Arbuzowa pizza z owocami i jogurtem (Pizza di anguria con frutta e yogurt) 231arbuzowej pizzy dekorujemy świeżymi owocami; my wybrałyśmy kiwi, czerwone porzeczki, jeżyny i borówki. Na sam koniec pizze dekorujemy świeżymi listkami bazylii lub mięty . Przygotowany deser schładzamy w lodó wce ok. 1 godziny. **** PREPARAZIONE Dividete 4 fette di anguria in 8 spicchi della stessa grandezza. A quel punto spalmate lo yogurt sulle fette di anguria. Decorate
La grande e la piccola cuoca
I Ty zostań MrChefem w swojej kuchni! 173porcji i fakt, że kuchennym „wirtuozom” nie daje to szansy na nonszalancję. Jednak z drugiej strony, nic po gotowaniu się nie zmarnowało, a delikatny niedosyt można uzupełnić na przykład deserem. :) MrChefa uważam za idealną opcję dla tych, którzy stawiają w kuchni swoje pierwsze kroki lub lubią być w niej zaskakiwani, a jednocześnie nie mają czasu na wyszukiwanie przepisów i chodzenie
Food Square
Syrop z dzikiej róży 169Syrop przygotowany z ich płatków jest intensywnie różowy i przepyszny. Bardzo aromatyczny i słodki. Idealnie nadaje się jako dodatek do herbaty, rozcieńczania jako sok oraz dodatek do lodów czy deserów. Składniki: (na około 1l) 80g róży 160g cukru 500ml wody 1 cytryna Sposób przygotowania: Płatki róży zrywamy w słoneczny dzień. Najwygodniej jest od razu odrywać białe końce płatków
Pyry na Gaz
Serowe knedle z truskawkami 251Jako dziecko szczerze nie znosiłam knedli wszelkiego rodzaju. Z biegiem czasu niechęć ta przeniosła się na pierogi, kluski wszelkiego rodzaju i naleśniki. Trwaliśmy we wzajemnej niechęci
ladykitchen
Jogurtowy pudding chia na bazie waniliowej herbaty 260ulubionymi dodatkami. Ostatnio pijąc herbatę waniliową, wpadłam na pomysł połączenia jej właśnie z szałwią. Efekt tego połączenia jest tak smaczny, że można go jeść i na śniadanie i na deser :) Spróbujcie :) Składniki ( 3 porcje): 2/3 szklanki zaparzonej i przestudzonej herbaty waniliowej (użyłam herbaty Teekanne ) 3 dojrzałe brzoskwinie 5 łyżeczek jogurtu greckiego 4 łyżeczki chia miód do smaku + ulubione owoce
ChilliJemy
Migdałowe babeczki (na białkach) z owocami 218się złożyło, że ostatnio nazbierałam trochę białek. Teraz, kiedy jest ciepło robię lody . Jeśli robię z żółtkami, to białka zamrażam. A potem, kiedy potrzeba zrobić jakiś deser z użyciem białek, mam jak znalazł. Dzisiaj mam dla Was przepis na wykorzystanie 11 białek... Tak więc z moich zamrożonych/rozmrożonych białek upiekłam małe babeczki z poziomkami i truskawkami
Kuchnia u Krysi
Czekoladowe mini świderki z sosem waniliowym i truskawkami 220czekolady w proszku oraz mojego ulubionego kakao - DecoMorreno. Jak podawać czekoladowy makaron ? Myśl nasuwa się od razu - na słodko. Z owocami, zapiekane z sosem, w letniej sałątce czy nawet deserze. Ale ja uważam, że czekoladowy makaron doskonale sprawdzi się także dod dań wytrawnych, nadając im nietuzinkowy charakter. Co powiecie na makaron z gruszką, tymiankiem i sosem gorgonzola ? Brzmi dobrze, prawda
kolorowotorcikowo
Sałata z roszponki, cukinii z kuskusem 224podanych składników robimy sos, którym polewamy sałatkę. 4.14 http://mieszamwgarnku.pl/salatki/salata-roszponki-cukinii-kuskusem/ MieszamWGarnku Artykuł Sałata z roszponki, cukinii z kuskusem pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w Garnku
Kruche ciasto z malinami i pianką budyniową 234Fajne ciasto kruche z malinami i delikatną pianką budyniową idealne na letni deser. Składniki: (blacha 25x35) Ciasto: 2 szklanki mąki pszennej 1/2 szklanki mąki krupczatki 250 g masła 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżki cukru pudru 5 żółtek Pianka budyniowa: 5 białek 2 budynie śmietankowe bez cukru po 40 g 1 opakowanie cukru waniliowego 1 szklanka cukru
talerz przyjemności
Ciasto z jeżynami na koniec lata 163większą blachę, bo nawet taka znika u nas w okamgnieniu) licząc, że stanie się ulubioną pozycją w Waszym repertuarze, obok bardzo docenianego przez niektórych deseru z malinami . SKŁADNIKI: 3 szklanki mąki, najlepiej krupczatki 2 czubate łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżki cukru pudru 6 żółtek 300 gramów zimnego masła, pokrojonego na kawałeczki
Patchwork
Sos truskawkowy do słoika 293wspanialszego zimą jak wspomnienia lata zamknięte w słoiku. Myślę, że tym sosem kradniecie serca domowników. Idealny do naleśników i innych deserów. A robi się go zalewie 30 minut. Gotowi do startu ... no to start :) Składniki: 1kg truskawki 35 dag cukru 1/2 soku z cytryny Truskawki umyć, osuszyć, pozbyć się szypułek. Do szerokiego rondla wsypać truskawki i cukier wszytko zagotować
Delicious Titbits
Domowy jogurt naturalny 197Dziś zapraszam Was po przepis na domowy jogurt naturalny. Jest to moje pierwsze podejście do domowej produkcji ale nie ostatnie. Domowy jogurt naturalny możemy wykorzystać do przygotowania różnych deserów, ciast, sosów i nie tylko. Jeśli zrobicie smakowy to już będziecie mieli mniej możliwości a tak z naturalnego macie szersze pole do popisu. Zakwaskę na jogurt jest łatwo kupić, bo znajdziecie
Ewa w kuchni
Domowe lody truskawkowo - brzoskiniowe (domowy sorbet truskawkowo-brzoskwiniowy) 195Dziś coś dla amatorów prostych, lodowych deserów - zapraszam na orzeźwiający sorbet owocowy! SKŁADNIKI: - 6 małych, dobrze dojrzałych brzoskwiń - 1 pełna szklanka truskawek (można dodać więcej, będą wówczas bardziej wyczuwalne w smaku) - 3 łyżki miodu z mniszka lekarskiego Miksuję ze sobą brzoskwinie z truskawkami, a następnie przecieram przez gęste sito. Dodaję miód, mieszam dokładnie, przelewam do plastikowego, zamykanego naczynia
Wielopokoleniowo
Czekoladowy budyń z awokado 261Czekoladowy budyń z awokado to budyń bez gotowania, bez skrobii i bez żelatyny. Trzeba po prostu zmiksować awokado z kakao, wybrać coś do osłodzenia i gotowe
codojedzenia
Lemoniada chia fresca – naturalny izotonik 166więcej wapnia niż mleka, a żelaza więcej niż szpinak. Polecam chia fresca, jako alternatywę lemoniady na to lato. Na pewno zaskoczycie Waszych domowników czy gości Zobacz też: przepis na deser z chia Przepis na lemoniadę chia fresca Drukuj przepis Porcji: 1l Czas gotowania: 40 minut Składniki 6 łyżeczek nasion chia sok z połowy cytryny sok z połowy limonki łyżka miodu
Kuchnia Bazylii