letni koktajl borówkowy z syropem z zielonej herbaty . Idealny na piękne, słoneczne dni. Wspaniale orzeźwia, smakuje. Sprawdzi się doskonale w ramach drugiego śniadania lub w formie zdrowego deseru. Polecam. Latem warto stawiać na owocowe smaki z orzeźwiającą nutą. Składniki: około 5 łyżek borówek 1 mniejszy banan 180 g jogurtu naturalnego 3 płaskie łyżki syropu Zielona herbata Eterno opcjonalnie – listki
Słodkie okruszkiŚwiderki z makiem to pomysł na ekspresową słodką przekąskę. Czytaj dalej »
Przepisy Kulinarnejest ponad czasowa. Biała zawsze będzie dobrze prezentowała się na stole ;-) Polecam Wam ten przepis i to ciacho, bardzo proste i szybkie w wykonaniu, idealne na rodzinne spotkanie, bądź deser, czy podwieczorek. Życzę Wam smacznego! Pięknego dnia Kochani
SMYKWKUCHNIrybna), dania mięsne (klasyczny gyros, musaka, dania z królika i jagnięciny), ryby i owoce morza (świetne przepisy na krewetki, ośmiornicę czy mule), dania warzywne (zapiekanki, faszerowane cukinie) i oczywiście desery (lody, suflety czy ciasteczka). Wszystkie dania są proste w przygotowaniu - bo grecka kuchnia jest prosta, aromatyczna i tak, jak cała kuchnia śródziemnomorska - oparta na wysokiej jakości produktach - warzywach
Moje Kuchenne RewelacjeZielony jest twardy, ciężko się obiera, ma dużo skrobi i nadaje się na zupy, gulasze, żółty, kremowy idealny do placków, racuchów a potem czarny - skórka - nadaje się do koktajli, deserów, jest mega słodki. Ja dziś wykorzystam plantan w II fazie dojrzewania czyli z żółtą skórką. Coraz częściej plantany można zakupić w marketach np. Makro. Placki są puchate i przepyszne. Placuszki
Moje Małe Czarowanieoczekiwaniu na świeże owoce proponuję upieczenie cytrynowej tarty. Obłędny smak gwarantuje cytrynowy krem, słodka beza i kruche ciasto. Idealny deser do kawy. Składniki: Kruchy spód – 180 g mąki – 2 łyżki cukru pudru – 100 g masła – 1 żółtko – 2 łyżki zimnej wody, szczypta soli Krem cytrynowy – 3/4 szklanki – 180 ml soku
To co kochamBudynie z kaszy jaglanej mogą stanowić zarówno zdrowy deser, a także jednocześnie pożywne śniadanie. Wersja czekoladowa (przepis TUTAJ ) była przepyszna! I ponownie ją polecam. Jednak dzisiaj zachęcam do kokosowych smaków. Kremowa, gęsta, nieco kleista konsystencja i wyraźny kokosowy smak. Kto się skusi? 😊 Składniki (2 porcje): 120 g kaszy jaglanej ok. 500 ml mleka roślinnego (u mnie z nerkowców
Zdrowie na języku :Pzasypać je całe. Ona się rozpuści i będę pokryte jak sosem. Takie proste naleśniki, nie tylko wyglądają, ale też smakują. To prosty sposób, na ciepły posiłek lub deser
Dieta moja pasjaktóry jest nieco inny niż tradycyjnej liściastej herbaty. Jeśli szukacie energii i pobudzenia a jednocześnie poszukujecie ciekawego smaku to koniecznie spróbujcie tego przepisu. Polecam na śniadanie lub jako deser.... Składniki: 400 ml mleka kokosowego 100 ml wody 3 łyżki nasion chia 2 łyżki syropu z agawy 3 łyżeczki matchy 2-3 morele kilka
vaniliowoczekoladowaprzychodzi, to myślę, że już niedługo będzie marzyć o tym żeby odpocząć od upałów. Każda pora roku ma soje upodobania kulinarne, a lato aż się prosi o desery które będą lekkie i dadzą odrobinę ochłodzenia. A zatem smacznego!. Przepis podaję na dużą blachę 25x30 cm. Na początku przypomnę Wam tylko, że jajka należy wyjąć z lodówki godzinę lub dwie przed
Apetyczna babeczkawersja z botwinką, ogórkiem i koperkiem. Niecodziennym dodatkiem do niego może być wędzona śliwka. Mam ją zawsze w domu, bo to mój ulubiony dodatek do paschy i słodkich twarożkowych deserów. Robiąc chłodnik możemy podgotować buraczki, ale dużo szybciej i zdrowiej jest użyć surowej botwinki i zakwasu na barszcz, który można kupić w każdym sklepie ekologicznym, albo zrobić samemu (tutaj przepis
Ugotowane pozamiatanepoczekać na te z naszej działki, ale na straganach już są dorodne, słodkie i kuszące truskawki krajowe, które czekają, żeby je od razu zjeść, albo zrobić z nich pyszny deser. Ja nie tylko zjadłam ich sporą porcję, ale zrobiłam też torcik na zimno, bez pieczenia z musem, delikatnym jak pianka. Taki torcik idealnie pasuje na dzisiejsze święto. Przecież to Dzień
Kuchnia u Krysistopniach ok 15-20 min aż będą złote. 4.9.1 http://mieszamwgarnku.pl/desery/ciasta-drozdzowe/drozdzowki-rabarbarem-kruszonka/ MieszamWGarnku Artykuł Drożdżówki z rabarbarem i kruszonką pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w Garnkurabarbaru (można również użyć surowego, ale ja wolę lekko podduszony). Już sam smak masy mnie urzekł, a rabarbar tylko go dopełnił, dając słodko-kwaśną nutę, którą bardzo lubię w deserach. Inspiracja: Okiem dietetyka Składniki na 2 większe porcje lub 4 mniejsze (keksówka) 100g płatków jaglanych 1 szklanka mleka krowiego lub roślinnego (u mnie 2%) 2 jajka 200g naturalnego serka
Fabryka pomysłówbyć jego częścią! W e-booku znajdziesz m.in. mój przepis na... Muffinki w lodowych wafelkach Dzieci lubią i lody i muffinki. Dlatego łącząc jedno z drugim mamy pyszny deser 2w1, zabarwiony na różowo naturalną metodą - burakiem. W wykonaniu przepis jest tak prosty, że i dziecko sobie poradzi. Składniki: 2,5 szkl. mąki pszennej 4 jajka 400 g jogurtu naturalnego
Kolorowy Przepisownik