ustach. Creme de papaya - Lodowy krem z papai z likierem porzeczkowym Cassis. Ciekawy smak lodów. Chyba pierwszy raz próbowałam czegoś takiego. Myślę, że nie zdziwi Was to, że ten deser był... smaczny. Podsumowując, Carioca Resto Bar to kolejne wyjątkowe miejsce, które polecam każdemu. Przepyszne dania, klimat i miła obsługa wpływają na niepowtarzalność tego miejsca. Zajadaliśmy z nieukrywaną ciekawością i uśmiechem
Karola gotujetego cudu. Robi się go szybko z niewielkiej ilości składników. Składniki na suflet czekoladowy (2 porcje): 3 jajka 90 g masła 125 g czekolady deserowej (ja preferuję gorzką, bo deser wychodzi naprawdę bardzo słodki) 70 g cukru pudru 50 g mąki pszennej tortowej Jajka ubić z cukrem pudrem na puszystą masę. Rozpuścić połamaną na kostki czekoladę wraz z kawałkami masła
Karola gotujeDzisiaj podpowiadam Wam kolejny pomysł na lunch boxa. O ile łatwiej jest z dorosłymi, którzy na ogół mogą po prostu zabrać obiad i podgrzać go w
Ola la LCHFKolejna propozycja dla tych, którzy chcą jeść zdrowo a pracują lub uczą się bądź studiują. Oto co możecie zabrać do pracy lub szkoły a czego nie
Ola la LCHFKilka wpisów temu opisywałam sklep Justorganic, TUTAJ . Dziś, tak jak obiecywałam przedstawiam Wam recenzję słodkich posiłków i deserów owocowych przeznaczonych dla maluszków, które znajdziecie właśnie w ofercie sklepu Justorganic 😊 PUREE MANGO - DYNIA Z JOGURTEM mango (47%) * dynia (36%) * jogurt (17%) * fruktoza Po otwarciu słoiczka i powąchaniu jego wnętrza można wyczuć wyraźny zapach mango. Owoc ten bardzo lubię
Zdrowie na języku :Ppęczakiem. Sałatki i surówki - pełne świetnych zestawień- tęczowa sałatka, sałatka z grillowanymi warzywami i komosą. Napoje i koktajle - warzywne, owocowe i mieszane pyszności. I wisienka na torcie, czyli desery i wypieki ( i mój hit - piernik buraczany!). Wszystkie potrawy "Kolorowej kuchni roślinnej" są proste w przygotowaniu i , co ważne, sporządzone z ogólnodostępnych naturalnych składników. Nie znajdziecie też tutaj białej mąki
Moje Kuchenne Rewelacjemnie ważne, ma odporną na temperaturę rączkę , dzięki czemu można jej używać w piekarniku do 240 st. C. Na takiej patelni przygotujecie więc tradycyjną włoską frittatę , francuski deser tarta tatin , czy farinatę - pizzę z mąki z ciecierzycy. Podoba mi się, że patelnia pokryta jest nieprzywierającą powłoką Teflon® Platinum Plus, dzięki czemu możemy ograniczyć użycie tłuszczu w czasie smażenia
Chilli Czosnek i OliwaDawniej w Polsce na wigilijnych stołach królował jesiotr z rakami, zupa migdałowa czy gotowana rzepa, a na deser podawano tłuczeńce, czyli korzenne ciastka z czerstwego chleba. Jedną z tradycyjnych, ale zapomnianych, świątecznych potraw jest także kasza z suszonymi śliwkami polana miodem. To pyszne i zdrowe danie, które zachwyci smakiem. Oto przepis na kaszę jaglaną z suszonymi śliwkami i miodowo-korzennym
My Chcemy Jeśćkawa Inka nie musi być tylko czarna lub tylko biała - z mlekiem. Z kawy tej, wyczarować można cudowne zimowe napoje. Ba ! NA jej bazie stworzyć można także wspaniałę desery i ciasta...Ale to później. Dziś kawa jako napój. Co pasuje do zbożowej Inki ? Ogranicza nas tylko fantazja i preferencje smakowe. Do kawy klasycznie dodawać możemy czekoladę, karmel, pasty orzechowe, syropy
kolorowotorcikowoGęsty, sycący, słodki koktajl z awokado, bananem i płatkami owsianymi. U nas był dzisiaj na deser :) Będzie też dobrym pomysłem na pierwsze lub drugie śniadanie, bo zaspokoi głód i dostarczy energii. W takim zestawieniu napój jest bardzo aksamitny i ma piękny kolor. Lubicie takie gęste koktajle? Jaki jest Wasz ulubiony? Składniki na 1 dużą porcję: 1 dojrzały banan 1 pomarańcza
Ze smakiem i z pasjątakże potomków. Miód z kolei chroni przed złem, zapewnia radość i dostatek. Orzechy od wieków symbolizowały płodność mądrość i pieniądze. 12. Na słodko Przepisy na: SERNIKI Bakaliowy deser z makiem Ekspresowy makowiec Strucla drożdżowa z makiem Makowiec z jabłkami Makowiec z samych białek Ciasto wigilijne z orzechów i makaronu Świąteczne podkówki orzechowe Krajanka piernikowa Piernik z otrębami Piernik marchewkowy
Tradycyjna KuchniaUwielbiam pomarańczowe smaki w szczególności w wypiekach i deserach. Dziś zapraszam Was na szybkie pomarańczowe ciasto z kisielem w świątecznej odsłonie. I choć, to nie tradycyjny makowiec czy keks , to na pewno umiliłoby nie jedną świąteczną chwilę z bliskimi. Spróbujcie. Ciasto przygotowuje się naprawdę szybko. W mojej opinii po prostu nie może się nie udać. Ja swoje przygotowałam z pomocą
Słodkie okruszkiZnacie desery z użyciem marchewki, dyni, czy buraczków? A stosowaliście kiedyś strączki do ciast i ciasteczek? Spróbujecie koniecznie tych ciasteczek z dodatkiem soczewicy - dzięki temu nietypowemu składnikowi są po prostu zdrowsze - soczewica jest bogata m.in. w białko i potas :) SKŁADNIKI (na około 15 dużych ciasteczek) 100 g czerwonej lub żółtej soczewicy 100 g mąki pszennej 180 g cukru
Moje Kuchenne Rewelacjepianę. Dodajemy delikatnie pianę. 4.5.2.15 http://mieszamwgarnku.pl/dania-bezmiesne/masa-makowa-do-makowca-pierogow/ MieszamWGarnku Artykuł Masa makowa – masa do makowca, pierogów z makiem pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w GarnkuPieczone jabłka to prosty i lekki deser, który idealnie pasuje do jesiennego nastroju. Najlepiej smakuje na ciepło, chwilę po upieczeniu Jabłka pod kruszonką 2016-10-27 15:23:01 Oceń Zapisz przepis Drukuj Czas przygotowania 10 min Czas gotowania 40 min Czas przygotowania 10 min Czas gotowania 40 min Składniki 1,5 kg jabłek 1 łyżka cynamonu 1 łyżka miodu
Powiedz dietom nie