: 500 g ciasta filo

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne

Proponowane wyszukiwania