Kiedy (znacznie wcześniej niż inni) dowiedziałem się jakie jest zadanie na ten tydzień, to kolana się pode mną ugięły, a w głowie poczułem pustkę ;) Przy okazji
zadanie-gotowanieCiężkie, wilgotne, obłędnie czekoladowe ciasto. W miejscu mąki pojawiają się mielone orzechy. Podczas pieczenia wyrasta, a potem opada. To normalne, jednak następnym razem użyję większej blaszki
zadanie-gotowanieBanany.. prawdziwa bomba witaminowa, jak również idealny zastrzyk energii. Dlatego, polecam deser na zimno- na letnie, ciepłe dni :) Bananowiec Składniki: 4 banany 1 szklanka cukru 1 kostka masła roślinnego 2 śnieżki 2 galaretki cytrynowe 1 galaretka wiśniowa/truskawkowa Sposób wykonania: Banany, cukier i masło dokładnie zmiksować. Śnieżki wykonać zgodnie z instrukcją na opakowaniu i dodać do masy. Galaretki
Smaki NataliiFantastyczne ciasto, szczególnie dla osób lubiących mega słodkie desery. Bardzo polecam! :) Źródło Ciasto Maxi King Składniki na mleczny krem: 250g masła 82% 1/2 szkl cukru pudru 3 szkl. mleka w proszku (takiego miałkiego nie w granulkach) 400g serka waniliowego typu Danio ponadto: 510g masy kajmakowej w puszce(użyłam połowę) 400g herbatników maślanych (ok.60szt
Smaki NataliiLINK DO KONKURSU TUTAJ: http://tradycyjnakuchnia.blogspot.com/2016/07/konkurs-kulinarny-przepis-z-kasza-w.html Pyszna i słodka kasza manna, idealna na deser. Przepis ten zgłaszam na Konkurs kulinarny- przepis z kaszą w roli głównej Składniki: 650 ml mleka 250 g cukru 10 nitek szafranu ½ łyżeczki startej gałki muszkatołowej 50 g rodzynek 50 g orzechów laskowych 200 g masła 225 g kaszy manny Przygotowanie: Orzechy lekko podprażyć
Mama Gotujepomoże w produkcji własnych słoików ze wspomnieniem lata. Artykuł Dekalog przetworów – czyli rady na udane przetwory pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w Garnkudeser, pewnie już znane z sieci, banany z gorzką czekoladą. Będziesz potrzebować kilka bananów i 1-2 tabliczki gorzkiej czekolady. Banany natnij wzdłuż i połóż na grillu naciętą stroną. Grilluj z obu stron, aż będą bardzo miękkie (sprawdź np. widelcem), zdejmij z grilla, natychmiast włóż w nacięcia po 3-4 kostki czekolady i podawaj. The Lip Reader (Season
Qlinarnie i Qlinarniemnie niczym wygrana w konkursie, w którym główną nagrodą było przygotowywanie posiłków dla wygłodniałej rodziny Chyba jeszcze nigdy stanie przy garach, nie sprawiało mi tyle frajdy… Śniadania, obiady, desery, kolacje…? Ooo taak! A całą tę bezgraniczną przyjemność i radość z pobytu w kuchni, zawdzięczam mojej nowej, niezawodnej, przewspaniałej patelni WOLL Szafir W swojej pracy jest nieoceniona
NiePieprz.plOstatnio jestem zakochana w bezach. Próbuje różne desery z ich udziałem i każde mnie zaskakuje i zachwyca. Tort bezowy to próba przed wypiekiem, który będę musiała zrobić w Antonówce. Chyba się udało :) Wymyśliłam sobie pieczenie blatów w tortownicy, żeby były równe, przyznam, że całkiem nieźle wyszło :) Pierwotnie tort miał mieć trzy placki bezowe, jednak przy zdejmowaniu papieru jeden się złamał
Cakes By KejtZimna kawa w takie upały to konieczność. Dzisiaj z syropem karmelowym i koniecznie na zimno. Spróbujcie! Składniki : * 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej * łyżka syropu karmelowego do kawy i deserów * opcjonalnie cukier trzcinowy * kostki lodu * pół szklanki wrzątku * szklanka zimnego mleka Przygotowanie : Kawę zaparzyć, dosłodzić do smaku. Wymieszać z syropem. Dodać zimne mleko i kostki lodu. Podawać od razu po przygotowaniu
Magiczne Życie MartyProponuję Wam przygotowanie bardzo aromatycznej kawy mrożonej, którą przygotowuje się dosłownie w kilka chwil. Kawa mrożona jest idealnym rozwiązaniem na ciepłe letnie dni, kiedy to jedynym
SMYKWKUCHNIczyli coś, co lubi prawie każdy. Jeżeli jesteście zwolennikiem dżemów to jest to pozycja obowiązkowa. Na kanapki, do naleśników, omletów na słodko, czy po prostu jako dodatek do wszelakich deserów, ciast, ciasteczek. Czyli albo samodzielny dżem, albo baza do dalszej obróbki. Jednym słowem: warto mieć pod ręką. Tym bardziej, ze jest naprawdę smaczne. 1 kg truskawek cukier
Marder&Marder ManufactureElegancki truskawkowo-czekoladowy deser, który bez problemu przygotujesz w domu. Niecodzienny kształt i piękny wygląd wielkiej lśniącej półkuli otrzymujemy poprzez przygotowanie go w salaterce, a dzięki temu efekt końcowy jest niesamowity :D Gwarantuję, że zrobi furorę nie tylko wyglądem, ale i smakiem :) Ciasto czekoladowe (tortownica 28 cm): 1 i 1/2 szklanki mąki pszennej 1 szklanka cukru 2 łyżki ciemnego
Kulinarna (nie)codziennośćCiasteczka z amarantusa to dla mnie prawdziwe odkrycie. Przygotowuje się je błyskawicznie. Nie zawierają glutenu, posłodzone są miodem. Same plusy :) A największym jest ich smak, pycha
zadanie-gotowanieCiastka bez dodatku jajek, które można bardzo szybko przygotować. Są smaczne i długo zachowują świeżość. Czytaj więcej »
Przepisy Kulinarne