desery - 58579 przepisów (strona:1647/3906)

Szybkie Placuszki Truskawkowe 177

Propozycja na ekspresowe drugie danie lub deser ;) Składniki na około 15 placuszków: 1 jajko 6-7 czubatych łyżek mąki pszennej 2 łyżki cukru  esencja waniliowa 1/2 szkl mleka garść truskawek 1/3 łyżeczki sody 1. Truskawki rozgniatamy widelcem na ciapkę, ale tak aby zostało parę kawałków. Do rozgniecionych nie całkowicie truskawek, dokładamy resztę składników, mieszamy na konsystencje gęstej śmietany

Gotowanie...to proste !
Torta łod Kaufmanna (Tort skromności ;) ) 193

Jak niy mołcie ciyrpliwojści 1 do pieczynia, to ani tego niy czytejcie To niy torta z tych, co to sie pieke biszkopt, wciepnie na niego trocha

Chop w kuchni
Lody bananowo - truskawkowe. Błyskawiczne 302

truskawkami - obecnie ze świeżymi, na mrożone przyjdzie jeszcze czas. Nie ma potrzeby dosładzania, wystarczy użyć dojrzałych, słodkich owoców. Banany są niezawodne, a lody wyjątkowo kremowe i aksamitne. Idealny deser na gorące dni. Polecam! Składniki: 2 banany około 200 g truskawek 1 łyżka jogurtu greckiego Wyknonaie: banay obrać, pokroić w plasterki, zapakować do woreczka foliowego i umieścić na noc w zamrażarce

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Babka z kwiatami bzu czarnego 217

zdrowotnych właściwościach kwiatów bzu czarnego nikomu już chyba nikomu mówić nie potrzeba. Można połączyć właściwości lecznicze kwiatów z pysznym deserem i delektować się, zajadać i napawać się ciastem delikatnym i puszystym. Nie jemy ani owoców ani kwiatów na surowo bo mają właściwości wymiotne, tylko ugotowane, usmażone czy upieczone. Kwiaty są aromatyczne i pyszne czy to w placuszkach, racuszkach czy jako

Moje Małe Czarowanie
Z wizytą we Włoszech – włoskie smaki w pigułce 181

świeżych i aromatycznych produktach. Z pośród wszystkich dań do najbardziej popularnych należą przede wszystkim różnego rodzaju makarony oraz pizza. Włosi mają również doskonały smak w stosunku do ciast i deserów oraz kawy, której picie urosło do rangi rytuału. Włosi piją filiżankę espresso rano do śniadania, a także przy innych posiłkach w celu rozbudzenia kubków smakowych. Włoskie dania wbrew pozorom

Codogara
Rurki z kremem truskawkowym 188

Taki deser zachwyci wszystkich. Delikatne rurki i rozpływający się  w ustach krem truskawkowy.   Składniki: (12 sztuk )  1 płat ciasta francuskiego 0,5 l śmietany tortowej 30% 0,5 kg zmiksowanych truskawek cukier puder  1 jajko gruby cukier do posypania Ciasto francuskie rozmrażamy. Kroimy na paski o szerokości 3 cm. Metalowe rurki do pieczenia okręcamy ciastem

Pyszności Słodkości
Sernik na zimno z bananami i masą z truskawek! 202

Każdy z nas o tej porze roku, częściej sięga po chłodne smakołyki i napoje. Pogoda nas rozpieszcza, nie pamiętam już kiedy tak długo było ciągle słońce

SMYKWKUCHNI
Tort komunijny 171

Ilość porcji: 12 Tort to bardzo ważna część przyjęcia komunijnego i powinien podkreślać ważność obchodzonej uroczystości. Dlatego też warto zadbać, by ten rodzaj deseru wyglądał naprawdę wyjątkowo. I nie trzeba w tym celu wcale udawać się do cukierni. Przy odrobinie talentu można samemu zarówno upiec, jak i udekorować to odświętne ciasto. Tort komunijny z pewnością będzie ozdobą każdego stołu. Pięknie

Wędrówki po kuchni
Truskawki pod koglem-moglem (na ciepło) 344

Truskawki zapiekane pod pierzynką z kogla-mogla to deser na ciepło, który podczas pieczenia zachowuje się jak suflet :) Pięknie wyrośnie, lecz po wyjęciu z piekarnika lekko opadnie. Truskawki z koglem-moglem to pomysł na szybką i słodką przekąskę na słodko. Najlepiej smakuje podany od razu po wyjęciu z piekarnika. Uwaga: truskawki po upieczeniu puszczą dużą ilość soku :) Składniki

Ugotować
Windbojtle (Ptysie) 182

Już dołwno żech niy zagl ōndoł do tyj staryj ksiōnżki ze receptami 1 , kero mi pożyczōła kōmratka 2 od moji Mutry 3 . Ksiōnżka ta moł w

Chop w kuchni
Ryż ze śmietaną i truskawkami 185

naszej kuchni zaczynają królować truskawki. Można z nich wyczarować pyszne desery lub dania obiadowe na słodko - u nas właśnie dzisiaj taki obiad. Ryż z dodatkiem słodkiej śmietanki z musem truskawkowym. Ja użyłam jedne z ostatnich truskawek w syropie jakie miałam w piwnicy. Smaczne i szybkie danie, bardzo smakuje dzieciom. Dla alergików nie dodajemy śmietany. 2 torebki ryżu 0,5 litra

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Orzeźwiający koktajl truskawkowo-bazyliowy 191

czerwiec to urodzaj truskawek, z których możemy wyczarować cuda. Kiedy przychodzą cieplejsze dni oprócz pysznych ciast i deserów mamy również ochotę na truskawkowe orzeźwienie zimnego koktajlu. Połączmy więc pyszne słodkie truskawki z odrobina bazylii i uzyskamy ciekawy intensywny smak. Spróbujcie :) Składniki: szklanka truskawek 1/2 szklanki jogurtu naturalnego (schłodzony w lodówce) 2-3 listki bazylii łyżeczka soku z limonki  Przygotowanie

ChilliJemy
Tarta z brzoskwiniami na orzechowym spodzie. 182

Kolejny weekend przed nami, jak ten czas leci... Czy też macie wrażenie, że za szybko?! Tak czy inaczej, jeść coś trzeba, bez deseru też nie zawsze da się obejść więc dziś zapraszam na pyszną tarte z brzoskwiniami, z obłędnym nadzieniem budyniowym... pycha! Składniki na spód; 20 dag mąki pszennej 10 dag orzechów włoskich 10 dag masła 1 żółtko

Radość kipiąca uśmiechem.
Rabarbar - sprawdzone przepisy na dania i kilka ciekawostek 162

Rabarbar jest idealnym składnikiem tortów, deserów, sosów, konfitur, dżemów i wiele wiele innych ! Cechuje go przede wszystkim niska zawartość cholesterolu i sodu, duża zawartość błonnika, witaminy C i K, wapnia i potasu. Sezon Sezon na rabarbar to końcówka kwietnia do końca czerwca. Jak przechowywać ? Najlepiej owinąć go w wilgotny ręcznik i trzymać w lodówce (będzie chrupiący i świeży przez kilka

Tradycyjna Kuchnia

Proponowane wyszukiwania